|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
27.12.2009 23:18:37   
Kviki
Dva sata poslije sunećenja skida se vazelinska gaza, i to nije nikakav problem. E sad, na uputstvu piše da rana treba biti otvorena tj. dijete bez pelene 12 do 24 sata, ali mi smo se bojali da se beba ne prehladi pa smo nešto improvizovali i pokrili ga tako da se ne može povrijediti. Ujutro smo mu uobičajeno stavili pampers. Rana se njeguje tako da se dvaput dnevno, prije i poslije podne, posipa Enbecin praškom u spreju. A trećeg dana glavica se maže masnom kremom (Jekoderm) da se spriječi stvaranje kraste. I svo to vrijeme tj. 3-4 dana, bebi se daje Paracetamol sirup, svakih 8 sati.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 726
27.12.2009 23:21:03   
škorpija
hvala još jednom user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 727
27.12.2009 23:23:32   
Kviki
Ma nema na čemu. I samo hrabro user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 728
28.12.2009 0:16:49   
Anoniman
Kviki hvala ti puno na detaljnom opisu. Mi ćemo, aBd, 11.01. vaditi nalaze, ja sam nekad davno uzela uputnicu za labaratorij bez datuma ali ću bebija svakako prvo odvesti na pregled da dr. da zeleno svjetlo za obrezivanje.
škorpija, hajde idemo onda mi prije vas user posted image

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 729
28.12.2009 0:20:50   
Kviki
Sretno enisa_sara i obavezno nam javi kako je prošlo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 730
28.12.2009 9:33:06   
Majčica
Mi smo naseg djecaka osunetili kad mu je bilo 11 mjeseci i zaista nismo imali nikakvih problema. Osunecen je u punoj anesteziji i to je jedina stvar oko koje bih se mislila sljedeci put, jer je to budjenje bilo grozno i Tarik je plakao neprestano cijelih sat i po  i nakon toga se smirio kao da nista bilo nije. Kuci se odmah poceo igrati cim je dosao, a sutradan je prohodaouser posted image , znaci napravio svoje prve samostalne korake uopste. A mene su plasili kao nece ti prohodati jos zadugo, jer ce se prepastiuser posted image , nigdje veze.
Kod nas ovdje doktori savjetuju samo plakanje kamilicom, mi nismo nista stavljali osim toga. I jeste popio dozu antibiotika, doktor kaze kao prevencija za infekciju.
Svim mama koje ce sunetiti svoje djecake zelim puno srece i da im sve prodje lagano kao sto je i nama.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 731
28.12.2009 14:32:38   
majki
Evo i mi smo osunetili sina (8 mj), prije pet dana. Pod lokalnom anestezijom su radili, mada bi se sada odlučila za opštu jer je bio jako nemiran i vrtio se tako da je izmučio doktora a on se jadan isplakao i sestre su rekle da je puno lakše za dijete kada je opšta anestezija.
Sada imam dilemu kako da održavam malu ćunu jer mi je doktor rekao da treba paziti da se na rubu glavića ne skori ona bijela skrama pa da je malo povlačim prema dole i čistim, a drugi mi opet govore da se to ne dira nego da će otpasti samo kad se osuši... Mi smo juče banjali ćunu u kamilici pa poslije toga pokušali sa acidi borici na štapiću sa vatom da skinemo tu bijelu skramu ali kako sam skinula jedan dio strašno je počeo plakati a pojavila se i sukrvica, tako da sam prestala.

Šta treba da radim, radije ne bih ništa dirala, a opet se bojim da nešto ne krene naopako ako ne budem čistila. Inače poslije pranja samo nakapam AD kapi radi bolje epitalizacije i to je sve što stavljam.
hvala na odgovorima

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 732
28.12.2009 14:53:21   
BUBAL
mi smo svog bebača osunetili kada mu je bilo 6 mjeseci. i njemu se pojavila ta bijela skrama pa sam zvala doktora i rekao mi je da to ne diram. a što se tiče mazanja, uvijek poslije pranja kantarionovo ulje i jekoderm u debelom sloju. znači onako kako izlazi iz tube. hvala bogu sve je prošlo za sedam dana
a ljekar je super obavio posao. bebač je malo plakao kad smo mu skinuli gazu, ali sutradan se ponašao kao da ništa nije bilo čak je i puzao.

(odgovor članu majki)
Neposredna veza do poruke: 733
29.12.2009 22:52:41   
Maya_K
drage mame, koje ste vec prosle sunećenje molim vas da mi kazete sta ste user posted image  obukle nakon sunećenja do kuce? jel se moze odmah pampers staviti i donji dio i jel beba mora strogo lezati ili moze i u maxi cosi da bude. nas ceka taj cin, pa neznam kako to ide. molim za odgovor, jer su nas svi savjetovali da to uradimo što prije. unaprijed zahvalna

Eman 24.11.2009
Elvin 08.03.2014
Ne mogu oni mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi :)

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 734
30.12.2009 8:30:10   
w.pooh
Maya_K možeš odmah pampers meni je čak dr.stavio kad je završio user posted image i obuci mu neku trenerkicu ili nešto tako da ga baš ne steže puno. Može slobodno biti u toj nosiljci, ja ga samo nisam nekoliko dana dok ga nosim pritiskala naprijed nego sam ga uvijek čuvala ispod guze. Vidim da ti beba ima mjesec dana po mom mišljenju ne morate raditi još meni je bilo žao tako malog, moj je imao 8,5 mjeseci ali opet ti odluči i nemoj to raditi samo zato što ti svi govore, osim ako nije po preporuci dr. To je tvoja beba i ti odlučuješ za nju. I ne boj se nije ništa strašno, samo ako se odlučite za lokalnu anesteziju (koju ti preporučujem) ti nemoj biti tu biće ti lakše jer nećeš ga moći slušati kako plačeuser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Maya_K)
Neposredna veza do poruke: 735
30.12.2009 9:33:39   
mamica87
Mi smo juce obavili sunet kod dr.Berberovica sve super proslo user posted image user posted image user posted image user posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 736
30.12.2009 9:37:16   
w.pooh
user posted image user posted image user posted image Čestitam sunetuser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 737
30.12.2009 9:44:42   
mamica87
Hvalauser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 738
30.12.2009 10:51:29   
Maya_K
w.pooh hvala ti na odgovoru. informiram se unaprijed kako bi mogla sve pripremiti.nadam se da će sve dobro proći. a nikako nebih mogla biti prisutna da ga slušam kako plače, duša moja user posted image . tebi čestitam na uspješno obavljenom sunetu.

Eman 24.11.2009
Elvin 08.03.2014
Ne mogu oni mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi :)

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 739
30.12.2009 13:39:56   
ena23
Mi u nedjelju sunnetimo, aBd, kod mojih roditelja u kuci

Ne znam kako cu, osjecam se ko da ce mene capnut user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Maya_K)
Neposredna veza do poruke: 740
30.12.2009 13:41:03   
amela2208
IZVORNA PORUKA: ena23

Mi u nedjelju sunnetimo, aBd, kod mojih roditelja u kuci

Ne znam kako cu, osjecam se ko da ce mene capnut user posted image

sa srecom enesauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  nije to toliko strasno, bolje sad nego kasnije

Sara&Mohammad

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 741
30.12.2009 13:43:57   
w.pooh
ena sa srećom user posted image
savjet: izađi ispred kuće tj. idi da ga ne čuješ kako plače

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 742
30.12.2009 13:59:30   
ena23
Hvala vam user posted image user posted image user posted image .

w.pooh: ja odo u komsiluk da ga ne cujem. babo mi medicinski radnik, on ce to nadgledat kako treba user posted image jedino mm jos nisam pitala gdje ce...

javim se poslje detaljno kako je proslo...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 743
3.1.2010 12:23:29   
Anoniman
ena nadam se da je sve proteklo kako treba user posted image

Ej žene, šta kad user posted image curi nosić, smije li se sunetiti ili mora biti skroz zdrav?
Njemu već par dana curi nos (imam osjećaj da je od zubića). Svakako ću ga u petak voditi dr. da dobijemo odobrenje za sunet al eto da čujem i vas......

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 744
3.1.2010 12:25:47   
gvendolina
enisa i Ajdinu je curio nosic pred sunet  ali su mu nalazi bili super tako da je dr dala zeleno svjetlouser posted image
sretno i da to sve dobro prodje aBd
gdje ste mislili raditi?

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 745
3.1.2010 12:47:48   
Anoniman
gvendy hvalaaaaaaaaa ti na odg.
Mislili smo kod dr. Dizdarevića, zvat ću ga sutra da zakažem termin za 12.01.

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 746
5.1.2010 12:58:41   
anidla
zna li ko koliko kosta sunecenje u Sanasi? jel ko radio tamo ?

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 747
5.1.2010 13:00:32   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: anidla

zna li ko koliko kosta sunecenje u Sanasi? jel ko radio tamo ?

izmedju 200-300 km ali sad ne mogu da se sjetim tacno zavisi od anestezije, ja sam tamo odvela kod dr. Zvizdica (po preporuci) ali na kraju nisam tmao odradila ali iz nekih drugih razloga

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 748
5.1.2010 13:01:58   
škorpija
200 sa lokalnom, a 300 sa opštom, a maja gdje ste vi radili i kakos te prošli, pošalji na pp ako hoćeš

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 749
5.1.2010 13:05:40   
anidla
ja mm smo se dogovorili kad Noa bude imao 4 mj da uradimo sunecenje...nadam se da to nije rano...ne bih ga u bolnicu odvela jer sam cula da se i u bolnici daju haman pare pa mi je onda lakse privatno...
maja, ako imas da preporucis nekog, preporuci mi user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *