Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 15:57:58
acudesa
IZVORNA PORUKA: Niobe
neki dan ja komentarisem kako puno ljudi ne izgovara pravilno rijec penzija, vec govore peMzija, kaze meni komsinica, i ja sam primjetila da govore peNzija, ne znam sta je s ljudima takodjer kad cujem INFRAKT, slag me udari
zna žena najbolje
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:01:28
Gigana
e sad sam se sjetila šta me stvarno nervira. Kad mi frizerka koja me prvi put vidi opere kosu i počne da je suši peškirom, a onda me obavezno pita: "Je li ovo ima malo prirodne?"
Ja se na to stresem od muke. Čuj "prirodne"! Odakle taj izraz uopšte? Pa cijela kosa je prirodna, a ako je malo valovita, onda postoji i za to izraz. Ovo me nije pitala jedna frizerka, već stotine njih. Svaki put, bez izuzetka. Nijedna ne kaže je li ti ovo valovita kosa, nego je li ovo ima malo prirodne. E ovo me baš, baš nervira.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:02:38
Niobe
IZVORNA PORUKA: Gigana
e sad sam se sjetila šta me stvarno nervira. Kad mi frizerka koja me prvi put vidi opere kosu i počne da je suši peškirom, a onda me obavezno pita: "Je li ovo ima malo prirodne?"
Ja se na to stresem od muke. Čuj "prirodne"! Odakle taj izraz uopšte? Pa cijela kosa je prirodna, a ako je malo valovita, onda postoji i za to izraz. Ovo me nije pitala jedna frizerka, već stotine njih. Svaki put, bez izuzetka. Nijedna ne kaže je li ti ovo valovita kosa, nego je li ovo ima malo prirodne. E ovo me baš, baš nervira.
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:06:46
Suzana
Često ljudi kažu i "brezobrazan" ili "one su blizankinje" (ili još gore "One su blizne.")
Što te danas citiram... O BLIZNAD mi nemoj pričati, malo-malo u šetnji nas to upitaju. A mi ponosno odgovaramo, jesu "bliznad" su (ko telad bože sačuvaj!)
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:08:42
D_K
IZVORNA PORUKA: Suzana
Često ljudi kažu i "brezobrazan" ili "one su blizankinje" (ili još gore "One su blizne.")
Što te danas citiram... O BLIZNAD mi nemoj pričati, malo-malo u šetnji nas to upitaju. A mi ponosno odgovaramo, jesu "bliznad" su (ko telad bože sačuvaj!)
kade se mama OBLIZNI onda su djeca BLIZNAD.. ima logike :))
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:09:34
Suzana
IZVORNA PORUKA: D_K
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:10:18
Gigana
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:10:45
Romali
IZVORNA PORUKA: Romali
A jedna radna kolegica kaže- 'upustite' djecu u školu! Druga- dodaj mi tu 'plitvicu' za kafu
Jeste li primjetili kako puno ljudi kaže- oni mene 'matletiraju ' ?
Fino ti stoji taj komple
Gdje si ti meni na ovoj temi, na kojoj se posebno razumimo.
Ti si ona što živi na marsadni?? E fino ti stoji taj komple. Je l' baš Boga ti koliko bio? E na ovo ja ispiz................K'o fol ne pita te za cijenu
< Poruku je uredio Romali -- 15.10.2009 16:11:40 >
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:20:41
malaaaa
IZVORNA PORUKA: Niobe
cuj jos pita pa ko joj dade diplomu boze sacuvaj valjda frizer mora znati sve o kosi asvasta
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:22:39
triplemama
Kada sam se udala dosta nekih starijih ljudi mi je govorilo "Dabogda se obliznila" a ja do skora nisam znala šta je to i mislila sam da se radi o nekom OBLIZIVANJU (k'o kada se dobro najedeš)
Svaki mi put zapara uši riječ SVIJU čak je možete čuti i na TV-u
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 15.10.2009 16:41:26
acudesa
mene ne izbacuju , ali malo bolje čujem ove riječi i izraze: htjeo-htio htila-htjela šta je se radilo-šta se radilo dole-dolje izvinjajem-mada i ovdje ima ????, naročito u Hrvatskom jeziku teorecki -jao išao sa autobusom-uporedo a, zaista me izbaci iz takta kad neko forsira: Pri telefonu-pa, pobogu, kad kažeš na telefonu-neće niko pomisliti da na njemu čučiš, podrazumjeva se da nisi na njemu , samo si na tel.liniji (kao što, isto tako, niko neće pomislti da si na krovu zgrade kad kažeš: Na fakultetu sam sorry svima, ne želim nekoga povrijediti ako se neko "našao" u ovome, ali eto da se i ja malo uključim ps. važno se truditi-a, greške su ok za nas ljude