|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
14.9.2015 11:44:22   
lala88
araj cestitam draga, brz oporavak, a bebi puno zdravlja i srece
Ziel ne volim ni ja priljepke user posted image ni kad sam bila sama nisam volila ici sa bracnim parovima.
Moram se i ja pohvaliti i mi smo jutros hodali, placali racune, bebi bio bas miran.

8.7.2015g B

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1151
14.9.2015 12:12:03   
anitaa
Jutro mame i uskoromame
Araj cestitke i sretno
Nasetali smo se za vikend, a evo sad planiramo prodirati, pa se mislim izmedu kengura i kolica...nisam je ni jednom nosila u kenguru, sa starijom mi je pravo dobro dosao, dok vise nisu leda se odvalila, super je za trknuti negdje blizu, kolica teska ko davo,ali kad krenes lijepo setati po ovakom vremenu
Btw za 10ak dana idemo za Mostar,Mepas je preko puta zgrade mojih roditelja, tako da su male sanse da tamo necemo svratiti..U Cartersu sam kupovala lijepih pidzama ma od prilike cijene kao u Okaidiju, ako vas nesto konkretno zanima, nikakav problem, kad stane 15 torbi u auto moze i 16a, haha, bez provizije naravno, nije dotle doslo..
Idemo zbog vakcine, a taman dobro ispalo i mm tih dana ce biti u Pragu na sluzbenom putu, procitah tu za majice za dojenje iz HM-a, pa se nadam da cemo nesto iskombinovati

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1152
14.9.2015 12:20:36   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: rose

jasta...popile kafu, napravile krug po gradu kupili pelene br 2 user posted image i lagano kuci...oko 4 moramo po veliku curu user posted image

Masallah bas je napredna i prelijepa beba user posted image
user posted image user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1153
14.9.2015 12:45:47   
rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

jasta...popile kafu, napravile krug po gradu kupili pelene br 2 user posted image i lagano kuci...oko 4 moramo po veliku curu user posted image

hvala...2 je od 3-6 kg a mislim da smo nabacili kilu i da smo blizu 5 kg...imam osjecaj da je 1 malo knap user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1154
14.9.2015 13:05:51   
ninuska

IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobro jutro user posted image i mamice user posted image

Mene prehlada ovih dana muci ali gura se nekako user posted image

Zene drage ubi me zatvor user posted image Caj od kamilice, kompot od suhih sljiva, kivi, ali ne pomaze user posted image Jutros govorim sveki, odoh sebi napraviti jednu kafu prolitusu user posted image user posted image user posted image Napuhana sam kao u 9 mjesecu trudnoce user posted image

user posted image user posted image za araj i njenog user posted image

Ziel meni je dr preporučila da pijem hipp mama od prestanka koristenja folne kiseline, tj. od treceg mjeseca. Mislim da je razlog tome moj nisko zeljezo... jedem i one iranske datule (jednu dnevno) jer su bas bogate zeljezom. user posted image

Kruske da su malo mekse. Ja pojedoh jucer i danas i obavih i tu duznost user posted image .
araj cestitam, draga. Da vam bude ziv i zdrav. I moj bi non stop visio na siki user posted image . Kasnije ce se to ustabiliti

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1155
14.9.2015 13:08:35   
ninuska

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: LieToMe

jbg mi ne odosmo do mostara kad sam bila trudna, sad necu moci uskoro...bar dok ne smrsam valja mi se gurat izmedju dvije as user posted image
ne znam da bih se mogla opustiti sa njih dvije iza sebe
jedino da muza posaljem. ne znam kakve su im cijene u mo, jel iko kupovao?

Ma sto? user posted image user posted image Ja sam narucila u Bimacu retrovizor, tako da mogu vidjeti bebu u jajetu kad vozim i planiram se s njih dvoje sama voziti. Sta ce im biti, sjede zavezani user posted image

Hej, gledala sam i ja taj retrovizor. Ali mi svakako necemo se sami voziti u pocetku. A, opet i kad je muz vozi kad bebac pocne plakati lakse mi da sam na zadnjem sjedistu s njima. Bar sto se bebe tice. Za pocetak. A kasnije za koji mjesec nek su sami iza :)

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1156
14.9.2015 13:09:51   
LieToMe RR

hvala...2 je od 3-6 kg a mislim da smo nabacili kilu i da smo blizu 5 kg...imam osjecaj da je 1 malo knap user posted image

mi se u petak vagali, vec imamo 5 kg user posted image i mi smo vec potrosili paket keca i naceli dvicu user posted image
Nora masala siki i kaki ko velika user posted image
pratimo vas u stopu user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1157
14.9.2015 13:14:47   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

jbg mi ne odosmo do mostara kad sam bila trudna, sad necu moci uskoro...bar dok ne smrsam valja mi se gurat izmedju dvije as user posted image

Ma sto? user posted image user posted image Ja sam narucila u Bimacu retrovizor, tako da mogu vidjeti bebu u jajetu kad vozim i planiram se s njih dvoje sama voziti. Sta ce im biti, sjede zavezani user posted image

Hej, gledala sam i ja taj retrovizor. Ali mi svakako necemo se sami voziti u pocetku. A, opet i kad je muz vozi kad bebac pocne plakati lakse mi da sam na zadnjem sjedistu s njima. Bar sto se bebe tice. Za pocetak. A kasnije za koji mjesec nek su sami iza :)

ma znam ali meni malo to u pocetku nezgodno. a vala nisam sigurna da bih mogla sama s njih dvije. sjecate se one scene iz lifta i komsije user posted image user posted image
ono kad sam trudna sa L, nosi torbu, smece, Leona u rukama, torta bijese cini mi se...
e sad se zamisljam idem ja sama s njih dvije jedna as, pa montiraj, nju naopako...L u veliku, ja naprijed pa za izluditi... user posted image
ne pada mi na pamet dok mala malo ne poraste, domet kolica i setnja

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1158
14.9.2015 13:15:45   
ninuska

Sve zaboravim ove friske mamice pitati. Koje su se porodileu drzavnoj. Sta ste kupovali za bolnicku torbu. Ja imam spavacice 3 kom, ogrtac, japanke,peskir. Trebam uzeti joskoji paketvir ulozaka, always uloske, papuce, mrezaste gacice, tufere za grudi, pelene.I jos onih sitnica za licnu hogijenu. Ono sto me interesuje nosi li se presvlaka za bebe. Prije su bebe presvlacili u odjecu koju smo nosili sa sobom u torbi

Ne trebaju ti pelene ni bilo sta za bebu. Beba je umotana u tetra pelenu tj povijena je. Vidjela si na slici koju sam postavila. Samo kad krenes izaci nek muz ponese odjelce i korpu/sjedalicu.
Ponesi toalet papir i vlazne maramice. Toga nemaju.

Neposredna veza do poruke: 1159
14.9.2015 13:18:36   
LieToMe RR
ja prezivjela pola dana...Nora bila bidna dva sata, za ta dva sata Leona je kakila, oprana, uzinala, slagale lego...Nora zaspala, sikila...Lenci i ja sad pijemo kafu i uzivamo user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1160
14.9.2015 13:18:42   
ninuska

ma znam ali meni malo to u pocetku nezgodno. a vala nisam sigurna da bih mogla sama s njih dvije. sjecate se one scene iz lifta i komsije user posted image user posted image
ono kad sam trudna sa L, nosi torbu, smece, Leona u rukama, torta bijese cini mi se...
e sad se zamisljam idem ja sama s njih dvije jedna as, pa montiraj, nju naopako...L u veliku, ja naprijed pa za izluditi... user posted image
ne pada mi na pamet dok mala malo ne poraste, domet kolica i setnja

Ma ja. To i ja kazem. Nezgodno je bebu od mjesec dana voziti samu na zadnjem sjedistu. Sta znam. Nikad ne znas kad ce zaplakati user posted image . Ali, dobro, aidana nema nikog svog ovdje, pa mozda mora.
Ja sam se sa malom vozila pet mjeseci na zadnjem sjedistu. I tad nekad sam i izasla sam s njom. Mislim da vozim auto be muza

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1161
14.9.2015 13:35:33   
maksi
Dan zenice ,
Ja sa dvojicom mladjih isla po starijeg u skolu,sada im dala uzinu najmladjem sisu user posted image i hocu da pravim rucak danas cu filovane paprike.
U subotu samo bili na trebevicu pa kod svekrve i svekra na rucku,juce smo pravili ajvar bas sam se umorila ali je odlican sreca djeca su bila poslusnauser posted image

Jetrva bila na kontroli otvorena jedan prst spustila se bebica kaze doktorica Aida eto nam princeze najdalje do petka user posted image user posted image

Araj cestitam na bebici user posted image nek je ziva i zdrava

LTM vidim polako stices rutinu

Moji momci svi sjede pozadi svako u svojoj sjedalici,ja naprijed A obicno spava u voznji

E toliko od mene

Sta nam je sa carobnom dokle je

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1162
14.9.2015 14:11:31   
*pcelica*

Sve zaboravim ove friske mamice pitati. Koje su se porodileu drzavnoj. Sta ste kupovali za bolnicku torbu. Ja imam spavacice 3 kom, ogrtac, japanke,peskir. Trebam uzeti joskoji paketvir ulozaka, always uloske, papuce, mrezaste gacice, tufere za grudi, pelene.I jos onih sitnica za licnu hogijenu. Ono sto me interesuje nosi li se presvlaka za bebe. Prije su bebe presvlacili u odjecu koju smo nosili sa sobom u torbi

Ne trebaju ti pelene ni bilo sta za bebu. Beba je umotana u tetra pelenu tj povijena je. Vidjela si na slici koju sam postavila. Samo kad krenes izaci nek muz ponese odjelce i korpu/sjedalicu.
Ponesi toalet papir i vlazne maramice. Toga nemaju.

Napravila sam spisak sta mi sve treba. Ali nisam znala nova pravila vezano za brbe. Prije je bilo da se nose pelene vlazne maramice presvlaka pa ako hoces oni je obuku u ono sto si donijela. Pa me interesuje da li je jos uvijek tako.
Par noci sam sanjala da sam se porodila i sad sam u nekakvom tripu da bih se mogla ranije poroditi pa se sad ubrzano pripremam i nabavljam sto mi jos treba user posted image
user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1163
14.9.2015 14:24:10   
lala88
moj B se uvjek vozi sam pozadi, samo ako cemo ovdje sta u gradu onda ga ja sjedim pozadi i drzim ga, ne stavljam ga u sjedalicu. I vec su mi se na glavu popeli svi sa pitanjem sto je beba sama pozadi? Sta ce joj biti, treba dojiti ili pelenu mjenjeti stanemo, predjem pozadi obavimo to i nastavimo voznju. Ja nemogu da se vozim pozadi, bude mi muka i povracam, pa mi je dosadilo davati obasnjenja zasto ne sjedim sa bebom, a B ionak zaspi cime udjemo u auto.

8.7.2015g B

Neposredna veza do poruke: 1164
14.9.2015 14:31:07   
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88

moj B se uvjek vozi sam pozadi, samo ako cemo ovdje sta u gradu onda ga ja sjedim pozadi i drzim ga, ne stavljam ga u sjedalicu. I vec su mi se na glavu popeli svi sa pitanjem sto je beba sama pozadi? Sta ce joj biti, treba dojiti ili pelenu mjenjeti stanemo, predjem pozadi obavimo to i nastavimo voznju. Ja nemogu da se vozim pozadi, bude mi muka i povracam, pa mi je dosadilo davati obasnjenja zasto ne sjedim sa bebom, a B ionak zaspi cime udjemo u auto.

Kako ga zastitis od pada ispod prednjeg sjedista ako bude naglog kocenja?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1165
14.9.2015 14:35:01   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: lala88

Kako ga zastitis od pada ispod prednjeg sjedista ako bude naglog kocenja?

pa u sjedalici joj je...samo ne sjedi pored njega

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1166
14.9.2015 15:00:26   
ziel
Napisala je da ga ne stavlja u sjedalicu... ili ga ne stavlja samo kad ona sjedi nazad hmm

< Poruku je uredio ziel -- 14.9.2015 15:01:41 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1167
14.9.2015 15:08:22   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Napisala je da ga ne stavlja u sjedalicu... ili ga ne stavlja samo kad ona sjedi nazad hmm

ne stavlja ga kad su u gradu tada sjedi sa njim i cuva ga...a duze voznje je sam u sjedalici pozada

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1168
14.9.2015 15:18:25   
ninuska
Hej, zene..nama bila pazronazna i bebac ima zelenu stolicu. Ne uhvati fino bradavicu. Ja mu otvorim usta, uguram sto vise mogu i on opet po svom :). Predlozila da kupim silikonske bradavice jer misli da ce tako bolje povuci mlijekouser posted image . Nesto ne vjerujem, al poslala sam muza da kupi pa cemo vidjeti

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1169
14.9.2015 15:22:45   
maksi

Hej, zene..nama bila pazronazna i bebac ima zelenu stolicu. Ne uhvati fino bradavicu. Ja mu otvorim usta, uguram sto vise mogu i on opet po svom :). Predlozila da kupim silikonske bradavice jer misli da ce tako bolje povuci mlijekouser posted image . Nesto ne vjerujem, al poslala sam muza da kupi pa cemo vidjeti

Zelena stolica ne mora da znaci odma da je gladan,zna da oksidira ako stoji u crijevima pa bude zelena. On fata bradavicu kako fata ali osjetis li ti kako vuce i guta.
Sada za silikonske bradavice ne znam jer ih nisam nikada koristila,ali zene kojim su uvucene bradavice fino doje sa njima

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1170
14.9.2015 15:24:57   
ninuska

IZVORNA PORUKA: maksi

Zelena stolica ne mora da znaci odma da je gladan,zna da oksidira ako stoji u crijevima pa bude zelena. On fata bradavicu kako fata ali osjetis li ti kako vuce i guta.
Sada za silikonske bradavice ne znam jer ih nisam nikada koristila,ali zene kojim su uvucene bradavice fino doje sa njima

Znam.to. ona tako rece user posted image . Ma meni su super bradavice..bas za dojenja..velike..eto pokusacu pa vidjet cemo. Fazon je sto on i ne guta fino. Nekako skroz usporeno.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1171
14.9.2015 15:33:45   
maksi

IZVORNA PORUKA: maksi

Znam.to. ona tako rece user posted image . Ma meni su super bradavice..bas za dojenja..velike..eto pokusacu pa vidjet cemo. Fazon je sto on i ne guta fino. Nekako skroz usporeno.

Znas on je jos mali pa nema ni puno snage,samo polako sve ce se to srediti za par dana,a i on ce ojacati i moci ce bolje da vuce i guta. Moj se sada gusi koliko brzo vuce mlijeko a na pocetku sam ga morala samo gurkati.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1172
14.9.2015 15:48:33   
Carobno jutro

E zene, da se javim
Dodjoh sa GAK-a jos pirje par sati ali sam se toliko slomila da sam zaspala kao kladauser posted image user posted image
Pregledao me ginnekoloski, ni cm otvorena bukvano. Kasnije na uzv, sam onako za sebe govori, nece beba proci ovda nema sanseuser posted image . OPet ponovi, krupna beba.

Uglavnom, petak idem ponovo pa cemo vidjeti situaciju. Mislim da ce me i raditi u petak aBd.
Preko vikenda sam radila kucu. Se sam prevrnula. Ocistila, oprala, ispeglala. user posted image Imam sad upalu misicauser posted image Odoh citati sada sta ste pisali.
Vidim araj se porodilauser posted image nek je sretno od srcauser posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1173
14.9.2015 15:54:23   
Carobno jutro

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image

SEPTEMBAR

12.09. Araj user posted image PORODILA 01.09.user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image
23.09. Ninuska user posted image PORODILA SE 10.09. user posted image
23.09. hexe user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. mojbebac user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
25.01. mom2B user posted image

FEBRUAR

25.02. andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. škorpija

APRIL 2016.

08.04. suncica15

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1174
14.9.2015 15:54:41   
ziel
Pa draga bile smo se zabrinule za tebe, jer se nisi javljala user posted image
Dobro je da je sve ok, aBd sad ce petak pa ces maziti svoju user posted image user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *