|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
2.10.2009 15:20:22   
zvecka
Zemlja u kojoj zivim je holandija-zemlja cvijeca:)))))

Dozivljavam je  sa dosta tacki gledista pozitivno,,,,ja kao STARNAC imam mogucnost da se skolam(u tome mi nl drzava pomaze financiski),da radim posao koji zelim(naravno ako se iskolam),,u slucaju ako sam bez posla imam i dalje primanja(znaci nemogu biti na ulici i bez kruha),,Ne osjecam da su stranci bar bosanci diskriminirani,,,moj mm ima super posao,do duse ovdje je studirao,,,ja sam radila,,sada ne radim i imam primanje i dalje jer svi ljudi ako ostanu bez posla imaju primanje i trazi im se posao ili u krajnjem slucaju se ide doskolovavati.

O negativnom stvarima mi je glupo pisati jer ne osjecam se ugrozeno ni sa koje tacke gledista.
user posted image user posted image user posted image user posted image ali uvijek mi je u srcu jedna jedina BOSNA I HERCEGOVINA,,,ma kakv da je,,,a bice ako bog da bolje u bosni jer jos uvijek se osjeca da je u toj zemlji bio rat,,,ali da se vidjeti da isto tako ta zemlja napreduje ako ne u politickom smislu bar se izgraduje,,,sto znaci bice posla i bice rada i svega u Bosni!
A ima brete i sada svega,,,,to sto su neki narodi bogatasi,,neki srednja klasa a neki siromasi,,toga je bilo uvijek i bice,,,zato je tu dobrodusni narod da se medusobno pomazemo,,,mislim da je suvisno se prepucavati i pricati ovakva je bosna,,,ovakva je dijaspora,,,sve je to EUROPA---istocna ili zapadna svejedno,,,ljudi zive ma gdje bili!!!!user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 201
2.10.2009 15:29:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dana3

Ljudi u Bosni,posebno sarajlije su putovale evropom kad je nekim danasnjim dijasporcima evropa bila misaona imenica.
Daj spustite tenzije i svoje misljenje malo preusmjerite na to KAKO VI dozivljavate zemlju u kojoj ste!!!!

user posted image  E baš tako!!

Morala sam se javiti na ovu temu. Nisam sve postove pročitala ali su mi neki "zapali" za oko a neću ih spominjati. Samo ću dati svoj komentar na cjelokupnu sliku 'dijaspora-Bosna'
Svi kukaju za Bosnom, dođu ovdje da bi opet nama kukali kako teško žive isl (bez uvrede molim vas, al u većini slučajeva). Pa vratite se brate, ko vam brani? Eh onda se svi počnu "čupati" na otrcanu frazu 'nema posla'! Ma dajet molim vas!!! Posla ima za onoga ko hoće i želi da radi! To garantujem!! Svi oni tako reći lezihljebovići će vam reći joj nema posla, teško je bla bla bla a po čitav dan iz šupljeg u prazno a sve to naravno uz kaficu pa im dan proleti u nadmudrivanju i filozofiranju a niko da zasuče rukave i zaradi jer se, drage moje, u Bosni itekako može zaraditi za jedan pristojan i normalan život. Jeste da posao ne pada s neba sam od sebe, niti da će ti ko doći na vrata i ponuditi posao (a zar negdje ima tako?) a posla ima i uvjek će ga biti i niko me ne može u suprotno ubjediti!!!!

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 202
2.10.2009 16:18:19   
reallove
leli§  a gdje si ti ovo sve sto si napisala me podsjeca na jordan

e sada sto se tice jordana jako je lijepo,ljudi su super sto je najvaznije..jest da imaju malo cudnih obicaja ali eto..nova sam ovdje tek 2 god ali super se snalazim,naucila sam jezik i nemam nikakvih problema..zdravstvo,finansije i ostalo super..svidja mi se to sto ovdje nemaju politicara i 3 predsjednika kao kod nas,imaju kralja i zato je zemlja sredjena po svakom pitanju..u jordan dolaze turisti iz cijelog svijeta jer imaju sta da vide i posjete..u bosnu idem cesto,a i moji su dolazili ovdje.. ja u srcu cuvam svoju bosnu i gdje god da sam ja sam bosanka

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 203
2.10.2009 16:30:02   
dzeni_nl
Eh lelis kad ti spomenu prozore, vala se ni meni ovdje ne svidjaju prozori, pa jesu li ikako mogli napraviti vece prozore i sto vise da bude blindiranih, pa kada trebam prati prozore smuci mi se i samo gledam kada cu da padnem sa prozora.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 204
2.10.2009 20:29:40   
dinciii
Nisam se mislila javiti na ovu temu,jer svako misli na svoj nacin...

Al se ba okanite Ilhane nije zena nista htjela lose reci...Bezveze mi je ovo pravo...Bolje da se zakljuca tema kad se ove napada samo,samo sam par postova procitala gdje se fakat odgovara na ovu temu,ostalo samo neko prepucavanje,napadanje i ruganje....Vjera nema nista sa ovom temom,zato je se okanite..Bezveze mi fakat...Et morala sam ovo reci nek mi se niko ne uvredi user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

Neposredna veza do poruke: 205
2.10.2009 23:07:34   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: dinciii

Nisam se mislila javiti na ovu temu,jer svako misli na svoj nacin...

Al se ba okanite Ilhane nije zena nista htjela lose reci...Bezveze mi je ovo pravo...Bolje da se zakljuca tema kad se ove napada samo,samo sam par postova procitala gdje se fakat odgovara na ovu temu,ostalo samo neko prepucavanje,napadanje i ruganje....Vjera nema nista sa ovom temom,zato je se okanite..Bezveze mi fakat...Et morala sam ovo reci nek mi se niko ne uvredi user posted image

Haj ba draga, ocigledno ide na licni napad al svijedno mi je kad znam da ima vas hanumica koje ste bez losih namjera ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 206
2.10.2009 23:23:07   
Suzana
IZVORNA PORUKA: tea lana

.Stranac jesam nekome, ja se ne osjecam tako, ali stranac sam i u Bosni, oduzeto mi je dole mnogo sta pa i status Bosanke, jer mnogi te stavljaju tamo gdje ti nije mjesto samo zato jer se prezivas ovako ili onako..

Svaka cast na ovoj recenici jer ja zivim u Bosni i meni ne daju da se opredjelim sta sam, namecu mi da moram da odlucim.Izmedju cegauser posted image oca ,majke i muza.Ne daju da se izjasnjis kao Bosanac ne Bosnjak nego Bosanac /Bosanka zadnji put sam bila Eskim.

Hihihi, isto i kod mene tealana, ali ne hebem ja te stvari. Godinama, sa ponosom pisem da sam Bosanka, koliko goT oni mene stavljali u ostale (sta ce garibi...). Iznimno postujem dobre Bosnjake, Hrvate i Srbe.
Okruzena sam ljudima kojima je na prvom mjestu da li je neko dobar covjek ili ne, a ne kako se zove.
Postujem sve i svakoga, ali trazim da postuju i mene.
U razlicitosti i jeste ljepota zivljenja, ali samo civilizovani ljudi to mogu pojmiti i shvatiti, bilo gdje da zive.
Meni bas nedostaju i crnci i zuti u ovoj nasoj Bosni.
O dijaspori se svasta moze reci. Ovo ljeto mamin rodjak iz Svedske kuka kako je nama ovdje lijepo a njemu u Geteborgu uzas user posted image user posted image .
Hm, meni jeste, volim svoju zemlju, sretna sam, ali ljudi moji, realno, situacija je ovdje ravna katastofi, o ovome se ne moze sve reci u jednom postu, nego ce se to pisati u istoriji i radice se istrazivanja i istrazivanja na socioloskoj osnovi. Svaki dan pomislim gdje ce mi djeca rasti..
I da, ziki je istinu napisala. user posted image

PS: Javih se na ovu temu ne znam ni sama zasto, iako ove teme gdje se se zakuha lako u sirokom luku zaobilazim.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 207
2.10.2009 23:26:23   
suncan_dan
,,,,to sto su neki narodi bogatasi,,neki srednja klasa a neki siromasi,,toga je bilo uvijek i bice

tu si upravu, al toga svugdije ima.

Kao da tamo ne ma ljudi koji kupuju odjecu samo da bi pokazali da imaju,nemoj molim te...

i toga ima, il nek je markirana odjeca, il´ mobitel, auto....nema veze sta, poznajem od prije neke, koji imaju jako skupu robu, i to samo tu kupuju, a kad bi izlazili pitaju dali im mozes platit pice user posted image

Oblacimo se prema mogucnostima, a svi bi mi voljeli da mozemo nositi samo ono sto je lijepo i kvalitetno, vjeruj znamo i mi sto je kvalitet.

Ko nezna sta je kvalitet, a da se ovde iskljucivo nosi samo kvalitet, ili kupuju samo kvalitetne stvari, NIJE, pa onda bi svi turski butici propali, a nebi onda ni bilo oni 1 €- Shop´ili sta ja znam kojih jeftini radnja.

Pored toga mislim da uopste nije vazno ko sta nosi, kupuje ili slicno, vazno je da si covjek. ( a mozda ta neka familija, koja mozda nema u parama lijepse, i zadovoljnije zivi, nego neka koja ima. pare same nemogu usrecit, one mogu samo zadovoljit)

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 208
2.10.2009 23:37:46   
veeseelaa
e joj nek ima neka tema na kojoj ja nisam glavni krivac za zakuhavanjeuser posted image user posted image
MarinaDK ja se najviše bojim baba u crnini, u moj autobus one neće user posted image user posted image user posted image
mene najviše nervira što pojedini dijasporci svoju djecu ne vaspitavaju da budu srdačna, da znaju za red i sl
Od moje prijateljice rodice su u Luxemburgu i kad dodju u Sarajevo nikad se te hvataju za novčanik a pune su ko brod, njima je ok da im raja iz Sarajeva plaća kafu, taxi i sl a ti ljudi nemaju platu ni 250 eura
Kad dodju nekom u kuću neznaju ni 100 grama kafe donijeti, ne vaspitani totalno, ponašaju se kao stranci
Umjesto da toj sirotinju nakupuju svega oni po čitav dan zovu da ih neko vozi tamo-amo i stalno govore kako je jeftin taxi kod vas, da dok ga drugi plaća
Za sve su krivi njihovi roditelji koji izgleda nemaju vremena da ih vaspitaju u Bosanskom duhu nego su ta djeca pravi Luxemburžani, Danci, Slovenci itd

< Poruku je uredio veeseelaa -- 2.10.2009 23:52:33 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 209
2.10.2009 23:41:06   
acudesa
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

e joj nek ima neka tema na kojoj ja nisam glavni krivac za zakuhavanjeuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ni javila se nisi a već zakuhauser posted image user posted image user posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 210
2.10.2009 23:43:19   
Ilhana RR

MarinaDK ja se najviše bojim baba u crnini, u moj autobus one neće user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

De ti nama jedan tvoj stihic ili pjesmicu jednu o dijaspori i dijasporcima napisi =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 211
2.10.2009 23:47:28   
malaaaa
ovo nema smisla stvarno nevodi nigdje i mislim da ovoj temi nece biti kraja user posted image   kao sto je par njih reklo svako ima svoje misljenje i razloge zasto je tamo gdje jeste!! 

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 212
3.10.2009 0:15:29   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Ilhana

De ti nama jedan tvoj stihic ili pjesmicu jednu o dijaspori i dijasporcima napisi =)

evo mene na sred zemlje Danske
ovdje vele plate da ne kasne.
Buli u bus vele šofer ne da
jer bi šofer bulu da pogleda.
Voli vidjet babu u crnini
što su Danci neki ljudi fini!
U Sarajevu drugačije opet,
para nema, al u bus se može svak popet.
Lafac si sa dvije-tri marke,
mjesto hvala ne govoriš danke.
Para nemaš ali imaš raju
plata kasni, vazda u belaju.
U granapu na crnoj si listi
komšija ti takav eno isti.
Veresija drugo nam je ime
imaš himnu koja nema rime.
Samo zujiš, riječi ne postoje
dok se ovi ne dogovore gore.
Sport nam tropa
zadnji smo u svemi
ali stalno razrađujemo šemu.

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 213
3.10.2009 0:24:12   
Anoniman

Para nemaš ali imaš raju
Sport nam tropa
zadnji smo u svemi

Hej, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
svaka ti je na mjestuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 214
3.10.2009 0:27:49   
suncan_dan

Para nemaš ali imaš raju
Sport nam tropa
zadnji smo u svemi

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nemoj te mi zamjerit, i ja sam vani al mi je ovo bas user posted image i smijesno user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio suncan_dan -- 3.10.2009 0:30:22 >

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 215
3.10.2009 0:28:23   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Ilhana

Para nemaš ali imaš raju
Sport nam tropa
zadnji smo u svemi

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Svaka cast mila! Ova ti je dobra!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 216
3.10.2009 0:31:14   
dzeni_nl
veseela veseela user posted image user posted image user posted image user posted image svaka ti cast

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

Neposredna veza do poruke: 217
3.10.2009 0:34:20   
Niobe
Podignimo spomenik svim bauštelcima, u obliku vodopada jer kada se sliju za vrijeme urlauba u naše krajeve dolazi do poplave svega onog što sami preziremo u svojoj kulturi. u tatinom audiju sa "evropskim" tablicama, dok mu stari kući boga moli da se ne mora vraćat autobusom u novu rodnu grudu zato što mu je sinu neko poplašio auto tu večer dok je ovaj cepao košulju visoke mode na melodije orijenta. i to da malac pokaže kako je stari ima para, a morao drkat pola godine na koljenima postavljajući Rofix po krovovima da plati leasing il što mu je stara čisteći dupe babama što su rađale nekadašnje austrougraske okupatore zaradila za novi sat na ruci.
Al sad ono što niko od njih neće da prizna je da ih bauštel land i domovina koja ih posvoji, ubija. Nit si tam, nit si vam. Švabo ne možeš bit, ime i prezime je teško za izgovorit a velika je etiketa (nisi Hans nit Franz, a da jesi bilo bi jednostavnije). Ovdje kad dođu, rodbina se lijepi na njih ko na frišku balegu, kupeći svaki cent što zaboravi u kauču dok piju kafu i pričaju ko je koga u rodnom selu natego, ošamario, priveo, zaje*o, doveo i na kafi bio. Pa čekaju da ovi pređu stratešku udaljenost od kućnog praga da zovnu drugo sijelo, da iste te rodjake i rodbinu raspotegnu kroz priču sa tolikim zadovoljstvom, da trebaju peskire za brisanje pljuvačke od sreće.
A djeca...ma šta oni imaju od tog svega. Oni rijetki spomena vrijedni (ne znam ni jednog iskreno rečeno) koji su možda nekako i iskoristili tu švabiju pa su sebe izgradili ko čovjeka, postigli nešto, završili školu, fax i šta sve ne, i na njih se laje. A zašto??? jebi*a, zato što sa njim dolazi buraz, koji ima IQ koliki i broj lacoste cipelica koje je obuo, zato što cijeli dan visi u parkiću u švabiji i puši travu za 5 eura, jerbo je pivica u lokalnoj kafani 5 eura po komadu. Zato što skita po šoping centru i gardalandu po cijele dane jer NEMA ŠTA DRUGO RADIT.
I kako će se ponašat kad dođe ovdje nego poblesavit od sreće što može u potpunosti iskoristit alkoholičarske gene što ih je dobio od pokojnog dede i tate "dezertera" te se oblokavat po cijele dane na strateškoj poziciji u centralnom kafiću, uz obavezno dobacivanje komentara svakoj curici dovoljno staroj da se naziru sise i guzica i to gore nego bilo kakav talijan kad dođe u 'rvacku za vrijeme feragoste. On je našao spokoj i raj na zemlji, u Bosni uz svoje rođake, koji sline nad šlajpekom da vide koliko mu je stari tutnuo ojra prije nego su krenuli na kafu, uz "jarane" od prošle godine koji ga cijene zbog njegovog znanja svih modela BMW-a unazad 38 godina sa svim motorima te brojem lamela u svim mjenjačima ikad proizvedenim.
Elem da ne dužim...ono rodbine što ja imam u razvijenim ekonomskim zajednicama, mi nisu ni sreće previše donijeli nit su mi života uzeli. Ne da ih branim, al mi je svejedno.isto tako i za sve ostale. Veći problem je ljudstvo i karakter naših ljudi i kako ih oni prihvaćaju, kao takve kakvi jesu.
(da se ko ne bi uvrijedio, izuzimam sve ''normalne'' ljude u dijaspori iz ovog posta. mislim da je jasno na koga ciljam.)

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 218
3.10.2009 0:51:33   
veeseelaa
Niobe ti si preozbiljnauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 219
3.10.2009 0:53:28   
reallove
IZVORNA PORUKA: Niobe

Podignimo spomenik svim bauštelcima, u obliku vodopada jer kada se sliju za vrijeme urlauba u naše krajeve dolazi do poplave svega onog što sami preziremo u svojoj kulturi. u tatinom audiju sa "evropskim" tablicama, dok mu stari kući boga moli da se ne mora vraćat autobusom u novu rodnu grudu zato što mu je sinu neko poplašio auto tu večer dok je ovaj cepao košulju visoke mode na melodije orijenta. i to da malac pokaže kako je stari ima para, a morao drkat pola godine na koljenima postavljajući Rofix po krovovima da plati leasing il što mu je stara čisteći dupe babama što su rađale nekadašnje austrougraske okupatore zaradila za novi sat na ruci.
Al sad ono što niko od njih neće da prizna je da ih bauštel land i domovina koja ih posvoji, ubija. Nit si tam, nit si vam. Švabo ne možeš bit, ime i prezime je teško za izgovorit a velika je etiketa (nisi Hans nit Franz, a da jesi bilo bi jednostavnije). Ovdje kad dođu, rodbina se lijepi na njih ko na frišku balegu, kupeći svaki cent što zaboravi u kauču dok piju kafu i pričaju ko je koga u rodnom selu natego, ošamario, priveo, zaje*o, doveo i na kafi bio. Pa čekaju da ovi pređu stratešku udaljenost od kućnog praga da zovnu drugo sijelo, da iste te rodjake i rodbinu raspotegnu kroz priču sa tolikim zadovoljstvom, da trebaju peskire za brisanje pljuvačke od sreće.
A djeca...ma šta oni imaju od tog svega. Oni rijetki spomena vrijedni (ne znam ni jednog iskreno rečeno) koji su možda nekako i iskoristili tu švabiju pa su sebe izgradili ko čovjeka, postigli nešto, završili školu, fax i šta sve ne, i na njih se laje. A zašto??? jebi*a, zato što sa njim dolazi buraz, koji ima IQ koliki i broj lacoste cipelica koje je obuo, zato što cijeli dan visi u parkiću u švabiji i puši travu za 5 eura, jerbo je pivica u lokalnoj kafani 5 eura po komadu. Zato što skita po šoping centru i gardalandu po cijele dane jer NEMA ŠTA DRUGO RADIT.
I kako će se ponašat kad dođe ovdje nego poblesavit od sreće što može u potpunosti iskoristit alkoholičarske gene što ih je dobio od pokojnog dede i tate "dezertera" te se oblokavat po cijele dane na strateškoj poziciji u centralnom kafiću, uz obavezno dobacivanje komentara svakoj curici dovoljno staroj da se naziru sise i guzica i to gore nego bilo kakav talijan kad dođe u 'rvacku za vrijeme feragoste. On je našao spokoj i raj na zemlji, u Bosni uz svoje rođake, koji sline nad šlajpekom da vide koliko mu je stari tutnuo ojra prije nego su krenuli na kafu, uz "jarane" od prošle godine koji ga cijene zbog njegovog znanja svih modela BMW-a unazad 38 godina sa svim motorima te brojem lamela u svim mjenjačima ikad proizvedenim.
Elem da ne dužim...ono rodbine što ja imam u razvijenim ekonomskim zajednicama, mi nisu ni sreće previše donijeli nit su mi života uzeli. Ne da ih branim, al mi je svejedno.isto tako i za sve ostale. Veći problem je ljudstvo i karakter naših ljudi i kako ih oni prihvaćaju, kao takve kakvi jesu.
(da se ko ne bi uvrijedio, izuzimam sve ''normalne'' ljude u dijaspori iz ovog posta. mislim da je jasno na koga ciljam.)

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 220
3.10.2009 1:21:38   
Anoniman

mene najviše nervira što pojedini dijasporci svoju djecu ne vaspitavaju da budu srdačna, da znaju za red i sl
Od moje prijateljice rodice su u Luxemburgu i kad dodju u Sarajevo nikad se te hvataju za novčanik a pune su ko brod, njima je ok da im raja iz Sarajeva plaća kafu, taxi i sl a ti ljudi nemaju platu ni 250 eura
Kad dodju nekom u kuću neznaju ni 100 grama kafe donijeti, ne vaspitani totalno, ponašaju se kao stranci
Umjesto da toj sirotinju nakupuju svega oni po čitav dan zovu da ih neko vozi tamo-amo i stalno govore kako je jeftin taxi kod vas, da dok ga drugi plaća
Za sve su krivi njihovi roditelji koji izgleda nemaju vremena da ih vaspitaju u Bosanskom duhu nego su ta djeca pravi Luxemburžani, Danci, Slovenci itd

Meni ako ce neko doci u goste ne zovem ga radi 10 deka kafe, ako je to neko mjerilo kulture znaci gazda te zove da bi dobio kesu necega a ne zato da bi vidjeo prijatelja, ujku daidzu, itd, opet neka korist mora biiti, dodji mi na kafu ali ponesi svojuuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 221
3.10.2009 2:20:23   
Niobe

veseljačo user posted image user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

Neposredna veza do poruke: 222
3.10.2009 4:02:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Meni ako ce neko doci u goste ne zovem ga radi 10 deka kafe, ako je to neko mjerilo kulture znaci gazda te zove da bi dobio kesu necega a ne zato da bi vidjeo prijatelja, ujku daidzu, itd, opet neka korist mora biiti, dodji mi na kafu ali ponesi svojuuser posted image user posted image user posted image

Natürlich user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 3.10.2009 4:12:13 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 223
3.10.2009 4:05:16   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Niobe

veseljačo user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 224
3.10.2009 7:17:55   
ElmaB
Dobro jutro! Samo da vas podsjetim da svoje postove ne pišete velikim slovima i ne odlazite sa date teme, naravno uz to vas podsjećam takođe, da je zabranjeno vrijeđanje i da samo malo povede računa na koji način se obraćate jedne drugima!

LP

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Boja auta-vozila
veeseelaa

Koji bi boju automobila odabrali i zašto?

Bijelu (26%)

Crnu metalik (18%)

Sivu metalik (31%)

Crvenu metalik (20%)

neku drugu (6%)

Broj svih glasova: 90

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *