Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 19:17:48
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: mojbebac
I mene bas to interesuje da li je jos uvijek espumisan aktuelan? Ja uzimam i onaj hipp caj za dojilje nesto mi se bas svidja
espumisan no good bar nama pijem i cajeve ko luda, pijem onaj hipp za dojilje, pa komorac protiv grceva, pa kamilicu, i dalje pijem prolom vodu i donat i mg, i prenatal, i maticna mlijec ha progledam... pa sok od jabuke za mlijeko... ujutru kad progledam kad krenem sa ritualima... a da ne kazem da sam ogranicena sa jelom ne smijes ovo, ne smijes ono. opet cu ostati zeljna kiseline, kiselog kupusa, sarme, graha
kod mene je dok od jabuke yabranjena tema...dohako mi haman dva puta...ja popijem solju caja ya dojilje...tu i tamo casu nekog sok na razgadjanje
jel se tvoja N yagrcava na siki cesto? men ova istrza kad krene dizat ruke i borit se a dah
desava joj se, valjda povlaci vise a i mlijeko je nekad zezne pa krene samo... a ona cesto zna ko pit bul zgrabiti pa povlaci pa se ko svadja sa sikom, nesto rezi
i ova se svadja...ganja ustima a kako joj ruke nisu koordinisane..odguruje je rukom od sebe i onda se ljuti..pa moram intervenisati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 19:28:42
LieToMe RR
valjda mi se ovo malo dijete nece razboliti a kihne po nekoliko puta...mene stislo pravo
nece bona, normalno je od 5-8 puta dnevno da beba kihne. i ja sam prosle hefte bila kaharli i na tabletama pa njoj nista hB nije bilo. samo se opusti zbog mlijeka i pij puno tekucine ako imas temperaturu da ti mlijeko ne "izgori"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 20:05:16
ziel
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Dr mi je preporucio da pijem hipp caj za dojilje, cim udjem u 9-ti a ja jedva cekala jer mi se ukus bas svidja.
I kako pijes jel svaki dan po jednu solju ili? Jel se sa punih 35 nedjelja ulazi u 9. mjesec? Mozda bi trebala svaka trudnica tako onda prije poceti da mlijeko koliko toliko nadodje... Nezz koliko dugo vec pijes, jesil primjetila da je krenulo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:13:51
araj
drage moje, da se javim. Porodila sam se 1.9. na CR. Bebac hvala Bogu je dobro 4100 gr i 54 dug. Siki od kako sam izasla sa intezivne. siki na svaka sat i pol do 2. A kad siki, siki max.12 min. Pokusavala sam sve da ga razbudim, al nista ne uspijeva. Tako da hodam kao zombi. Danas ga je patronazna vagala i ima 4250 gr. U bolnici je izgubio samo 70 gr :) 6 dana na GAK-u je bilo ne zaboravno. to cu pisati druge prilike. Svim buducim terminusama, zelim puno srece.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:17:18
Isha
valjda mi se ovo malo dijete nece razboliti a kihne po nekoliko puta...mene stislo pravo
nece bona, normalno je od 5-8 puta dnevno da beba kihne. i ja sam prosle hefte bila kaharli i na tabletama pa njoj nista hB nije bilo. samo se opusti zbog mlijeka i pij puno tekucine ako imas temperaturu da ti mlijeko ne "izgori"
Kako mislis da izgori? Ne moze mlijeko odjednom nestati ili presusiti, sve dok se doji.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:21:52
*nur*
IZVORNA PORUKA: araj
drage moje, da se javim. Porodila sam se 1.9. na CR. Bebac hvala Bogu je dobro 4100 gr i 54 dug. Siki od kako sam izasla sa intezivne. siki na svaka sat i pol do 2. A kad siki, siki max.12 min. Pokusavala sam sve da ga razbudim, al nista ne uspijeva. Tako da hodam kao zombi. Danas ga je patronazna vagala i ima 4250 gr. U bolnici je izgubio samo 70 gr :) 6 dana na GAK-u je bilo ne zaboravno. to cu pisati druge prilike. Svim buducim terminusama, zelim puno srece.
Cestitam draga da vam je ziv,zdrav i sretan zajedno sa vama.Masallah bas velika beba. Pisi nam iskustvo sa CR i GAK-a bitno je za nas buduce porodilje aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:25:59
*nur*
Htjela sam pitati ove koje su se pripodno porodile da li je istina da babica kada krenu bolovi masira medjicu ksko bi se sto vise razvukla da se ne mora sjeci.To nam ova teta na vjezbama rece,kao svaka babica bi trebala pred porod izmasitati jako medjicu da se sto vise razvuce. Cak nam je rekla fa stavljama prije maslinovo ulje kako bi medjica omeksala,a vjeruj te mi neznam ni gdje ni kako bi te obloge stavljala,mada je jos rano za to al eto nije zgoreg znati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:30:39
*nur*
I jos pitanje za dojilje, vidim da ste pricale o zimnici i kiselini,naime da li se kiselina smije jesti kada se doji mislim na kisele paprike,sarenu salatu,tursiju,kiseli kupus.Moja mama to super pravi i ne stavlja nikaku kiselinu unutra sem sirceta,i zaista ja to volim ali nisam bas sigurna da li cu to smjeti jesti kada se porodim aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:41:38
Isha
Nur, imam iza sebe dva poroda iz dvije bolnice i nije mi babica masirala medjicu, vec traze dozvolu od dr ds rezu.
Ziel, vidim da se interesujes, imas i dosta postova savjetnica za dojenje na temi problemi sa dojenjem. Ne mora znaciti da ces imati poteskoca, ali tamo ima pravih savjeta i dosta razbijenih mitova sa nasih podrucja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:54:00
M.A.M.
Araj draga cestitam na bebici,da vam je ziv i zdrav
Ne upratih ko je pitao za masiranje medjice,na Gak-u babica masira,bar je meni i nisu me sjekli a prvorotka sam
Ziel draga kupus nadima,paprike isto bar mene pa i bebu je mucilo,tako da sam to izbrisala iz jelovnika,za ostalo ne znam,al dzaba sve to ostadoh zeljna graha
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 21:58:22
Isha
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ne upratih ko je pitao za masiranje medjice,na Gak-u babica masira,bar je meni i nisu me sjekli a prvorotka sam
Ziel draga kupus nadima,paprike isto bar mene pa i bebu je mucilo,tako da sam to izbrisala iz jelovnika,za ostalo ne znam,al dzaba sve to ostadoh zeljna graha
Da se nadovezem, i ja sam izbjegavala hranu koja nadima. Prvi put sam jela grah kada je imao 4 mj i cijelu noc nije spavao, mucio ga je stomak i gasovi naravno. Onda sam sa njegovih osam mj opet jela grah i isti problem. Treba uglavnom pratiti bebu i vidjeti sta joj ne pase, pa izbaciti iz jelovnika neko vriheme.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 22:04:11
ziel
Jadne bebice od graha i kupusa i ja ne spavam normalno a kamoli one... Mozda opet kad se jede ujutro, ne znam ima li neke razlike... A sta onda ostane da se jede u toku dojenja? Piletina i supice?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 22:20:26
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
meni je u vojnoj zlatka prije cca 5 godina masirala i opet su me sjeki...sad nije bilo masiranja samo malo puknuce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 22:21:46
Isha
IZVORNA PORUKA: ziel
Jadne bebice od graha i kupusa i ja ne spavam normalno a kamoli one... Mozda opet kad se jede ujutro, ne znam ima li neke razlike... A sta onda ostane da se jede u toku dojenja? Piletina i supice?
Voce, povrce, meso....neki kazu nema zabranjenih namirnica, ali pratis bebu. Nekim bebicama smeta kravlje mlijeko npr. Individualno je, msda opet mislim da treba izbjegavati hranu koja nadima i tesko se vari.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:08:21
aidana
Dobro vece zene
Meni su bili roditelji i brat u posjeti, njih dvojica se vratili danas a mama ima let sljedece sedmice pa cemo se s njom jos malo druziti. Juce smo bili citav dan u setnji, na planini, na rucku, pa na sladoled....bas lijepo nam bilo. I danas smo hodali pa onda njih ispratili.
U petak sam isla na ctg, bio dobar iz prve....pa kod Nakasa, nisam ni znala da je to on dok nisam izasla i pogledala potpis Djeluje mi bas prijatno, lijepo smo popricali Ugl kaze on meni da ce me sljedeci put pregledati kad dodjem na ctg, i na nalazu pise ctg za 5 dana, pa skracenica pp. Sad nesto razmisljam nije valjda da ce me vaginalno pregledati To zbilja ne bih htjela Mama mi je tu do prekosutra a mm na putu do vikenda, ostajem sama sa djetetom i ne bih da me cackaju i nesto pokrenu Ne znam sta bi sama s njim, ovu sedmicu planiram mirovati dok mm ne dodje. Zna li koja sta to pp znaci? Mogu li ja odbiti vaginalni pregled ukoliko predloze ili ga barem prolongirati? Eto me k'o pocetnik
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:12:17
aidana
IZVORNA PORUKA: araj
Araj cestitam da vam je ziv i zdrav. Nadam se da ces uspjeti uskoro sastaviti koji sat sna i doci malo sebi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:14:24
Isha
IZVORNA PORUKA: aidana
Dobro vece zene
Meni su bili roditelji i brat u posjeti, njih dvojica se vratili danas a mama ima let sljedece sedmice pa cemo se s njom jos malo druziti. Juce smo bili citav dan u setnji, na planini, na rucku, pa na sladoled....bas lijepo nam bilo. I danas smo hodali pa onda njih ispratili.
U petak sam isla na ctg, bio dobar iz prve....pa kod Nakasa, nisam ni znala da je to on dok nisam izasla i pogledala potpis Djeluje mi bas prijatno, lijepo smo popricali Ugl kaze on meni da ce me sljedeci put pregledati kad dodjem na ctg, i na nalazu pise ctg za 5 dana, pa skracenica pp. Sad nesto razmisljam nije valjda da ce me vaginalno pregledati To zbilja ne bih htjela Mama mi je tu do prekosutra a mm na putu do vikenda, ostajem sama sa djetetom i ne bih da me cackaju i nesto pokrenu Ne znam sta bi sama s njim, ovu sedmicu planiram mirovati dok mm ne dodje. Zna li koja sta to pp znaci? Mogu li ja odbiti vaginalni pregled ukoliko predloze ili ga barem prolongirati? Eto me k'o pocetnik
Pp bi moglo znaciti po potrebi da ranije dodjes. Koja si sedmica sada?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:17:21
aidana
IZVORNA PORUKA: ninuska
Evo jedna iz bolnice... Ostale cure..imate veliko mahanje od nas. Nisam imala kad citati sta ste pisale. Samo se nadovezah na zadnje postovec Razumjet cete
slatkis mali
kad sam bila u petak na ctg-u vidjela sam porodilju i babicu sa jednim smotuljkom mislila sam da nisi mozda ti, ali sam kasnije skontala da su tebe otpustili tek poslijepodne. A kako ih samo onako upakuju kao kiflice sva sam se raspekmezila kad sam vidjela tu bebicu
Izvinite sto upadam.... ova zena sto prodaje carters odjecu iz amerike jel ona normalna sa cjenama? ja zivim u kanadi i vjerujte da gegice nisu 29km-44km ima ih i po 10ak km bas ovakve ona ovo kupuje jeftino i prodaje duplo....
ja to ne kupujem preko fejsa. ja radje nadjem neku "zrtvu" da mi donese iz vana. moj brat i mm cesto idu po europi na sluzbene puteve, dovoljno dobri su mi lindex, c&a i h&m. kad se sjetim L se rodila, ni 20 dana, mm u Bec poslovno. dosao sa koferom stvari. kupio joj jaknu u c&a za 9 eura (bila 39 inace) evo ce je trecu godinu nositi (ima fazon za produzavanje rukava). jeftinije dodje otici na vikend do hrvatske ili austrije nego ovako narucivati. ali to je samo moje misljenje.
I meni je ovo preskupo. Sreca pa mi mama bude dugo u Njemackoj i uvijek naleti na neka snizenja a i mm puno putuje i donese stvari. Ja sam u c&a kupila set bodija kratkih rukava, 5 komada za 7 eura...jedan od primjera... A deri peri su, evo i druga beba ce ih naslijediti a malac ih se bas nanosao. O majicama po 3-4 eura da ne govorim. Isto kao ltm imam kutiju sa stvarima koje su mu velike, pa izvlacim po potrebi. Kod nas mu kupujem obucu jer to ne volim kupiti a da ne proba.