*pcelica*
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: *pcelica* IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: M.A.M. Pa gledam sad oko kupanja,hajd sapun djeciji ok,pa kamilica,pa neka otopina,moja drugarica se porodila nedavno,i patronazna joj kupala bebu samo nekom otopinom koju je dobila na Jezeru,ono protiv mrse,i ona se morala kupati s tim,i kaze samo malo sapunom Smijem se i pisem,ispade mi ovo sve spansko selo evo npr mi se nismo kupali tim plivaseptom...vec povreemno se sapirali hipermanganom..a licekamilicom, koza savrsena...ja koristila medicinski sapun onaj eucerin...ta,am ni dobro dosao za ranu i za grudi kad se tusiram da se ubacim mi smo se kupali ovih plivaseptom (i ja i malena onim zutim ne crvenim) i njega sam sipala u onu contru za tecni sapun da gosti peru ruke cim udju s vrata (jesam muhanata ko kakva svekrva) koristila sam i ja eucerin (i sapun i kupku) kasnije smo presli na ostale asortimane kupki (dosta smo dobili u porodilistu) a najvise koristimo johnsons onaj ljubicasti (kupku, gel za tusiranje, sampon), ulje smo isto uzeli od lavande ono bed time, i svaku noc je masirali obozavala pred spavanje. sad je samo mazem uljem kad spava mi za pupak doslovno nismo niosta koristili, tako je lijepo i brzo sam od sebe zarastao ali nismo ga ni kvasili (sveki i mama je kupale dok pupak nije otpao), pumpica za nos obavezno, makazice sa tupim vrhom (za noktice), dmove stapice za usi one siroke, hipp krema za lice (to sad koristimo predobra mi), avene termalna vodica (to sve nekad kasnije ukljucili u kozmetiku) A za sta je ova termalna vodica? Joj mene ko kakvo dijete,sve mi nepoznato ko da nisam nikad radjala nikoristila te bebi stvarcice nije ona bas baby stvarcica ali moze proci i kao baby. bukvalno za svei stvasta. dodje u spreju kao dezodorans (s tim st je naravno isplatnije uzeti najvece pakovanje9, moze za ljetne alergije, osipe, za hidraciju koze. da svjezinu licu kad je naprskas na lice... mi je bas koristimo, uvijek je imam narocito ljeti kad idemo na more kad se koza isusuje. evo zvanican opis vode Avène termalna voda Izvor olakšanja za osjetljivu kožu... Avène termalna voda djeluje umirujuće, antiiritacijski i protuupalno, a namijenjena je svim tipovima osjetljive kože. Avène termalna voda glavni je sastojak svih proizvoda Dermatoloških laboratorija Avène. Znaci mogla bih ja to i sebi kupiti jer mi je koza suha haos. Ko smirgl papir Mi smo se na pocetku kupali dva do tri puta sedmicno. Tusiranje nakon svake stolice jer ona kad se ukaki to bude do vrata. Najvise smo koristili pavlovicevu i hipermangan prvih par dana jer je imala nekakav osip po licu i tijelu. Od ulja i mlijeka i krema niveine proizvode. Jer starijoj nista drugo nije odgovaralo pa nisam htijela da rizikujem ni s drugom. Doduse kad se starija rodila slabo je bilo ovih aventovi chiccovih i mustelinih preparata