Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:37:07
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: balasgirl
Je, je, ali to i jeste ispravno. Kao i npr. radijator, asistent, televizija i sl. kada prvi dio riječi izgovorimo brže. Pomalo para uši, ali ja već navikla, (zbog prirode posla).
dodajem i akademija (koja ima ispravan naglasak onakav kakvim ga rijetko ko izgovara)
prof. estetike na akademiji kaze akadeeeeeeeeemija
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:44:02
neki
A jednom sam bila u tramvaju kad je jedan žena rekla vozaču:"Šofer, polako, ja sam žena aperisata."
Kad smo vec kod tramvaja,malo je OT,ali nema veze...Ja trudna sa Seadom,haman pred porod...Ulazi zena u tramvaj i nosi ooooogromnu tepsiju,sta li sa kolacima,i pravo meni,hajde ustani djevojko,vidis da nosim ovo A ja ni pet,ni sest,gospodjo i ja nosim bebu u stomaku,pa mi se nesto i ne ustaje
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:47:20
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki
A jednom sam bila u tramvaju kad je jedan žena rekla vozaču:"Šofer, polako, ja sam žena aperisata."
Kad smo vec kod tramvaja,malo je OT,ali nema veze...Ja trudna sa Seadom,haman pred porod...Ulazi zena u tramvaj i nosi ooooogromnu tepsiju,sta li sa kolacima,i pravo meni,hajde ustani djevojko,vidis da nosim ovo A ja ni pet,ni sest,gospodjo i ja nosim bebu u stomaku,pa mi se nesto i ne ustaje
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:49:56
neki
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: neki
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:49:57
nannah
Pa mene ne smetaju ti lokalizmi, pravopisne ili ciste jezicne pogreske, (tipa kompjuktor ili slicno) a zavisi i o kojem jeziku pricamo... smetaju me vise neke sminkerske novo-tvorbe - tipa fensi, seleb, ivent (namjerno ih pisem fonetski); al ih jos mogu shvatiti kao zezanciju. Izraz koji me izbacuje iz takta (a puno ljudi ga sasvim ozbiljno koristi) je "odokativno"! Kad to cujem - najezim se. A da - i uredovno. ( u smislu "uredno"). (Objasnjenje za odokativno - postoji aproksimativno; postoji odoka; i vise-manje su sinonimi, a odokativno nije rijec.)
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:56:33
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: Niobe
Pade mi na pamet da otvorim ovu temu. Bilo u reali ili na internetu, srecemo se sa rijecima, frazama i izrazima od kojih nam se dize kosa na glavi.
Meni recimo, uzasno para usi - Kad neko slovo A izgovara kao O, pa npr. rijec mladi ispadne kao ml00di - Kad neko govori: kreve, špore, kloze - Rijeci poput: njiha (njih) - Kad neko umjesto kod mene, govori u mene
Takodjer me nerviraju i pravopisne i gramaticke greske.
Dodam ako se jos cega sjetim.
Mene bas pricanje kao sto si spomenula je simpa... i ja cesto koristim kroz salu starinske izraze ili tako te rijeci govorim kad pricam sa muzem naprimer ili sa mojom zaovom...
A jedna stvar koja mi ide na zivce, neizbaciva me iz takta je kad moja snaha napise masanla umjesto masala... a da joj kazem nesto odma bih se naljutila na mene tako bolje sutati hehe =)
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 21:10:13
Anoniman
IZVORNA PORUKA: shpagica
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Mrzim kad momcici (najcesce u tramvaju) govore :"Jarane, oca mi", "Brata mi", "Vidi Treeebe"...etc. Zaprepastuje me kako mladje generacije imaju slab vokabular....Grozno.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 21:19:35
mamma mumi
mene nervira rijec NUTO valjda to treba da znaci to, fakat nemam pojma sta je to i nedavno sam cula BUARIJA( misli na buraniju), ali me najvise nervira kad vidim takvu osobu obucenu tip top, i sva se kofrci a kad izvali nuto, e tu mi kraj bi