|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
4.11.2009 23:41:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sheri

ja cu samo da ti dam podrsku i da pozelim da mala cuna bude bobouser posted image

i jauser posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 626
4.11.2009 23:42:01   
neki
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

IZVORNA PORUKA: neki

myb@by,dusho draga,mogu misliti kako si se prepalauser posted image user posted image user posted image Ma stvarno se istraumiramo za sitnicu najmanju....
acudesa,hvala ti draga,nadam se da ce biti ok,jer je on i vise nego raspolozen,uopste ne place i nema znakova da ga nesto boli.....user posted image user posted image user posted image

Ovo je mislim bitno. Moguće je da se pelena zalijepila...
Ma šta ja pričam, nemam iskustva al eto reko da te makar malo utješim user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti draga mojauser posted image user posted image user posted image I ja mislim da nije ozbiljno,pa plakao bi da je nesto ne daj Boze strasno...Ali prepadoh seuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio neki -- 4.11.2009 23:43:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 627
4.11.2009 23:45:24   
neki
Hvala vam drage moje,barem ste me malo umirile,odoh vam saduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 628
4.11.2009 23:48:20   
acudesa
IZVORNA PORUKA: myb@by

otiđi pedijatru da bi ti savjest bila čista.Ali kao sto acudesa rece to je rana i normalno je malo da krvar.Ja isto mislim da je od pelene.

idi ti doktoru, ako već misliš da bi trebala, nećeš ništa izgubiti, je li tako?

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 629
4.11.2009 23:50:09   
batterfly
Uh, samo sto otvori RR, kad procitah ovouser posted image ...Tako mi je zaoo...Bas sam se nasikirala...Valjda kako si stalno govorila da je sve super, sad odjednom....uhhhh...Nadam se da je sada dobro, nisam vidjela kada si pisala(u koje vrijeme)....
Samo ti zelim reci da ako ne krvari puno ili ako je krvarenje stalo, da nemas razloga za brigu....Pretpostavljam da nema vise gazice?? Moguce je da taj dio, mozda, nije dobro zarastao...ili....nesto slicno...Ne zelim ti napraviti pometnju, ali ja sam nakon slicnog iskustva sa prvim, primjenila drugu taktiku sa drugim....Naime, umjesto bivacina koristila sam vazelin, a tek poslije bivacin...i preko, cini mi se, sterilna gaza sa vazelinom...

Ljubimm ga punoo, dusa moja....i tebe ljubimmm...
Nemoj mi se puno sikirati, mada znam da je nemoguce, ali eto..Znam kako ti je...i drzim fige da sve prodje kako treba...Saljem vam user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 630
4.11.2009 23:55:37   
reallove
draga neki evo tek sam procitala tvoj post..emin je imao jednom na peleni malo krvi,ali ne puno,ali sve proslo ok hB tako da se ne brines..bit ce sve uredu..poz tebi i maloj bebici zejimo da ranica sto prije ode

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 631
5.11.2009 0:14:14   
Flekica
Neki ne skonth jesu li ti Saidu davali ikakvu anesteziju. I mi razmišljamo da Timura sunetimo 27.je napunio 3 mj. i pitamo se da li je rano za sunet ili je bolje da se što ranje to obavi jer navodno manje boli??????

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 632
5.11.2009 13:09:50   
neki
Dushe moje drage,nemate pojma koliko ste me utjesileuser posted image user posted image user posted image
Isli smo kod pedijatra,cuna je odlicna,normalno je i da bude koja kapljica krvi,dobili smo mast da mazemo cunu,sve je odlicno hvala dragom Boguuser posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Flekica)
Neposredna veza do poruke: 633
5.11.2009 18:40:05   
acudesa
IZVORNA PORUKA: neki

Dushe moje drage,nemate pojma koliko ste me utjesileuser posted image user posted image user posted image
Isli smo kod pedijatra,cuna je odlicna,normalno je i da bude koja kapljica krvi,dobili smo mast da mazemo cunu,sve je odlicno hvala dragom Boguuser posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

hvala Bogu

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 634
5.11.2009 19:04:50   
Niina
zdravo drage moje,

prijateljica moja hoce da suneti sinica pa muku muci gdje ga odvesti, pedijatrica nece da joj ikoga preporuci samo joj je govorila o mogucim tehnikama a vidim da ste vi u tom fazonu  pa vas molim da pomognete sa svojim savjetima, gdje i koliko kosta.

PS.znam da je to sigurno spominjano u ovoj temi ali ako vam nije tesko da samo ponovite

PUNO PUNO HVALAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 635
6.11.2009 22:17:12   
martajay
mi smo to obavili privatno, kod dr dizdarevica, na grbavici.
kostalo je 150 km.
jos je bila dupla intervencija, jer su se na glavicu nahvatale neke priraslice, koje je dr morao da odstrani (to je trajalo 15 minuta), i onda je samo obrezivanje trajalo jos 15 minuta. lokalna anestezija. ja sam drzala svoju bebu za ruke.
nikakvih komplikacija nije bilo.
eto user posted image

7.4.2009.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 636
6.11.2009 22:43:52   
Anoniman
martajay, kada ste to radili i koliko je bebac imao mjeseci?

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 637
7.11.2009 21:18:26   
martajay
enisa_sara, bebu smo osunetili prije mjesec dana - dan prije nego je napunio 6 mj.
dr nam je rekao da je to idealan period za obrezivanje.

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 638
7.11.2009 21:32:01   
Anoniman
Hvala ti na odgovoru! Ma i nama svi govore da je najbolje da sačekamo još malo, da napuni 6 mj......

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 639
7.11.2009 22:00:53   
martajay
pa eto - za nekih 10ak dana mozete da uradite nalaze krvi i urina, i onda kroz 7 dana (od vadjenja nalaza do intervenciej ne treba da prodje vise od 7 dana) sunecenje. i to ja taman negde malo prije 6. mjeseca :)

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 640
8.11.2009 14:10:13   
Presretna
Dali neko ima iskustva sa laserskim sunecenjem?
Mi smo sunetili moje malo zlato prije 8dana. A skinuli smo zavoj prije 5dana i bili pomalo prestraseni,ispod je bilo nesto kao gnoj. Mislili smo da je infekcija. Koji smo pehovi dr otisao na godisnji. Ja sam nasla na internetu da to nije gnoj,vec fibrinske naslage koje su kao potrebne svakoj rani da zamladi. ta bjelo-zuta nakupina sve vise nestaje.
Dali neko zna nesto o ovome?

Rodio sam se 15.09.2009 i uljepsao svima oko sebe zivot!

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 641
8.11.2009 14:26:49   
azraj
Ma nista te bijele naslage su normalna pojava,mi smo samo jos ispirali malo kamilicom i mazali sa bivacin mast.Kada se moj Hamza sunetio dr. nam je rekao da dodjemo na kontrolu za pet dana ja sam vec drugi dan otisla upravo zbog tih bijelih naslaga jer sam mislila da se nije sta inficiralo al sve je bilo kako treba zato nemoj se puno sikirati.

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

(odgovor članu Presretna)
Neposredna veza do poruke: 642
8.11.2009 20:45:13   
škorpija
martajay, znači kod salahudin dizdarevića može prisustvivati roditelj operaciji, je li vam on predložio lokalnu anesteziju ili ste vi tražili, kako vam se čini dr. onako uopšte, šta vam je rekao kako da njegujete ćunu poslije suneta, kako sada izgleda?

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu azraj)
Neposredna veza do poruke: 643
8.11.2009 20:46:03   
škorpija
je li plakao bebi puno, kako si ti to podnijelauser posted image . joooj jesam dosadna haauser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 644
8.11.2009 21:27:59   
martajay
kod dizdarevica je obavezno da jedan od roditelja bude sa bebom, da je drzi za ruke.
takodje, on smatra da je nepotrebno i rizicno davati bebama koje nemaju ni godinu dana totalnu anesteziju, tako da on radi pod lokalnom.
ja sam za njega cula da je veliki strucnjak u svojoj oblasti, i ta "glasina" se potvrdila. vedar je, opusten, pouzdan; dao nam je detaljna uputstva - iskucana na papiru - kako negovati ranu (kog dana sta raditi). a i intervenciju skidanaj priraslica sa glavica nije ni naplatio, koja je trajala kao i samo obrezivanje.
uglavnom, tih pola sata su za mene bila uzasno potresna, i sad kad se setim KOLIKO je plakao, i kako - taj plac nikada nisam cula - stresem se, ali eto sve je super proslo. a i bilo je bukvalno pitanje dana kada bi mu se te priraslice upalile, i onda bi bas bilo grozno - temperatura, infekcija i sve ostalo.

7.4.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 645
8.11.2009 21:36:56   
martajay
e, i jos ovo:
stvarno je potresan taj bebin plac. mm je bio ispred sale i msilio je da ce poludeti slusajuci plac! ja sam bila uz bebu, i bilo mi je nepodnosljivo, ali mislim da je bolje da si uz bebu, i da je mazis po celu, ljubis, ili sta vec tvoja beba voli. jeste da ne pomaze mnogo, ali bar beba nije i dodatno uplasena jer je sama sa nepoznatim ljudima!
odlicno je ovako rano obrezati bebe, jer je oporavak brz - on se vec sutradan okretao na stomak - i jer beba jos nije svesna tog dela svog tela, tako da nema traume.
mada, iako svi govore da rana zaraste i da se sve to sredi za nekoliko dana, ja sam se usudila da dodirnem cunu pri kupanju, onako normalno, tek posle 20 dana.

draga skorpija, nadam se da sam ti bar malo pomogla!

bice sve to super! samo se treba pridrzavati onoga sto dr kaze. ono sto je on nama dao iskucano na papiru se delimicno razlikuje od onoga sto sam citala na forumu kako su mame negovale male cune svojih beba. ocigledno svaki dr ima svoje savete.

< Poruku je uredio martajay -- 8.11.2009 21:39:08 >

7.4.2009.

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 646
8.11.2009 21:46:32   
lilix
evo da i ja nešto na pišem na tu temu...
i mog Benija je sunetio dr. Dizdarević, privatno, lokalna anestezija, insistirao je na tome da jedan roditelj bude s bebom u toku operacije, to sam trebala biti ja, međutim nisam mogla, pa je MM uskočio, bio je hrabriiji od mene...bebi je naravno plakao, ali čim su izašli i ja ga uzela, smirio se i zaspao... imao je puna 3 mjeseca kad smo ga sunetili
nakon otprilike sat MM mu je skinuo gazu sa ćunice, tada je i piškio; mi smo se pripremili da ne spavao cijelu noć, al Beni je spavao kao da ništa nije bilo (cijeli prvi dan sam ga držala golog), sve smo slijedili uputstva koja smo dobili od doktora, kako je martajay već pisala, i mogu reći da hB taj sunet nismo ni osjetili;
kad bih opet imala sina isto bih ponovila, ja lično mislim što ranije to bolje, a dr. je odlično obavio posao

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 647
8.11.2009 21:49:48   
martajay
a to se tice same rane, ona je zarasla za 3 -4 dana, konci su tada ispali, i sve je bilo savrseno - bez sukrvice, nekih naslaga, i ostalog. tada je i otok spao i cuna nije vise licila na neku debelu šišarku.
kod nas ej problem bio glavic, i ta mesta sa kojih je skidao te glupave priraslice, jer je tu i sluzokoza bila ostecena, pa se pri skidanju pelena, nekoliko dana, malo na jednom mestu pojavljivala kapljica krvi. i to se sredilo cim je i taj deo malo ogrubeo.
bebu nista nije bolelo, cak i kada se ponekad ta kapljica krvi pojavljivala.

7.4.2009.

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 648
8.11.2009 21:54:37   
martajay
IZVORNA PORUKA: lilix

mi smo se pripremili da ne spavao cijelu noć, al Beni je spavao kao da ništa nije bilo (cijeli prvi dan sam ga držala golog)

i kod nas je bilo isto user posted image
hrabre male bebe!

lilix, koliko vidim uskoro ces znati da li je boy or a girl.
divno!!!!

7.4.2009.

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 649
8.11.2009 22:00:09   
škorpija
martajay hvala puno na odgovorima, mislim da će ipak muž prisustvovati, ja to ne bih mogla izdržati, svala ti čast. Nego evo pita MM ima li krvi na operaciji, odnosno kako je to sve gledati, izgleda da se zabrinuo, pa zbog krvi nije smio ni porođaju prisustvovatiuser posted image

lilix hvala i tebi što si ispričakla svoje iskustvo sa dr. dizdarevićem

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *