Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:36:01
aidana
IZVORNA PORUKA: LieToMe
jbg mi ne odosmo do mostara kad sam bila trudna, sad necu moci uskoro...bar dok ne smrsam valja mi se gurat izmedju dvije as ne znam da bih se mogla opustiti sa njih dvije iza sebe jedino da muza posaljem. ne znam kakve su im cijene u mo, jel iko kupovao?
Ma sto? Ja sam narucila u Bimacu retrovizor, tako da mogu vidjeti bebu u jajetu kad vozim i planiram se s njih dvoje sama voziti. Sta ce im biti, sjede zavezani
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:43:13
aidana
IZVORNA PORUKA: Isha
Vidjela sam ticker. Ma nije to tako grub pregled da ce porod pokrenuti, a imas vec dijete, znas procedure
I moj je nedavno isao na sl.put i ostala sam sa dvojicom kuci, znam da ti nije jednostavno, ali bit ce u redu, ne brini.
Ma navikla sam ja na to da njega nema On je mene s prvim djetetom ostavio 7 dana nakon poroda i nije ga bilo citavu sedmicu. A odlazice i ubuduce kad budem s dvoje...tako mi grah pao
Meni je problem da mi porod ne krene kad je on na putu, jer ne znam sta cu sa malcem. Moji nisu tu, od njegovih mi moze uskociti jedino djever da pripazi dijete a ja da sjednem laganini na taxi i krenem sama I u prvoj trudnoci je on otisao na put kad mi je bio termin, ali je sve obavijestio da cim ja zovnem on sve ostavlja i krece nazad...ja mirovala danima i na kraju je stigao taj dan kad sam se porodila Uzeo sedmicu da bude s nama i opet otisao
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:47:27
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: rose
valjda mi se ovo malo dijete nece razboliti a kihne po nekoliko puta...mene stislo pravo
nece bona, normalno je od 5-8 puta dnevno da beba kihne. i ja sam prosle hefte bila kaharli i na tabletama pa njoj nista hB nije bilo. samo se opusti zbog mlijeka i pij puno tekucine ako imas temperaturu da ti mlijeko ne "izgori"
Kako mislis da izgori? Ne moze mlijeko odjednom nestati ili presusiti, sve dok se doji.
nece nestati preko noci ali promjeni mu se sastav i otanja. zato je bitno da kad se ima temperatura da se unosi sto vise tekucine, pogotovo sokova. generalno dobro je sokice ili kompot piti zbog mlijeka, bude mlijeko bolje nego kad se samo cajevi i voda unose.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:51:38
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: araj
drage moje, da se javim. Porodila sam se 1.9. na CR. Bebac hvala Bogu je dobro 4100 gr i 54 dug. Siki od kako sam izasla sa intezivne. siki na svaka sat i pol do 2. A kad siki, siki max.12 min. Pokusavala sam sve da ga razbudim, al nista ne uspijeva. Tako da hodam kao zombi. Danas ga je patronazna vagala i ima 4250 gr. U bolnici je izgubio samo 70 gr :) 6 dana na GAK-u je bilo ne zaboravno. to cu pisati druge prilike. Svim buducim terminusama, zelim puno srece.
cestitam araj nek je bebica ziva i zdrava, tebi zelim brz oporavak! bitno je da beba siki a ustalice se to. ja kad se sjetim kako je sa L to sve traljavo islo pa smo istrajali i skoro citavu godinu sikila. svakim danom ce biti bolje. samo polako. odmaraj i uzivaj sa bebicom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 13.9.2015 23:59:50
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: aidana
Vidjela sam ticker. Ma nije to tako grub pregled da ce porod pokrenuti, a imas vec dijete, znas procedure
I moj je nedavno isao na sl.put i ostala sam sa dvojicom kuci, znam da ti nije jednostavno, ali bit ce u redu, ne brini.
Ma navikla sam ja na to da njega nema On je mene s prvim djetetom ostavio 7 dana nakon poroda i nije ga bilo citavu sedmicu. A odlazice i ubuduce kad budem s dvoje...tako mi grah pao
Meni je problem da mi porod ne krene kad je on na putu, jer ne znam sta cu sa malcem. Moji nisu tu, od njegovih mi moze uskociti jedino djever da pripazi dijete a ja da sjednem laganini na taxi i krenem sama I u prvoj trudnoci je on otisao na put kad mi je bio termin, ali je sve obavijestio da cim ja zovnem on sve ostavlja i krece nazad...ja mirovala danima i na kraju je stigao taj dan kad sam se porodila Uzeo sedmicu da bude s nama i opet otisao
de mi pricaj o tome ja rodila L, nije joj bilo ni 20 dana on otisao i svrckao se po Becu poslovno a kad sam N trebala roditi radio, nije me ni vozio, svekar mogao biti babica a nije ni dosao po nas u bolnicu. cijelu tu heftu radio drugu. ovu sedmicu je slobodan ali vise ga nece biti nego sto hoce... sutra djever brani diplomski, pa ide ganjat papirologiju, Nora nam jos ne postoji fakticki... tako da sam ja sa njih dvije opet...parti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 2:04:29
ziel
Aidana to PP doktori pisu skracenicu za : po potrebi. Da dodjes i ranije ako zaskripi.
Mene probudila neka muka i dijareja i uzasna kiselina me mori vec nekoliko noci... evo mm dodje iz druge sm.jeo pa sjedimo ja mu nesto pricam kaze TI JEDVA PRICAS. I tacno sam se zadihala dok sam mu ispricala, ponestaje mi daha cesto pa i zeludac boli pa kiselina pa dijareja... sve zbog rasta bebe pa pritisce sve organe okolo....nema sta drugo biti jelde?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 8:40:47
mom2B
Dobro jutro i mamice
Mene prehlada ovih dana muci ali gura se nekako
Zene drage ubi me zatvor Caj od kamilice, kompot od suhih sljiva, kivi, ali ne pomaze Jutros govorim sveki, odoh sebi napraviti jednu kafu prolitusu Napuhana sam kao u 9 mjesecu trudnoce
za araj i njenog
Ziel meni je dr preporučila da pijem hipp mama od prestanka koristenja folne kiseline, tj. od treceg mjeseca. Mislim da je razlog tome moj nisko zeljezo... jedem i one iranske datule (jednu dnevno) jer su bas bogate zeljezom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 8:55:20
ziel
IZVORNA PORUKA: mom2B
Dobro jutro i mamice
Mene prehlada ovih dana muci ali gura se nekako
Zene drage ubi me zatvor Caj od kamilice, kompot od suhih sljiva, kivi, ali ne pomaze Jutros govorim sveki, odoh sebi napraviti jednu kafu prolitusu Napuhana sam kao u 9 mjesecu trudnoce
za araj i njenog
Ziel meni je dr preporučila da pijem hipp mama od prestanka koristenja folne kiseline, tj. od treceg mjeseca. Mislim da je razlog tome moj nisko zeljezo... jedem i one iranske datule (jednu dnevno) jer su bas bogate zeljezom.
Koliko ti je zeljezo? I kod mene je palo na 9. To je pokazalo prije mjesec dana, ne znam sad, dala mi je HAEMOVIT tbl. na drugi dan da pijem, ja nekad popijem 2 dana zaredom pa jedan preskocim i tako, trebale bi svaki dan da idu pa mi nece naskoditi ni da svaki dan pijem. A osim toga normalno jedem kao i prije, ne forsiram nista previse.
Odoh ja se istusirati pa da odemo ja i mm neki posao obaviti i usput negdje na dorucak. Pisemo danas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 8:55:51
LieToMe RR
Ja samo da vam mahnem i na ovoj temi. N mi je lijepo pajkila ne urekla se, poruckila obje sike i u 12 se komirala do 6 jutros. Naspavala se ona naspavala se ja. Evo je podmirena, ruckila u 8, ja svasta nesto uradila po kuci, sredila se, izvagala se stagniram, ali nije ni cudo sta sam juce u sebe natrpala. mm se sprema, ode vanka i na tu odbranu diplomskog. Sad cu oko L jutarnje rituale. nju taman zavrsim N ce zavrtiti krug. malo je guravo ujutru ali onda bude ok. prezivjecemo nas tri. danas Nori pune tri sedmice rado bih vani izasla ali sama pomisao obuci N, obuci L, izvadi kolica, obuci sebe, pa sa njih dvije sama...vec sam se umorila L ce sa tatom popodne u setnju a ako ne budem slomljena mozda izadjemo djuturativno.
imate mahanje od nas tri
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 8:56:28
Banancica
Dobro jutro i mamice.. Ja pijuckam kaficu i kontam sta bi sve trebala uraditi..jos uvjek se nisam pocela pripremati u smislu pranja peglanja bebi stvari..jesul to obicne datule ???nisam znala da su dobre za zeljezo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 9:09:53
mom2B
*nur* i banancice ja ih kupila u Hose komercu bile 1,90KM (crvena je kutija, pise da su iz Irana). Ono sto je vazno da trudnice smiju pojesti samo jednu dnevno jer izazivaju kontrakcije materice. One koje su pred porodom mogu pojesti vise i navodno tako se olaksava porod.
Ziel meni je zeljezo u trecem mjesecu trudnoce bilo 7, ali to je inace nivo mog zeljeza. I kad bih pila fero-terapije nista nije pomoglo... ili ga moj organizam ne apsorbuje ili ga previse trosi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 10:09:45
Elastigirl
Jutro i mamice :)
Ja jutros poprilicno nenaspavano na poslu, sinoc do kasno peglala, pa spakuj ovo, skloni ono dok sam se okupala u dva legla. Helem danas cu biti slow mo :)
Htjela sam pitati ako neko ima iskustva, u subotu nakon odlaska gostiju (sto znaci da sam cio dan bila aktivna) na rubu vesa gdje dodje prepona sam primjetila nekakvu mrljicu i ja umem ogledalo da vidim sta je (posto od stome vise nista ne vidim) kad nesto kao neka gutica, mekana je, podsjeca na one mekane vsiece bradavice vlicine graska i iz nje mi je to kao nesto iscurilo... :(
ja se bas uspanicila, nikad nisam imala problema dolje ikakvih, to mi je dakle na preponi, ocistila rivanolom i tako sa tuferom sam i zaspala. Danas cu se javiti doktorici, sada ne curi vise, izgleda kao bradavica po meni ali nemam pojma odakle mi. Ponovo sam flaster stavila da ne nazuljam gacicama...
Joj izvinite sto vas smaram, ali ako je neko imao iskustva sa ovim "pojavama" dam i nesto kaze bila bih duboko zahvalna.
Pozdrav, ne znam jesam li na pravom mjestu ali mi je potrebna pomoć. Danas sam trebala dobiti , ali nisam, a već posljednih 7 dana osjećam mučnine, imam izražene plave vene po grudima, grudi nabrekle i stalno piškim. Je li prerano da uradim test? Hvala vam unaprijed na savjetima i odgovorima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 10:42:30
Farah 00
Pozdrav
Ja jutros zavrsila ambulantu, vadila krv i urin, sutra gotovi nalazi taman da ponesem kad krenem na kontrolu....
Araj cestitma, bebica fino krupna....cekali smo da nam se javis, neka je sve dobro zavrsilo.... a kad budes imala vremena ispricaj nam to "nezaboravno iskustvo" na GAK-u
Carobno se ne javlja, danas treba na CTG, rekla je da ce joj danas dr reci kad ce na CR, cak je govorila da je i danas moze ostaviti.... ako se u medjuvremenu nije porodila
mom2B uzimas li i vitamin C zbog bolje apsorpcije zeljeza?
Rose ma i meni je poskupa ova djevojka na FB sto prodaje Carters, kao i cure sto prodaju H&M, znajuci koliko to vani kosta, kad budu snizenja i totalne rasprodaje. Generalno gledajuci kod nas su i u radnjama skupe djecije stvari, u Tiffaniju 2 bodija za 28 KM, a vani 3-4 eura na snizenju. Ja volim Geox obucu i njihove jakne, u Italiji npr kupim baletanke za 39 eura, a kod nas iste u Astri 199 KM, naprave nekad snizenje 30%, a onda sljedece godine taj isti model u punoj cijeni, a vani je to vec totalna rasprodaja. Kakve su cijene Cartersa u Mostaru?
Odoh sada u skitnju, planirala sam tona nekih radnji obici... Za sad smo kupili kolica 3u1, madrac, nesto bodija i gegica, posteljinu sa ogradicom, dekice, kadu sa stalkom smo dobili, a krevetic smo narucili, trebamo ovih dana otici po njega... ah da narucili smo i nosiljku-lezaljku...
< Poruku je uredio Farah 00 -- 14.9.2015 10:48:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 10:58:50
ziel
Ne odoh ja ni proset_ati ni doruckovati u gradu a bila se spremila i nasminkala.... Opet scena sa mm-om sestrom. Pa eto recite da sam glupa, sebicna, ljubomorna sve najgore, ali vode li vasi muzevi svoje sestre, bracu ili neku prikolicu kad god hocete u grad?
Ja ne mogu otici u set_nju sama sa svojim m da nema tu nekog da nam broji zube. Ne pita me nista, zove nju s nama jutros, ona naravno ne odbija. Ja udjem u kucu i nasamo mu kazem mirnim tonom bez nervoze: BEZ LJUTNJE ALI IDUCI PUT IDEMO SAMI NAS DVOJE KAO MUZ I ZENA. A on kao i uvijek pruza otpor i kaze NECEMO NIKAD ICI. PRESVUCI SE SAD NECES NIKAKO ICI ODO JA SAM OVO OBAVITI. ONA JE MOJA SESTRA. Ja: Pa ja sam ti zena, moras razgraniciti u svojoj glavi,ne mora svaki put ici s nama. Ode on ja ostala kod kuce, a otisla je i njegova sestra s njim. Vratio se prije pola sata, ja u spavacoj sjedim pijem cokoladno mlijeko. Necu sad ni dorucak napraviti. Nek mu njegova sestra napravi kad nema razlike izmedju nas 2. Trebamo joj ustupiti i nasu spavacu, da se ja iselim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 11:19:47
*pcelica*
Dobro jutro i mamice. Ja ustala oko 10 MM navio alarm u pola sest. Probudi me, medjutim on se predomislio i javi kolegama sta treba da mu ostave i otisao standardno Onda i ja opet zaspala i u 10se probudim Araj cestitam. Bas krupna bebica. Nek je sve proslo kako treba a svi mi imamo iskustva iz bonica. Neko dobra neko losa Farah gdje ste vi uzeli kolica i koliko ste ih platili ako nije tajna. Ja ne znam ni kakva da kupim. Ne bih nesto pretjerano skupa. Nema ih ko naslijediti (bar se nadam da mi vise nece trebati ) Carobnooo jesi li jos 2u1 ili ces nam selfie iz sale poslati Vidim rose jutros isla na jutarnju kaficu. Curica izgleda uzivala u suncanom danu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 11:25:50
*pcelica*
Sve zaboravim ove friske mamice pitati. Koje su se porodileu drzavnoj. Sta ste kupovali za bolnicku torbu. Ja imam spavacice 3 kom, ogrtac, japanke,peskir. Trebam uzeti joskoji paketvir ulozaka, always uloske, papuce, mrezaste gacice, tufere za grudi, pelene.I jos onih sitnica za licnu hogijenu. Ono sto me interesuje nosi li se presvlaka za bebe. Prije su bebe presvlacili u odjecu koju smo nosili sa sobom u torbi