Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hehe, nije nista posebno kod vas, nego je to mama razmazila svog sina, pa je zato toliko plakao
spremi se da ce nekoliko dana ćuna izgledati naduvena i modra...ne brini...otok polako spada...
(ja sam se bila uzasno potresla koliko je plakao dok su ga sunetili...takav plac nikad ranije nisam cula...a onda sam kasnije u raznim prilikama cula isti takav plac - kad mu nesto ne dam, ili kad mu se mnogo spava, a nece da spava, i tako )
heheh,moguce bas je mamin sin razmazenko al opet je i hrabrica sta je sve prosao jadnik mali al nije jedini. Bogami,kod mene nikad nije toliko se derao ni vikao,ni tresao ni plakao kao sinoc uf,gluho i daleko bilo!!! Al,vrijedilo je zato je sada čuna ko u momka prava Ja kad,sam usla u prostoriju gdje su mu radili on je sav,bio mokar od znoja i crvenio se od placa.Toliko je plakao da su suze bile vrele da su tragovi na licu ostali od suza,gdje su kapale. Bodi sav mokar. Al sve je to iza nas hb. Jest otekla i crvena ...Koliko to traje koji,si dan ti kupala bebaca??poslije sunecenja
Ja kad,sam usla u prostoriju gdje su mu radili on je sav,bio mokar od znoja i crvenio se od placa.Toliko je plakao da su suze bile vrele da su tragovi na licu ostali od suza,gdje su kapale. Bodi sav mokar
I ja cestitam hrabrim i mamicama! Neka se cune brzo oporave!
Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije? Znam da se to koristi u stomatologiji. Ako neko zna nesto o tome, please, neka mi napise!!!
IZVORNA PORUKA: Amela83 Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije?
mi smo bebu sunetili privatno i pod lokalnom anestezijom, u oktobru, i nije dobio anestetik, na zalost, koji bi mu umanjio bol uboda igle.
@felix - ja sam mu guzu prala svaki put kad bi se ukakio - po 2 puta na dan - a ćunu sam mu prvi put temeljno oprala posle nekih 15ak dana, do tada samo polivanje vodom, i to od nekog 5-6 dana.
Imam jedno pitanje za one koji su imali iskustva sa lokalnom anestezijom- da li su vasim prije uboda iglom davali neki anestetik u vidu spreja, gela ili sl., kako bi ih manje bolio ubod injekcije? Znam da se to koristi u stomatologiji. Ako neko zna nesto o tome, please, neka mi napise!!!
Da ,jesu nama su prvo namazali na cunu gel bila sam tu,kad su stavili to mu dole utrne da neboli ubod boce..Nebrini,njih dole nis neboli kad se namaze i da boca,al se oni prepadnu drze ih 4ljudi.cvrsto pa se prepadnu... Nama su rekli,da ce rana bolit 24.sata svaka,rana tako boli friska i tako je i bilo. A anestezija,inekcije drzi 2.sata.Zato smo dobili gel,da mazem od njega utrne dole i neboli ih. Anel je danas drugi djecak,kao da ga nisu radili neboli ga igra se superr cuna lijepa.pardon smijesna,konci oko cune nasrsili se ko jez
evo,skoro je kakio i to nije bila cvrsta stolica,kao inace pa je bila rijetka i sav se zalijepi toliko se isplakao ,ujelo ga valjda otislo na cunu. Nekako,sam ga izbrisala namazala i zaspo. Pa me zanima dali bi smjela kad ustane oprat mlakom vodicom cunu,polit vodom samo ne dirat rukama. Jer je ostalo malo oko cune nisam smjela dirat boli ga,a jako place Ocel,ga bolit ako mu malo sperem vodom???
evo,skoro je kakio i to nije bila cvrsta stolica,kao inace pa je bila rijetka i sav se zalijepi toliko se isplakao ,ujelo ga valjda otislo na cunu. Nekako,sam ga izbrisala namazala i zaspo. Pa me zanima dali bi smjela kad ustane oprat mlakom vodicom cunu,polit vodom samo ne dirat rukama. Jer je ostalo malo oko cune nisam smjela dirat boli ga,a jako place Ocel,ga bolit ako mu malo sperem vodom???
felix mila kada se Emin sunetio kupali smo ga svaki dan,kupala ga strina mm ja nisam smjela i poljevala je malo malkom vodom,Anel nema onaj zavoj okolo ako sam dobro skontala,ipak bilo bi bolje da malo isperes..
Voda ce ga malko ugristi ali je sigurno bolje da to operes nego da mu ostane to oko cune. Kaka moze jos gore da nadrazi. I ja sam tako radila. Mi smo sve to prosli prije 3 mj. A moje pitanje bilo je cisto informativno - ja nisam sigurna da li su mom davali kakvu anesteziju prije injekcije a bila sam tu. Bila sam pod velikim stresom!
Ali sada imam jednu veeeliku dilemu! Cuna od mog miska mi je cudna - nakon sunecenja se uvukla skroz u kozicu (neko vrijeme), a sada viri samo vrh glavica. To je jedna stvar. A druga - cini mi se da mu je jedan dio kozice (s donje strane, od anusa) malko srastao za cunu...S gornje strane imam sta navlacit a odozdo bas i nemam!?
mi svoga planiramo aBd iduci mjesec sunetiti pa me sve strah kako ce to proci a taj gel dobijes od doktora koji ga je sunetio mene je strah da mu se ne zaljepi ta gazica za cunu pa to moze da boli
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
mi svoga planiramo aBd iduci mjesec sunetiti pa me sve strah kako ce to proci a taj gel dobijes od doktora koji ga je sunetio mene je strah da mu se ne zaljepi ta gazica za cunu pa to moze da boli
nama nisu davali nikakvi gazu,nema potrebe bar kod nas jer sam isla privatno a to rade samo u dz. Kod mene od prijateljice se bila gaza zalijepila ,mali kaze mal se nije izgubio od placa kad je skidala . A pokusat cu kad,dodje mm.s posla da operem guzu i cunu nadam se da nece plakati ,.Boze ona moja sveki nesmije nista sve moram sama srecom pomogne mi mm.kao strah je ja kazem ajd da operem guzu ujj,nemoj tako da se uzdam use i svoje kljuse!!,a necu mu brisat nista samo ga zamotat u pelenu,pempu ili??? Taj,gel smo bebana dobili od dok.a kazem ti nije nigdje isto.Prijat.je isla u dz.nisu joj nista dali osim da kamilicom pere,gore je to ujeda uhh.Zato sam ja isla privatno.
Amela pričali smo o tome na temi ukopan penis pa malo pročitaj, tvoj Amar je bio bucmasta beba kao i Alim i Benjo Enisin i sva trojica imaju taj "problem" ako se mže tako nazvati jer je meni doktor objasnio da to nije problem da je to samo zbog toga što je dijete bilo deblje, i ima mi to smisla. Ja ti preporučujem dr. na stupinama ima kliniku mediskan pa otiđi nek to pogleda, on će ti najbolje reći.
Ali sada imam jednu veeeliku dilemu! Cuna od mog miska mi je cudna - nakon sunecenja se uvukla skroz u kozicu (neko vrijeme), a sada viri samo vrh glavica. To je jedna stvar. A druga - cini mi se da mu je jedan dio kozice (s donje strane, od anusa) malko srastao za cunu...S gornje strane imam sta navlacit a odozdo bas i nemam!?
I, ja sam pisala o nekim "izraslinama" nakon sunećenja, ali to se polako povlači, nadam se da će tako biti i kod tebe...
nama nisu davali nikakvi gazu,nema potrebe bar kod nas jer sam isla privatno a to rade samo u dz. Kod mene od prijateljice se bila gaza zalijepila ,mali kaze mal se nije izgubio od placa kad je skidala . A pokusat cu kad,dodje mm.s posla da operem guzu i cunu nadam se da nece plakati ,.Boze ona moja sveki nesmije nista sve moram sama srecom pomogne mi mm.kao strah je ja kazem ajd da operem guzu ujj,nemoj tako da se uzdam use i svoje kljuse!!,a necu mu brisat nista samo ga zamotat u pelenu,pempu ili??? Taj,gel smo bebana dobili od dok.a kazem ti nije nigdje isto.Prijat.je isla u dz.nisu joj nista dali osim da kamilicom pere,gore je to ujeda uhh.Zato sam ja isla privatno.
Emin je imao gazu skinuli smo bez problema,poljevali toplom vodom i skidali polako..
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
Amela pričali smo o tome na temi ukopan penis pa malo pročitaj, tvoj Amar je bio bucmasta beba kao i Alim i Benjo Enisin i sva trojica imaju taj "problem" ako se mže tako nazvati jer je meni doktor objasnio da to nije problem da je to samo zbog toga što je dijete bilo deblje, i ima mi to smisla. Ja ti preporučujem dr. na stupinama ima kliniku mediskan pa otiđi nek to pogleda, on će ti najbolje reći.
od jetrve mali,je morao dva put ici na sjecenje cune dusa mala bio debeljuca i oni su osjekli sto su vidjeli posle dosli kuci ono ima jos kozice viska visi. Tako da su mu dva put isto radili
Ma citala sam o tome ali me najvise od svega zbunjuje glavic! Strah me da ce mi dr.reci da ponovo nesto radimo! Ne znam kako bih to podnijela! A sto se Mediscana tice, tamo smo i mi sunetili Amara...Dr.Mohamed je super... Al morat cu izgleda da odem gore i otklonim dileme! Ljubi mi Alimcica!
Rijada je sunetio Skaka i nije mu davao bocu, samo mu je prskao cunu. a nije plakao dok suga sunetili,samo se otimao,inace nije dao da mu se cuvaju nogice...tako da mislim da uopste nista nije osjetio niti ga je bolilo. Plakao je dva sata nakon suneta i skontali smo da mu je zavoj oko galvica se pomjerio pa ga zuljao, kad smo to namjestili sve je bilo ok,vise nikad niti je plakao niti je bilo nekih problema.
ma nece nebrini,nemora znaciti kud ti rekoh,prepado te bezzz.Nemora znaciti ,al oni su to odma primjetili kod tvog je drugacije. Otidji da se nebrines samo,al sve je to uredu Ja imam brigu kad,budem prala al polako cu strah me al moram ...
Nama je dolazio dr. sa Gradine kući, super sve prošlo, da bi meni isto tako čudno bilo i pedijatar nas uputi na hirurgiju na gradinu, gore mi naprave havariju da se ne ponavljam pisala sam i o tome kako mora ponovo operacija i kako nismo normalni kao nama sunetio dijete neko ne profesionalan kada smo rekli da se radi o njihovom kolegi ostali su nijemi i pokušavali se ispraviti...Odem u Mediskan i čovjek mi kaže da se čuna malo zalijepila odlijepi i tu sva mudrost, kaže nije problem i ne treba ponovo to je zbog debljine ali dođite ponovo za god. dvije da otklonimo sumnje...
Evo da se i mi tuspasimo, danas išli da sunetimo bebija ali ništa nismo uradili. Dr. Zvizdić nije mogao napipati iz prve desni testis pa se boji da je ostao nespušten i zato je predložio da uradimo prvo UZV, a onda ćemo vidjeti šta dalje. I čudio se kako niko od pedijatara nije primjetio da nešto nije u redu, ni oni u domu zdravlja ali ni onaj metuzalem na pregledu u Sanasi koji smo radili kad smo zakazivali sunet. Zakazali smo UZV pregled kod dr. Sandre Vegar pa ćemo vijdeti šta dalje
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.