Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:07:01
acudesa
i, moram dodati, kad neke neobične riječi čujem iz usta neke stare nane ili bake-meni to ne smeta, ali kad učeni mladi ljudi nemaju pojma-onda to registrujem i smatram da nije važno koji je sadržaj fakulteta (bilo koji je fakultet da je u pitanju), pismenost treba staviti na važno mjesto, zato što zbog propusta dobijemo doktore, političare, državne i vjerske službenike, pravnike,radio i televizijske voditelje ..koji ne znaju sastaviti dvije rečenice-a, sluša ih narod i misli da može učiti od njih-a, Boga mi, ne može
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:17:11
Dida79
e vala meni bas zapara usi kada cujem da neko govori Idemo li kod Ada ili Muja. A meni je najsmjesnija moja sveki kada kaze umjesto pizza-pita valjda zeni ta rijec pravo bezobrazna ko zna...
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:19:16
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dida79
e vala meni bas zapara usi kada cujem da neko govori Idemo li kod Ada ili Muja. A meni je najsmjesnija moja sveki kada kaze umjesto pizza-pita valjda zeni ta rijec pravo bezobrazna ko zna...
za sveki , a jojjjjjjjjj njeeeeee ili Ibra, ali mila moja to ti je ispravno rečeno, šta ćeš-Senahideeeeeeee
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:22:38
Hocu bebu
ma znam malo se salim ne mogu se sjetit sta me nervira, a nista me ne nervira, meni je to smijesno kad stara nana kaze binane-banane cikolada-cokolada smetlje-smece idjem-idem
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:26:40
acudesa
IZVORNA PORUKA: Hocu bebu
ma znam malo se salim ne mogu se sjetit sta me nervira, a nista me ne nervira, meni je to smijesno kad stara nana kaze binane-banane cikolada-cokolada smetlje-smece idjem-idem
i mene vala ništa ne nervira, pa izmišljam ponešto
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:28:39
Hocu bebu
Cekaj da se i ja jos smislim...hm ma kod stariji insana nije ni zamjerit meni je najveca sega kad ovako mladja raja koristi neke rijeci,Strucne izraze pretezno ih pogresno izgovori, a mozda ne zna ni sta znace!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:29:53
Hocu bebu
znam znam kako mislis, ali to je vise dijalekt zar ne...Oni malo otegnu , dijeeeetu a ja padam od smijeha! Tako se meni smiju u Krajini kad podjem ikavicom pricat i reknem im da su im lipa dica!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 17:41:15
Hocu bebu
IZVORNA PORUKA: acudesa
mislim da malo pretjerujete, ima li kod vas pogrešaka??? ili možda idealno poznajete sva gramatička pravila našeg jezika??? najveći jezičari se dvoje oko nekih stvari, a kamo li mi ostali, tako da smatram da se svakome može desiti da nesvjesno napravi neku gramatičku pogrešku svaka ovdje navedena pogreška je meni simpatična, daleko od toga da me "izbaci iz takta" (odnosno, prvo pa muško kod autora teme OZBACI iz takta)
bravo Acudesa hahahha sto se ismija, ne znam kako moze nekog nervirat kako neko prica, pogotovo razlicitosti u izgovorima...joj Tema je bezzeeeee koga nervira bezzeeeee heheheh
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 18:43:50
Nunichi
IZVORNA PORUKA: acudesa
i, moram dodati, kad neke neobične riječi čujem iz usta neke stare nane ili bake-meni to ne smeta, ali kad učeni mladi ljudi nemaju pojma-onda to registrujem i smatram da nije važno koji je sadržaj fakulteta (bilo koji je fakultet da je u pitanju), pismenost treba staviti na važno mjesto, zato što zbog propusta dobijemo doktore, političare, državne i vjerske službenike, pravnike,radio i televizijske voditelje ..koji ne znaju sastaviti dvije rečenice-a, sluša ih narod i misli da može učiti od njih-a, Boga mi, ne može
Eh prvo bih da ovo potpisem, slazem se od A do Ž. Jedino me iz takta izbaci kada od gore navedenih cujem neku rijec koja veze s mozgom nema.
A svi ostali me samo nasmiju. Kao npr. teksana jakna (teksas) on je išavo (išao je) mašinica (oštrilo)
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 18:51:41
acudesa
IZVORNA PORUKA: Hocu bebu
Cekaj da se i ja jos smislim...hm ma kod stariji insana nije ni zamjerit meni je najveca sega kad ovako mladja raja koristi neke rijeci,Strucne izraze pretezno ih pogresno izgovori, a mozda ne zna ni sta znace!
joj, i ovo je i kod mene
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 18:56:34
Niobe
eh sad, zaista me nervira kad cujem, posebno na tv, voditeljice koje izgovaraju npr. rijec deterdzent sa cudnim naglaskom na prvom dijelu rijeci, koji izgvore brze. ne moze se opisat slovima, al nadam se da znate na sta mislim i to se propagira i forsira kao ispravan bosanski jezik. wtf, odvratno zvuci.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:01:43
acudesa
evo smislila sam još jednu:
Jako me nervira kad čujem ili pročitam: Moram se skoncentrisati- Ne kaže se skoncentracija-nego koncentracija, iz ovoga slijedi da treba biti: Moram se koncentrisati-tra la la laaa
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:03:00
balasgirl
DEFINITIVNO rečenica koja me zadnje tri godine NAJVIŠE nervira je: "Mlada, ima li šta novo?" U početku sam smireno odgovarala, a odgovori su se kretaliod: nema, biće, ma biće aBd, još malo, itd, onda sam prestala da odgovara na pitanja, ono kao u fazonu ne čujem ih, a sad se već svađam s tim ljubopitljivim mahalušama koje nemaju druga posla nego bi da raskopaju šta ko radi u krevetu, kad i koliko se seksa, je li trudan, ako nije, što nije, pa onda nagađanja šta li im fali i takve gluposti. Dakle, rečenica poput ove me izbacuje iz cipela i lansira na mjesec.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 19:09:22
Niobe
IZVORNA PORUKA: Niobe
eh sad, zaista me nervira kad cujem, posebno na tv, voditeljice koje izgovaraju npr. rijec deterdzent sa cudnim naglaskom na prvom dijelu rijeci, koji izgvore brze. ne moze se opisat slovima, al nadam se da znate na sta mislim i to se propagira i forsira kao ispravan bosanski jezik. wtf, odvratno zvuci.
jel znateeeeeeee?