|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
8.9.2015 8:49:50   
mom2B
jutro pcelice user posted image
Probaj drugi put da ides samo na copy svog posta, pa i ako ti se izgubi imas kopiju user posted image

Danas imam zakazan UZ dojki i axila... Napipala sam neku kvrzicu ispod pazuha, pokazala doktorici a ona me uputi na UZ... Predpostavljam da nije nista ali treba pogledati...

Sve vas pozdravlja Mom2B user posted image user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 701
8.9.2015 8:55:06   
Isha
LTM, prije djece mi je uvijek nedostajalo vremena. Kada sam prvog dobila tek sam vidjela kako sam imala vremena, a kada je stigao drugi...eh tada shvatim da se jos bolje mogu organizovati. Sjecam se scena kada sjedim za trpezarijskim stolom i dojim malog, hranim velikog i ponesto sebi ubacim u usta user posted image

Vidjet cemo kada dodje treci aBd...

Neposredna veza do poruke: 702
8.9.2015 8:56:30   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: mom2B

jutro pcelice user posted image
Probaj drugi put da ides samo na copy svog posta, pa i ako ti se izgubi imas kopiju user posted image

Danas imam zakazan UZ dojki i axila... Napipala sam neku kvrzicu ispod pazuha, pokazala doktorici a ona me uputi na UZ... Predpostavljam da nije nista ali treba pogledati...

Sve vas pozdravlja Mom2B user posted image user posted image

Ovoga se sjetim tek kad ne prodje post i onda bih pojela laptopuser posted image Sretno danas na pregledu. Da sve bude ok

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 703
8.9.2015 9:02:55   
ninuska
mom obavezno provjeri. Sretno na pregledu :).

Neposredna veza do poruke: 704
8.9.2015 9:03:49   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Isha

LTM, prije djece mi je uvijek nedostajalo vremena. Kada sam prvog dobila tek sam vidjela kako sam imala vremena, a kada je stigao drugi...eh tada shvatim da se jos bolje mogu organizovati. Sjecam se scena kada sjedim za trpezarijskim stolom i dojim malog, hranim velikog i ponesto sebi ubacim u usta user posted image

e sinoc sam imala slicnu scenu, dojim N i hodam kroz kucu, raspremam stvari sa pijace, stavljam mlijeko za cokolino za L... raspremam jos stvari, mutim cokolino user posted image
inace, kad se L rodila ostala sam fascinirana koliko se stvari moze uraditi sa samo jednom rukom user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 705
8.9.2015 9:06:18   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

ltm pretpostavljam kako ti je...a ubrzo cu i ja saznati user posted image . Jesi probala kapi za grceve? Pomaze li sta? Malo stomak da joj utoplis? Sreca pa ti je mala bar neko vrijeme bila kod sveki i mame. Opet je lakse user posted image . Moja mama je pisala godisnji iza Bajrama, pa vidjecemo hoce li joj odobriti..bar stariju da preuzme.
A, pripremili smo garderobu..konacno nadjoh carapice da na nesto lice..ali im cijene user posted image . Po 16 KM, 20..mi.nasli neke za 10 KM user posted image ..sa sekom.nekakvom..
pcelice tvoja cura velika mashalah.sama ustaje i sprema se...ma milina..
Nije se vise zalila..samo onaj dan i sto je trpila do sutra..nalazi ok user posted image . Pojma nemam sta je bilo..a izmisljala nije sigurno..mozda prehlada

L mi uopste nije imala grceve, mi nismo znali sta je to, mozda da je jednom imala probleme sa stomacicem ali to znam bila ja kriva, jela sto nisam trebala.
N doslovno ima napade, visti do iznemoglosti, a jos je i grlata.
i nema sta nismo probali, utopliti stomacic (imamo onaj pojas sa kospama od tresanja ili visanja pojma nemam) svako vece joj damo espumisan, masiramo...jednostavno nista ne pomaze...

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 706
8.9.2015 9:58:14   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ltm pretpostavljam kako ti je...a ubrzo cu i ja saznati user posted image . Jesi probala kapi za grceve? Pomaze li sta? Malo stomak da joj utoplis? Sreca pa ti je mala bar neko vrijeme bila kod sveki i mame. Opet je lakse user posted image . Moja mama je pisala godisnji iza Bajrama, pa vidjecemo hoce li joj odobriti..bar stariju da preuzme.
A, pripremili smo garderobu..konacno nadjoh carapice da na nesto lice..ali im cijene user posted image . Po 16 KM, 20..mi.nasli neke za 10 KM user posted image ..sa sekom.nekakvom..
Nije se vise zalila..samo onaj dan i sto je trpila do sutra..nalazi ok user posted image . Pojma nemam sta je bilo..a izmisljala nije sigurno..mozda prehlada

L mi uopste nije imala grceve, mi nismo znali sta je to, mozda da je jednom imala probleme sa stomacicem ali to znam bila ja kriva, jela sto nisam trebala.
i nema sta nismo probali, utopliti stomacic (imamo onaj pojas sa kospama od tresanja ili visanja pojma nemam) svako vece joj damo espumisan, masiramo...jednostavno nista ne pomaze...

Isto je i kod nas bilo. Ajla nikad nije imala grceve ni problema sa stolicom. Ako dva tri dana nema stolicu ja popijem casu soka od visanja i ona obavi za pet minuta. Atija imala napade. Nista joj nije pomagalodok saminisu prestali. Stolicu nije imala i po desetakdana nicim se nije moglo izazvati.Bas senapatila za obje user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 707
8.9.2015 10:00:00   
maksi

W
Kad dodje treci ponekad ce biti prava pravcata ludnica vjeruj mi govorim iz iskustva,ali brzo prodje da te utjesim user posted image stariji traze paznju a beba ko beba daj da jede,pa presvuci znas i sama

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 708
8.9.2015 10:03:29   
lala88
jutro user posted image i porodilje
Veliko mahanje od B i mene, mi smo ok spavali uz standardna budjenja, samo tesko smo se uspavali, sve pokusali mm i ja i nakraju mm ga nosao i zaspao mu na rukama u uspravnom polozaju, neda se staviti na ruke da lezi nema sanse, a kad ga uspravim i naslonimo na tijelo tad ok.
LTM bas mi je zao sto cura ima grceve, mi smo par noci na pocetku cjelu noc nosali i masirali i utopljavali stomak, ja gotov nista nisam jela, ali ne vrijedi.
Hexe mozes i obicne uloske, samo ponesi mrezaste gace minimalno 5 komada, mozes ponijeti i one jastucice za grudi kad ti nadoje mlijeko samo ce curiti pa uzmes jedne mrezaste gace i rasjeces ih dole i navuces preko grudi i stavis te jastucice da ti ne curi mlijeko. Ti ces biti 4 dana u bolnici, tako da ponesi sto vise bombona. A sto se tice ulozaka ne trebati vise od 3 pakovanja vira jer carice malo krvare, vise izlazi roszikasta voda. Krvari se samo 24h (izvinite na opisima)
Sretno ti na porodu
Zile ne slusaj mahalske price, da sam mogla i ja bi isla.
ostale imate mahanje user posted image

8.7.2015g B

Neposredna veza do poruke: 709
8.9.2015 10:04:13   
Isha

IZVORNA PORUKA: maksi

W
Kad dodje treci ponekad ce biti prava pravcata ludnica vjeruj mi govorim iz iskustva,ali brzo prodje da te utjesim user posted image stariji traze paznju a beba ko beba daj da jede,pa presvuci znas i sama

Ova razlika ce mi biti puno manja aBd, 21 mjesec. Ludo i nezaboravno user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 710
8.9.2015 10:07:33   
Isha
Ziel, meni su vjezbe jako pomogle, isla sam sa prvim. Neke zene se pogube, bez obzira na ucenje tehnika disanja, a ne moze odmoci sigurno.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 711
8.9.2015 10:17:17   
rose

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Joj zene da nije ovog foruma, ja uopste ne bi znala postavit te vir uloske, a ne bi ni kupila vise od dva paketa. Sad mi zao sto i ja ne kupih na akciji, tad mi bilo rano, ali koliko paketa treba, ustedjela bi :-D. Meni je Carobno dobro objasnila, dole nocni sa krilcima, a preko gradit kulu od vira, majko mila, kako to stane u gaceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam imala par koncica i prvu vece su me 3 vrijedjala kad sjednem...znaci sestre stavise dva...malo mi proslo i ja dodam treci...bas ruzan osjecaj kad sjednem..ujutro sam odmah nastavila sa po dva do izlaska iz bolnice...onda kuci po jedan..stalo krvarenje bilo ono zuto..do prije par dana...imala sam malo tvrdju stolicu i naprezala se i sad opet krvarim ...ali jedan je dovoljan i nista ne prolazi..kako rekoh vir ulosci s donje strane imaju plavksati najlon..pa obratite paznju kako ih stavljate

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 712
8.9.2015 10:17:58   
rose

IZVORNA PORUKA: Travelove

Pa nisam ni ja znala kako idu ti ulosci. Ja mislila to jedan stavis, a ono 4 user posted image user posted image

ma to je individualno i zavsi od dana oporavka user posted image

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 713
8.9.2015 10:18:43   
rose

IZVORNA PORUKA: hexe

Drage moje hvala na savjetima. Tako ce i biti. Bila sam danas u 19 sati kod dr i dogovorile smo carski u srijedu. Sad me uhvatila trema. Svasta nesto mi po glavi. Pogledam u sina i odmah bi plakala, nesto mi ga zao. Sutra idem kod frizera da se ofarbam, slucajno vec prije tako dogovorila termin pa me zezaju kao sredjujem se za carski user posted image
Ma kako ja nisam vidjela tu akciju u dm-u. Kupila sam 8 paketa vira mada kazu da mogu i obicni ako se porodis na carski.

da jer nemas ranu dole...isto kao da imas menstruaciju user posted image

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 714
8.9.2015 10:25:20   
rose

Jutrrroooo user posted image

ja u zacaranom krugu user posted image sinoc od kako smo dosli oko 8 imam osjecaj da nisam stala ne sjecam se ni da sam nesto spavala user posted image . Malenu su jos kod sveki grcevi uhvatili, nije ni voznja autom pomogla user posted image . Bila je budna do pola 11, od toga malo sika, malo plac, malo se smiri pa opet nanovo...
u tim nekim pauzama uspjela sam obje da ih raspremim (dok sam stvari od L raskrcila), pa stvari sa pijace, pa stvari sto je sveki poslala... pa opet u tim nekim pauzama smo oko L, kupanje, oblacenje, hranjenje...vecinu stvari mora mama (a i kod sveki je bilo burno, mama dosla i dernek nastao user posted image ).
E onda se oko pola 11 sve smirilo, mm i L su otisli u spavacu, nas dvije ostale u dnevnom, ja dok sam se raspremila, sredila, dok sam raskrcila dnevnu od igracaka da u gluho doba noci ne zapnem za neku zivotinju iz lega u to se N probudila da siki user posted image
e sad ide onaj dio kad se ne sjecam da sam spavala a evidencija koju vodim (kad je N sikila koliko dugo i kad je presvlacenje) kaze da sam ipak nesto spavala user posted image u 5 se opet probudila user posted image i sikila je dugo jos je i bila budna do nekih pola 7 i bilo bi to normalno da se u medjuvremenu (oko 6) nije i L probudila user posted image
Mm se morao spremati za posao, ovu heftu radi ranije nego uobicajeno (imaju te neke lude smjene pa jednu je heftu druga, jednu normalno, jednu ide ranije na posao) elem namanikako zvijezde da se poklope...
Znaci, N je taman malo zakunjala L se nadigla, onda je krenulo igranje, vristanje i ganjanje po dnevnom, morala sam da 15ak minuta da se igramo skrivaca user posted image onda je dosao dorucak, doruckovala, presvlacenje... evo gleda pingua, N spava, ocekujem da se svaki tren probudi da siki, pa njeno presvlacenje, tusiranje...u to ce L trebati da uzina user posted image

U svemu tome ja sam uspjela da operem zube i da se umijem, pocesljala se jos nisam ali hajde boga ti, mm mi rece da imam neku verziju Meg Ryan na glavi user posted image , uspjela sam da pojedem maticnu mlijec i da se obucem, a evo i voda za kafu se krcka...
Jos se nisam bacila sa 12og user posted image , jos nisam zaspala stojeci...znaci moze se reci da je dan dobro poceo user posted image

moja se juce nije skidala sa sike...valjda ta treca sedmica..skok...elem oko 11 smo joj dali i ad pa je spavala do 3 probudila se da siki i ja je vratim u krevet pa je oko 6 opet budna..elem dio jutra je spavala uz mene...sinoc smo malo prozor otvorili a ona se jos otkrila..od veceras ide u vrecu za spavanje...ledene joj rukice bile...valjda se nie prehladila...sad spava i podjahkad se javi..svaki dodir je probudi...velika mi nije bila takva spavalcina, nju sam presvlacila da oci ne otvori user posted image

Neposredna veza do poruke: 715
8.9.2015 10:27:27   
ladyblue RR
rose, šta ćeš ti na ovoj temi? user posted image user posted image user posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 716
8.9.2015 10:29:25   
Elastigirl
Drage moje,

Sta nam je ovo zahladnilo? Ja polahko ali sigurno izvukla mantilic, cipele i teska srca vratila sandale u kutije :)

Htjela sam pitati LieToMe i ostale porodilje jeste li vi stvari u bolnicu nosile u koferu (manjem naravno :) ) ili u putnoj torbi? Ja jednom pred prijateljicom pomenu kofer, kaze mi ona m gdje ces to svi ce ti se smijati nisi dosla na odmor? Ja putnu torbu nemam :) pa bih onda trebala kupiti.

Mi smo 28 sedmica, i hvala Bogu fino se osjecamo.

Sinoc smo mm i ja imali ponovljeno krecenje spajza i bas smo se "izigrali" sa valjcima.

Masemo vam moj pupica i ja :)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 717
8.9.2015 10:30:02   
rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Isto je i kod nas bilo. Ajla nikad nije imala grceve ni problema sa stolicom. Ako dva tri dana nema stolicu ja popijem casu soka od visanja i ona obavi za pet minuta. Atija imala napade. Nista joj nije pomagalodok saminisu prestali. Stolicu nije imala i po desetakdana nicim se nije moglo izazvati.Bas senapatila za obje user posted image

zato ova moja se ukaki i kad prdi...ja pijem domaci sok od visanja (na razmucivanje) od kako sam prestala piti sok d jabuke industrisjki

Neposredna veza do poruke: 718
8.9.2015 10:33:23   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Elastigirl

Drage moje,

Sta nam je ovo zahladnilo? Ja polahko ali sigurno izvukla mantilic, cipele i teska srca vratila sandale u kutije :)

Htjela sam pitati LieToMe i ostale porodilje jeste li vi stvari u bolnicu nosile u koferu (manjem naravno :) ) ili u putnoj torbi? Ja jednom pred prijateljicom pomenu kofer, kaze mi ona m gdje ces to svi ce ti se smijati nisi dosla na odmor? Ja putnu torbu nemam :) pa bih onda trebala kupiti.

Sinoc smo mm i ja imali ponovljeno krecenje spajza i bas smo se "izigrali" sa valjcima.

Ja cu sad nositi manji kofer onaj s tockicima. Prosli put sam nosila torbu. Ali mislimda je lakse s koferom. Nece ti se niko smijati.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 719
8.9.2015 10:33:32   
rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

rose, šta ćeš ti na ovoj temi? user posted image user posted image user posted image

cekam ove neke da se porode..ne mogu se odvojiti od njih user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 720
8.9.2015 10:34:55   
rose

Drage moje,

ja imala kofer..i jest bilo malo komicno user posted image ...al ja se pakovala za 2 dana a ostala manje od 24 sata user posted image

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 721
8.9.2015 10:45:18   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

cekam ove neke da se porode..ne mogu se odvojiti od njih user posted image

Ceka da se sve preselimo na novu temu user posted image Neka nje jos s nama. Ovako nas hrabri i lakse brojimo sitno

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 722
8.9.2015 10:47:33   
*pcelica*
Ja na youtube-u gledam tehnike disanja i evo vec pola sata ovdje dahcem i puhcem.KO da ce mi sutra porod krenuti user posted image Dijete sam prepala i pobjegla je nani user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 723
8.9.2015 10:54:30   
Elastigirl

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Drage moje,

Ja cu sad nositi manji kofer onaj s tockicima. Prosli put sam nosila torbu. Ali mislimda je lakse s koferom. Nece ti se niko smijati.

Hvala ti pčelice puno :)

Neposredna veza do poruke: 724
8.9.2015 10:55:58   
Elastigirl

IZVORNA PORUKA: rose

Drage moje,

ja imala kofer..i jest bilo malo komicno user posted image ...al ja se pakovala za 2 dana a ostala manje od 24 sata user posted image

Hehehe, ma i ja sam taj tip, uvijek malo vise spakujem, sve nesto da ne zatreba a i ne zivim blizu bolnice (daleko su Hadzici) tako da sve mislim bolje da ja ponesem.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *