|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
19.1.2010 19:05:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: martajay

hehe, nije nista posebno kod vas, nego je to mama razmazila svog sina, pa je zato toliko plakao user posted image

spremi se da ce nekoliko dana ćuna izgledati naduvena i modra...ne brini...otok polako spada...

(ja sam se bila uzasno potresla koliko je plakao dok su ga sunetili...takav plac nikad ranije nisam cula...a onda sam kasnije u raznim prilikama cula isti takav plac - kad mu nesto ne dam, ili kad mu se mnogo spava, a nece da spava, i tako user posted image )

heheh,moguce bas je mamin sin razmazenkouser posted image al opet je i hrabrica sta je sve prosao jadnik mali al nije jedini.
Bogami,kod mene nikad nije toliko se derao ni vikao,ni tresao ni plakao kao sinoc uf,gluho i daleko bilo!!!
Al,vrijedilo je zato je sada čuna ko u momka prava user posted image user posted image
Ja kad,sam usla u prostoriju gdje su mu radili on je sav,bio mokar od znoja i crvenio se od placa.Toliko je plakao da su suze bile vrele da su tragovi na licu ostali od suza,gdje su kapale.
Bodi sav mokar.
Al sve je to iza nas hb.
Jest otekla i crvena ...Koliko to traje koji,si dan ti kupala bebaca??poslije sunecenja

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 926
19.1.2010 21:04:02   
škorpija
Ja kad,sam usla u prostoriju gdje su mu radili on je sav,bio mokar od znoja i crvenio se od placa.Toliko je plakao da su suze bile vrele da su tragovi na licu ostali od suza,gdje su kapale.
Bodi sav mokar

joooj feliks, kako mi je žao duše maleuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 927
19.1.2010 21:53:31   
Anoniman
felix...cestitam jos jednomuser posted image ...kada ovo citam i ja se sva preznojimuser posted image

skorpija...vama sretno u pon.user posted image user posted image user posted image

nakon svega sto sam procitala, ja sam se odlucila (iako smatram da je obrezivanje dobro) da samo u slucaju da mora cemo i odraditi

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 928
19.1.2010 22:11:27   
Amela83
I ja cestitam hrabrim user posted image i mamicama! Neka se cune brzo oporave! user posted image

Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim user posted image prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije? Znam da se to koristi u stomatologiji.
Ako neko zna nesto o tome, please, neka mi napise!!!

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 929
20.1.2010 10:52:45   
martajay
IZVORNA PORUKA: Amela83
Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim user posted image prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije?

mi smo bebu sunetili privatno i pod lokalnom anestezijom, u oktobru, i nije dobio anestetik, na zalost, koji bi mu umanjio bol uboda igle.

@felix - ja sam mu guzu prala svaki put kad bi se ukakio - po 2 puta na dan - a ćunu sam mu prvi put temeljno oprala posle nekih 15ak dana, do tada samo polivanje vodom, i to od nekog 5-6 dana.

7.4.2009.

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 930
20.1.2010 10:55:41   
Anoniman

I ja cestitam hrabrim user posted image i mamicama! Neka se cune brzo oporave! user posted image

Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim user posted image prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije? Znam da se to koristi u stomatologiji.
Da ,jesu nama su prvo namazali na cunu gel bila sam tu,kad su stavili to mu dole utrne da neboli ubod boce..Nebrini,njih dole nis neboli kad se namaze i da boca,al se oni prepadnu drze ih 4ljudi.cvrsto pa se prepadnu...
Nama su rekli,da ce rana bolit 24.sata svaka,rana tako boli friska  i tako je i bilo.
A anestezija,inekcije drzi 2.sata.Zato smo dobili gel,da mazem od njega utrne dole i neboli ih.
Anel je danas drugi djecak,kao da ga nisu radili neboli ga igra se superr cuna lijepa.pardon  smijesna,konci oko cune nasrsili se ko jezuser posted image user posted image

(odgovor članu Amela83)
  Neposredna veza do poruke: 931
20.1.2010 11:21:30   
Anoniman
evo,skoro je kakio i to nije bila cvrsta stolica,kao inace pa je bila rijetka i sav se zalijepi toliko se isplakao ,ujelo ga valjda otislo na cunu.
Nekako,sam ga izbrisala namazala i zaspo.
Pa me zanima dali bi smjela kad ustane oprat mlakom vodicom cunu,polit vodom samo ne dirat rukama.
Jer je ostalo malo oko cune nisam smjela dirat boli ga,a jako placeuser posted image
Ocel,ga bolit ako mu malo sperem vodom???

< Poruku je uredio felix -- 20.1.2010 11:22:11 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 932
20.1.2010 11:25:19   
reallove
IZVORNA PORUKA: felix

evo,skoro je kakio i to nije bila cvrsta stolica,kao inace pa je bila rijetka i sav se zalijepi toliko se isplakao ,ujelo ga valjda otislo na cunu.
Nekako,sam ga izbrisala namazala i zaspo.
Pa me zanima dali bi smjela kad ustane oprat mlakom vodicom cunu,polit vodom samo ne dirat rukama.
Jer je ostalo malo oko cune nisam smjela dirat boli ga,a jako placeuser posted image
Ocel,ga bolit ako mu malo sperem vodom???

felix mila kada se Emin sunetio kupali smo ga svaki dan,kupala ga strina mm ja nisam smjela i poljevala je malo malkom vodom,Anel nema onaj zavoj okolo ako sam dobro skontala,ipak bilo bi bolje da malo isperes..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 933
20.1.2010 11:30:33   
acudesa
Feliks, mislim da mu manje štati topla voda i sapun (što je inače dezinfekcija) nego kaka, ja bih to lagano saprala...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 934
20.1.2010 11:32:27   
Amela83
user posted image user posted image
Voda ce ga malko ugristi ali je sigurno bolje da to operes nego da mu ostane to oko cune. Kaka moze jos gore da nadrazi. I ja sam tako radila. Mi smo sve to prosli prije 3 mj.
A moje pitanje bilo je cisto informativno - ja nisam sigurna da li su mom user posted image davali kakvu anesteziju prije injekcije a bila sam tu.user posted image Bila sam pod velikim stresom!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 935
20.1.2010 11:37:11   
Amela83
Ali sada imam jednu veeeliku dilemu! Cuna od mog miska mi je cudna - nakon sunecenja se uvukla skroz u kozicu (neko vrijeme), a sada viri samo vrh glavica. To je jedna stvar. A druga - cini mi se da mu je jedan dio kozice (s donje strane, od anusa) malko srastao za cunu...S gornje strane imam sta navlacit a odozdo bas i nemam!? user posted image

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 936
20.1.2010 11:37:14   
bebana27
mi svoga planiramo aBd iduci mjesec sunetiti pa me sve strah kako ce to proci
a taj gel dobijes od doktora koji ga je sunetio
mene je strah da mu se ne zaljepi ta gazica za cunu pa to moze da boli

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 937
20.1.2010 11:39:18   
Amela83
Bebana 27, samo mu redovno mijenjaj gaze i mazi naizmjenicno bivacin mast i kantarionovo ulje. Sve ce to biti dobro! Mi sa time nismo imali problema

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 938
20.1.2010 11:44:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebana27

nama nisu davali nikakvi gazu,nema potrebe bar kod nas jer sam isla privatno a to rade samo u dz.
Kod mene od prijateljice se bila gaza zalijepila ,mali kaze mal se nije izgubio od placa kad je skidala .
A pokusat cu kad,dodje mm.s posla da operem guzu i cunu nadam se da nece plakatiuser posted image ,.Boze ona moja sveki nesmije nista sve moram samauser posted image srecom pomogne mi mm.kao strah je ja kazem ajd da operem guzu ujj,nemoj tako da se uzdam use i svoje kljuse!!,a necu mu brisat nista samo ga zamotat u pelenu,pempu ili???
Taj,gel smo bebana dobili  od dok.a kazem ti nije nigdje isto.Prijat.je isla u dz.nisu joj nista dali osim da kamilicom pere,gore je to ujeda uhh.Zato sam ja isla privatno.

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 939
20.1.2010 11:45:34   
Anoniman
Amela pričali smo o tome na temi ukopan penis pa malo pročitaj, tvoj Amar je bio bucmasta beba kao i Alim i Benjo Enisin i sva trojica imaju taj "problem" ako se mže tako nazvati jer je meni doktor objasnio da to nije problem da je to samo zbog toga što je dijete bilo deblje, i ima mi to smisla. Ja ti preporučujem dr. na stupinama ima kliniku mediskan pa otiđi nek to pogleda, on će ti najbolje reći.

(odgovor članu Amela83)
  Neposredna veza do poruke: 940
20.1.2010 11:47:41   
acudesa

Ali sada imam jednu veeeliku dilemu! Cuna od mog miska mi je cudna - nakon sunecenja se uvukla skroz u kozicu (neko vrijeme), a sada viri samo vrh glavica. To je jedna stvar. A druga - cini mi se da mu je jedan dio kozice (s donje strane, od anusa) malko srastao za cunu...S gornje strane imam sta navlacit a odozdo bas i nemam!? user posted image

I, ja sam pisala o nekim "izraslinama" nakon sunećenja, ali to se polako povlači, nadam se da će tako biti i kod tebe...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 941
20.1.2010 11:48:04   
reallove
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: bebana27

nama nisu davali nikakvi gazu,nema potrebe bar kod nas jer sam isla privatno a to rade samo u dz.
Kod mene od prijateljice se bila gaza zalijepila ,mali kaze mal se nije izgubio od placa kad je skidala .
A pokusat cu kad,dodje mm.s posla da operem guzu i cunu nadam se da nece plakatiuser posted image ,.Boze ona moja sveki nesmije nista sve moram samauser posted image srecom pomogne mi mm.kao strah je ja kazem ajd da operem guzu ujj,nemoj tako da se uzdam use i svoje kljuse!!,a necu mu brisat nista samo ga zamotat u pelenu,pempu ili???
Taj,gel smo bebana dobili  od dok.a kazem ti nije nigdje isto.Prijat.je isla u dz.nisu joj nista dali osim da kamilicom pere,gore je to ujeda uhh.Zato sam ja isla privatno.

Emin je imao gazu skinuli smo bez problema,poljevali toplom vodom i skidali polako..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 942
20.1.2010 11:52:13   
bebana27
kod nas idu djeca u bolnicu
mene je samo strah te gaze da se ne zaljepi a ja sam i ovako strasljiva ne znam kako cu ja to podnijeti

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 943
20.1.2010 11:56:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

Amela pričali smo o tome na temi ukopan penis pa malo pročitaj, tvoj Amar je bio bucmasta beba kao i Alim i Benjo Enisin i sva trojica imaju taj "problem" ako se mže tako nazvati jer je meni doktor objasnio da to nije problem da je to samo zbog toga što je dijete bilo deblje, i ima mi to smisla. Ja ti preporučujem dr. na stupinama ima kliniku mediskan pa otiđi nek to pogleda, on će ti najbolje reći.
od jetrve mali,je morao dva put ici na sjecenje cuneuser posted image dusa mala bio debeljuca i oni  su osjekli sto su vidjeli posle dosli kuci ono ima jos kozice viska visi.
Tako da su mu dva put isto radili

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 944
20.1.2010 12:01:37   
Amela83
IZVORNA PORUKA: Breskva

Ma citala sam o tome ali me najvise od svega zbunjuje glavic! Strah me da ce mi dr.reci da ponovo nesto radimo! Ne znam kako bih to podnijela! user posted image user posted image
A sto se Mediscana tice, tamo smo i mi sunetili Amara...Dr.Mohamed je super... Al morat cu izgleda da odem gore i otklonim dileme!
Ljubi mi Alimcica!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 945
20.1.2010 12:06:43   
idana_85

Rijada je sunetio Skaka i nije mu davao bocu, samo mu je prskao cunu. a nije plakao dok suga sunetili,samo se otimao,inace nije dao da mu se cuvaju nogice...tako da mislim da uopste nista nije osjetio niti ga je bolilo.
Plakao je dva sata nakon suneta i skontali smo da mu je zavoj oko galvica se pomjerio pa ga zuljao, kad smo to namjestili sve je bilo ok,vise nikad niti je plakao niti je bilo nekih problema.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 946
20.1.2010 12:07:31   
Anoniman
ma nece nebrini,nemora znaciti kud ti rekoh,prepado te bezzz.Nemora znaciti ,al oni su to odma primjetili kod tvog je drugacije.
Otidji da se nebrines samo,al sve je to ureduuser posted image
Ja imam brigu kad,budem prala al polako cu strah me al moram ...

(odgovor članu Amela83)
  Neposredna veza do poruke: 947
20.1.2010 12:09:40   
Anoniman
Nama je dolazio dr. sa Gradine kući, super sve prošlo, da bi meni isto tako čudno bilo i pedijatar nas uputi na hirurgiju na gradinu, gore mi naprave havariju da se ne ponavljam pisala sam i o tome kako mora ponovo operacija i kako nismo normalni kao nama sunetio dijete neko ne profesionalan kada smo rekli da se radi o njihovom kolegi ostali su nijemi i pokušavali se ispraviti...Odem u Mediskan i čovjek mi kaže da se čuna malo zalijepila odlijepi i tu sva mudrost, kaže nije problem i ne treba ponovo to je zbog debljine ali dođite ponovo za god. dvije da otklonimo sumnje...

(odgovor članu Amela83)
  Neposredna veza do poruke: 948
20.1.2010 12:13:14   
Amela83
Nadam se da je i kod nas tako, da nije neki veliki problem! Otici cemo kod dr.-a pa cu vam javiti kako je bilo! 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 949
25.1.2010 17:54:54   
škorpija
Evo da se i mi tuspasimo, danas išli da sunetimo bebija ali ništa nismo uradili. Dr. Zvizdić nije mogao napipati iz prve desni testis pa se boji da je ostao nespušten i zato je predložio da uradimo prvo UZV, a onda ćemo vidjeti šta dalje. I čudio se kako niko od pedijatara nije primjetio da nešto nije u redu, ni oni  u domu zdravlja ali ni onaj metuzalem na pregledu u Sanasi koji smo radili kad smo zakazivali sunet. Zakazali smo UZV pregled kod dr. Sandre Vegar pa ćemo vijdeti šta dalje

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *