Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
E da nama hoce samo ukinuti vize da mogu sjesti u auto i odfurati u nepoznato a da ne moram davati u ambasadi porodicnu anamnezu Dana dala bih ti ja tastaturu ali je mm bacio kada je kupio bezicnu
Evo vec 4 godine nisam provela niti jedan Bajram sa svojim roditeljima, pa tako i ovaj... Utjehu trazim u svekru i svekrvi i bajramskom rucku koji je samo reda radi, i u nasem TV programu, te telefonskim cestitkama u rano Bajramsko jutro... i sto da se kazze, svi koji su izvan BiH ovdje rekli su skoro sve o prednostima i nedostacima zivota van, ali jedno nam je svima zajednicko... nostalgija na koju se nikaada necemo naviknuti... Sorry, prilicno sjetan post, ali tako se citav dan osjecam...
Da, ovo je ziva istina...Isto kao i kod mene... Jedino postoji utjeha u ovoj dijecici s kojima mozemo proslaviti Bajram i koja ublaze malo tu nostalgiju... Mislim da je nama svima jasno, odnosno onima koji vide realno i jos uvijek zive na zemlji i ne lete visoko, da je uglavnom u ovim zemljama gdje smo svi mi stanje milion puta bolje nego u Bosni i stoga ne vidim razlog da neko nekog ponizava na bilo koji nacin. U Bosni je preskupo, to sam rekla i recu 1000 puta. Dosta stvari je puno skuplje nego ovdje. Mnogi ce to potvrditi. Ja se pitam kako bi moji sada prezivljavali da nema brata i mene koji im pomazemo svaki mjesec. Penzije su zalosne. Dovoljno da im bude za doktore. Oni koji ponizavaju ljude u Bosni i prave sa boljim od njih u bilo cemu, to su oni koji nikada u zivotu nisu otisli dalje iz svog mjesta i sad kad su vidjeli malo bolje i ljepse, paraju nebo nosom. Sto se tice omladice, nista ona nije tu kriva, vec njihovi roditelji koji im nisu pruzili ni malo vaspitanja...pa kada odu u Bosnu...dizu su nad ostalima kao da su neki Bogovi, a nisu ni svjesni da u narodu bude samo sazaljenje i odbojnost...
I dalje vas citam, na ovoj temi!
Mirkica-kad je nane pricala ja pjevala a vidi kako danas je sve vise spominjem je rsve njeno doalzi kako je i govorila a najbolja je i na kad je rekla: Djeco, ucite i skolujte se jer doci ce vrijeme kad ce kozari biti poglavari!(hihihh a vidi nam vlade danas)
Ama zene ali stvarno!Pa evo nas u dijaspori ali smo normalne! Ja sma i u Bosni imala sto danas imam i ovde, meni nije cudna Svedska, ni Danska ni Nocna .imaju drzave red, mi ga nenamo u Bosni ali smo naucili i stim da zivimo i da imamo. Ja od jedne marke napravim dvije ,naucio rat .od niceg ,stvorim rucak da bi i tanjir pojeo(Valjda bude malo n atanjiru ) ali HALO, JA nosim sv esa sobom i lice moje mame i moje nane i tate... razumijete sta hocu da kazem
Tacno tako. Od kad sam dosla u Njemacku prije 17 godina vidjela sam, da su samo se oni "uzdigli" koji prije rata nisu nista imali. I kako prije stari ljuti kazu "Kad se seljak popapuci" - e bas tako. I prije rata smo sve imali, kucu, stan, vikendicu... tako da nam nista nije ni bilo cudo kada smo dosli ovde. Ali nikad necu zaboraviti: Dosli mi tek iz rata, smjestili nas u neku zgradu, sve izbjeglice, kada ce jedna zena: "Majko mila, ovde imaju halu u zZgradi"! To sve govori, i to su sada ti koji su jos uvjek u dijaspori i kada odu dole napricaju kule i vile! Uzas! Ko sam i sta sam necine pare, nego karakter!!!
< Poruku je uredio Misica84 -- 15.12.2009 12:36:51 >
Misica84-pare nemaju kako kazes sa karakterom nista.Zamisli uzmes pare i kazes u trgióvini:daj mi kilo prijatelja! ne ide to tako!zato i kazem ,ne bih ja moju Zejnu osramotila za cijeli svijet!Moja mati i otac rahmetli dali u sv eod sebe da mene odgoje i ono cemu su me ucili je sa mnom.ne dao mi Bog da me neko psuje i kaze ko joj je otac ili mati bili
Mirkica-kad je nane pricala ja pjevala a vidi kako danas je sve vise spominjem je rsve njeno doalzi kako je i govorila a najbolja je i na kad je rekla: Djeco, ucite i skolujte se jer doci ce vrijeme kad ce kozari biti poglavari!(hihihh a vidi nam vlade danas)
hahhahahh Bogami nanan dobor govorila , ma ja od moje bjezala reko sto pametuje a nekaze se dzaba SLusaj starijeg pa nek je dan stariji
Ja se divim ljudima koji su otisli bez igdje icega i tamo negdje u tudjini stvorili dom. Moja komsinica je otisla u Australiju i tamo zavrsila fakultet pa magisterij, sada sprema doktorat i ako Bog da pocece predavati na jednom fakultetu, Ne mogu vam opisati koliko sam ponosna na nju i sve nase ljude koji su se izborili za svoje mjesto pod Suncem A o "margarin" dijaspori necu raspravljati (to su oni koji zive na socijali, nikada ne nauce jezik iako u odredjenoj zemlji zive 15 god.i onda iznajme renta car da se ljeti mogu hvaliti u BiH)
Kad sam tek dosla u Swe, muz mi pricao o takvim ljudima ovdje da ih ima..ti "margarin" hahah nisam vjerovala, nije mi trebalo dugo ..do slijedeceg ljeta da se zaista uvjerim da ima takvih ....Nevjerovatno !!!
Skoro sam upoznala jedu profesoricu na pedagoskom fakultetu ovde.dosla je pårije 15 godina,u ratu i sad je profesor svedskoj jezika. bila je profesor i u Bosni,predavala srpskohrvatski,zena je 55 godina stara i svaka joj cast ama bas! Leva-ovaj drugi dio tvog posta je toliko istinit da je to zastrasujuce!
Zena mog oca to vam je tip koji kupuje trule jabuke, tri mrkve, trecinu hljeba, koja salje svoje dijete u skolu s namazanom kriskom putera...ali zato ona kupuje cvike od 1000 eura, oblaci se u d&g, kupuje kreme koje kostaju preko 100 eura....etc. da ne nabrajam...jah, zaboravila sam sat...izjava stoljeca..."nije bitan model, bitno mi je da je rolex" a to sve samo da bi u julu mjesecu...kada dodje u nas seher...mogla pred svojim jaranicama pokazivati da je ona modno osvjestena gospodja (kako ona voli reci za sebe )
MA tema je da chatamo mi ko biv aove sto smo "VAMO"hahah e dadada dobra ta neka hahahahah. bivsa zena mog muza ne spada ni u jednu kategoriju jer je ona van svih mogucih-njeni originali su sa pijace a kaze kako se rastala sad ima 16 jakni aprije nije hahahah.pa reko koliko ih imade prije udaje?hahahaha A sta je margarin? -pitala me jedna nasa vrla original rolex zena hahahahahhahahahaahh
Ja se divim ljudima koji su otisli bez igdje icega i tamo negdje u tudjini stvorili dom. Moja komsinica je otisla u Australiju i tamo zavrsila fakultet pa magisterij, sada sprema doktorat i ako Bog da pocece predavati na jednom fakultetu, Ne mogu vam opisati koliko sam ponosna na nju i sve nase ljude koji su se izborili za svoje mjesto pod Suncem A o "margarin" dijaspori necu raspravljati (to su oni koji zive na socijali, nikada ne nauce jezik iako u odredjenoj zemlji zive 15 god.i onda iznajme renta car da se ljeti mogu hvaliti u BiH) [/quote]
evo Misica84
Draga Dadada, takvih primjera ima i u našem bližem okruženju. Poznajem ljude koji dižu kredite da bi kupili mobitel, na rate otplaćuju garderobu, stišću na sve strane da pokažu svijetu šta oni imaju - dobra auta, napucane stanove...sređuju izlog, a kad zaviriš u magacin svega i svačega. To je problem u glavi, a ne u geografiji
Ja se divim ljudima koji su otisli bez igdje icega i tamo negdje u tudjini stvorili dom. Moja komsinica je otisla u Australiju i tamo zavrsila fakultet pa magisterij, sada sprema doktorat i ako Bog da pocece predavati na jednom fakultetu, Ne mogu vam opisati koliko sam ponosna na nju i sve nase ljude koji su se izborili za svoje mjesto pod Suncem A o "margarin" dijaspori necu raspravljati (to su oni koji zive na socijali, nikada ne nauce jezik iako u odredjenoj zemlji zive 15 god.i onda iznajme renta car da se ljeti mogu hvaliti u BiH) [/quote]
evo Misica84
Razumila sam ja sta su margarin dijaspora, i to je bas tako, nego mi nije jasno kako da rjec margarin ide uz tu definiciju!