|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
17.10.2009 16:28:51   
Azure
Imam djevojcicu od 3 godine masalah i cekam blizance. user posted image user posted image A ti?

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 276
17.10.2009 16:36:46   
reallove
ja imam malog djecaka 2 mjeseca i 6 dana ma i ja bih tebe svasta nesto pitala al hajd malo po malo eto tebi 3 bebe abd..sretno i cuvaj se

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 277
21.10.2009 14:43:30   
Azure
Ja se ne uklapam u sve ovo. Zivim u Bosni cijeli svoj zivot. Nadam se da cu i ostati ovdje. Sve koje ste otisle imale ste dobre razloge zasto jeste. Nije vam lako u to sam sigurna. Nekome je laksi zivot tamo, neko se i dalje bori za koru hljeba. Poslije rata sam jako puno putovala Evropom i susretala se sa nasim ljudima iz BiH. Svi odreda su zeljeli da se u BiH poboljsa zivot pa da se mogu vratiti. Bilo je i nekih ljudi koji su rekli da se ne bi vratili nikad vise. Sve je to stvar od osobe do osobe. Svi jednako jedva cekate ljetne praznike da dodjete u Bosnu i osjetite bar malo onog starog duha, kojeg nazalost nema jos puno ovdje. I onda vam se desi prolem u gradskom prijevozu sa revizorima, u opcinama sa salterskim sluzbenicima, zdravastvu itd. Pocnete psovati i kazete j... Bosnu necu se nikad vratiti, a onda opet iznova slijedece godine jedva cekate da dodjete u posjetu. Zivot je takav, na lijepo se covjek brzo navikne, pa i na ruzno ako omora, (to nam je rat pokazao). Vecina mojih prijatelja su otisla vani. Vecina govore kako ce se nakad vratiti, kad im djeca porastu, pa skola itd. sve to sto ste i same navele. Ali tesko im se vratiti. Neki ne mogu jer im djeca ne zele. Odgojeni su u drugim drzavama gdje su navikli i ne poznaju roditeljsku drzavu. Njihova je ona u kojoj sada zive. Neki kazu vratice se kad im djeca stanu na noge, a onda kazu, pa od cega cu zivjeti. Nemam penziju, ko ce mene stara zaposliti... i tako to ide. Neko se zaista vrati, vecina ne. Bila sam i u Italiji, Njemackoj, Norveskoj, Poljskoj, Madjarskoj, Belgiji, Turskoj, vrlo malo u Holandiji, u Jordanu. Ne znam za mene je BiH BiH. Takav sam tip. Ne bih mogla zivjeti u bilo kojem gradu van Sarajeva, ali to su opet neke moje musice.

hehehe mada Italija mi se najvise svidjela. Kad bih morala, najradije bih Tamo. user posted image user posted image user posted image user posted image
Nadam se da se ne ljutite sto upadoh na vasu teme, nidje veze, ja u Bosni... ali eto ne odolih da se javim.

Pozdrav svima vama i nedajte se!!!!

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 278
21.10.2009 15:01:18   
Azure
Pitaj me mila sve sto zelis. Masalah. Drago mi je da imas sindica, nek je ziv i zdrav. Cmokni ga za mene.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 279
21.10.2009 15:07:37   
reallove
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 280
21.10.2009 16:29:52   
Azure
faja user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 281
21.10.2009 18:56:39   
reallove

IZVORNA PORUKA: Azure

faja user posted image

mojimuser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 282
7.11.2009 8:31:51   
maminsin
Ima li ovde neko iz SAD? 

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 283
27.11.2009 15:05:02   
milomoje
Evo vec 4 godine nisam provela niti jedan Bajram sa svojim roditeljima, pa tako i ovaj...
Utjehu trazim u svekru i svekrvi i bajramskom rucku koji je samo reda radi, i u nasem TV programu, te telefonskim cestitkama u rano Bajramsko jutro... i sto da se kazze, svi koji su izvan BiH ovdje rekli su skoro sve o prednostima i nedostacima zivota van, ali jedno nam je svima zajednicko... nostalgija na koju se nikaada necemo naviknuti...
Sorry, prilicno sjetan post, ali tako se citav dan osjecam...

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 284
15.12.2009 10:47:17   
Hocu bebu
Vracam se na svoju temu jer sam opet i nanovo zakljucila kako su pojedinci, koji su otisli negdje ''vani '' toliko umisljeni !!!
Jabuka ili kako vec nikog ne interesuje sto ti zivis u Swe ili kako vec pises, nista ti nisi bolja niti pametnija, niti bogatija
Bogatsvo je ono sto nosis u dusi i kazu da si bogat onoliko koliko imas prijatelja!!
Nek se ne umisljaju pojedine zene sa svojom Swe sa svojom '' Dojcladnom '' takve ne trebaju u Bosnu ni ic, nositi svoje nove bijele patike, i majice nove da bi se dole pokazivale

Fuj fuj i gadi mi se
Jer nasi Bosanci, nazalost vecina njih, vidi nesto vece od rodjenog sela, pa zaboravi i bosanski da prica
user posted image user posted image user posted image

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 285
15.12.2009 10:57:01   
reallove

IZVORNA PORUKA: milomoje

Evo vec 4 godine nisam provela niti jedan Bajram sa svojim roditeljima, pa tako i ovaj...
Utjehu trazim u svekru i svekrvi i bajramskom rucku koji je samo reda radi, i u nasem TV programu, te telefonskim cestitkama u rano Bajramsko jutro... i sto da se kazze, svi koji su izvan BiH ovdje rekli su skoro sve o prednostima i nedostacima zivota van, ali jedno nam je svima zajednicko... nostalgija na koju se nikaada necemo naviknuti...
Sorry, prilicno sjetan post, ali tako se citav dan osjecam...

ovo kao da sam ja pisala

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 286
15.12.2009 11:13:02   
Misica84

IZVORNA PORUKA: Hocu bebu

Vracam se na svoju temu jer sam opet i nanovo zakljucila kako su pojedinci, koji su otisli negdje ''vani '' toliko umisljeni !!!
Jabuka ili kako vec nikog ne interesuje sto ti zivis u Swe ili kako vec pises, nista ti nisi bolja niti pametnija, niti bogatija
Bogatsvo je ono sto nosis u dusi i kazu da si bogat onoliko koliko imas prijatelja!!
Nek se ne umisljaju pojedine zene sa svojom Swe sa svojom '' Dojcladnom '' takve ne trebaju u Bosnu ni ic, nositi svoje nove bijele patike, i majice nove da bi se dole pokazivale

Fuj fuj i gadi mi se
Jer nasi Bosanci, nazalost vecina njih, vidi nesto vece od rodjenog sela, pa zaboravi i bosanski da prica
user posted image user posted image user posted image

Zeno draga sta je bilo, da se na sabahu tako nerviras? Pusti bogati necije gluposti, ne nerviraj se dzabe. Ja kazem, meni je dijaspora sreca, ali ja se nje stidim kda odem dole i vidim kako se neki ponasaju, uzdizu i ponizavaju onaj narod dole koji mozda nema kako treba da jede a kamoli za nesta drugo.
Vec jednom sam rekla, kada odem u interex ili bilo gdje i cujem neke iz dijaspore kako komentarisu "pa sta narod pomaga, nije toliko skupo bla bla" a neko pored njih stoji koji jedva moze ono platiti sto mu je u kolicima, mene tuga hvata.
A bosna nije skupa, nego preskuma za bosanski standard!!!!
Tako trebaju svi dijasporci da se malo puste nazemlju i da neglume nekoga. Lahko je postici nesta u Europi, dje je eonomska situacija 1000 puta bolja nego u bosni!

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 287
15.12.2009 11:13:37   
Misica84
hahaha, sad se i ja iznervira ko HOCU BEBU!

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 288
15.12.2009 11:21:12   
milomoje
Svasta u Bozijoj basti raste, pa tako i svakakvih ljudi...
Sto je najgore, vrlo je malo onih koji nisu osjetili poteskoca u zivotu...zaboravi se hmm...
Ne pricaj pred slijepom osobom kako je svijet lijep i ruzicast...toga se ja drzim u svemu...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 289
15.12.2009 11:29:24   
dana3
Na ova prepucavanja samo cu ovo da kazem:
Onaj ko je i u Bosni imao i znao, zna i ima i u dijaspori!
Na temi porucite nekom nesto sma vec citirala MarinuDK i pitala se iz kojeg doba su pojedinci sto zive vani!

Umorila me i rasprava o gramatici i pravopisu i ko je vani a ko ne i ko sta moze a ko ne i reci cu ovo:Mi smo jedinka sacinjena od sitnih detalja u kojoj je sadrzan i odgoj i obrazovanje i nacin razmisljanja i ponasanja.
I uvijek nas to cini onim sto jesmo a kako neko nekad kaze opusti se pa nece da misli na mnogo toga , ispada da kad smo opustene da smo divlje ili sta!
Bosanka sma i doci cu kad mognem i to niko zabraniti ne moze, ali ja kao jedinka sa svojím onim djelcicima cini me covjekom a ne nadreatalcem.
I ja sam U svedskoj i lijepo mi je ovde. Dosla sma ne tako davno. Niti svedi niti bosanci imaju to pravo da me svrstavaju gdje ja to pripadam ili ne pripadam.

Najgora je cangrizavost i dokazivanje koliko ko moze da sebi priusti i hvalospjevi o sebi samom bili mi vani , u dijaspori ili Bosni a covjecnost(zenstvenost) ostala na pijaci!

P.S.mijenjam tastaturu vidim da neka slova vise ne reaguju kad ih koristimuser posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 290
15.12.2009 11:37:00   
Niobe
Generalizacija svake vrste je pogresna.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 291
15.12.2009 11:51:08   
Hocu bebu
IZVORNA PORUKA: Misica84

hahaha, sad se i ja iznervira ko HOCU BEBU!

ma nije da se nanerviram, ali stvarno mi je to jadno...
Najjadnije mi je od svega ovako ONLINE neke stvari pisati...
nije bitno sto ta osoba ne zna pisati dobro, ne zna ni moj muz, jer je rodjen ovdje...
al brate, stani malo...pa kog interesuje gdje si ti, sta radis, koliko para imas ili nemas
Ako si na nekom forumu, tu si da bi pisala o nekoj temi, iznijela svoje misljenje
tu smo svi isti, ne vidimo koje je lice bijelo a koje tamno, ne vidimo ko pise sa skupljeg a ko sa jeftinijeg laptopa
I koliko mora da bude zena jadna da se ONLINE ''hvali'' kako je iz ''Swetcke''
i da druge  ljude ponizava
Ma ja bi takvima uvela ban, i banovala ih jedno tri do cetiri godine user posted image user posted image user posted image user posted image
I ta ista brani selo, nije ona seljanka zato sto je iz sela
Nema niko pravo nikoga ponizavati na temelju vjerske, nacionalne ili bilo koje pripadnosti
Nema niko pravo otvarati krajnje neozbiljne teme i ankete
vjerujte zbog toga sve mi se manje dolazi na ovakav forum..

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 292
15.12.2009 11:57:21   
dana3
Najljepse mi je u kuci sa mojom prodicom!
Poznajem puno porodica ovde a ni sa kim se ne druzim, tj. kucne posjete nisu u opticaju bas zbog hvalospjeva ,pogotovo kao ja i muz ne radimo, tek se pojacali kako imaju.
ZAato i kazem-ne kuha pita ko ima ,vec ko se je naucio!
Kazu kako im j skupo da ideu sa djecom u iograonice i na bazen i sli. a mi furamo svaki vikend!P ane moram jesti ali neka je djeci ok!
P.S-ima li ko polovnu tastaturu-s, r, t nece nekad da se ukucaju uhuhuhuhuhuhuhu

Neposredna veza do poruke: 293
15.12.2009 11:59:25   
Leva
Dano svaka cast na onom komentaru.
Ovo stvarno moram napisati: Nerviraju me nevaspitani ljudi bez obzira gdje zive. Ljetos se jedan dijasporas popiskio u sred bijela dana u centru Sarajeva i bila sam bijesna ne zato sto je vozio auto sa njemackim tablicama vec zato sto ga majka nije vaspitala i sto mu se odgoj svodi samo na to da li ce za nesto platiti kaznu ili ne user posted image
Svako od nas zivi najbolje sto zna i umije. U sustini se svodi na isto..

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 294
15.12.2009 11:59:54   
reallove
imam ja dano tastaturuuser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 295
15.12.2009 12:05:55   
Mirkica
ZAato i kazem-ne kuha pita ko ima ,vec ko se je naucio!
Kazu kako im j skupo da ideu sa djecom u iograonice i na bazen i sli. a

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 296
15.12.2009 12:12:42   
dana3
IZVORNA PORUKA: reallove

imam ja dano tastaturuuser posted image user posted image

ama daj zeno evo bas me zeza ali ono pravo.ja navikla lagano po slovima a sad bas moram zapeti.ma sin mi udara po njoj samo je li se docepao hihihhhihiihihihihih

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 297
15.12.2009 12:13:55   
Mirkica
Niko nije isti nigdje gdje god da se nalazimo ima nas ovakvih i onakvih , meni nemoze niko zabraniti da volim BOsnu a sto sam ovdje OVDJE sam jer sam Skolovala ovdje  jer sam se udala ovdje jer je moj muz rodzen ovdje  Bosnu volim jer sam dole rodzena jer sam dole odrasla jer su dole svi moji jer imam BOSNASKI pasos :) aman BOSANKA
tako da vredzane jednih ili drugih netreba stvarno jer ima svavkakvih nas i s jedne i s druge starne kao sto dana3 rece ne kuha pita ko ima ,vec ko se je naucio!

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 298
15.12.2009 12:16:07   
dana3
Ama zene ali stvarno!Pa evo nas u dijaspori ali smo normalne!
Ja sma i u Bosni imala sto danas imam i ovde, meni nije cudna Svedska, ni Danska ni Nocnauser posted image .imaju drzave red, mi ga nenamo u Bosni ali smo naucili i stim da zivimo i da imamo.
Ja od jedne marke napravim dvije ,naucio ratuser posted image user posted image user posted image .od niceg ,stvorim rucak da bi i tanjir pojeo(Valjda bude malo n atanjiruuser posted image user posted image )
ali HALO, JA nosim sv esa sobom i lice moje mame i moje nane i tate... razumijete sta hocu da kazem

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 299
15.12.2009 12:18:27   
milomoje
Potpuno te razumijem sta govoris ...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

cipelice
vila_7

Kako cu znati da li su male cipelice (tijesne) i kako kupiti odgovarajuce?

odg (97%)

odg (3%)

Broj svih glasova: 69

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *