Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:45:18
M.A.M.
Mama legenda znaci nista ispod 30 komada,ma hajde to se uvijek moze iskoristiti,nece se baciti,neki dan sam gledala te pelene u bingu al mi ne djeluju bas kao nesto kvalitetne,moracu se zaroviti i traziti dalje,znas li slucajno ima li u amku na mojmilu nekih kvalitetnijih?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:48:19
pandica
Imam ja jos, ali imam osjecaj da cu u porodiliste doci ko "Fata u Merkator" Niti znam sta treba ni kako Tako se smotano osjecam Ja sam tih tetri kupila oko 25 komada u Fisu u Nedzaricima, po preporuci kolegice, kaze da su super. Pa eto pogledajte
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:52:22
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Mama legenda znaci nista ispod 30 komada,ma hajde to se uvijek moze iskoristiti,nece se baciti,neki dan sam gledala te pelene u bingu al mi ne djeluju bas kao nesto kvalitetne,moracu se zaroviti i traziti dalje,znas li slucajno ima li u amku na mojmilu nekih kvalitetnijih?
Ma mama legenda. Ona je to ljeto bila zbog kicme u fojnici i tamo uzela 30 komada tacnije 29 nisu imali vise a onda je 21 kupila u amku (pcelica maja) divne pamucne kvalitetne. Bolje uzeti i manje ali kvalitetnije nego neke tanje pocijepaju se. Drugarica je uzimala te u bingu ali nisu joj se pokazale, na kraju opet kupila u amku. Onaj amko na mojmilu ti je zakon, tamo imas doslovno svega jako su povoljniji u odnosu na sve ostale radnje. Mi smo tamo uzimali i dekice (malena obozava dekice pcelica maja) i bodije sve i dan danas nosi bodije pcelica maja. Imaju predobar izbor i posteljina i pidjamica, svega...
pandice jutrrooooo ja se iskreno ne sjecam za pelene mislim da sam bila spakovala par ali smo mi u bolnici dobili neka 2-3 poklon paketa (pampers, jonsons, violeta, becutan...) pa je bilo svih pelena tako smo i skontali da malenoj najvise pampers odgovara i dan danas je na pampersu. probali smo vremenom preci na druge (lafo da ustedimo) od violete se osula po ledjima, lumpi propustao...majke mi jest da je poskup ali pampers zakon bar nama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:55:40
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: pandica
Imam ja jos, ali imam osjecaj da cu u porodiliste doci ko "Fata u Merkator" Niti znam sta treba ni kako Tako se smotano osjecam Ja sam tih tetri kupila oko 25 komada u Fisu u Nedzaricima, po preporuci kolegice, kaze da su super. Pa eto pogledajte
hajde ba sta ste ste se odmah raskukale, vidjecu ja da iskopam ove svoje stare spiskove (ja sam to nakucavala u wordu kako mi sta padalo na pamet pa krizala kako sam kupovala), sta treba za bebu od kabastog (kolica, hranilica, lezaljka...bar ovo sto sam ja mislila kupiti) pa onda sta treba kuci imati (kupke, kreme, toplomjer, stapici za nos, pumpica za nos...) apoteka, sta za bolnicu. napravicu vam ja spiskove da se ne patite a vi prilagodite (ja sam sebi prilagodila, vremenom skontala nakon 100 krema i mazalica da mi je najbolja galasova bademova krema, mada smo u pocetku koristili samo pavlovica). odoh sad da vidim jesu mi spiskovi ovdje na poslu ili kuci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:56:09
pandica
Uglavnom mi to raja i govore, da je pampers zakon. Svi nesto pokusaju da promijene ali se na kraju vrate na pampers. I ja sam skontala kupiti za početak pampers, ma kad skontas i nije neka prevelika razlika u cijeni.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:58:59
M.A.M.
Predpostavila sam da ima u amku,jer su bas nakrcani svim i svacim Ma ja cesto sad gledam i te cijene pelena pampers 2 80 kom 26,65,a ona violeta double care 76 kom 24 km i nesto,e sad jel onaj double care nesto kvalitetniji od obicnih violetini ne znam,al ja cu ipak za pocetak pampers probati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:08:01
rose
IZVORNA PORUKA: *nur*
Jutro drage moje, jeste li de naspavale? Evo nam je fino zahladnilo, ali je ovo vrijeme više za spavanje nego za radit, ja volim više kada je sunce I ja sam nesto se budila svu noć, a onda me još jako rano probudio miris cigarete, odozdo od svekra i svekrve. U 5h sam palila svijecu na hodniku jer su mi vrata od spavace otvorena zbog vrucine pa se nekako dim probio, a inaće kako sam jako mi smeta dim duhana, a vama?
meni ne smeta..ja sam inace pusac..al sam svela na 1 dnevno...dok ode ova kutija..bit ce nijedna aBd do poroda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:10:17
rose
IZVORNA PORUKA: *nur*
Ma i kod mene samo svekar, nismo mi zajedno i ne puši kada sam ja tu, sem kada smo napolju. Ali jutros se uvukao dim sa njihovog sprata a nešto ga ja odmah nanjuham. Drage žene ja jo ništa ne kupujem, niti se pripremam, nekako mislim da je rano, a jest sigurno. Samo sam neki dan procitala da je neka rekla da treba dosta Vir uložaka poslije poroda, pakada se podmirujem ubacim po jedan paket
kako kome..meni nije puno trebale..al meni su i menstruacije slabije inace
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:14:02
LieToMe RR
evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska
Zdravstvena dokumentacija: -novčanik (za svaki slučaj) - lična karta - zdravstvena knjižica (provjeriti ovjeru) - potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ako nije upisano u zdravstvenu knjizicu) - nalaz krvi i urina (ja sam nosila i zadnje nalaze od ginekologa - kopije) -nalaz za oči (zbog dioptrije) - nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa - uputnica za porodilište iz doma zdravlja (velika A4 formata)
Torba za porodilište: - sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje poslije poroda) - jednokratne mrežaste gaćice (min 5 komada) - mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) - grudnjak za dojenje - ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni) - kućni ogrtač (ja sam se zimi porodila sad vjerovatno nece trebati) - dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu) - 1 veliki i 1 manji peškir - toalet papir, vlažne maramice - pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice) - čarape ili soknice (2 para) - dugačka pamučna majica (1-2 komada) -ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj
Ostalo: - mobitel, punjač, foto aparat - flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…) - plastične kese (zatrebaju za svei svasta)
spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:18:00
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
hajde ba sta ste ste se odmah raskukale, vidjecu ja da iskopam ove svoje stare spiskove (ja sam to nakucavala u wordu kako mi sta padalo na pamet pa krizala kako sam kupovala), sta treba za bebu od kabastog (kolica, hranilica, lezaljka...bar ovo sto sam ja mislila kupiti) pa onda sta treba kuci imati (kupke, kreme, toplomjer, stapici za nos, pumpica za nos...) apoteka, sta za bolnicu. napravicu vam ja spiskove da se ne patite a vi prilagodite (ja sam sebi prilagodila, vremenom skontala nakon 100 krema i mazalica da mi je najbolja galasova bademova krema, mada smo u pocetku koristili samo pavlovica). odoh sad da vidim jesu mi spiskovi ovdje na poslu ili kuci
ma ima tema na RR ..cijeli spisak..meni pravo valjao
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:19:04
rose
Uglavnom mi to raja i govore, da je pampers zakon. Svi nesto pokusaju da promijene ali se na kraju vrate na pampers. I ja sam skontala kupiti za početak pampers, ma kad skontas i nije neka prevelika razlika u cijeni.
nama je pamers bio los...jedno kupili jer nismo bili kuci i nema dm-a u blizini..mala se sva zacrvenila..inace smo mi koristii babylove iz DM-a a kasnije violetinu double care
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:23:39
rose
uh LTM sta ovo napisa ,e sad pitanje vezano za ovaj grudnjak i uloske za dojenje,gdje kupiti,nakon koliko je vama doslo mlijeko?
meni tek nakon 3 dana...ovi ulosci mi nikad nisu trebali...mlijeko je curilo jedino u vrijeme dojenja kad se aktivira tzv Let down pa dok bebab doji jednu siku iz druge samo curi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:30:11
LieToMe RR
uh LTM sta ovo napisa ,e sad pitanje vezano za ovaj grudnjak i uloske za dojenje,gdje kupiti,nakon koliko je vama doslo mlijeko?
grudnjake sveki uzela na pijaci ali predobri bili (imam ih i sad ali ona ima neku stelu zna tetu ) ja samimala viska mlijeka meni je curilo vazda, morala i izdajati, jos moja je jela...do prve kontrole dobila skoro 1300 gr, pitala me pedijatrica oprpstite sta vi jedete znaci ti ulosci individualni (i za krvarenje i za mlijeko) ja sam prvo kupovala ove jednokratne mislila nece mi trebati puno ali posto je meni pravo toga trebalo na kraju investirah u aventove (kupio mm u baby centru dodju 3 para i kesica mrezasta u kojoj se mogu prati kad se stavi u masinu) cini mi se oko 20ak KMova
i vjeruj mi nista sa spiska nije visak, ja sam i dodavala u letu onako nesto sto mi padne na pamet (nisam zapisala sigurna sam)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:32:13
M.A.M.
Pa gledam sad oko kupanja,hajd sapun djeciji ok,pa kamilica,pa neka otopina,moja drugarica se porodila nedavno,i patronazna joj kupala bebu samo nekom otopinom koju je dobila na Jezeru,ono protiv mrse,i ona se morala kupati s tim,i kaze samo malo sapunom Smijem se i pisem,ispade mi ovo sve spansko selo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:37:53
rose
Pa gledam sad oko kupanja,hajd sapun djeciji ok,pa kamilica,pa neka otopina,moja drugarica se porodila nedavno,i patronazna joj kupala bebu samo nekom otopinom koju je dobila na Jezeru,ono protiv mrse,i ona se morala kupati s tim,i kaze samo malo sapunom Smijem se i pisem,ispade mi ovo sve spansko selo
evo npr mi se nismo kupali tim plivaseptom...vec povreemno se sapirali hipermanganom..a licekamilicom, koza savrsena...ja koristila medicinski sapun onaj eucerin...ta,am ni dobro dosao za ranu i za grudi kad se tusiram
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:43:32
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
evo npr mi se nismo kupali tim plivaseptom...vec povreemno se sapirali hipermanganom..a licekamilicom, koza savrsena...ja koristila medicinski sapun onaj eucerin...ta,am ni dobro dosao za ranu i za grudi kad se tusiram
da se ubacim mi smo se kupali ovih plivaseptom (i ja i malena onim zutim ne crvenim) i njega sam sipala u onu contru za tecni sapun da gosti peru ruke cim udju s vrata (jesam muhanata ko kakva svekrva) koristila sam i ja eucerin (i sapun i kupku)
kasnije smo presli na ostale asortimane kupki (dosta smo dobili u porodilistu) a najvise koristimo johnsons onaj ljubicasti (kupku, gel za tusiranje, sampon), ulje smo isto uzeli od lavande ono bed time, i svaku noc je masirali obozavala pred spavanje. sad je samo mazem uljem kad spava mi za pupak doslovno nismo niosta koristili, tako je lijepo i brzo sam od sebe zarastao ali nismo ga ni kvasili (sveki i mama je kupale dok pupak nije otpao), pumpica za nos obavezno, makazice sa tupim vrhom (za noktice), dmove stapice za usi one siroke, hipp krema za lice (to sad koristimo predobra mi), avene termalna vodica (to sve nekad kasnije ukljucili u kozmetiku)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:48:52
rose
mi nismo koristili mlijeka za tijelo i kreme za lice...nista je nisam htjela mackati...sem jednom kad primjetih da joj je koza malo suha i da se peruta...onda sam kupila neko mlijeko u chicu i tim je malo mackala dok se koza nije vratila u svoje normalno stanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 10:53:46
*pcelica*
Jutro zene kako ste? Ja sam danas nikakva, ujedam. Nervozna sam samo tako. Dok se porodim lom zivaca cu dobiti. Jos sam sanjala bas ruzan san. Isplakala se samo tako i na moju nervozu ova nenaspavanost plus hormoni. Svi mi bjeze s ociju Vidim tema oprema za bebe. Mene odmah uhvatila panika pa onda sama sebi kazem imas jos fore. Mene nekako strah odlaska u bolnicu i poroda. Gore mi je nego da idem prvi put. Prvi put otisla pjevajuci a sad kako koji dan prolazi mene sve veca panika hvata