Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
lilybeby, nadam se da ce beba dobro spavati veceras! i kod moje bebe je bila fimoza i piša je poceo da se gnoji, ali se nije bio upalio pre sunecenja. uglavnom, znam o cemu pises. dr ga je to malo secnuo, tj, prosirio mu je rupicu na piši (ovo se radi u slucaju kad je fimoza, a roditelji ne zele da osunete svoje dete) i sad treba malo vremena da se upala smiri... i piša ce biti ok! to su uradili pre sunecenja i mojoj bebi, ali pod lokalnom ansestezijom. onda mu je dr ocistio naslage gnoja, i onda ga je obrezao. verovatno boli isto - i to sirenje rupice, i obrezivanje, ali buduci ad ce biti pod lokalnom anestezijom, manje ce ga boleti... ipak, pripremi se da ce vam beba plakati kao nikada do tada (bar je tako bilo u nasem slucaju)... i kad sve prodje - napokon ste mirni sto s etice tih glupavih infekcija i ostalog.
Nas je sunetio dr Milišić, nije mesar. Danas mu je pišulinac kao bombonica Vjerujte, to je zaista traumatično iskustvo za roditelje. Vjerujem i za dijete, jer boli, i bolje je uraditi dok su mlađi. Ne znam kako ide sa općom anestezijom, no preživi se. A da je teško gledat, teško je.
hvala vam svima.evo sad smo ga kupali,malo ga drzali u kadici,tu je i piskio i nije plakao.onda sam mu zajedno sa svekrvom,jer ja nisam smjela spustila glavicu i nakapala dosta kantarionovog ulja i valjda ce biti ok.opet je plakao da smo mu to radili.ja se ne bojim jakog placa prilikom suneta,jer je moja beba svakako jako bucna i kad place,sve se trese.kad je ovo danas na zivo prezivio sve ce.dr.kaze da je hrabra beba.sad me interesuje jel vas dr Milišic sunetio na Kosevu isto?jeste li sta platili....znas vec i naravno jel pod lokalnom anestezijom? ljubim vas sve.znaci mi vasa podrska!
Lilibaby tako mi je zao duse slatke... a joj i taj doktor mogao je brate reci neku lijepu rjec prvo a ne odma cap-carap... bas mi je zao pileta malog, ali aBd posto ga osunetite nece vise biti problema.
Ako ga jako boli stavi mu cepic lupocet, mom malenom su oni mnogo pomogli nakon sunecenja.
Jeste, sunetio nas je na Koševu. Nismo dali nikakav novac. Radio je uz asistenciju starijeg doktora Popovića. Mali se je derao kao pivara. Muž je išao da ga čuva, ali se zamalo onesvjestio. Kaže da je imao osječaj da se sin više derao što ga čuvaju i ne daju mu da se mrda, nego od boli. I kaže da su već totano uhodani, i sestre i doktori.
< Poruku je uredio enisa_sara -- 2.2.2010 23:23:06 >
lilybaby, nemam riječi, oni ko .... da Bog sačuva, mačak mali, valjda će nakon suneta biti bolje, aBd... i moj mali je imao početak upale kad smo ga odveli na sunet, samo što ja to nisam vidjela, nego kad ga je dr počeo raditi, reče....kaže, ovo je taman na vrijeme...a, i on je plakao grozno, mora da ga boljelo od te upale
Lilybeby, sva sam se najezila citajuci tvoj post. Nadam se da ce kod vas sve proteci dobro, aBd. I moj mali pisolino ima fimozu, kozica se nikako ne moze prevuci i moramo ga vrlo brzo sunetiti. Sve mi ga zao po ovoj hladnoci ikuda voditi iz kuce. Imam jedno pitanje- nakon suneta beba ne moze u autosjedalicu jer se ne moze svezati kaisevima, ako se ne varam? Kako ga onda iznijeti iz bolnice i prevesti do kuce- u narucju? Mozda je glupo pitanje, ali nemam nikoga drugog pitati
Lilybaby bas mi je zao malenog. A za dr. nemam rijeci... . Imam jedno pitanje za tebe, ta crvena linija jel sa prednje ili zadnje strane cunice? Jutros sam primjetila da mu je vrh crven, tj kozica mu je crvena. Davno sam ja primjetila crvenu liniju sa zadnje strane i kad sam pitala jel to ok, rekli su mi da jeste. Sad sam se zabrinula.
Danima visim na ovoj temi. Savjetovali su me da ga osunetimo sto prije. On ima 2.5 mjeseca i treba sad drugu vakcinu da primi i ne znam kako to ide sa vakcinama. Jel' mu prerano sa 4 mjeseca?
Lilybaby jako mi je zao sto ti se to desilo ali moras mu svaki put navuci i lijepo ocistiti predlazem ti da ga sto prije osunetis mi smo sa dva mjeseca ali opet ces mu morati to lijepo cistiti pitaj sestru i doktora da ti sve objasne jer neki misle kad se osunete da netreba nista i zavrse ponovo tako znam da ti je grozno ali vjeruj mi da nije postojao drugi nacin da to doktor uradinemoj se ljutiti sve sto sam rekla mislim dobronamjerno i da ti pomognem moras nacuci i ocistiti svaki put kad ga operes
Atarka mi smo svog donijeli kući u autosjedalici, ali naravno bebu nismo vezali. Možda je tako lakše nego u naručju jer ne strepiš da li ćeš ga ti slučajno povrijediti. MinaMM nama je dr. rekao da od vakcine treba da prođe 15-ak dana. Mislim da nije prerano sa 4 mjeseca, i mi smo svoju bebu sunetili kada je imao 4 i po mjeseca, a taj dan su bile još dvije bebe približno iste dobi. Lilybeby baš mi je žao tvog sinčića i što si morala doživjeti takav stres. Želim vam puno sreće na sunećenju i da se što prije oporavite.
Lilybaby jako mi je zao sto ti se to desilo ali moras mu svaki put navuci i lijepo ocistiti predlazem ti da ga sto prije osunetis mi smo sa dva mjeseca ali opet ces mu morati to lijepo cistiti pitaj sestru i doktora da ti sve objasne jer neki misle kad se osunete da netreba nista i zavrse ponovo tako znam da ti je grozno ali vjeruj mi da nije postojao drugi nacin da to doktor uradinemoj se ljutiti sve sto sam rekla mislim dobronamjerno i da ti pomognem moras nacuci i ocistiti svaki put kad ga operes
Iskreno, sad da cujem da treba i posle sunneta da se povlaci kozica Moj sin je osunecen prosle godine i po mojem misljenju nema tu vise sta da se povlaci.
eh kako si to fino uvježbala svaka čast (ovos alinkovima mislim), u kog bebija je ukopani odnosno skriveni penis i dr nam j rekao da moramo raditi neke vjžebice nakon suneta, ali nema povlačenja kožice itd već samo da se pritiska redovno masno tkivo oko penisa, jel to to
@enisa-sara: Jeste, dr. Milišić se zove Emir, mlađi je i sitan. @Atarka: Ja sam svog donijela u sjedalici, ali sam ga odnijela na rukama, on je jadan, od stresa zaspao, a meni ga bilo žao presavijat u sjedalici. Nije sigurna opcija, ali je situacija bila izvanredna @MimaMM: Kad sam ja sa dr. Milišićem razgovarala za sunet, sa sinovih 4 mjeseca starosti, on je rekao da oni preporučuju sunećenje sa 6 mjeseci, ako ne postoji neka medicinska indikacija (kao naprimjer česte upale uzrokovane fiziološkom fimozom). Mi smo zbog toga i sačekali sinovih 6 mjeseci (a i zbog toga što se nešto krenuo razboljevat u tom periodu). Dok sam se studiozno pripremala za ovaj zahvat čula sam da postoji i tehnika sunećenja pri kojoj se ostavlja dio kožice, a ne skida ju se u potpunosti (rekoše mi da je to sandžački način). Nemam pojma kako to izgleda, ali naš pišulinac je sada, nakon 9 mjeseci, nakon prohodavanja i 3-mjesečne "šetnje" prava bombonica . A bio ne neko vrijeme iza zahvata malo povućen unutra, što je i naša pedijatrica prokomentarisala da je zbog masnog tkiva.
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Odemo na hirurgiju, pregleda ga neki "klinjo" – drzak užas!!! Mišljenje: podržavam mišljenje dr. Dizdarevića! Zašto tražite i naše mišljenje kad je ono što vam je rekao dr. Dizdarević vrh?! Bez imalo pojašnjenja, informacija o toku operacije, trajanju.... sve što sam pitala dobila sam odgovor: ne znamo-zavisi...... i sve tako! Onda sam insistirala da ga još jedan hirurg pregleda pa smo došli do dr. Popovića koji je jako staložen, miran čovjek i koji mi je objasnio ama baš sve.
Lejla Ka, pisala sam ja o njemu, samo nisam znala kako se preziva.... Sa one pločice sam uspjela pročitati samo ime.... Nije mi se svidio taj dr.
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Odemo na hirurgiju, pregleda ga neki "klinjo" – drzak užas!!! Mišljenje: podržavam mišljenje dr. Dizdarevića! Zašto tražite i naše mišljenje kad je ono što vam je rekao dr. Dizdarević vrh?! Bez imalo pojašnjenja, informacija o toku operacije, trajanju.... sve što sam pitala dobila sam odgovor: ne znamo-zavisi...... i sve tako! Onda sam insistirala da ga još jedan hirurg pregleda pa smo došli do dr. Popovića koji je jako staložen, miran čovjek i koji mi je objasnio ama baš sve.
eeeeeeeeeeeeee, jah. Kao i obično u našem zdravstvu. Morali bi i oni uvest neku kontrolu kvalitete, pa da i doktori budu ili dobri ili loši. Zapravo da budu samo dobri. A ovako, nekome su dobri, nekome budu loši. Mi smo stvarno imali pozitivno iskustvo sa njim. Eh sad, mi smo do njega došli preko njegovih kolega i prijatelja, a naše rodbine. I učinio mi se jako fin, da bi mi bilo zaista jako žao da znam da je to bilo samo zbog poznanstva
jeste taj doktor se zove Emir i pravi je ufurani klinjo.meni se uopste nije svidio jer je sujetan i neljubazan ato sam zakljucila jer kad smo donijeli uputnicu od naseg pedijatra na njoj nam je on(pedijatar)napisao imena dva hirurga i rekao da potrazimo njih i da kazemo da nas je on poslao.on s vrata pita sta je ovo jel zelite njih,ako zelite nema problema,a sav onako drzak i ja kazem ne,svejedno mi je,jer me bilo strah da cekam,a budala,bolje da sam sacekala. Atarka-mi smo dijete u rukama donijeli i ja sjela s njim pozadi da ga drzim. MinaMM-ta crvena linija nam je bila s prednje strane,ja sve pitam mm i svekrvu sta mislite o ovom i na kraju zajedno skontamo da ga je kao nazuljala pelena ali....za 5 dana se zagnojilo.sto se tice vakcine,cula sam da pedijatri predlazu da prodje 15-ak dana izmedju suneta i vakcine. hvala vam svima sto brinete. noc je protekla manje vise dobro i moram se pohvaliti,(ne znam dal me ponekad pratite na drugim temama),poceo je malo bolje spavati,inace se budio po 15 puta na noc.sinoc se probudio u 11h(onako kao i obicno place iz sna ja ga malo pronosam i zaspi),u 1H da doji,u 5h da doji i tad se izgleda popiskio i drao se jedno 5 minuta ko da ga koljemo(dusa mamina) i spavao do 7h. danas sam mu vec 2 puta cistila,zavrnem skroz nakapljem dosta kantarionovog ulja i vratim kozicu,jeste da place jaaako ali sad vec mislim da place od straha a ne toliko od bola. sve to prolazi ok ali kad pomislim da ga isto ceka iduce sedmice sva se najezim. ako neko ima da mi kaze nesto o tom hirurgu negativno ili pozitivno nek mi napise jer ne znam sta da radim,dal da ga ¨mesar¨ suneti ili da poslusam neko ko rece da je ok i da ipak nije mesar.meni je strucnost najbitnija. ljubim vas sve i puuuo vam hvala.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.