Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 16:18:27
LieToMe RR
ona na prizemlju, kod onih divljih taksista. imaju onu ovako svega, jesu skuplji od drugih ali sve sto ne mozes naci u drugim apotekama ima kod njih. ja to u prvoj trudnoci doslovno sve apoteke od socijalnog do ciglana jedan dan obisla ma vade oni meni gace kaze L ma da se ne lazemo moze jedna moja butina u ono sve da udje
IZVORNA PORUKA: maksi
Jeli ona apoteka dole na ulazu ili ona gore kad se popnes stepenicama i meni treba ta velicina
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ninuska
mam blago tebi..sad ces uzivati u cistoci doma . ltm koliko si placala gace? Ako gdje bude na akcij8 javite . Imam ja jos fore. ja sam prosli put uzimala DM-ove i bila u njima u bolnici. Kuci sam nosila obicne pamucne.
ja sam u prvoj trudnoci doslovno obisla sve apoteke u sarajevu u potrazi za ovim gacicama za nas malo obadrenijih bokova one u dmu nisam ni pomisljala da uzmem. i nadjem u ovoj apoteci u merkatoru na socijalnom (sad konzum) ova privatna. oni jedini imaju L da je za nas L a ne za vas XS i sad su u malo drugacijem pakovanju veca je kutija, nisam ni pogledala cini mi se dodje 5 komada oko 11 KM (nije se cijena mijenjala i prije 3 godine sam ih isto platila). kontam mozda cu uzeti jos jedan paket, odu one prvih dana a meni su bile zgodne i po kuci, ventilira se sve
ja danas posla preko glave, bas se umorih...jos i ova sparina...jos malo i jos jedan dan manje do godisnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 16:21:01
*pcelica*
Dancek Jeste lise skuhale Ja cijeli dan na nogama. Nekakve goste imala pa dok sam kafu kolace rucak, pala s nogu. Jesam se obradovala kad sam im vidjela ledja Jos me nesto s lijeve strane prepona boli i bol udarau nogu. Sad cu u horizontalu i da odmaram
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 16:25:34
maksi
E super cim budem setala kupim si,da ne bi nestalo
ona na prizemlju, kod onih divljih taksista. imaju onu ovako svega, jesu skuplji od drugih ali sve sto ne mozes naci u drugim apotekama ima kod njih. ja to u prvoj trudnoci doslovno sve apoteke od socijalnog do ciglana jedan dan obisla ma vade oni meni gace kaze L ma da se ne lazemo moze jedna moja butina u ono sve da udje
Jeli ona apoteka dole na ulazu ili ona gore kad se popnes stepenicama i meni treba ta velicina
mam blago tebi..sad ces uzivati u cistoci doma . ltm koliko si placala gace? Ako gdje bude na akcij8 javite . Imam ja jos fore. ja sam prosli put uzimala DM-ove i bila u njima u bolnici. Kuci sam nosila obicne pamucne.
ja sam u prvoj trudnoci doslovno obisla sve apoteke u sarajevu u potrazi za ovim gacicama za nas malo obadrenijih bokova one u dmu nisam ni pomisljala da uzmem. i nadjem u ovoj apoteci u merkatoru na socijalnom (sad konzum) ova privatna. oni jedini imaju L da je za nas L a ne za vas XS i sad su u malo drugacijem pakovanju veca je kutija, nisam ni pogledala cini mi se dodje 5 komada oko 11 KM (nije se cijena mijenjala i prije 3 godine sam ih isto platila). kontam mozda cu uzeti jos jedan paket, odu one prvih dana a meni su bile zgodne i po kuci, ventilira se sve
ja danas posla preko glave, bas se umorih...jos i ova sparina...jos malo i jos jedan dan manje do godisnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 17:18:56
anitaa
Cao zenice, meni danas prvi dan bez posla, oko 12 odoh po curu u vrtic, pa na sajam hrane ispred BBI-ja, pa na Kids fest, sad lezim, beba u pupi se pregrupise i tako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 18:07:17
LieToMe RR
maksi ne sekiraj se necu ja sve pokupovati, jos mozda jedan paket, za svaki slucaj, zlu ne trebalo anita ti znaci od danas posao free super
ja dosla kuci, malo prasinu pobrisala, pa cvijece tusirala (usput malo prozore prebrisem, ne mogu da gledam neke flekice) naravno bilo je pauza, slazem puzzle gledam pepu prase sad cu jos da kupatilo sredim i da operem kosu i istusiram se i da dignem noge u prazno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 18:22:54
ninuska
Ma meni one iz DM-a bile velike..isto vreca . Ali nije bilo manjeg broja. Koliko sk9ntah samo u toj velicini im dolaze. Pogledacu te tvoje. Ma, samo da me malo stisne..da ne pridrzavam ulozak nogama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 18:25:29
ninuska
Trebam ove sedmice na kontrolu a Aida otisla tek na godisnji, sada nemam pojma kome da idem vidjecu sa Zaovom
Eee. Jest na godisnjem.meni rekla da dodjem 1. Jula. Proci ce skoro mjesec od prosle kontrole al sta da radim.. anita sada uzivaj...i pripremaj se polako.. . Ja ko da ne zivim u ovom gradu. Tek danas cujem za kids festival . Rece mi uciteljica iz vrtica
< Poruku je uredio ninuska -- 16.6.2015 18:27:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 20:31:31
LieToMe RR
Ma meni one iz DM-a bile velike..isto vreca . Ali nije bilo manjeg broja. Koliko sk9ntah samo u toj velicini im dolaze. Pogledacu te tvoje. Ma, samo da me malo stisne..da ne pridrzavam ulozak nogama
meni i trebaju te velike samo sto se meni te dmove ne ucinise bas velike ali eto. imaju ove u velicinama mislim da imaju S i M ali meni trebao L tako da ne pitah danas za stanje sa velicinama, zurila na pauzu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 7:23:53
ninuska
Tuspas mene .
Ja ko zombi. Legla u 1, a onda se mala pocela buditi oko 2-2.30..slomila nas je. Hoce mlijeko, vodu, sok...ma haos...a bilo je i vruce, pa kontam da joj je i to smetalo. I jos jucer jeli cevape..e, kad se to upalilo..i ja bila zedna a ne ona...necu ih zadugo pojesti po ovoj vrucini. kupili smo joj posteljinu sa dva lica, prelijepa . Evo sam je stavila da se pere..valjda se osusi jer je zahladilo malo..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:12:11
LieToMe RR
Juuutrrrrooooooo
evo i mene ja danas ko raspjevana pticica... tacno da imam 10 kg manje od kako je ova kisa pocela a taman sam na posao dosla prije pljuska, do duse ponijela sam kisobran ali taman ulazila kad je pocinjala.
Jos jutros popijem kaficu na balkonu, uuuhhhh miline. Mm sinoc s posla kad nosi ruze, dusa draga (u saksiji posto ja volim to saksijsko cvijece) a nedavno mi kupio kad smo sa pregleda se vracali i bas sam se odusevila. Kad sinoc nosi saksiju ruza
ninuska nisam znala da su dmove gace tako velike mogle bi onda i meni ja sam sve nesto kontala one malesne a i nikog nisam znala da ih je kupovao pa nisam htjela da se kockam, nisu nesto ni jeftine, cini mi se oko 17-18 KMova (ako su to one u kesi 5 kom) a i nasa malena se sinoc budila, pila vode, popila doslovno cijelu onu svoju contru, do duse i ona je kasno vecerala a i vruce je bilo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:26:33
ninuska
Ne bi ti kisobran pomogao . Bar je kod mene veliki pljusak. Evo me u potkrovlju, lupka po prozorima i krovu..jos ce me uninati . nisu one oko stomala, ali na guzi nekako ko vreca. I ne mislimo na iste..jer ove nisu bile toliko skupe, a imaju samo u vel 42-44.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:29:46
*nur*
Jutro drage moje, jeste li de naspavale? Evo nam je fino zahladnilo, ali je ovo vrijeme više za spavanje nego za radit, ja volim više kada je sunce I ja sam nesto se budila svu noć, a onda me još jako rano probudio miris cigarete, odozdo od svekra i svekrve. U 5h sam palila svijecu na hodniku jer su mi vrata od spavace otvorena zbog vrucine pa se nekako dim probio, a inaće kako sam jako mi smeta dim duhana, a vama?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:33:20
ernadanada
Dobro vam jutro drage mamice,pre svega zao mi je sto vas nissn uspjela pratiti neko vreme ali mi je drago da ste tu sve i nadam se da ima novina 😊.Ja sam bila u jako velikim obavezama,morala sam da se vratim u Bosnu da povadim i sredim neku papirologiju bilo je uzano letati po ovim vrucinama po cio dan i odose novci i zivci.uz to sam obavila i pregled privatno kod doktora gde mi je ustanovljen hematom na posteljici.Jako sam zabrinuta pijem dabroston tablete i treba da primim progesteron ampulu valjda sam dobro napisala ime inekcije 😊sada lezim i mirujem kuci i Bosni u utorak ABd se vracam nazad.ako je neko imao slican problem ili zna o cemu je tacno rijec pa da mi malo objasni.jako sam zabrinutaprva mi je trudnoca i 15 nedelja sam tek.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:39:03
LieToMe RR
ninuska ja onda te nisam upratila, mogla bih vidjeti i te. ja ti dodjem ko kim kardasian ima me u bokovima ali struk je uzan samo sto sam ja jedno 20 cm visocija od nje pa nije onako gadno
jutro nur kako si? ne znam sta da ti kazem sem eto pali te svijece sta mozes. kod nas niko u porodici ne pusi sem svekrve a i ona uz kafu jednu-dvije ocejfi, kutija joj traje i po 4 dana a prva je bila koja je na babinama (cak i kad malena nije bila u prostoriji) tjerala ljude na balkon krenu ljudi da zapale u to sveki pepeljaru hajmo skupa na balkon legenda
ernadanada cuvaj se i slusaj doktora i bice sve ok!!! valjda ce se javiti neka trudnica koja je pila slicnu kombinaciju pa da ti da neki savjet.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:48:52
*nur*
Ma i kod mene samo svekar, nismo mi zajedno i ne puši kada sam ja tu, sem kada smo napolju. Ali jutros se uvukao dim sa njihovog sprata a nešto ga ja odmah nanjuham. Drage žene ja jo ništa ne kupujem, niti se pripremam, nekako mislim da je rano, a jest sigurno. Samo sam neki dan procitala da je neka rekla da treba dosta Vir uložaka poslije poroda, pakada se podmirujem ubacim po jedan paket
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:54:57
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ernadanada
Ja se nadam da ce neko ispjeti da mi objasni.uz to ne smem ni da kopam po internetu uvijek naletim na naj gore i samo se jos vise stresam.
ma to niposto! sto manje googlas to bolje. vjeruj mi ovo iz iskutva pricam. ja sam vec nebroj puta pisala kako mi je stanje sa grlicem bilo u prvoj trudnoci (a i sad je krenuo da se skracuje samo sto sad beba nije na glavi pa nije toliki rizik od prijevremenog poroda bar ne za sad), nakon sto sam samo malo proguglala pa procitala da je 93 ili 95% sansa za prijevremeni prod (jer sam bila kraj 7og mjeseca plus otvorena plus beba vec na glavi) pa da od ne znam koliko beba rodjenih u 8om mjesecu vecina ne prezivi zbog nerazvijenih pluca i milion drugih razloga... pa plus od tableta koje sam pila nus pojave ubrzavanje rada srca, moguci infarkt, skakanje pritiska, mozdani...ma nema sve bilo ljepse od ljepse...tu sam donijela odluku da niti cu citati niti cu slusati ikoga sem doktora i mojih najblizih. okruzila se pozitivnim ljudima, citala, slusala muziku, mirovala i mazila pupu i dogurala do termina (cak ni doktor nije vjerovao da cu tako daleko dogurati bilo samo da je izgurati do ulaska u 9ti mjesec).
znaci sto manje guglas to tebi bolje vjeruj mi. a vec ce se javiti neko da te ohrabri i da podijeli svoje iskustvo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 8:58:12
M.A.M.
Jutro drage moje,ah miline jutra,lakse se dise,a dusu dalo vrijeme za ciscenje Vidim pricate o tim stvarcicama za porod,meni ko god sta kaze ja sve ima vremena jos,al Bgm jos koji dan pa ulazim u osmi mj,nisam ni svjesna da ce to brzo proletiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:02:19
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
Ma i kod mene samo svekar, nismo mi zajedno i ne puši kada sam ja tu, sem kada smo napolju. Ali jutros se uvukao dim sa njihovog sprata a nešto ga ja odmah nanjuham. Drage žene ja jo ništa ne kupujem, niti se pripremam, nekako mislim da je rano, a jest sigurno. Samo sam neki dan procitala da je neka rekla da treba dosta Vir uložaka poslije poroda, pakada se podmirujem ubacim po jedan paket
ma ja inace imam dobar nos ja sve i svasta namirisem meni je trebalo dosta vir ulozaka ali to je sve individualno, rose recimo prosla super a ja sam krvarila ko velika ja sam se vec pocela lagano pripremati u julu cu nekad poceti lagano i kofer da pakujem da ne bih sta zaboravila.
pa sad ne znam kad je ono tebi termin...ja sam u prvoj trudnoci pravo rano pocela kupovati, sitnicu po sitnicu a s obzirom da sam trebala da se porodim oko nove godine a da su nam kolica i vecina opreme poruceni iz italije i dostava je ovako nesto oko 30 radnih dana mi smo dosta ranije sve to narucili jer nismo htjeli da se kockamo zbog snijega i vremenskih neprilika (godinu prije te pao onaj veliki snijeg)
sad imam sve samo trebamo podlogu za presvlacenje i promijeniti presvlaku na onoj lezaljci-ljulji. ostalo jedino pranje i peglanje garderobice 8i toga dosta imam a eto dokupicemo ipak po nesto) i da skontamu cemu cemo bebu aBd iznijeti iz bolnice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:05:51
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage moje,ah miline jutra,lakse se dise,a dusu dalo vrijeme za ciscenje Vidim pricate o tim stvarcicama za porod,meni ko god sta kaze ja sve ima vremena jos,al Bgm jos koji dan pa ulazim u osmi mj,nisam ni svjesna da ce to brzo proletiti
joj ja se raspisala ko velika valjda odmorna a i ovo vrijeme mi pase ti i ja smo u par dana s tim sto kod mene wmoze i cim udjem u 9ti zbog grlica i otvaranja tako da kad skontam i nema se bas puno vremena, proleti. pa mi ko da smo juce krecili, onda bio moj rodjendan i otisli na more a evo proslo vise od mjesec i po doslovno leti vrijeme, a ima puno detaljcica koje je bolje zapisivati (ja sam iskopala stare spiskove sta za bebu treba kupiti, sta za mene, sta u kofer, sta kad se bude izlazilo sta ce beba obuci sta ja lijepi spiskovi )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:15:53
M.A.M.
Ma lijepi papir,moja je memorija 0,ma ja zeno draga nemam ama bas nista osim narucenog kreveta za bebu ,zato ima da iduci mjesec bankrotiram,al hajd meni puno i ne treba,gace,ulosci i u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 9:33:50
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
LTM koliko si ti uzimala onih tetra pelena za povoj,i jesi li samo njih koristila,ili njih i svedsku pelenu u kombinacij?
oj draga meni ti je mama to kupila a znas moju mamu (bar po sekinoj prici ) uzela zena 50 komada kaze zlu ne trebalo ali vjeruj mi koristilo se maksimalno, sto pod glavicu sto da je prekrijemo, pa za povoja. kad skontam i treba ti dosta narocito u zimskom periodu jer je znalo proci kroz pelenu (moja kakila ko velika ) uzela mama i onih svedskih pelena ali jedva smo joj objasnili i njoj i sveki da je to zastarjela metoda sad se lijepo jedna pelena samo slozi (kao sto su se prije 2 i milina). mi smo te pelene stavljali u kolica i u sjedalicu posto su predivne pamucne da joj ne bude vruce, koristila ih ja i kad je ona imala 8-9 mjeseci, nosila na more, pa je prekrijem pelenicom, pelenica pod glavu kad pajki u kolicima, pelenica u onu ljulju... ma pelenice na sve strane bas sam ih maksimalno koristila
ma ti si sad ko ja u prvoj trudnoci sve ti treba (jos mi nikog od familije nemamo sa malom djecom da nam je mogao bilo sta dati, sve smo kupovali) zato smo sad rahat, imam sve samo eto tih nekih par sitnica