Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
iščitala sma onu temu o seksu poslije poroda i samo mi komplkse nabiše pa jel ja jedina nemam pretjerane želje za seksom i jel se ja jedina ne usudim zbog rane (ja ne znam za ostale, ali mene rana još bolucka i nemam namjeru trpiti bol, jer seks treba biti uživanje a ne trpljenje) doduše ja sam imala težak porod i to je glavni razlog ne plašim se trudnoće jer svakako nisam zatrudnila prirodno nemam kompleksa zbog promjenjenog tijela, jer sam bvratila svoju kilažu, tako da mi je rana od epi glavni razlog (kad se brišem smeta mi, kako bi tek šta drugo podnjela ) a one savjete ženi koja se 5 mjeseci nakon poroda još nije usudila poseksati, da se natjera na seks, jer će je vjerovatno muž prevariti, bolje da ne komentarišem ako mi je muža takav, da nema razumjevanja, pa nek me prevari odmah , meni takav muž ne treba
[/quote]konačno me neko pdsjeća na mene. ista sam ti.
Aida moj kad je plakao nije htio Ni flasu Ni siku A ta lijepa teta jucer mi se na Vrh glave popela,ja Ga presvuci i spusti na kauc da bacim pampers,ona Ga uzmi, odi do kuhinje da napravim kafu Arian malo kmekni oni skace kao da je njeno, ma znas kad mu je rukave na bodiju uzvrnula skoro do laktova,ja odnesi da Ga dojim u spavacu ona kuca navrata a prije tog mi je cjeli sprat prenjuhala i preibratila se kako mi je sve cisto i na svom mjestu tacno Sam molila Boga da Krene kuci vec mi bilo dopizdilo,potresla je mene Al i djete to primjeti. Ma nece mi ta vise u kucu UCI da joj otac svetac
Ja Sam mjenjala Arianu pampers i vidim malo krvi u pupku Al vec se sasusila Pa Sam zvala babicu i kaze da je to normalno da nebrinem i da ocistim Sa svojim mlijekom a ona ce sutra doci,eh lako njoj reci da nebrinem, meni se noge oduzele kad Sam vidjela a tako mu lijepo zarastao i vrpca 5dan otpala i sad ovo
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
prvo da čestitam: Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti BAJRAM ŠERIF MUBAREK BLSUN. (nadam se da sam dobro napisala iako neznam šta to znači vidim da se tako čestita) Ja u Boga vjerujem al sam opet zavezala crvanu trakicu, znam da hrišćanski sveštenici, a čula sam i za hodže da skidaju uroke, što mi govori da i oni ne osporavaju da takvo zlo postoji. Ako će mu to pomoć naravno da ću mu staviti. Tražila sam u zlatari onu narukvicu od kaučuka al nisu imali crvenu, opet ću ja tražit... A veličine su užas, moj D. je prerasto Američki 0-3 sa mjesec dana (jer se dug rodio 57 cm )a sad nosi 6-9 neke , naše 62 ili 68. pa čak i ako je turski proizvođač i 70. Mi imamo jednu Avent flašicu br1. koristi je samo kad se izmuzem da negdje odem nisam pitala sveki kako mu ide?? Al što voli cucle, Aventova 0-3 je bezveze gura mu nos i bradu sve mu crveno a NUk je super, samo me nervira što su šuplje pa unutra pobjele. Juče sam dobila grijač za flašice ja glupe sprave!!! te uspeš vodu pa toliko isto mora bit mlijeka pa čekaš 8 min ma da , nemam ja kad čekat ako djete plače.... plin je zakon.... šta mi je danas???
Ja Sam mjenjala Arianu pampers i vidim malo krvi u pupku Al vec se sasusila Pa Sam zvala babicu i kaze da je to normalno da nebrinem i da ocistim Sa svojim mlijekom a ona ce sutra doci,eh lako njoj reci da nebrinem, meni se noge oduzele kad Sam vidjela a tako mu lijepo zarastao i vrpca 5dan otpala i sad ovo
sve normalno ne brini
evo i nas iz hodanije. opet danas obilazili malo rodbinu, nismo sve stigli juce. bili juce na ruku kod sveki, danas kod mame, ma divota nisam kuhala dva dana . ejlica isto slusala masala i ode sad spavanac a koliko ce bog zna. zna nekad samo 15 min da skine sa ociju i opet kod nas na zafrkanciju. voli da joj se prica i da je u centru paznje a samo se smije, pravi nas smjesko. saro i kod nas je bilo tako par dana miruje i spava samo na rukama, cim se spusti i to samo na krevetic ona u plac. ma srce da ti pukne, cak nije ni siku htjela jer se polegne. a hb prodje i to, samo mi se sad budi sa placem cim dodjem i poljubim je jednom prestane i sve je ok. sto se tice te zene tako je i moja sveki. glupo je rec al bi malo dosadna. cak se i ljutila kad bi joj reci nemoj je dizat il kad je uzme da je ne nina i ne nosa. sve ona razumije al se ne odnosi na nju nego na druge zene, nemoj da nosaju nemoj da ninaju al ona moze, ko lafo zanese se. ja joj reco ona se naljuti. il kad joj vakat spavat daj da je ja pronosam pa onda nek spava, ko da su bebe navijene da ih mozes navijat prema nekog. a boze dragi ljudi. tako ti ona sad manje i dolazi i zove . kad kazem mm sta je rec jel ljuta on ce na to nije valjda nema razloga. ma nek meni moj pilic i mm zivi i zdravi i nek se mi razumijemo ostali nek se nadju, jer nikog nisam htjela uvrijedit samo da se djete ne razmazi i nauci na ruke, jer sam onda ja nadrljala odose svi i mm radi samo bi ja nosala. mada mi ni to nije mrsko vec ne moze se cijeli dan, il kad je sutra ostavim sveki il mami oni ce tako morat i sad mi je cim pocne plakat svi vracaju aha dobra je dok se smije cim malo zakmeci haj ti mami .
a za velicine moja nosi 62-68 ili po mjesecima od 3-6. vecinu toga joj nadjem u azelu na zari, ja modela majko moja kako se modiramo. cim uletim ma kakva ja samo njoj kupujem
zaboravi napisat sta i za uroke. ja u to i vjerujem i nevjerujem. ja svojoj proucim na uho malo pronosam kad se uznemiri i to je to. nismo nista vezali, a jos kakvim smo fazona culi i to za pupak kad opadne da ga cuvam dok ne podje u skolu i onda da ga kuham i tom vodom zalijem za njom. ko da dobro uci. eto za mnom nisu polijevali pa bogme sam dobra priuba bila, zavrsila fax, zaposlila se, a recimo mm su poljevali pa jedva zguza na guz . nego cure vi po sebi. ako mislite da je to ok onda bujrum, kako nko napisa vec svak za se
prvo da čestitam: Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti BAJRAM ŠERIF MUBAREK BLSUN. (nadam se da sam dobro napisala iako neznam šta to znači vidim da se tako čestita) Ja u Boga vjerujem al sam opet zavezala crvanu trakicu, znam da hrišćanski sveštenici, a čula sam i za hodže da skidaju uroke, što mi govori da i oni ne osporavaju da takvo zlo postoji. Ako će mu to pomoć naravno da ću mu staviti. Tražila sam u zlatari onu narukvicu od kaučuka al nisu imali crvenu, opet ću ja tražit... A veličine su užas, moj D. je prerasto Američki 0-3 sa mjesec dana (jer se dug rodio 57 cm )a sad nosi 6-9 neke , naše 62 ili 68. pa čak i ako je turski proizvođač i 70. Mi imamo jednu Avent flašicu br1. koristi je samo kad se izmuzem da negdje odem nisam pitala sveki kako mu ide?? Al što voli cucle, Aventova 0-3 je bezveze gura mu nos i bradu sve mu crveno a NUk je super, samo me nervira što su šuplje pa unutra pobjele. Juče sam dobila grijač za flašice ja glupe sprave!!! te uspeš vodu pa toliko isto mora bit mlijeka pa čekaš 8 min ma da , nemam ja kad čekat ako djete plače.... plin je zakon.... šta mi je danas???
Šta i mi imamo taj grijač, kaže mm, "I ta za svakakve gluposti daješ pare" Brze se ugrije mlijeko kad uspeš vruće vode iz bojlera i uroniš bocu nego tako, al eto neko ce nasjest kao ja A to za uroke, ja vjerujem da postoji, ali se uvijek zapitam kakvi su to ljudi koji se time bave, pa kako se ne boje za svoje dijete, svoje najbliže.... Nego moja malena je uvijek uz sebe imala skalpular(to su nesto kao moci(primjer moci sv,Ante, ali puno, puno jače) i dan danas joj je blizu krevetica gdje spava... A isvim mamama katoličke vjeroispovjesti bih poručila da ako se boje uroka, uvijek uz dijete nose moći ili ga malo poškrope sv.vodicom ili soli kad negdje pođu i to je potpuna zaštita.... A to obuci nešto naopako i slično ja osobno ne vjerujem....
Sad mi bili svekar i svekrva samo stigli iz Norveske,prvi put da vide unuce donijeli mu poklona od sve rodbine od Gore i svekar meni donio rucno uradjenu ogrlicu i prevjesak male bebe u stomaku prelijepo kaze da me podsjeti na trudnocu i porod
I mi smo kupili od avent grijac za flasice i mogu Ga samo pohvaliti,Jako brzo ugrije a ja svaki dan prokuham vode u termosicu i da Imam il mu davala tja dann flasicu il ne neka ima. I isto Od avent smo uzeli za steriliziranje flasica Al nismo kontali da za to treba mikrovalna a ja bas i nisam ljubitelj mikrovalne Al morali je kupiti.
Sad mm Gleda utakmicu a ja mu lijepo ostavim Ariana i napravim sebi kafu i sidjem u podrum da u mir popijem,cujem ja njega gdje kenjka Gore Al neka i mm vidi kako je meni Po cjeli dan jer lako je ponosnog taticu izigravati a kod kuce sve cisto,oprano,dodje Sa posla djete spava ma milina,neka vidi da su se stvari malo promjenile doduse pomogne on meni Al Jos Ga nisam dugo Sa njim samog ostavljala Al neka se UCI pomalo
Arian mi nesto nije ljubitelj sveki poceo plakati CIM Ga je uzela u narucje mislim se sama kako i nece kad si litru parfema srucila na sebe i odmah Sam joj rekla,kaze nisam puno a ja sad djete mogu iznijeti napolje i okacit na zicu da se izluftira trag za njim smrdi e Boze ludI zena
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
eeeeeeeeeee generacijoooooooooooooo evo malo da vas pozdravimo... nisam citala nista naprijed, ali eto ako se sta ima cestitati od cestitam, da li zubice, da li rijeci, da li rockase male velike... itd... isl... idr... Nane je sinoc propuzao doduse unazad, ali fino se podigao na koljena i oslanja se na rukice i ode nazad... a nocas kad smo se spremali na sijelo mali fino se podigne na noge uz tabure... a u utorak kad su mi dolazile Lady i mama2009 prvi put me zovnuo MAMA.... mojoj sreci nema kraja... inace dobar je pravo, napreduje, veselica moja mila... Sabina mi je svaki dan sve vise i vise djevojcica... ide u skolu i super joj je... vidim na njoj da je sretna... aaaaaaaaaaa sto grmiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja mala curica imala je grceve od 15. dana pa sve negdje do 4. mjeseca, kada je naucila da se lijepo iskaki i isprducka. A do tada je stvarno muku mucila. Svo ovo vrijeme samo doji. Grcevi su mi stvarno bili problem, odbijala bi jesti kad je uhvati sto bi mene dovodilo u jos vecu paniku, nije bilo teorije da uopste zapocne da doji, vidim da je gladna, ali samo sto bi prinijela usne dojci, briznula bi u plac i onda nosanje, ljuljanje i tek kad utone u san prihvatala bi dojku. Navikli smo je na ruke i nije mi zao. Vec nas sad sa 5 mjeseci iskulira i provodi vrijeme sama igrajuci se sa svojim glodalicama i medama, niti place kada se pobudi vec se pocne igrati i vec mi je tesko sto ima te faze kada joj ne trebamo . Ali zato valja ispuniti dnevnu kvotu nosanja, za Bajram smo zajedno slagale baklavu, jednom rukom drzim nju, jednom redam jufke:) Sto ima i jako dobrih strana, od 18 kilograma u trudnoći ostale su mi još samo 3 . A onda jos par da dođem na težinu iz "curinskih" dana.
Ja vjerujem da ima ljudi koji jednostavno nose drugaciju energiju a da djeca onako mala to jako lijepo osjete i vjerujem da se mogu uznemiriti poslije par minuta provedenih sa njima. Jos nemamo nikakvu zastitu, ali joj redovno sta proucimo poslije gostiju.
moj D.nije imao grčeve do sad al su meni rekli da nejedem mohunarke i kupuse pa možda je i zbog toga??? inače ovih dana malo jede 5 ili 6 puta po 10-15 minuta i često bljucka pa se pitam zar to nije malo???
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
bajram mubarek olsun svim mojim dragim zenicama. Mona gledal sam slike od malene iako me jos nisi prihvatila kao prijatelj a zahtjev sam poslala malena je medic mali ista anel tako,je i on bio majusan i sitan. Preslatka je dusa mala. Vidim carapice joj spadaju kao i anelu znas koje ces joj,kupiti sa bebe lutke Bogami,meni donijeli sve tako male male imam ih i sada ostavila za uspomenu nista manje na svjetu nisam vidjela a sladje. Da si blize poslal bi ti i svu tu majusnu robicu za koju je znam tesko ti naci za malenu princezu jer,je maja i sitna. Odhranice se ona nebrini abd i minsalaah ..... Pusa velika
Nisam vidjela zahtjev ili nisam dobro vidjela..Pogledat cu opet. Eh sad znas kako je. Sada joj hvala Bogu moze robica za bebice od 1 mjesec..Sprva je sve spadalo pa sam je zamotavala u tanju dekicu da mi izgleda punije i teze u narucju. Pusica i vama dvoma.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Drage moje djete nece da zaspe,zatvori oci i Pocne spavati i onda se trgne i oci Ko klikeri sad ga ostavila Sa mm da on pokusa ja vise snage nemam. Danas imali goste i Jedna ga zena u rukama drzala i mozda 20puta ponovila kako je lijep,Pa kako ima glavu lijepu Boze oprosti meni je bila dosadila. Malo Bio zaspo i poceo jecati u snu vise nedam djete Nikom u ruke. Cujem mm kako pjeva,skoro mene uspava neznam sama sta da mu radim
Mozda ga je urekla, Saro.Puhni koji put..
Isti Scenario pocinje opet Al je sad zaspao Pa jeca u snu i samo se trzne Pa odjednom zaplace i odmah opet zaspe sad me stvarno strah hvata Mona draga kako Cu da puhnem?? Dragi Boze preko Dana je normalno spavao,A StO sad ovako
moj D.nije imao grčeve do sad al su meni rekli da nejedem mohunarke i kupuse pa možda je i zbog toga??? inače ovih dana malo jede 5 ili 6 puta po 10-15 minuta i često bljucka pa se pitam zar to nije malo???
Moja stara majka mi je rekla isto..I plus bijeli luk..A kada beba bljucka znak je da napreduje. Mozda je njoj toliko dovoljno. I prije su forumasice pisale o tome pa da se ne ponavljamo..
Evo i mi se brzinski javimo, nesto smo se provrijednili cijeli dan rintam mislim da sam ja izazvala ovu kisu, hehhehe... Sutra imam sjelo, valja mi spremat cijeli dan, ekipa dolazi... Erol zaspo, ima i sat vremena i kako sam ga i ostavila na nasem krevetu zakmeci ja dodjem i ako mu pokrijem oci on nastavi spavat ako ne place cijelo vrijeme virkam da nece ne daj Boze na nosic navuc... pozdravljam vas sveeee....
Isti Scenario pocinje opet Al je sad zaspao Pa jeca u snu i samo se trzne Pa odjednom zaplace i odmah opet zaspe sad me stvarno strah hvata Mona draga kako Cu da puhnem?? Dragi Boze preko Dana je normalno spavao,A StO sad ovako
Nemoj da brines. I Aisa je tako jecala u snu..Psiholozi smatraju da beba tada sanja ali malo ruzno..Da ne kazem ima nocne more. To je oblast koja se trenutno ne moze objasnitii ili provjeriti.. Nemoj ga buditi..Lagahno ga dotakni, pomiluj po kosici, ili poljubi ga, privij se uz njega i on ce se smiriti. Lahko se puse..Proucis euzu i bismillu i puhnes jednom od glave prema nogama, pa proucis kul huvallahu ehad, i isto tako puhnes..Pa kul euzu birabbil felek, kul euzu birabbi nnas, ajetul kursiju i fatihu.. Iza svake sure puhnes.. Ako ne znas napamet, otidi na google i komotno mozes citati i puhati.. Ako beba bude zjevala ili ti, onda ju je neko urekao. Ja Aisi redovito pusem svaku noc prije spavanja.. Najradije praktikujem kupanje pa onda dok ona rucki ja joj pusem i bas se lijepo smiri..Pa eto pokusaj..
Ja znam da i bebe sanjaju i da poslije poroda moraju da psihicki prerade u glavi porod jer i za njih je to stres.Arian je to imao Po rodjenju jedno 2-3 Dana i onda Miran San,do sinoc a valjda ce i to proci....
Aida bice sutra veselo ja ariana nesmijem tako pokrivati,nego do prsa i da su rukice vani a svi preporucuju spavanje na stomaku Al ja Ga nesmijem tako staviti,bojim se nece znati glavu kako treba staviti,Pa sve govorim pricekat cemo..
jutro.mi smo dva dana samo hodali.danas tajo radi pa mi kod kuce Ajle je pocela da jede,i to punoo jede.uh jesam sretna.Alen je dobrica,sinoc zaspao u 22 i tek u 4 se budio da jede odo sta uradit po kuci dok spavaju.
naravno, dok dojiš moraš paziti šta jedeš ni ja nejedem mahunarke i kupus, jer to inače nadima, pa tako i bebi može izazvati grčeve Mona je već spomenula i bijeli luk,a takođe i origano ne smiješ jesti dok dojiš a zbog eventualnih alergija dok dojiš takođe nemoj jesti i med, jagode i kikiriki bljuckanje je normalno,tako beba izbaci višak, a što se tiče broja obroka trebala bi ih imati 7-8 dnevno
dužina trajanja podoja nije bitna, moja nekad u roku 5 min izvuče sve, a nekad duže, samo podoj ne treba trajati duže od pola sata (tj da ti ne spava na dojci ili da samo drži, a ne vuče, ko što je moja u početku radila, pa sad popije koliko joj treba i izbaci dojku, neće više)
Moja Naida je pocela slusati ovih dana, daj Boze da ostane ovako, kao da smo se poceli odvikavat od ruku i nosanja. Ja je spustim i ona lijepo se igra, nekad joj mi pricamo a nekad je sama i guguce . Jest da jos uvijek je ponekad moram uljuljat da zaspe, al pocela je i sama da spava kad je spustim. Molim Boga da ostane ovako .
E sad sto se tice uroka, ja ne znam i nemam pojma sta je to i kako se desi, ali svekrva je nasla crveni pasic jos od mm i stavljamo ga oko struka. Iako js nekad izostavim , al onaj mm odmah ga stavlja i hB stvarno jos nije oplakala nijednom, a gostiju uvijek imamo. Sad jel do toga ili je ona sama od sebe dobra, ne znam.
Seks-keks ughh ne mogu, ne zelim i ne smijem . Poslije poroda sam bila tako slaba i sad me sve boli jos uvijek. Ja sam tek 17ti dan mogla da sjednem malo, jos sam se prala i kamilicom i cajom od hrastove kore, te sam koristila i bivacin sprej, ali opet bolilo i sporo zarastalo. Onda sam izgubila puno krvi, nisam smjela uopste Naidu da uzmem u ruke, strah me bilo da mi ne ispadne.Tresla sam se i nesvjestilo mi se. I sad nekad probudim se , mislim da se poradjam. Mozda nije uredu , al ja sam se iztraumirala. meni je gore bilo poslije poroda, porod uopste nije bio toliko tezak.
Eh eto odoh sad da jedem, pa svekrvi na rucak.. jos da vas pitam, smijemo li mi dojile jesti hranu sa rostilja? Meni je patronazna rekla sta smijem, a sta ne, al sam malo pozaboravila
I da vam se pohvalimo, Naida je bila u srijedu na vakcini, dobra je bila, slusala je. I imamo 5,500 kg za mjesec dana 1,5 kg. Moja debeljuca mala