|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
1.10.2009 16:34:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinela

Evo koliko cu reci o Svedskoj sto je iznijela jedna forumasica da razlikuju hrvate,muslimane i srbe......Ja sam bila u Svedskoj kao izbjeglica,tamo su moji svi ujaci(ima ih 6)i tetke i baba i djed bili imali papire...kad je zaratilo ja i mama i seka otisle tamo i ja krenula u skolu i pita mene uciteljica:"Sta si ti"? rekoh:"Ja sam hrvatica"Kaze ona meni kako to hrvatica ako zivis u Bosni ti si Bosanka....Oni uopce neznaju za nacionalnost,ja joj nisma uspjela ojasniti...Eto toliko o nacinalizmu...

user posted image user posted image user posted image  suze mi na oci idu od smijeha ja u Bosni trazim rodni ist, meni napisali da sam hrvatica, reko kako to ja rodjena u Sarajevu,valjda sam bosanka,  odkad je Sarajevo glavni grad Hrvatske???Haj budi pametan????

(odgovor članu marinela)
  Neposredna veza do poruke: 151
1.10.2009 16:34:35   
mube
da se samo ja pitam vratila bih se danas...isto kao sto se i lesi vratio

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 152
1.10.2009 16:34:35   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: zvecka

ja sam te mislila ispravitiuser posted image user posted image user posted image al reko necu da se konom zamjeram,,,volem ja tebeuser posted image

nije holandija prljava,,,bar ja dosad nisam stekla taj dojam,,,,

Ja skrecem sa teme,,,user posted image user posted image nije holandija naziv teme,,,oprostite zenske!user posted image

Ma samo vi mene ispravite, ne ljutim se ja, pa svi mozemo pogrijesiti.

indy_26 nisam primila tvoju poruku.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 153
1.10.2009 16:36:27   
zvecka
ni ja se neljutim ni za sta,,,mene je bas nesto spucalo pa se smijem na svaku,,,

Sada kontam eh eto toliko se ovo zakompliciralo da se vise nezna koje stranasc a ko bosanac,,a ko dijasporovacuser posted image user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 154
1.10.2009 16:37:38   
dana3
E pa da znate da ja govorim sada 5 jezika:bosanski,hrvatski,srpski,engleski i svedskiuser posted image user posted image user posted image
sve se racuna i sviju sam ih napisala u CV.kad budem trazila posaouser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dana3 -- 1.10.2009 16:39:32 >

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 155
1.10.2009 16:38:47   
Anoniman

ni ja se neljutim ni za sta,,,mene je bas nesto spucalo pa se smijem na svaku,,,

Sada kontam eh eto toliko se ovo zakompliciralo da se vise nezna koje stranasc a ko bosanac,,a ko dijasporovacuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Jasta, ja sam samo napomenula u jednom od svojih postova kome se ne svidja uvijek ima bolje, umjesto kukanja i jadanja uvijek moze bolje...

(odgovor članu zvecka)
  Neposredna veza do poruke: 156
1.10.2009 16:38:54   
enna
acudesa-legendo moja pregovori u tokuuser posted image user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!
Neposredna veza do poruke: 157
1.10.2009 16:39:09   
Anoniman
ja vise debuser posted image nego na ovoj temi nisam procitala odavno! I pitam se samo odakle toliki gnjev pogotovo kod nekih clanica koje se nalaze vani...

Niko ovdje ne misli da je vani med i mlijeko...sta vam je...pa nisu '80-te kada nam je Amerika bila pojam i Madonna s pjesmom...like a virginuser posted image ...niti da u Njemackoj cvjetaju ruze...etc. Svi znamo sta se vani desava i koliko je sati

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 158
1.10.2009 16:39:39   
mube
blago ti se dano kad vec govoris svedski,ja ga tek ucim i panika me uhvatila da necu nikad savladat ove njihove jezicne zafrkancijeuser posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 159
1.10.2009 16:42:57   
dana3
IZVORNA PORUKA: mube

blago ti se dano kad vec govoris svedski,ja ga tek ucim i panika me uhvatila da necu nikad savladat ove njihove jezicne zafrkancijeuser posted image

Nakon 6 mjeseci boravka u zemlji pocela sam da radim,tako uz pomoc engleskog pocela sma da se snalazim na poslu i onda su nakon nekih mjeec dana jednostavno poeli da pricaju sa mnom svedski.komunikacija je zakon.I ja sam tek posla u skolu ali sam sve kurseve preskocila pa sam odmah na skolovanju za dopunu diplome kao uciteljicauser posted image user posted image user posted image .
mube-u kom si gradu

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 160
1.10.2009 16:42:58   
Misica84
E pa da znate da ja govorim sada 7 jezika:bosanski,hrvatski,srpski,engleski, franzuski, latinski i njemacki.
Po stepenu znjanja:
Njemacki, bolje nego materni
Bosanski, materni ali prosti rjecnik
hrvacki, slicno maternom
srbski, isto tako
Engleski, dobro
francuski, skolsko znanje
latinski, isto tako

Pa zene ja onda geniususer posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 161
1.10.2009 16:43:15   
marinela
Eh ja cak znam amlo i svedskom,milsim pricala sma ga dobro al imala sam samo 12 godina kad sam isla tamo u skolu pa zaboravila al super razumijem kad pricaju,al mi se ne svidja jezikuser posted image A sad parlam Italianouser posted image

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 162
1.10.2009 16:43:46   
elkina_mala
http://www.youtube.com/watch?v=YjTX78CYyAY&feature=related

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
   P
        E                                                    E
             A                                      V
                   C                        O
                         E   AND   L

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 163
1.10.2009 16:44:15   
dana3
Latinski je mrtav jezik i ne mozes da ga govoris kao ni ja sto ga ne govorim vec svi mi poznajem nekoliko fraza iz skole.Ima tema koliko jezika govorite......

< Poruku je uredio dana3 -- 1.10.2009 16:47:31 >

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 164
1.10.2009 16:45:11   
mube
ja sam u lundu,gdje si ti

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 165
1.10.2009 16:47:11   
dana3
geteborg-uh daleko smo a da smo blize zovnule bi i Ilhanu.ti bi s nama progovorila svedski sad pa sad,
odoh ja da nahranim sina pa se pisemo kasnije.
samo polako sa loptom da koga ne daj boze de bi zgodila pravouser posted image user posted image

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 166
1.10.2009 16:48:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

http://www.youtube.com/watch?v=YjTX78CYyAY&feature=related

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
  P
       E                                                    E
            A                                      V
                  C                        O
                        E   AND   L

Svaka cast za ovo evo ori mi se kvart koliko sam pojacalauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu elkina_mala)
  Neposredna veza do poruke: 167
1.10.2009 16:50:27   
mube
eh kako bi mi to godilo samo da znas,sad mi se cini pretezak jezik,vidjecemo za koji mjesecuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 168
1.10.2009 17:13:56   
acudesa
IZVORNA PORUKA: dana3

E pa da znate da ja govorim sada 5 jezika:bosanski,hrvatski,srpski,engleski i svedskiuser posted image user posted image user posted image
sve se racuna i sviju sam ih napisala u CV.kad budem trazila posaouser posted image user posted image user posted image

joj dano, što ti koristiš gužvu-oni ne znaju da su jezici haman istiuser posted image
pa kontaju poliglota-primi je odmahuser posted image
tako treba, koristi pozitivno sve što možeš (a, na kraju krajeva nije laž)

< Poruku je uredio acudesa -- 1.10.2009 17:15:08 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 169
1.10.2009 17:48:49   
suncan_dan

ja sam te mislila ispravitiuser posted image user posted image user posted image al reko necu da se konom zamjeram,,,volem ja tebeuser posted image

nije holandija prljava,,,bar ja dosad nisam stekla taj dojam,,,,

Ja skrecem sa teme,,,user posted image user posted image nije holandija naziv teme,,,oprostite zenske!user posted image

isto tako

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 170
1.10.2009 19:04:09   
dana3
imala sam i ja kao predmet, latinski u gimnaziji-znam ja sta pricam!

Aaaaaaaa tisine u dijaspori!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 171
1.10.2009 19:08:39   
Anoniman

Aaaaaaaa tisine u dijaspori!user posted image user posted image user posted image

nemoj bona tako...govori i srBski i hrvatCkiuser posted image

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 172
1.10.2009 19:10:57   
myb@by
user posted image
IZVORNA PORUKA: dadada

nemoj bona tako...govori i srBski i hrvatCkiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Najjaca mi je receni ca kada dođu vamo i kazu "e u nas u Šveckoj....",čast izuzecima.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 173
1.10.2009 20:53:41   
suncan_dan
haman se smirilo......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 174
1.10.2009 21:02:22   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: enna

ZIVIM ZA DAN KADA CU SE VRATITI U SVOJU BOSNU!!!!

I zivim i sanjam o tom danu i ako Bog da sto prije se vracam... ja i mm smo cak pricali o tome da se vratimo prije nego sto nam Lamija pocne u skolu, do tad cemo vjerovatno skontati sitaciju nasu kako gdje i sta...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *