|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
21.11.2009 23:35:54   
Ex Yu
jacu sutra pomalo kapati kamalice i skinut dokle mogu  i namazat pa nek se to samo otpusti ... neskidam mu vise nista nasilu ... a danas je bio tako dobar ... i puzo i okreto se i sve a ja ga uHeba  do kraja i to pred spavanje budala ... al sta cu hajd spasila sam ga ponovo sam stavila preko namazanu gazu ...

za sve smotane mame ko sto sam ja ( i neiskusne kojima niko nista nije reko)

1.ni slucajno nedirajte nista pred spavanje
2. nedirajte nista nasilu, ako neide vratite sve kako je bilo stavite pelenu i pokusajte poslije
3. gazu koja bude preko svega skidajte tek drugi dan ali po danu
4. napavit mlaku, vise hladnu kamilicu i gazom ili maramicom nakapati na tu gazu preko i polako skinuti kad otpusti (ovo se odnosi na prvu gazu)
5. a sa drugom koja je omotna oko cune nek mi je bog na pomoci to cu vam tek sutra napisati

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 676
22.11.2009 16:23:41   
martajay
nama je dr rekao da tu vazelinsku gazu koja je bila direktno na rani skinemo za 2 sata od obrezivanja, "da ne bi bilo belaja". 

7.4.2009.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 677
23.11.2009 10:39:31   
taze_mlada
cula sam se u petak sa dr dizdarevicem i rekao mi da uradim: krvnu sliku, vrijeme koagulacije, vrijeme krvarenja i trombocite... i kontam haj da ne idem sad u dom zdravlja radi ove gripe i to medjutim ne nadjoh privatno da iko radi te nalaze malim bebama (zvala sanasu i eurofarm)....i sad kkao stoje stvari ipak moram do doma zdravlja... uh... a mislila sam da cu prije ovih praznika to sve srediti....

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 678
23.11.2009 11:17:54   
w.pooh
Kod vas u Sarajevu sve nešto drugačijeuser posted image user posted image user posted image mi nismo vadili nalaze a nije bilo nikakvih gaza poslije sunećenja i sve hB prošlo dobro a osunetio ga glavni dr.dječije poliklinikeuser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 679
23.11.2009 13:44:00   
acudesa
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Kod vas u Sarajevu sve nešto drugačijeuser posted image user posted image user posted image mi nismo vadili nalaze a nije bilo nikakvih gaza poslije sunećenja i sve hB prošlo dobro a osunetio ga glavni dr.dječije poliklinikeuser posted image

ja mislim da je ovaj nalaz važan, zbog krvarenja-al eto to valjda hairli prođe i bez njegauser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 680
23.11.2009 13:54:36   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: w.pooh

To kod Nešada je li? A jesi li ga sunetila na Gradini ili kod njega u privatnoj ordinaciji? Mozes li mi reci kako ide to sve na Gradini ako znas?
Kolko je to u kešu, pretpostavljam da treba uputnica... je li se narucuje? ! ? ! Mi smo jutros isli vaditi nalaze, pa smo mislili aBd da cim prije
¨ofikarimo¨ chunu, ali eto opet da pitam, da se raspitam... Elmina smo sunetili kod Nešada privatno, ali ako ce ga on sunetit i na Gradini a
jeftinije, pa sto ne bih. I da: to je lokalnom anestezijom je li?

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 681
23.11.2009 14:08:05   
w.pooh
Nije Nešad nego dr.Mladina a to je bilo preko dr Elvire Konjić koju inače poznajem..mi smo se odlučili da nam oni dođu kući jer smo htjeli lokalnu nikako opštu anesteziju a na Gradini rade samo opštu..cijena na Gradini je ja mislim 150 KM a mi smo prošli malo jeftinije jer nam oni nisu htjeli ni naplatiti ali mi smo im dali "na kafu"..ali bez obzira koliko god da košta ja nisam htjela opštu anesteziju...pitaj još šta ako te interesuje ne znam ni šta si sve pitalauser posted image  

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 682
26.11.2009 12:13:12   
taze_mlada
2 pitanja:
1. koje pelene se koriste na pocetku poslije suneta?? (pampers ili one tetra pamucne da koza dise?)
2. koja odjeca? sad je zima pa sve kontam sta da mu ponesem da mu navucem poslije sunecenja? ili da ga ususkam u deku pa svakako ide u auto?? sta po kuci? ili najbolje da ako mze da se pusti da gologuz landara? malom je 7 mjeseci....

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 683
26.11.2009 12:45:33   
w.pooh
1. koristila pampers pelene broj kao i do tada..neki su mi govorili da kupim pelene broj veće ali mi dr.reče da nema potrebe za tim
2. kod nas je bio kraj aprila, bilo toplo, nešto se ni ne sjećam..ma nemoj samo nešto da ga baš stegne, možda donji dio trenerkice i umotaj ga u dekicu do kućeuser posted image
Sretno!

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 684
2.12.2009 18:50:19   
taze_mlada
evo i nas....juce smo sunetili mog malog djecaka...i najsmjesnije je bilo kad je pred kraj dok su ga sili zaspao:)) toliko plakao, a onda ja primakla svoju glavu i mazila ga i zaspala dusa:) sunetili smo ga kod dr dizdarevica i za sada sam zadovoljna uradjenim... sinoc je plakao najvise kad je piskio prvi put i danas cijeli dan su igre bez granica kad treba presvuci pelenu ali sva sreca moja mama pomaze...elem, bitno je da smo to zavrsili....

i da pitanje za zenice koje su to uradile- kad ste pustili djecu da puzu/hodaju i sl? mi ga danas sve nosamo, sve me stah ako ga stavim na pod, kad pocne puzati da ce pasti na stomak kao sto ima obicaj pa da ce se povrijediti.....

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 685
2.12.2009 18:55:05   
acudesa
IZVORNA PORUKA: taze_mlada

evo i nas....juce smo sunetili mog malog djecaka...i najsmjesnije je bilo kad je pred kraj dok su ga sili zaspao:)) toliko plakao, a onda ja primakla svoju glavu i mazila ga i zaspala dusa:) sunetili smo ga kod dr dizdarevica i za sada sam zadovoljna uradjenim... sinoc je plakao najvise kad je piskio prvi put i danas cijeli dan su igre bez granica kad treba presvuci pelenu ali sva sreca moja mama pomaze...elem, bitno je da smo to zavrsili....

i da pitanje za zenice koje su to uradile- kad ste pustili djecu da puzu/hodaju i sl? mi ga danas sve nosamo, sve me stah ako ga stavim na pod, kad pocne puzati da ce pasti na stomak kao sto ima obicaj pa da ce se povrijediti.....

majko moja, zaspao...srce milo
čuvaj ga par dana, pazi de se ne povrijedi, neka ne puže...dok ne zaraste, okori ranica, dva-tri dana, koliko se ja sjećam...a, neka ti ove "friškije mame" opet napišu kako su one radile
želim mu što prije da se oporaviuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

Neposredna veza do poruke: 686
2.12.2009 18:58:49   
taze_mlada

IZVORNA PORUKA: acudesa

IZVORNA PORUKA: taze_mlada

majko moja, zaspao...srce milo
čuvaj ga par dana, pazi de se ne povrijedi, neka ne puže...dok ne zaraste, okori ranica, dva-tri dana, koliko se ja sjećam...a, neka ti ove "friškije mame" opet napišu kako su one radile
želim mu što prije da se oporaviuser posted image

rece tad doktor sestri i ovom drugom doktoru- kao vidite da to njih ne boli, evo kako je gospodja fino njega umirila blizinom svog lica..... i tako dok su sili i ja pocela slusati sta tracaju izmedju sebe:))
hvala na savjetu, i ja sam mislila tako, ova prva 3 dana da ga se vise pripazi, od lezanja na ledjima dok spava do ne-puzanja....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 687
2.12.2009 19:02:59   
acudesa
Vjeruj da mi je drago što sam ovaj tvoj post pročitala, jer ja sam i dan danas razmišljala o tome kroz šta je malac prošao-to je bio samo strah kod njega...
ma i ja sam njemu bila uz lice ali ništa, on je sve vrijeme plakao.
hoćeš li ići na ikakvu kontrolu? ili je pp

Neposredna veza do poruke: 688
2.12.2009 19:07:54   
taze_mlada
pa nadam se da nece biti potrebe, doduse pitala sam doktora za to, on je rekao da nije uobicajena praksa iako doduse na onom papiru uputa sto mi je dao stoji kontrola po potrebi.... a nadam se fakat da nece biti potebe....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 689
2.12.2009 19:11:36   
acudesa
poslat ću ti pp

Neposredna veza do poruke: 690
2.12.2009 19:12:44   
anidla
a kad je najbolje sunetiti bebu? mm hoce cim prodje 40 dana od poroda a ja se bojim...jos se nisam oporavila od poroda (imala sam infekciju) i jos sad da i bebu slusam kako place od bola, previse mi je.... 

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 691
3.12.2009 13:25:32   
Anoniman
ja cu za mjesec abd tj.bit ce mu 6mjesuser posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 692
3.12.2009 13:33:08   
w.pooh
IZVORNA PORUKA: anidla

a kad je najbolje sunetiti bebu? mm hoce cim prodje 40 dana od poroda a ja se bojim...jos se nisam oporavila od poroda (imala sam infekciju) i jos sad da i bebu slusam kako place od bola, previse mi je.... 

To je meni nešto ranouser posted image
Moj je imao 8 mjeseci. Nama je patronažna sestra rekla da je nabolje sačekati da primi vakcinu u šestom mjesecu pa onda, a može i ranije ako ne do Bog bude potrebno..tako da smo mi ipak pričekali malo, bio je april prije vručina

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 693
3.12.2009 13:43:43   
manuela RR
Mi još nismo osunetili Emira,sve nešto odgađamo,a sad smo definitivno odlučili da ćemo poslije Nove godine i to obavitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Sve nam nešto žao i baš odužismouser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 694
3.12.2009 13:52:25   
jabuka28
mislim da ti ne teba biti zao osunetiti djete to je dobro za njega i njegovo zdravlje Imam prijateljice koje nisu muslimanke imaju djecu i muce se navlace kozu ma nemam pojma sta ali uglavnom se muce uvezi toguser posted image od jedne je muz imao problema i morao se operisati u 16 godini mislim da si isto cula da su znastvenici potvrdili da osunetiti muskarac ima manji rizik da onoli od Aidsa...

< Poruku je uredio jabuka28 -- 3.12.2009 13:53:13 >

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 695
3.12.2009 13:58:42   
amela2208
ja sam cula da treba djecu osunetiti prije godine jer oni tad nisu svjesni sta im se desava, rana svakako brze zarasta nego kod vece dejece... ja znam puno ljudi koji nisu muslimani a zele da urade sunet djeci ili su vec uradili sunet radi zdravlja.
ne znam da li znate da je i kod jahudija ili kod zidova mislim da vi kazete isto se sunet radi kod djece.

Sara&Mohammad

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 696
3.12.2009 14:01:53   
w.pooh
manuela ja bih ti savjetovala da ne čekate puno, što prije to bolje jer već ima preko godine i sama znaš svakim danom zna sve više..mogu ti detaljnije objasniti sam proces u subotu

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 697
3.12.2009 14:07:32   
manuela RR
Ma znam ja to,ali eto sve nam se to nekako odužilo....
Sad smo definitivno odlučili poslije Nove,da i to riješimo,a ni sama ne znam kako ćemo to izdržati s obzirom da je jako aktivanuser posted image user posted image user posted image user posted image
Naravno da ćeš mi to sve lijepo objasniti jer baš me toga strahuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 698
3.12.2009 14:09:32   
Nedi
Bolje da joj ne objasnjavas odustati ce...ja to nikad nebi ponovila

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 699
3.12.2009 14:20:47   
manuela RR
Nedi šta mi radišuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
misliš da je bolje da mi tu ništa ne diramo??user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *