|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-August
20.8.2015 7:57:45   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Travelove

Hvala drageuser posted image na dobrodoslici.
Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-).
Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati. user posted image

stavljala sam ja nekad te spiskove na neku od tema, pokusat cu pronaci pa postavim opet

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1601
20.8.2015 7:59:29   
rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

Eee kako se zena lako porodi .blago tebi Rose bas si dobro prosla. Ne znam kako ces na trecem porodu sigurno jos lakse user posted image ako se usudis jos radjati user posted image

svjesna i pri pameti trece nece biti...meni je 38 a nije 28 user posted image

user posted image user posted image
suti bona nikad ne reci nikad. nego ti gledaj da izbjegavas onaj kantarion neko vrijeme user posted image user posted image

user posted image nego nisu sala ove kontrakcije vracanja materice ni ne sjecam ih se prvi ut sad ih treba predisati

Ja se isto ne sjecam da sam ih imala user posted image Jel'' ono daju neku tabletu ili...???
Ako su ko "prave" nek me zaobidju..necu se buniti user posted image .

aidana, carobno jutro nema na cemu user posted image . Drago mi je da sam pomogla.da vam se svidja spavacica

nisu nista dali al fakat bole user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1602
20.8.2015 8:13:50   
M.A.M.
Rose kako je prosla kontrola juce ujutru u viziti?user posted image user posted image

Sta te zeno boli,ja ne znam da je mene to bolilo user posted image

Jutro bebele i od nas dvije,a novoj clanici dobrodoslica user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1603
20.8.2015 8:20:38   
LieToMe RR
nadjoh spisak sa junske teme (jao kad je to bilo user posted image ), opet sam dopunila u letu neke stvari

evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska

Zdravstvena dokumentacija:
-novčanik (za svaki slučaj)
- lična karta
- zdravstvena knjižica (provjeriti ovjeru)
- potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ako nije upisano u zdravstvenu knjizicu)
- nalaz krvi i urina (ja sam nosila i zadnje nalaze od ginekologa - kopije)
-nalaz za oči (zbog dioptrije)
- nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa (sad treba i bris nosa i grla)
- uputnica za porodilište iz doma zdravlja (velika A4 formata)

Torba za porodilište:
- sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje poslije poroda)
- jednokratne mrežaste gaćice (min 5 komada)
- mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) + stavila sam libress one najvece nocne koje stavljam ispod ovih mrezastih da mi ne bi proslo na gacice i spavacicu
- grudnjak za dojenje
- ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni)
- kućni ogrtač (ja sam se zimi porodila sad vjerovatno nece trebati)
- dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu)
- 1 veliki i 1 manji peškir
- toalet papir, vlažne maramice
- pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice)
- čarape ili soknice (2 para)
- dugačka pamučna majica (1-2 komada)
-ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj + stavila sam i pidjamu na kopcanje s obzirom da sam u letu skontala da imam samo jednu spavacicu (ukoliko se ne porodim do sutra sutra kupujem spavacicu user posted image )

Ostalo:
- mobitel, punjač, foto aparat
- flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…)
- plastične kese (zatrebaju za svei svasta)

spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1604
20.8.2015 8:26:31   
ziel
Ninuska nek je on poceo, nek ima sad obavezu van kuce a navici ce se vec, i jos ce uz to i smrsati, sad stoji na 103 user posted image za mjesec ce imati 93 user posted image

Travelove super, znaci sigurno cemo se sresti na vjezbama user posted image jer i ja sam se prijavila, rece med. sestra da pocinje 08.09.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1605
20.8.2015 8:28:23   
ziel

nadjoh spisak sa junske teme (jao kad je to bilo user posted image ), opet sam dopunila u letu neke stvari

evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska

- lična karta

Torba za porodilište:
- mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) + stavila sam libress one najvece nocne koje stavljam ispod ovih mrezastih da mi ne bi proslo na gacice i spavacicu
- grudnjak za dojenje
- ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni)
- dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu)
- pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice)
-ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj + stavila sam i pidjamu na kopcanje s obzirom da sam u letu skontala da imam samo jednu spavacicu (ukoliko se ne porodim do sutra sutra kupujem spavacicu user posted image )

Ostalo:
- flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…)

spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim

Draga kod vas je drugacije u SA , u Tz ne daju da se unese pola od ovih stvari, npr. papuce, ogrtac, spavacicu, majicu, slatkise sto si nabrojala....

< Poruku je uredio ziel -- 20.8.2015 8:31:02 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1606
20.8.2015 8:30:02   
LieToMe RR
ziel ja kopirala pa nek se svako uklopi od prilike, ima tu vjerovatno jos stvari koje trudnice nose, ja sam ovo nosila i ovo mi je vec spakovano. i kod nas se dosta stvari promijenilo od kad sam ja rodila prvo dijete. ali prilagodis se. spisak je okvirno tu cisto da znas sta, kad, koliko...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1607
20.8.2015 8:30:36   
Leptirica87

Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-).
Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati. user posted image

I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da.user posted image i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...

Neposredna veza do poruke: 1608
20.8.2015 8:32:27   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da.user posted image i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...

Eeee jest mi drago sto nas ima iz Tz user posted image i idemo ina vjezbe user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1609
20.8.2015 8:32:46   
LieToMe RR

stavljala sam ja nekad te spiskove na neku od tema, pokusat cu pronaci pa postavim opet

travelove evo tema sta sve treba za bebe, spiskovi potrebno-nepotrebno pa malo iscitaj da sad ne kopiram sve ovdje na temu http://www.ringeraja.ba/forum/m_18651/mpage_29/key_/tm.htm

Neposredna veza do poruke: 1610
20.8.2015 8:33:00   
M.A.M.
Ziel a sto vam nedaju papuce?Ili dobijete od njih?

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1611
20.8.2015 8:33:01   
Carobno jutro

pozz zene, hvala na cestitkama i lijepim zeljama. Mi smo kuci, sisavac je naucila da se zakaci na sik. mlijeko tek nadolazi al se ona puno ne zali....eno je pajki uz upaljenu televiziju user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
zeznula te u danuser posted image
ti kao da si otisla na kafu pa se vratila sa bebomuser posted image
svaka cast, divim vam seuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1612
20.8.2015 8:34:15   
ziel

ziel ja kopirala pa nek se svako uklopi od prilike, ima tu vjerovatno jos stvari koje trudnice nose, ja sam ovo nosila i ovo mi je vec spakovano. i kod nas se dosta stvari promijenilo od kad sam ja rodila prvo dijete. ali prilagodis se. spisak je okvirno tu cisto da znas sta, kad, koliko...

Bilo bi odlicno da se sve ove stvari mogu unijeti, ja sam cak gledala na jednoj hrvatskoj stranici da im dopustaju tamo da ponesu sendvice pa nakon poroda da pojedu da sto brze povrate snagu, a kod nas npr porodilje gladuju jer ne daju nista unijeti osim soka i nezz mozda narandze ali ko se najede od narandzi user posted image vala nikad ih nisam mogla ni sita user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1613
20.8.2015 8:34:19   
Carobno jutro

Eee kako se zena lako porodi .blago tebi Rose bas si dobro prosla. Ne znam kako ces na trecem porodu sigurno jos lakse user posted image ako se usudis jos radjati user posted image

svjesna i pri pameti trece nece biti...meni je 38 a nije 28 user posted image

user posted image user posted image
suti bona nikad ne reci nikad. nego ti gledaj da izbjegavas onaj kantarion neko vrijeme user posted image user posted image

htjedoh ja ovo napisatiuser posted image samo sto dalje od kantaronauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1614
20.8.2015 8:40:04   
Carobno jutro

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi user posted image porodila se 29.07. user posted image
14.08. Rose user posted image porodila se 18.08 user posted image
15.08. Pandica user posted image porodila se 10.08.user posted image
18.08. Putujuca user posted image porodila se 01.08.user posted image
24.08. LieToMeuser posted image
28.08. MAM user posted image porodila se 10.08.user posted image
28.08. Airyfairy
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime user posted image
12.09. Araj user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image
23.09. Ninuska user posted image
23.09. hexe user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. mojbebac user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

03.12. *JJ* user posted image
07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image

MART 2016.

04.03. škorpija

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1615
20.8.2015 8:42:11   
Carobno jutro

Travelove, dobro dosla, evo stavila sam te na spisakuser posted image

Leptirice 87, stavih i tebe, samo naam jos reci da li znate da li je braco ili seka, pa da i to zavedemouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1616
20.8.2015 8:42:29   
LieToMe RR

Bilo bi odlicno da se sve ove stvari mogu unijeti, ja sam cak gledala na jednoj hrvatskoj stranici da im dopustaju tamo da ponesu sendvice pa nakon poroda da pojedu da sto brze povrate snagu, a kod nas npr porodilje gladuju jer ne daju nista unijeti osim soka i nezz mozda narandze ali ko se najede od narandzi user posted image vala nikad ih nisam mogla ni sita user posted image

ja se porodila, dosla ujutru gladna, znaci nisam imala vremena da da doruckujem, porodila se u 10:10, lezala poslije poroda 2 sata (moras mirovati namjeste te) fulim i rucak, za veceru se ne sjecam ni sta je bilo, ujutru fulim dorucak jer je malena bila sa mnom, nisu dosli po bebe i ja nisam htjela da je ostavim samu u sobi da bih ja otisla jesti. kasnije odnjeli malenu ja na pregled i kuci... fakticki u vise od 24 sata ja jela jednom, ne sjecam se ni sta i pila dosta soka kojeg mi je muz donio...
i opet kad smo kuci, svi se iskupili...ne sjecam se stvarno da sam jela...toliko uzbudjenja i emocija. sjecam se samo snikersa poslije poroda tj poslije tusiranja. to me podiglo iz mrtvih.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1617
20.8.2015 8:50:51   
Carobno jutro

LTM, je li i spisak za bebe na junskoj temiuser posted image ja sam ovaj kopirala onda jos ali za bebe nisamuser posted image koliko sam sebicnauser posted image
odoh prorovitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1618
20.8.2015 8:53:39   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Leptirice 87, stavih i tebe, samo naam jos reci da li znate da li je braco ili seka, pa da i to zavedemouser posted image

Aha hvala ...rekli su mi da je curetak....ako nas ne zezne kad se rodi 😊 jer sam citala da je bilo tih slucajeva da ultrazvuk kaze jedno a na porodu bude drugo hehe user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1619
20.8.2015 9:09:59   
LieToMe RR

LTM, je li i spisak za bebe na junskoj temiuser posted image ja sam ovaj kopirala onda jos ali za bebe nisamuser posted image koliko sam sebicnauser posted image
odoh prorovitiuser posted image

za bebe sam napisala tekst u onoj temi oprema za novorodjencad ali cini mi se da sam negdje stavljala i spisak bas cega koliko, mislim da je na junskoj temi isto ali ima puno strana pa se nisam zakopala user posted image
ovaj spisak i onaj sta sam muzu rekla da ponese kad budemo izlazili je na junskoj temi negdje oko 34 strane cini mi se (i ja pamtim svasta user posted image user posted image )

Neposredna veza do poruke: 1620
20.8.2015 9:10:19   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Aha hvala ...rekli su mi da je curetak....ako nas ne zezne kad se rodi 😊 jer sam citala da je bilo tih slucajeva da ultrazvuk kaze jedno a na porodu bude drugo hehe user posted image user posted image

mi cemo voditi kao da je user posted image user posted image

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1621
20.8.2015 9:11:25   
Carobno jutro

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi user posted image porodila se 29.07. user posted image
14.08. Rose user posted image porodila se 18.08 user posted image
15.08. Pandica user posted image porodila se 10.08.user posted image
18.08. Putujuca user posted image porodila se 01.08.user posted image
24.08. LieToMeuser posted image
28.08. MAM user posted image porodila se 10.08.user posted image
28.08. Airyfairy
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime user posted image
12.09. Araj user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image
23.09. Ninuska user posted image
23.09. hexe user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. mojbebac user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

03.12. *JJ* user posted image
07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image

MART 2016.

04.03. škorpija

Neposredna veza do poruke: 1622
20.8.2015 9:18:34   
mojbebac

- lična karta

Torba za porodilište:
- grudnjak za dojenje

Ostalo:

Draga kod vas je drugacije u SA , u Tz ne daju da se unese pola od ovih stvari, npr. papuce, ogrtac, spavacicu, majicu, slatkise sto si nabrojala....

Draga moja, hvala puno za spisak...

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1623
20.8.2015 9:29:08   
LieToMe RR
mojbebac ma nema cemu zaista, drago mi je ako nekako mogu pomoci user posted image

ja da prijavim da sam se naradila po kuci user posted image i prasina, i ves, i raspremila spavacu... sinoc smo otisli spavati samo sve ostavili razbacano u dnevnom... tako da sam sve dovela u red, sve zategla, prebrisala. hocu na balkonu da napravim reorganizaciju posto smo i veliku as izbacili na balkon i onaj neki bibi od L... ma haos mi je na jednoj strani, na drugoj ugao sto i cvijece a vama na drugoj horor user posted image
kasnije ce mi doci drugarica na jutarnju kafu (ovdje je u komsiluku) a onda idem sa carobno na kaficu iza 12 user posted image ja samo ujutru posaljem poruku jos sam 2u1 pa ko moze taj se uklopi user posted image

sinoc sam kosu oprala, evo me ko da sam se petardom cesljala user posted image bila ni tamo ni vamo hajd reko ako me sutra zadrze da mi je glava bar oprana user posted image

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1624
20.8.2015 9:36:56   
ziel

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Ziel a sto vam nedaju papuce?Ili dobijete od njih?

Dobije se od njih, ali je ta oprema u skroz losem stanju.... Ja bih npr donijela svoje pa im i ostavila gore, ne bih nosila kuci nakon toga, ali ni to ne daju... user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *