Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 10:58:22
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Elastigirl
Drage moje,
Sta nam je ovo zahladnilo? Ja polahko ali sigurno izvukla mantilic, cipele i teska srca vratila sandale u kutije :)
Htjela sam pitati LieToMe i ostale porodilje jeste li vi stvari u bolnicu nosile u koferu (manjem naravno :) ) ili u putnoj torbi? Ja jednom pred prijateljicom pomenu kofer, kaze mi ona m gdje ces to svi ce ti se smijati nisi dosla na odmor? Ja putnu torbu nemam :) pa bih onda trebala kupiti.
Mi smo 28 sedmica, i hvala Bogu fino se osjecamo.
Sinoc smo mm i ja imali ponovljeno krecenje spajza i bas smo se "izigrali" sa valjcima.
Masemo vam moj pupica i ja :)
ja sam i prvi a i drugi put nosila u koferu. nekako mi kulturnije, sta ja znam. mama ima samsonite kofer, onaj za koji se svi jagmimo kad idemo na sluzbeni put od 2-3 dana, doslovno vikend varijanta ja lijepo u njega sve poslozila, pregledno mi... zaboravila jedino velike ubruse staviti (toalet papir jesam) sreca cimerica imala, zauzvrat joj ostavim virove. nece ti se niko smijati, mene sestra zlatka pohvalila kako mi je lijepo uredno slozeno, jos sam sad bila iskusnija, odmah pripremila na samom vrhu spavacicu i u kesu stavila mrezaste gacice, virove, plus gumenjake da mogu pod tus i vlazne maramice, tako da zena nije morala nista rovariti samo joj rekla koju ce spavacicu i te dvije kese
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 11:05:01
Farah 00
Jutro trudnice i porodilje :-)
Hexeto kad kazes da je u srijedu planiran cr, mislis na sutra? Nek je sretno, a javi jesi li zadovoljna sa frizurom
LTM zao mi je zbog tebe i malene sto ima grcice, al proci ce i ta faza, mada kazes da sa L nisi imala tih problema. Tek je utorak, ali raduj se vikendu kad ce i tm biti tu. Svidja mi se ta tvoja ideja sto zapisujes kad ti N siki, pajki, presvlacenje i sl, pokusat cu i ja to, radi boljeg rasporeda ;-)
Carobno sta si se razvaljanila, znas ti da se blizi dan D pa nek je sve cisto :-)
Mi smo evi jos dva dana i punih 29 nedjelja, ja se svo vrijeme super osjecam i spavam u komadu, a od iduce sedmice aBd idem u kupovinu i nabavku bebi stvari i ostalog :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 11:09:02
LieToMe RR
ja evo ima drugu kriznu turu, malena se probudila da siki, usput je grcevi muce...L trebala da uzina... u svemu tome ukaza mi se mati ko gospa na vratima zavrsila sve sastanke i obaveze za danas pa navratila, kad me zena vidjela pita jedes li ti sta a i sveki me juce "naruzila" kaze eto te kost i koza jah, isto da nemam viska do duse, 15 dana od poroda ja na +3 kg uglavnom, uspjela podmiriti obje, malu uvalila mami da podrigne, nije ni sako uspjela skinuti L sam uredno hranila dok je ova visila na siki doslo mi da opalim selfi ali nisam imala slobodnu ruku uglavnom, obje su zaspale, ja evo pijem kafu sa mamom, da se malo dozovem. brat ce mi doci kasnije, da vidi cure i donosi rucak i desert, danas mu rodjendan po svoj prilici slijeda dogadjaja, necu se danas samoubiti (iako nije obecavalo) a i male su sanse da nekog drugog povrijedim jedino me ovi hormoni zezaju...postala sam prava placka...samo mi sekund uvijek fali da okinem u plac
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 11:40:56
Elastigirl
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: Elastigirl
Drage moje,
Sta nam je ovo zahladnilo? Ja polahko ali sigurno izvukla mantilic, cipele i teska srca vratila sandale u kutije :)
Htjela sam pitati LieToMe i ostale porodilje jeste li vi stvari u bolnicu nosile u koferu (manjem naravno :) ) ili u putnoj torbi? Ja jednom pred prijateljicom pomenu kofer, kaze mi ona m gdje ces to svi ce ti se smijati nisi dosla na odmor? Ja putnu torbu nemam :) pa bih onda trebala kupiti.
Mi smo 28 sedmica, i hvala Bogu fino se osjecamo.
Sinoc smo mm i ja imali ponovljeno krecenje spajza i bas smo se "izigrali" sa valjcima.
Masemo vam moj pupica i ja :)
ja sam i prvi a i drugi put nosila u koferu. nekako mi kulturnije, sta ja znam. mama ima samsonite kofer, onaj za koji se svi jagmimo kad idemo na sluzbeni put od 2-3 dana, doslovno vikend varijanta ja lijepo u njega sve poslozila, pregledno mi... zaboravila jedino velike ubruse staviti (toalet papir jesam) sreca cimerica imala, zauzvrat joj ostavim virove. nece ti se niko smijati, mene sestra zlatka pohvalila kako mi je lijepo uredno slozeno, jos sam sad bila iskusnija, odmah pripremila na samom vrhu spavacicu i u kesu stavila mrezaste gacice, virove, plus gumenjake da mogu pod tus i vlazne maramice, tako da zena nije morala nista rovariti samo joj rekla koju ce spavacicu i te dvije kese
Hvala ti bas si me ohrabrila, i ja sam za preglednost i zato sam nekako odmah imala u glavi kofer. Kako se ta moja prijateljica porađala ja sam je i uzela za ozbiljno, rekoh da se gore sad ne osramotim jer inace Bogu hvala nikad nisam lezala ni sahat u bolnici tako da ce mi porod biti prvo iskustvo za sve :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:08:27
Carobno jutro
Dan zene,
Evo mene s hematologije. Danas isla na kontrolu. Znaci luda dodjoh odozgo. Nalazi su ok. Sta ja znam, valjda jesu za ovo doba trudnoce i clexan. Elem dozivjeh to da me kao trudnicu pred termin dooktorica primi zadnju bez obzira sto sam prva bila na redu. Inace, praksa je da nalazi budu kod doktorice iako nekako se potrefi da moji ne budu nikada. I znajuci to ja sam prvo provjerila da li su unutra, naravno nisu i hajd u potragu za nalazima. Nisam na svoju inicijativu nego me sestra slala po DIP-u da hodam a ja uredno slusala. U medjuvremnu mee dr prozivala dok sam ja jasala i trazila nalaze i neka se "gospodja" nadje da kaze da sam otisla i rekla da cu doci iza dva znaci nicim izazvana. I dr se naljutila. Kaada sam konacno nasla nalaze, ona nije htjela da me primi nego mi fino rece za kaznu ces zadnja i bih zadnja, ustvari jedna teta je bila zadnja jer me pustila prije sebe. Fina neka teta. Ne mroam vam rci koliko sam bila iznervirana, Ne pitah najosnovnije stvari sto sam trebala. Zbunise me za dojenje i clexan, Jedni kazu smije, drugi ne smije. Ne pitah ni to. Nego se ja ko dijete malo rasplakah Znnaci kao da mi je 5 godina. Idem DIP-om i placem ko godina
ELem. gotovi nalazi urinokulture i briseva. Sve sterilno . Bolova nikakvih nemam
A sto se posla po kucci tice, ne znam ni sasma sta mi je Nadam se da ce me brzo proci
LTM, vidim u tebe veselo pravo Nije ni cudo sto dobi temperaturu neki dan.
mom2B, sretno na pregledu, bit ce to sve ok
Farah, sad ces se ti raspametiti u kupovini Ja trazila neki kao djemprcic da kupim, imam osjecaj da ce mi biti tanko ono sto kupih za iznijeti bebu, ali nigdje nista ne nadjoh u pristojnoj cijeni
i da pitanje, hocu da perem posteljinu i ogradice i to,, na ogradicama mi pise da ide pranje na ruke Mislim, gdje cu na ruke Je li ko prao u masini a da se nije raspalo
pcelice, kopiraj vazda, bit ces ponosna na sebe kad ti se izgubi post a ti ga imas kopiranog valja i meni koji taj klipic pogledati sa tim disanjima ako sta krene iznenada, nek se zna. Ja ne stigoh na vjezbe otici bas mi je zao.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:21:14
mom2B
Drage moje evo mene sa UZ i jasanja po gradu
HB sve je ok, izgleda da mi je krvzica nastala ili kao rezultat depilacije (prvi put sam je prijetila prije nesto vise od 2 mjeseca) ili kao rezultat trudnoce... U svakom slucaju i tu sam mirna Obradovalo me i to sto imam jako zlijezdaste grudi pa dr kaze da bi u njima trebalo biti jako puno mlijeka
Hvala vam na podrsci, divne ste
Carobno tako mi je zao sto si se napatila cekajuci doktora Meni su tako na DIPu, prije laparotomije, pogubili nalaze krvi, pa su na kraju rucno napisali nekakve rezultate. Na Jezeru mi kazu da su tada prvi put vidjeli rucni prepis rezultata
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:36:09
Farah 00
Carobno zamalo i ja ne zaplakah kad procita kako su te napatili danas. Dusa draga, evo jedan Drago mi je sto su ti sterilni brisevi i urinokultura, meni brisevi nisu bili ok taman jad sam saznala da sam trudna, a prije toga uvijek bili sterilni. Sad trebam ponovit pa cemo vidjeti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:42:48
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: mom2B
Drage moje evo mene sa UZ i jasanja po gradu
HB sve je ok, izgleda da mi je krvzica nastala ili kao rezultat depilacije (prvi put sam je prijetila prije nesto vise od 2 mjeseca) ili kao rezultat trudnoce... U svakom slucaju i tu sam mirna Obradovalo me i to sto imam jako zlijezdaste grudi pa dr kaze da bi u njima trebalo biti jako puno mlijeka
Hvala vam na podrsci, divne ste
Carobno tako mi je zao sto si se napatila cekajuci doktora Meni su tako na DIPu, prije laparotomije, pogubili nalaze krvi, pa su na kraju rucno napisali nekakve rezultate. Na Jezeru mi kazu da su tada prvi put vidjeli rucni prepis rezultata
drago mi je sto je nestalo. Sta god da je bilo, nema ga. Sta te briga sta je bilo, bitno je da nema Super. Vidis, nisam nikad vidjela rucni prepis nalaza
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:45:51
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Carobno zamalo i ja ne zaplakah kad procita kako su te napatili danas. Dusa draga, evo jedan Drago mi je sto su ti sterilni brisevi i urinokultura, meni brisevi nisu bili ok taman jad sam saznala da sam trudna, a prije toga uvijek bili sterilni. Sad trebam ponovit pa cemo vidjeti.
Mah, mogla bih knjigu napisati dozivljaja od raznih doktora..ponizenja sama ali hajd prodje sve, sta cu.. Ko da se i sjecam da ti nije bio dobar bris na pocetku. Ne znam da''l si sta koristila Meni prof dao preventivno vaginalete a ja nisam koristila reko ipak cu sacekati nalaz, a on uspanicio, kaze nemas kad, moze krenuti porod i tutne mi vaginalete. A znas da sam imala onu baju u urinu i kako se kotarish nje, sad je sve ok. Ma ponovi briseve samo da si mirna, vjerujem da si se rijesila do sada bestija.
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 8.9.2015 14:48:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 14:57:30
mom2B
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
drago mi je sto je nestalo. Sta god da je bilo, nema ga. Sta te briga sta je bilo, bitno je da nema Super. Vidis, nisam nikad vidjela rucni prepis nalaza
Kvrzica je jos tu ali ne postoje nikakve morforloske niti histoloske promjene unutar tkiva...
Ma samo da izguras jos ovo malo sto ti je ostalo i da nemas vise nikakvih problema sa nalazima, doktorima...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 15:03:27
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: mom2B
Kvrzica je jos tu ali ne postoje nikakve morforloske niti histoloske promjene unutar tkiva...
Ma samo da izguras jos ovo malo sto ti je ostalo i da nemas vise nikakvih problema sa nalazima, doktorima...
sorry ja shvatih da je nema. Ja svoju kvrzicu ponosno nosim Isto tako fina je kvrzica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 16:37:00
Farah 00
Mah, mogla bih knjigu napisati dozivljaja od raznih doktora..ponizenja sama ali hajd prodje sve, sta cu.. Ko da se i sjecam da ti nije bio dobar bris na pocetku. Ne znam da''l si sta koristila Meni prof dao preventivno vaginalete a ja nisam koristila reko ipak cu sacekati nalaz, a on uspanicio, kaze nemas kad, moze krenuti porod i tutne mi vaginalete. A znas da sam imala onu baju u urinu i kako se kotarish nje, sad je sve ok. Ma ponovi briseve samo da si mirna, vjerujem da si se rijesila do sada bestija.
Meni je za tu baju uradjen antibiogram, i taman trebala poceti sa terapijom i saznam da sam trudna, a moja dr mi rece da ne koristim nista, pocetak je trudnoce, nek beba ojaca pa cemo koristit terapiju. U medjuvremenu pile razne cajeve, mada sumnjam da je otisla.... Sad cu ponovit briseve pa cemo vidjeti kako i sta.
Sto se tice ogradice, peri je slobodno u masini, ali na nizoj temperaturi, tako je meni rekla teta ;-) Ja sam porucila krevetic i vec izabrala posteljinu/ogradicu u svijetlo ljubicastoj boji :-) ]
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 16:40:57
Carobno jutro
Meni je za tu baju uradjen antibiogram, i taman trebala poceti sa terapijom i saznam da sam trudna, a moja dr mi rece da ne koristim nista, pocetak je trudnoce, nek beba ojaca pa cemo koristit terapiju. U medjuvremenu pile razne cajeve, mada sumnjam da je otisla.... Sad cu ponovit briseve pa cemo vidjeti kako i sta.
Sto se tice ogradice, peri je slobodno u masini, ali na nizoj temperaturi, tako je meni rekla teta ;-) Ja sam porucila krevetic i vec izabrala posteljinu/ogradicu u svijetlo ljubicastoj boji :-) ]
Ma jest garant otislo do sada to uz tu prirodnu terapiju. 100% I ja sam uzela ljubicastu posteljinu, svjetliju nijansu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 16:48:21
rose
od juce konacno zvanicno postoji nasa Sabrina...trebalo je oko 3 sedmice za rodni list...Soraju je tata za dan prijavio...sad je pravo komplikovana procedura..znaci imamo rodni list, drzavljanstvo, zdravstvenu knjizicu i karton u DZ...ostala nam jos prijava za IDDEU (cips) al pao im sistem pa rekli za 7 dana
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 16:50:31
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: rose
od juce konacno zvanicno postoji nasa Sabrina...trebalo je oko 3 sedmice za rodni list...Soraju je tata za dan prijavio...sad je pravo komplikovana procedura..znaci imamo rodni list, drzavljanstvo, zdravstvenu knjizicu i karton u DZ...ostala nam jos prijava za IDDEU (cips) al pao im sistem pa rekli za 7 dana
a cudilo bi me da nije roknuo sistem negdje.. Kazu svi da je sad bas nesto to komplikovano i da se ceka pofino
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 17:08:53
Farah 00
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 17:34:25
blue moon
Pozdrav ženice, ja danas bila na kontroli sve ok, bebica super napreduje, ja trebam ponoviti nalaze da vidimo kakvo mi je stanje sa krvnom slikom, inače se približilo, eto dva mjeseca do termina u petak imam namjeru prvi put otići na vježbe da i to malo upratim. Kada su vam se bebe okrenule glavicom dole moja je jos uvijek u sjedecem polozaju nogicama dole?
Hvala na informacijama za pranje posteljine i ogradice i ja sam se pitala može li se sve strpati u veš mašinu. Pitanje za iskusne mamice vezano za bebi posteljinu...šta mi treba za početak, koliko sam vidjela set obično sadrži plahticu, jorgančić sa navlakom i jastučiće kao i tu ogradicu...koliko često mijenjate i perete istu, da li svaki put sve i ogradicu i posteljinu ili samo posteljinu ... ne znam ni koliko bi kupila u startu? Ja ubacujem u brzinu sa nabavkom stvari za bebicu...sad me sve interesuje, a dosta toga sam i odavde zapisala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 18:06:50
LieToMe RR
Eh sad nam Sabrina i formalno postoji
mi jos ne postojimo jos cekamo opstinu da se smiluje sa prvim papirima...dabogda da ispostujemo rok od mjesec dana. a kako su tek azurni ovi u sopingu na cipsu ne bi me cudilo da i njima nesto padne
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 18:35:06
Farah 00
IZVORNA PORUKA: blue moon
Pozdrav ženice, ja danas bila na kontroli sve ok, bebica super napreduje, ja trebam ponoviti nalaze da vidimo kakvo mi je stanje sa krvnom slikom, inače se približilo, eto dva mjeseca do termina u petak imam namjeru prvi put otići na vježbe da i to malo upratim. Kada su vam se bebe okrenule glavicom dole moja je jos uvijek u sjedecem polozaju nogicama dole?
Hvala na informacijama za pranje posteljine i ogradice i ja sam se pitala može li se sve strpati u veš mašinu. Pitanje za iskusne mamice vezano za bebi posteljinu...šta mi treba za početak, koliko sam vidjela set_ obično sadrži plahticu, jorgančić sa navlakom i jastučiće kao i tu ogradicu...koliko često mijenjate i perete istu, da li svaki put sve i ogradicu i posteljinu ili samo posteljinu ... ne znam ni koliko bi kupila u startu? Ja ubacujem u brzinu sa nabavkom stvari za bebicu...sad me sve interesuje, a dosta toga sam i odavde zapisala.
Rose cestitke za uredno prijavljenu Sabrinu
Ziel...kako prođoše tvoje prve vježbe?
Bravo za uredan UZ I ja cu u petak aBd krenuti na vjezbice, ali naredne sedmice.
Sto se tice posteljine/ogradice ja sam kupila jednu, planiram kupiti jos dvije plahte jer to treba najcesce mijenjati, iako svakako treba tetra pelenu stavljati pod glavicu. A pojma nemam jel se malene bebe pokrivaju s tim jorgancicem, nesto mi to tesko, mozda bolje one futrovane deblje dekice,ili vreca za spavanje
< Poruku je uredio Farah 00 -- 8.9.2015 18:37:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 8.9.2015 18:56:33
rose
IZVORNA PORUKA: blue moon
Hvala na informacijama za pranje posteljine i ogradice i ja sam se pitala može li se sve strpati u veš mašinu. Pitanje za iskusne mamice vezano za bebi posteljinu...šta mi treba za početak, koliko sam vidjela set obično sadrži plahticu, jorgančić sa navlakom i jastučiće kao i tu ogradicu...koliko često mijenjate i perete istu, da li svaki put sve i ogradicu i posteljinu ili samo posteljinu ... ne znam ni koliko bi kupila u startu? Ja ubacujem u brzinu sa nabavkom stvari za bebicu...sad me sve interesuje, a dosta toga sam i odavde zapisala.
Rose cestitke za uredno prijavljenu Sabrinu
Ziel...kako prođoše tvoje prve vježbe?
mi od posteljine koristimo samo carsaf i ogradicu...premali su za jastuk i jorgan...to koristi starija seka...a ja inace na carsaf prostrem pelenu...eventualno ako se isbljucka ili prodje do carsafa, tada promjenim i cesce carsaf...ogradica ne mora tako cesto da se mjenja...ispod carsafa nepromociva podloga...ti kupi sebi i jorgan i jastuk i par setova posteljine a postepeno kako beba raste tako ces jkoristiti sve...mi se pokrivamo pamucnom dekicom