|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
25.1.2010 18:55:07   
Anoniman
E pa svasta, covjek vise ne moze nikome vjerovati, nadam se da ce sve biti uredu na pregledu, sretno!

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 951
25.1.2010 18:59:19   
Hanady RR
e joj škorpija...ja maksuz izašla na net da čestitam.

E baš se čovjek ne može više u ove doktore pouzdat...al to nije veliki problem to se samo reguliše do godine dana...imala moja zaova taj problem sa malim pa znam...

baš mi žao ...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 952
25.1.2010 19:18:42   
tehna
ja imam dva sincica od 4 i 2 godine jos ih nismo osunetili znam da je to po sunetu ali meje toliko strah da je to nesto neopisivo mladji sin mi ima podignute testise i zakazana mu je opracija bila ali moj suprug i njegovi nisu dozvolili da se ta operacija uradi ponekad mu se testisi spuste a ponekad podignu da li je ko od vas imao isti problem i koja je krajnja granica operacije testisa mislim u godinama jer ja se nemogu suprostavljati suprugovoj familiji user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 953
25.1.2010 19:22:56   
škorpija
Nama je dr Zvizdić rekao da se testisi trbaju spustiti do 6. mjeseca, mrijetko kad do 9. i da je nakon toga potreban operacija. ako se ne operira onda spermatozoidi u nespuštenom testisu zbog previsoke temeperature ne budu u stanju da izvrše oplodnju, faktički znači sterilnost user posted image  

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 954
25.1.2010 19:30:35   
tehna
da i ja sam cula za sterilitet,a ja zaista neznam kako da im objasnim opasnost od podignutih testisa 

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 955
25.1.2010 19:32:25   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tehna

da i ja sam cula za sterilitet,a ja zaista neznam kako da im objasnim opasnost od podignutih testisa 

Bože mili, pa draga moja pošalji muža, svekra svekrvu, zaove, djeveroove kod doktora i neka sami čuju iz doktorovih usta. pa nećete valjda djetetu u životu problem napraviti zbog radi nekih sitnih izvini ''primitivnih'' stavova tipa ...nije moje djete bolesno...

sve su ovo normalne stvari koje se dešavaju.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 956
25.1.2010 19:37:48   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: tehna

Bože mili, pa draga moja pošalji muža, svekra svekrvu, zaove, djeveroove kod doktora i neka sami čuju iz doktorovih usta. pa nećete valjda djetetu u životu problem napraviti zbog radi nekih sitnih izvini ''primitivnih'' stavova tipa ...nije moje djete bolesno...

sve su ovo normalne stvari koje se dešavaju.

Da, normalne su stvari koje se dešavaju i koje zaista nisu strašne, tako da mi nije jasno da su oni u stanju da obilježe dijete na taj način. Ako se sami ne spuste i operacija se ne uradi sterilitet je nažalost neizbježan.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 957
25.1.2010 19:44:27   
tehna
hvala vam svima na divnim savjetima nadam se da cu AKOBOGDA uspjeti nagovoriti muza na jedan odlazak kod ljkekara sa mladjim sinom veliki pozdrav svima 

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 958
25.1.2010 19:50:36   
ena23
IZVORNA PORUKA: škorpija

Evo da se i mi tuspasimo, danas išli da sunetimo bebija ali ništa nismo uradili. Dr. Zvizdić nije mogao napipati iz prve desni testis pa se boji da je ostao nespušten i zato je predložio da uradimo prvo UZV, a onda ćemo vidjeti šta dalje. I čudio se kako niko od pedijatara nije primjetio da nešto nije u redu, ni oni  u domu zdravlja ali ni onaj metuzalem na pregledu u Sanasi koji smo radili kad smo zakazivali sunet. Zakazali smo UZV pregled kod dr. Sandre Vegar pa ćemo vijdeti šta dalje

Ja dosla da cestitam, kad ono.... bas mi je zao skorpijo, ali eto vidim da to nije toliko strasno, da se sve srediti aBd, a mozda se i sami spuste pa ne treba operacija. A ti doktori me bas ljute, uhhhhh user posted image user posted image user posted image user posted image pa zar niko da primjeti tako nesto???
A i ove cune nas pravo zadeverase...
meni neki dan bio otac i on pregledo cunu, navuko skroz onu kozicu kad tamo jos uvjek konci stoje i kaze da doktor nije dobro uradio poso, trebao je jos odsjeci da se ne talozi znoj, pisa, sta vec, u tom djelu... meni iznad glave user posted image user posted image pa bio je tu, mogo je paziti sta doktor radi... al hajd, nek je on meni ziv i zdrav (i beba i babo).

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 959
25.1.2010 20:04:26   
Kviki
Mom user posted image  nije spušten lijevi testis, nalazi se u kanalu i to sam saznala još  u porodilištu. Pedijatar iz DZ nas je uputio na konsultacije na hirurgiju. Kako nespušten testis nije prepreka za sunećenje, mi smo to obavili kada je beba imala 4 i po mjeseca i iskoristili priliku da pitamo dr. Dizdarevića za mišljenje. Rekao je da se to neće samo spustiti te da će se morati raditi operacija kada beba bude imala 6. mjeseci do godinu. Rekao je i da smo mogli sunećenje i operaciju uraditi odjedanput, pod istom anestezijom, ali eto mi tad nismo ni znali da će se to morati raditi jer su nam neki pedijatri govorili da bi se testis mogao sam spustiti...
Tehna ne znam šta je u pitanju kod tvog bebija i ne bih da te dodatno plašim, ali možda bi najbolje bilo da opet odete kod nekog hirurga da potražite i drugo mišljenje, jer nama je rečeno da može doći do u zastoja u razvoju testisa.  Pa ako vam i taj drugi potvrdi isto, onda znate šta vam je raditi. Pa ne može valjda muževljeva familija bolje znati od dr.-a user posted image , na kraju krajeva to je vaše dijete.
Škorpijo mogu misliti, vi se taman psihički pripremili, kad ispade skroz nešto drugo...

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 960
25.1.2010 21:39:39   
muby
skorpijo zao mi je sto danas nije proslo kako ste planirali. Nadam se da ce UZ biti dobar pa da bebi ne mora ici na operaciju. Sin od mog dajdze je imao tu operaciju i nije bilo previse strasno. 

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 961
30.1.2010 15:10:03   
škorpija
Evo mi se upravo vratili sa UZV-a, Sandra Vegar je samo potvrdila dijagnozu koju je dao dr. Zvizdić, Ajdinu se desni testis nije spustio i ona se naravno iščuđavala kako to, pobogu, niko od pedijatara nije vidio, pa vidi se i bez ultrazvuka, bla, bla, bla, uglavnom samo me još više iznerviraju kad se čude svojim nestručnim kolegama. Ustvari na kraju je i ona rekla da pedijatri na to ne obraćaju pažnju, uglavnom Ajdin će morati na operaciju, a kad pomislim provesti najmanje 3 dana na Koševu već mi je muka od životauser posted image user posted image user posted image
Uglavnom tokom operacije obaviti ćemo i sunet odjednom da ne bi bebija 2 puta uspavljivali 

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 962
1.2.2010 21:27:56   
Kviki
Ajoj user posted image I nas za koji mjesec čeka ista operacija, kad samo pomislim user posted image Jesu li vam rekli kad bi bilo najbolje to obaviti, i znaš li možda da li je uobičajena procedura da se ostaje tri dana na Koševu?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 963
1.2.2010 21:39:03   
škorpija
Nama je dr. zvizdić rekao da sae ta operacija ne radi nigdje privatno i on se ponudio da ga operiše na koševu , a mislim da se i samo radi na dječijoj hirurgiji na koševu. iz više izvora mi je potvrđeno da se ostaje najmanje 3 dana u bolnici, 6 sati prije operacije bebe ne smije jesti user posted image i mislim 2 sata poslije operacije.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 964
2.2.2010 10:08:04   
Atarka
E Skorpijo, bas mi je zao, ali ako se mora operisati, Boze moj! Samo da sve prodje kako treba, aBd!
Mi cemo svog pisonju sunetiti na proljece, aBd, pa me zanima sta ste vi pripremile za obuci djetetu poslije toga? Ja sam jucer slucajno naletila na donji dio trenerkice, kao salvare, mislim da ga nece stezati, pa sam mu to uzela. Sta mislite, valja li?
user posted image

30.09.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 965
2.2.2010 10:11:37   
dady

IZVORNA PORUKA: Atarka

E Skorpijo, bas mi je zao, ali ako se mora operisati, Boze moj! Samo da sve prodje kako treba, aBd!
Mi cemo svog pisonju sunetiti na proljece, aBd, pa me zanima sta ste vi pripremile za obuci djetetu poslije toga? Ja sam jucer slucajno naletila na donji dio trenerkice, kao salvare, mislim da ga nece stezati, pa sam mu to uzela. Sta mislite, valja li?
user posted image

Joj super su pantolice,ali vjeruj da ti uopće neče trebati!!! Jer bebi ide odmah u pelenu normalno,samo če prvu noč spavati golo!!!

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 966
2.2.2010 12:55:49   
Amela83
IZVORNA PORUKA: Amela83

Ali sada imam jednu veeeliku dilemu! Cuna od mog miska mi je cudna - nakon sunecenja se uvukla skroz u kozicu (neko vrijeme), a sada viri samo vrh glavica. To je jedna stvar. A druga - cini mi se da mu je jedan dio kozice (s donje strane, od anusa) malko srastao za cunu...S gornje strane imam sta navlacit a odozdo bas i nemam!? user posted image

Evo i mene! :) Jutros smo bili na pregledu kod dr-a. Rekao mi je da se ne trebam previse zabrinjavati, to je normalno kod malo "punijih" bebaca. Momuser posted image je tek 10 mj.. Cuna ce se, kaze, najvjerovatnije spustiti na svoje mjesto kad pocne da hoda (btv. i sama sam primjetila da se malo popravlja stanje od kako misko vise stoji na svojim nonama- sada je samo do pola uvucen). Isti je slucaj i sa testisima, rekao je da dodjemo ponovo na kontrolu za 1 godinu pa cemo vidjeti.
A sto se tice kozice pored glavica, jest se bila malo zalijepila ali smo i to rijesili- odlijepili.user posted image
Drago mi je sto nisam isla na Gradinu na pregled - tamo bi mi (kao sto se desilo i Breskvi) vjerovatno rekli da radim operacijuuser posted image , iako je bebi jos mali i ima vremena da se sve samo od sebe sredi!

Eto, ljubim sve male zekonjice.

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 967
2.2.2010 13:08:47   
škorpija
amela šta je sa vašim testisima, jesu li mobilni ili se nisu spustili?

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 968
2.2.2010 14:23:06   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Atarka

user posted image

I ja sam vidjela ove šalvarice i baš su cool.
Ma najvažnije je, čini mi se, da nakon suneta bude odjeća u dva dijela, a da nisu gegice. Ja sam malenog u prvim satima držala bez donjeg dijela odjeće, samo u pelenicama i vrečici za spavanje. Kasnije su normalno išli donji dijelovi trenerke.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 969
2.2.2010 14:56:17   
Lejla Ka
Još jedan savjet možda nekome zatreba. Kod nas oporavak nije baš prošao idealno, usput smo fasovali neku crijevnu virozicu, pa sa njom i temperaturu, što je mene prestravilo jer sam automatski mislila da je temperatura od suneta, onda nam je kožica zamlađivala veoma sporo i šta god sam radila i koliko se god trudila, svako presvlačenje bi pelena malo povukla i opet raskrvarila. Onda sam čaprkajući po netu naišla na podatak da se prilokom oporavka mogu koristiti kao prekrivka vazelinske gaze (odnoslilo se na terapiju odraslih poslije zahvata). I tako ja dođem na ideju da malene komadiće gaze natopim kantarionovim uljem, pa mu to stavim na pišulinca svaki put nakon presvlačenja. Onda mi je bilo puno lakše kad skidam pelenu, gazica ostaje, a ja je onda navlažim mlakom vodom iz šprice i polako skinem. Kad sam to počela primjenjivati vrlo brzo je došlo do potpunog oporavka.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 970
2.2.2010 15:32:47   
škorpija
Lejla super savjetuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 971
2.2.2010 15:41:21   
Anoniman
kod nas je cuna maslah sve super samo,me zanima oko cune kozica ma kako bi opisala,ko obruc oko cune ima nije kozica,vec mesouser posted image neznam ni ja ostalo.Rece mi da ce to prilikom rasta postepeno se oblicitiuser posted image pa me zanima jel to uredu i tako kako dokt.kaze?
Nama su konci davno poispadali,svaki dan sam nasla po jedan dva,zarasla brzo bez problema....

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 972
2.2.2010 18:03:10   
lilybeby
e sad cu vam napisati i nasu pricu,moram s nekim podjeliti jer cu pobudaliti.
moja beba ima 6 i po mjeseci i planirali smo da ga osunetimo sledece sedmice.medjutim,ja prije dvije noci,krenem da ga kupam,stavljamga u kadicu kad njemu kitica jaaaako crvena i otecena,a danima sam primjecivala tanku crvenu crticu preko kitice(valjda se to gnojilo).ja krenem da mu navucem kozicu,ne moze,a nije moglo u poslednje vrijeme uopste.malo tu noc iscistim kamilicom,i juce ujutru pogledam,ima gnoja i mi pravo kod njegovog pedijatra u Vrazovu.tamo ga dr.pregleda,kaze upalilo se,ima fimozu,da antibiotik,sestrica malo ocisti rivanolom i kad sam kuci dovela,otok spao,gnoja vise nema.njegov pedijatar kaze evo vam uputnica za djecijeg hirurga,nek on pogleda i zakaze sunet.mi ga jutros poveli na kliniku,gore u ambulanti ordinira dr.Milišic ili tako nekako kaze skinite ga,uze makaze,rukavice,stisnu ga dolje,jadno dijete poce vristati i onako mu na zivo navuce onu kozicu,ja pogledam,krv na sve strane,sad da li je nesto isjekao ili je puklo,ne znam.uglavnom,imalo mi je srce puci,drze ga svi,on mene drzi za rucicu i sve u mene gleda.dr.mi nesto prica,meni doslo da ga golim rukama udavim kolko on to hladnokrvno radi,jos mi se izbecio,slusate li me.ma poludila sam.onda ga ja jos pitam za opstu anesteziju,kaze sto ce vam to.ja kazem da mi ga je zao,kaze a jel ti zao ovog maksuma buditi iz anestezije.uglavnom,ubijedi me da to uradimo iduce sedmice lokalnom anestezijom na Kosevu(a mi bili planirali  sunet u sanasi).kad sam ga kuci dovela,dijete pocelo plakati ko da je osunecen,i tako cio dan,mm mu navukao kozicu i namazali kremom(tako nam hirurg rekao)on se toliko krivio i plakao,da smo i ja i mm plakali za njim.cijeli dan ga iz ruku ne ispustam.oprala sam ga i po sopstvenom nahodjenju malo zavrnula kozicu,nisam smjela do kraja i nakapala kantarionovoulje i evo ga sad je malo zaspao.
zao mi ga je jako,place ko da je osunecen a tek ga prava muka ceka,mada dr kazeovo ga je vise sad boljelo nego sunet sto ce boljeti.zakazao nam kontrolu u ponedeljak i da dogovorimo sunet.zna li neko kakav je taj hirurg?jel neko imao slicno iskustvo?
eto....idem da odmorim sekund,Bog zna kakva me noc ceka.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 973
2.2.2010 19:02:09   
škorpija
srce drago, baš mi je žao tvog bebca,ja ne bi dala više dijete u ruke tom mesaru nema šanse, ali to je samo moje mišljenje,

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 974
2.2.2010 19:06:39   
škorpija
u sanasi radi dr. zvizdić i on je stvarno divan, a on također radi i na koševu

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *