|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
3.10.2009 10:58:35   
*Seve*
U mojoj zemlji bas i nema mnogo nacionalista i rasizma toliko...
Sijecam se kada sam radila,pa postim...Ti se ljudi jos dive kako mozes cijeli dan izdrzati da ne jedes...
Cestitaju bajram...Treba postovati i tudje da bi i oni tvoje...Neshvatam ljude koji odu u inistranstvo,neku zemlju
nije bitno koju,pa onda inate ko fol svoje uzdizu toliko u tudjoj zemlji...Da neki stranac tako dodje u Bosnu pa pocne ganjati
svoja prava,ajme majko bio bi istijeran isti dan...Zato ako negdje zivimo trebamo se prilagoditi donekle toj sredini...
Vijeruj ti,posti,klanjaj jer to ces sve sebi neces nikom drugom.
Neposredna veza do poruke: 226
3.10.2009 11:05:47   
Amrino
veselaaa, Niobe user posted image user posted image user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 227
3.10.2009 12:09:40   
Anoniman
Niobe svaka ti dalauser posted image

elem, ja na ovo imam samo ovo za reci http://www.youtube.com/watch?v=M2MFCyPFtJA  i zelim Ciru za predsjednikauser posted image user posted image

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 228
3.10.2009 12:29:37   
Mirkica
Bogu dragom hvala da mi je dao zdrav razum
da nedjelim ljude po vjeri ni po naciji
ni na one koji su ostali niti na one koji su otisli
niti na one koji bi zeljeli da odu niti na one koji bi zeljeli se vratiti
Djelim ljude na dobre i lose
vrjedne i lijene
borce i kukavice
i kakvi god da su
BOgu dragom hvala sto mi je dao dusu
da nemam mrznje u njoj ni prema kome
da nema zlih rijeci
hvala mu da nemislim nikome zlo i da pustim svakog da zivi i da se bori kako zna

i da dodam ima nas svakakvije i tamo i ovamo ali nemozemo se mjeriti po onim najgorima niti vrijedzati ljude ni ove ni one.

< Poruku je uredio Amira_EB -- 3.10.2009 12:39:47 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 229
3.10.2009 13:40:41   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Meni ako ce neko doci u goste ne zovem ga radi 10 deka kafe, ako je to neko mjerilo kulture znaci gazda te zove da bi dobio kesu necega a ne zato da bi vidjeo prijatelja, ujku daidzu, itd, opet neka korist mora biiti, dodji mi na kafu ali ponesi svojuuser posted image user posted image user posted image

Natürlich user posted image user posted image user posted image

sto se tice kahve i tako toga to je kod nas et neki obicaj , moja mama koja zivi dole ona nemoze otici nikome a da ne ponese nesto (izuzev konama  s kojim se obilazi svaki dan) .
Ja sam bila Student pa kada odem u BIH uvijek sam svojim najblizima kupila poklon ne sto moram   nego sto volim da obradujem nekoga i sto sam naucila od moje mame a i oni meni uvijek su kupovali poklon tako da ja kad sam u Bosni ni najmanje ne osjetim da sam ja sa strane dosla ili neka zavist ili mrznja nit ja njima niti oni meni , treba biti normalan i voljeti ljude onakve kakvi jesu i oni ce odmah voljeti tebe.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 230
3.10.2009 15:02:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Amira_EB

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Meni ako ce neko doci u goste ne zovem ga radi 10 deka kafe, ako je to neko mjerilo kulture znaci gazda te zove da bi dobio kesu necega a ne zato da bi vidjeo prijatelja, ujku daidzu, itd, opet neka korist mora biiti, dodji mi na kafu ali ponesi svojuuser posted image user posted image user posted image

Natürlich user posted image user posted image user posted image

sto se tice kahve i tako toga to je kod nas et neki obicaj , moja mama koja zivi dole ona nemoze otici nikome a da ne ponese nesto (izuzev konama  s kojim se obilazi svaki dan) .
Ja sam bila Student pa kada odem u BIH uvijek sam svojim najblizima kupila poklon ne sto moram   nego sto volim da obradujem nekoga i sto sam naucila od moje mame a i oni meni uvijek su kupovali poklon tako da ja kad sam u Bosni ni najmanje ne osjetim da sam ja sa strane dosla ili neka zavist ili mrznja nit ja njima niti oni meni , treba biti normalan i voljeti ljude onakve kakvi jesu i oni ce odmah voljeti tebe.

Ma kupim i ja nije frka ni u parama, ni u bilo cemu drugom ali nije to neko mjerilo kulture kao sto je doticna navela. da su oni koji ne nose nekulturni, nidze veze, samo gladne oci....
Ja cesto posaljem paket odavde rodicama, a i dole kad sam nikad ne idem nigdje prazne ruke.....

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 231
3.10.2009 17:15:40   
dana3
user posted image Meni je u dijaspori dobro
dok mi nije konkurs firmu prob o
sad sam kuci dijete moje cuvam
pare brojim,duseka se fatam
a ni tamo kesa nema vise
kako se to desi niako ne shvatam

zene moje drage.veeseelaa je gala
s njom se druzit treba
manje boli glava

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato
Neposredna veza do poruke: 232
3.10.2009 17:16:48   
Anoniman
Nekom sreća, nekom tuga. Meni idi, vidi- vrati se.

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 233
3.10.2009 23:14:47   
Blue rose RR
Vjerujem da ćete primijetiti da su određeni postovi sa ove teme ili u potpunosti ili djelimično izbrisani.
Takođe znam da nema potrebe da objašnjavamo zašto su isti pobrisani, jer smo (kako ranije napisah) svi mi CIVILIZOVANI.

Jel tako ?

Helem nejse, u narednim postovima će se obratiti pažnja na način komunikacije (pod naški rečeno -  izazivanja na grube postove), i nadam se da neće biti potrebe za sankcionisanjem. 

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 234
4.10.2009 13:21:26   
Lalana
Evo se malo konacno smirilo pa da i ja koju napisem.user posted image

Dijasporo. Sreco? Tugo?

Ima svega i srece i tuge, ali ipak kud god se mi nalazili mi smo strancii pravi pravcati stranci, svidjalo se to nama ili ne. Ne moze me niko ubjediti u drukcije jer sam sve sama osjetila na kozi.
Banalni primjer, prije nego sam otisla iz BiH da su me svgdje prozivali da su mi korijeni iz Sandzaka i tamo sam se rodila, nema veze sto sam citav svoj zivot ostavila u BiH, ipak sam ja Sandzaklija za sve. Smetalo mi jeste cak sam i mrzila sto se jesam tamo rodila, ali Boze moj ne mogu ja to da biram.user posted image
E sada ovamo gdje jesam sada svi me prihvatise ali bogme ja jos nosim etiketu da sam stranac i koliko god da se uklopim ja sam ni manje ni vise stranac.
Dakle prsiti se ili ne mi smo ono kako se zovemo i prezivamo nismo ni Hans ni Frank ni Fahd niti Onaj ili ovaj mi smo Haso i Huso i uvijek cemo to biti, stid nas nije, gdje god otisli svima nam je se vratiti kad tad a u slucaju da se ne vratimo mi smo i dalje Haso i Huso u Dijaspori, nekome sreci a nekome Tugi.

Moje tri srece...
Neposredna veza do poruke: 235
4.10.2009 15:55:40   
Hocu bebu
Rado cu ti odgovorit, jer ti je kao nejasno zasto postavljam temu a sam zivim vani. MNozda me zaista nisi razumjela ili procitala sve moje postove. Moje je srce u Bosni i ja cu se akobogda nekad vratiti, ili barem imam nijjet, a ne znam ni hocu li sutra da budem ziva.
Ovdje je moj muz rodjen, ovdje ima svoju kucu i on se ne bi, kaze lako mogo naviknuti na zivot u Bosni.
Tema je otvorena za svakoga, i gledajuci iz razlicitih aspekata moze se odgovarati na pitanja. Drago mi je da sam je otvorila, moj je samo licni stav da volim Bosnu, da imam zelju u nju da se vratim pa bar kad ostarim, da se vratim svojim korijenima, uz svako postovanje onih koje Bosna samo na ruzne stvari sjeca ili se uopste ne zele vratiti.Cijenim svaki stav,

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 236
4.10.2009 15:58:00   
Hocu bebu
Ne znam zbog cega moras da budes kategoricna, to je vas jedini stav, ''vratite se odakle ste dosli, kad toliko placete za Bosnom '' Mislim da to nije u redu, i da svako ima pravo da bude gdje zeli ali i da osjeca sta zeli
Ne znam cemu tolika negativnost prema ljudima koji su vani, a vole svoju zemlju??

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 237
4.10.2009 16:01:15   
reallove
hocu bebu,tebe sam cekala,mi se izgleda najbolje razumijemouser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 238
4.10.2009 16:27:05   
Hocu bebu

IZVORNA PORUKA: neki

Moderatori,gdje li ste sadauser posted image

I ja se pitam bogami...Ne razumijem cemu vrijedjanje bilo kojeg covjeka kojemu fali Bosna bezobzira da li je u njoj ili ne. Ni ja nemam protiv toga nista sto je niko ne voli nikako...

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 239
4.10.2009 16:30:09   
Romali
Možda sam ja samo glupa, ali UOPŠTE ne kontam ko sad voli BiH, ko ne, ko se želi vratiti, kome je u dijasp.dobro...
Ne znam samo ko se s kim svađa, kad niko nikog ovdje ne razumije user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 240
4.10.2009 16:31:43   
Hocu bebu
Ma bas sam bila u Bosni draga i to tri dana samo, a dva putovala, samo kazem isplatilo mi se , svi ti kilometri..jeste da sam pogrijesila bila put, prolazeci, pa zavrsila u Kladnju i Olovu, joj ...al mi drago da vidim je, i mjesta gdje nisam bila...Ako Bogda odlucili smo sljedeci svaki drugi put mali izlet U Bosni. Fojnica je akobogda sljedeci put na redu...
Vidim, tema se zagrijala, postova i misljnjea raznih, ja postujem svacije samo ne znam cemu to vrijedjanje i napadanje ako je neko BIH-nostalgicar?
Moram li u Bosnu da se vratim (sto trenutno i ne mogu) da bih je voljela?

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 241
4.10.2009 16:39:38   
Hocu bebu

IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Neki, nema potrebe za moderatorima, mi smo sve CIVILIZOVANE,  - zar nismo?!
Bile ovdje ili tamo negdje, naše pismeno izražavanje ovdje određuje (htjele mi to priznati ili ne), kakvi smo u dubini duše.

Nekada je bila slična tema, ali helem nejse ... svako od nas makar malo bi želio da ode negdje i živi van, ne Bosne i Hercegovine, nego dalje od onih teških dana, dalje od kašnjenja plaća, dalje od reda u domu zdravlja, dalje od korumpiranog političara ... ali isto tako svi mi kad-tad, pa makar i nakon 40 godina, vratimo se u rudnu grudu, gdje god ona bila.

Jer mi smo svi Bosanci i Hercegovci, i uvijek će tako biti.

user posted image user posted image
Jako lijepo receno, i slazem, se s tobom, i jos sa lijepom recenicom koju je neko napisao: da niko ne trazi preko hljeba pogace...Nije svakog daleko odvela neimastina, rat, pohlepa...neko je prezivio dobar dio svog zivota dolje, i prezivio je rat dolje...Zasto osuditi nekoga ako se rado sjeca Bosne i voli Bosnu, zasto biti toliko kategorican i osuditi rijecima ## vrati se dole ''
Samo se slazem s tim da tko ne zna u privatnom zivotu neke osnove kulture, anonimno i online, znat ce jos manje..

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 242
4.10.2009 16:39:48   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Romali

Možda sam ja samo glupa, ali UOPŠTE ne kontam ko sad voli BiH, ko ne, ko se želi vratiti, kome je u dijasp.dobro...
Ne znam samo ko se s kim svađa, kad niko nikog ovdje ne razumije user posted image

user posted image user posted image user posted image
Ja bih samo da potpisem dragu Romali.
Stvarno mi nije jasno gdje je problem? Opustite se zene drage...

I jos da dodam, ja bih rado u dijasporu. user posted image U meni nema ni P od patriote. user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 243
4.10.2009 16:41:13   
reallove
ja sam bila u bosni u 11mjesecu 2008 i tamo saznala da sam trudna..e onda trudnoca,pa beba i svasta nesto sprijecilo me  da idem ponovoi planiram tek na proljece akobogda jer beba jos uvijek mala a tamo su zime jako hladne pa nece biti dobro za bebu jer ovdje je klima dosta drugacija ali su moji bili kod mene sada u 8 mjesecu pa mi je lakse ali jedva cekam da idem pozelila sam puunooo

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 244
4.10.2009 16:42:24   
Romali
IZVORNA PORUKA: Nunichi

I jos da dodam, ja bih rado u dijasporu. user posted image U meni nema ni P od patriote. user posted image

Ama, Nunichi, ja stvarno jesam patriota. Ali sam nešto oglupila i ne kontam ko ovdje koga uvjerava u suprotno. Pa ne može se ljubav kupiti??? Ili voliš ili ne... Za ostalo te nije briga.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 245
4.10.2009 16:46:02   
Anoniman

Kako ba niste skontale user posted image user posted image user posted image user posted image

i ja...i ja....user posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 246
4.10.2009 16:46:20   
reallove

user posted image user posted image e ti si mi glavna ovo za patrioteuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 247
4.10.2009 16:46:25   
Nunichi
Ma hajde,eto smirile su se strasti. Bilo je zestoko ovih dana. user posted image
Ja gledam evo neki izbor na Bahamima,pa me puca zelja da tamo zivim. user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni je zao sto nisam patriota, ali sta da se radi...nismo svi isti. A mozda bi i bila da sam nekad,negdje vani zivjela...ma ko zna. user posted image
Sjedi gdje jesi i vici yes yes,nema mi druge. user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 248
4.10.2009 16:49:41   
reallove
user posted image user posted image user posted image  ja sam postala patriota tek kad sam ovdje dosla tek sam onda skontala da ja ustvari vooollliiim bosnu

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 249
4.10.2009 16:50:57   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: reallove

user posted image user posted image user posted image  ja sam postala patriota tek kad sam ovdje dosla tek sam onda skontala da ja ustvari vooollliiim bosnu

E o tome ti ja pricam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RASPOLOŽENJE U TRUDNOĆI
milkicc

Da li ste imale nagle promjene raspoloženja u trudnoći?

DA (79%)

NE (21%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *