Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 13:46:50
tea lana
mm danas slobodan i pustila ga ja da duze spava,pocela ga buditi oko pola jedanaest,a znate li kada je ustao u pola jedan.A sve izmedju je bilo Gorane ustani Goran odgovara sad cu.Ili pusti jos pet minuta.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 13:56:44
Gigana
A znate li kako se zove žitarica od 6 slova, a počinje na slovo "Š"?.... Šenica
Šalim se, naravno...mene ovakve i slične riječi ne izbacuju iz takta, samo mi zaparaju uši i skoro uvijek ih primjetim. Naravno da niko nije savršen i niko ne govori jezik savršeno, ali mislim da usvajanje lijepog i pravilnog izražavanja i pisanja bogatstvo same ličnosti. Što više znaš, manje su šanse da će te neko prevariti, poniziti, ismijavati i sl. Eto, tako vam ja razmišljam. I još nešto, uvijek volim čuti nešto novo u jeziku i nastojati to da zapamtim.
Jezik je živ, on se stalno mijenja, to vam je kao stil odijevanja...gradiš ga godinama, a kad ga izgradiš, onda ga moraš i očuvati.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 14:57:27
Suzana
IZVORNA PORUKA: Gigana
A znate li kako se zove žitarica od 6 slova, a počinje na slovo "Š"?.... Šenica
Šalim se, naravno...mene ovakve i slične riječi ne izbacuju iz takta, samo mi zaparaju uši i skoro uvijek ih primjetim. Naravno da niko nije savršen i niko ne govori jezik savršeno, ali mislim da usvajanje lijepog i pravilnog izražavanja i pisanja bogatstvo same ličnosti. Što više znaš, manje su šanse da će te neko prevariti, poniziti, ismijavati i sl. Eto, tako vam ja razmišljam. I još nešto, uvijek volim čuti nešto novo u jeziku i nastojati to da zapamtim.
Jezik je živ, on se stalno mijenja, to vam je kao stil odijevanja...gradiš ga godinama, a kad ga izgradiš, onda ga moraš i očuvati.
Joj luda si, gdje se šenice sjeti, prejako! Inače, slažem se sa svim što si rekla. I ja jako volim jezik (omiljeni predmet kroz moje školovanje), te se volim lijepo izražavati. Ali nekad istinski uživam u ... hm, kako da ga nazovem, hajmo reći šanerskom jeziku koji je karakterističan za Sarajlije. Pomenuti način govora baš i ne stoji jednoj dami, ali džaba, ja se nekad baš "jaranam"
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:35:37
Gigana
A da li vam se ikad desilo da iz zezancije počnete koristiti neku riječ na koju se zgražavate, pa ondaR vam toliko uđe u govor da je i sami počnete češće upotrebljavati. Sve počne kao zeza, a onda se jednog dana ugrizete za jezik jer ste i sami počeli tako govoriti.
Meni se to desilo sa riječi "hotjela" (htjela) i onda mi se jedno vrijeme ta riječ toliko urezala u govor da sam je nehotice počela izgovarati: "Šta sam ti hotjela reći?"... i sl. Zezancija je bila i oko riječi "oto" (to) i "zaoto" (zato), ali, eto, te dvije riječi mi se nikako nisu mogle urezati, ostale su na nivou zezancije.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:42:15
Suzana
A da li vam se ikad desilo da iz zezancije počnete koristiti neku riječ na koju se zgražavate, pa ondaR vam toliko uđe u govor da je i sami počnete češće upotrebljavati. Sve počne kao zeza, a onda se jednog dana ugrizete za jezik jer ste i sami počeli tako govoriti.
Meni se to desilo sa riječi "hotjela" (htjela) i onda mi se jedno vrijeme ta riječ toliko urezala u govor da sam je nehotice počela izgovarati: "Šta sam ti hotjela reći?"... i sl. Zezancija je bila i oko riječi "oto" (to) i "zaoto" (zato), ali, eto, te dvije riječi mi se nikako nisu mogle urezati, ostale su na nivou zezancije.
I'm doing that all the time (kada se zezam sa bliskim osobama): hOTjela, ondaK, moRe, gorI, dolI... ima toga kol'ko hoćeš. Al' nisam došla do te faze da mi izleti jedna od oviJEh riječi kada pričam ozbiljno!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:44:12
D_K
joj šuti - ja sam tako nazvala gorenje i mrtva hladna pitala 'Imaju li ugradbeni FIDIŽDER?'.. sreca pa sam se ispravila i objasnila covjeku da se mi tako zezamo i da mi je izletilo.. Pa 'ćalapići' jer je muzeva stara nana tako izgovarala ćevapčići..
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:46:31
acudesa
trebamo njegovati tradiciju, ali... moj dedo rahmetli nikada nije htio (a, znao je) reći medicinska sestrica, nego časna sestrica pa, kad ode u ambulantu-100 belaja sa njim, on namjerno doktoru kaže: Rekla mi ona vaša časna sestrica (čovjeku sto upitnika iznad glave ) allarahmetile, ali baš je bio ters
< Poruku je uredio acudesa -- 15.10.2009 15:48:10 >
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:49:47
Gigana
IZVORNA PORUKA: D_K
joj šuti - ja sam tako nazvala gorenje i mrtva hladna pitala 'Imaju li ugradbeni FIDIŽDER?'.. sreca pa sam se ispravila i objasnila covjeku da se mi tako zezamo i da mi je izletilo.. Pa 'ćalapići' jer je muzeva stara nana tako izgovarala ćevapčići..
E što me nasmija ženo, odavno se nisam ovako slatko nasmijala. Čuj FIDIŽDER!!! Pa odakle ovo izvuče?
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:54:20
Niobe
hahahhaha, ne mogu vjerovat, upravo se radi o riječima ondaR, Oto i zaOto ondaR mi je govorio kolega na poslu i ja iz zezancije pocela za njim onda pred ljudima pred kojim niđe veze to roć, kazem
rece moja baka sad ''polklor'' umjesto folklor iz najs.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:56:21
Niobe
neki dan ja komentarisem kako puno ljudi ne izgovara pravilno rijec penzija, vec govore peMzija, kaze meni komsinica, i ja sam primjetila da govore peNzija, ne znam sta je s ljudima takodjer kad cujem INFRAKT, slag me udari
< Poruku je uredio Niobe -- 15.10.2009 15:57:15 >
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:56:23
acudesa
jeste i to kad bi najmanje trebalo da mi se desi
< Poruku je uredio acudesa -- 15.10.2009 15:57:00 >