Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:05:27
LieToMe RR
Znaci citiram:
Ljubavi, sve sto treba za bebu i mene ti je u dvije kese u nosiljci za bebu. Za iznijeti bebu (provjeri jos jednom jel sve sa spiska u kesi) -nosiljka -tetra pelene 2 kom (za prostrijeti ispod bebe i ako nam budu trazili za bebu) -bodi Ilovemum&dad , gegice (one bijele sa usima), kapica, carapice/štramplice -dekica (roza) -pelene (pampers 2 kom) Za mene (provjeri jel sve sa spiska unutra i dopuni sa onim sto sto fali sa spiska a vratio si kuci iz bolnice) -crne pantalone -crna potkosulja -grudnjak -gacice (crne trudnicke) -carape (te u kesi) -tunika (ljubicasta) -crna zimska jakna (ona koju si vratio kuci) -one cizme sto si vratio iz bolnice
Ovo sto si vratio iz bolnice lijepo upakuj (kese imas isto u nosiljci) Vidimo se ujutru Pusa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:09:05
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Znaci citiram:
Ljubavi, sve sto treba za bebu i mene ti je u dvije kese u nosiljci za bebu. Za iznijeti bebu (provjeri jos jednom jel sve sa spiska u kesi) -nosiljka -tetra pelene 2 kom (za prostrijeti ispod bebe i ako nam budu trazili za bebu) -bodi Ilovemum&dad , gegice (one bijele sa usima), kapica, carapice/štramplice -dekica (roza) -pelene (pampers 2 kom) Za mene (provjeri jel sve sa spiska unutra i dopuni sa onim sto sto fali sa spiska a vratio si kuci iz bolnice) -crne pantalone -crna potkosulja -grudnjak -gacice (crne trudnicke) -carape (te u kesi) -tunika (ljubicas_ta) -crna zimska jakna (ona koju si vratio kuci) -one cizme sto si vratio iz bolnice
Ovo sto si vratio iz bolnice lijepo upakuj (kese imas isto u nosiljci) Vidimo se ujutru Pusa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:10:39
*pcelica*
LTM super sto ste ovo sacuvali. Ja svom milion puta ponovila sta ce ponijeti. Sta ce starija obuci kad podju po mene. On zove i kaze nista ne moze da nadje. Na kraju sveki spremila curicu dala mu nosiljku a sve spakovano u nosiljci koja je bila pored krevrtica na sred sobe i on nije mogao naci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:14:44
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
LTM super sto ste ovo sacuvali. Ja svom milion puta ponovila sta ce ponijeti. Sta ce starija obuci kad podju po mene. On zove i kaze nista ne moze da nadje. Na kraju sveki spremila curicu dala mu nosiljku a sve spakovano u nosiljci koja je bila pored krevrtica na sred sobe i on nije mogao naci
ja ko papagaj, zato sam i poslala da imam dokaz da ne bude sutra nisi rekla juce mu govorim krenula na posao i govorim mu ne znam tacno sta sad ali ponavljam 3 puta kaze on nisam debil zapamtio sam kontam u sebi nemoj da bude kasnije nisi mi rekla ja sam to lijepo sve spakovala, napravila spisak poslala sebi na mail kasnije samo u bolnici dopunila sa onim sto je vratio i to je bilo to jesmo se kasnije dobro smijali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:15:37
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Znaci citiram:
Ljubavi, sve sto treba za bebu i mene ti je u dvije kese u nosiljci za bebu. Za iznijeti bebu (provjeri jos jednom jel sve sa spiska u kesi) -nosiljka -tetra pelene 2 kom (za prostrijeti ispod bebe i ako nam budu trazili za bebu) -bodi Ilovemum&dad , gegice (one bijele sa usima), kapica, carapice/štramplice -dekica (roza) -pelene (pampers 2 kom) Za mene (provjeri jel sve sa spiska unutra i dopuni sa onim sto sto fali sa spiska a vratio si kuci iz bolnice) -crne pantalone -crna potkosulja -grudnjak -gacice (crne trudnicke) -carape (te u kesi) -tunika (ljubicas_ta) -crna zimska jakna (ona koju si vratio kuci) -one cizme sto si vratio iz bolnice
e necu sve spasiti... nece mi trebati jaknaa
i ja cu modifikovati ne trebaju mi cizme, jakna, tunika dugih rukava
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:16:15
*pcelica*
Btw da napomenem da je dosao po mene u pola jedanaest a nas pustili u jedan . Dva i po sata je cekao. Jos mu fino rekla da necu prije jedan biti otpustena. I sad mi kaze da se ne brinem da ce se on o svemu brinuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:33:46
LieToMe RR
Btw da napomenem da je dosao po mene u pola jedanaest a nas pustili u jedan . Dva i po sata je cekao. Jos mu fino rekla da necu prije jedan biti otpustena. I sad mi kaze da se ne brinem da ce se on o svemu brinuti
meni Nakas ujutru rekao kad je bila smjena tj vizita cini mi se Beciragic dosao u smjenu i govori Nakas: ona je juce bila za 10 danas ide kuci ovaj govori vidjecemo(kontam stas ba vidjeti ja idem ) u to Nakas govori ide ide ona 100% kasnije mi rekli da ce me pustiti izmedju 11 i 12 dok me pregleda doktor samo. Ja mm javila, i poslala mail. Nije on zurio posto je kuci kod nas dosao odbor za docek (i svekijevci i mama i tata i brat, djever...) pa su onda ko stari svatovi po mene i bebu, jedni ostali jedni dosli pred bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 13:53:03
*pcelica*
Po mene prvi put dosli ko po mladu. Ko svatovi. Drugi put mm i ja se dogovorili da dodje samo on zaova i malena. Ostali pravac kuci. Dobro je i njih dvije pokupio cudi me kako ih nije zaboravio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 14:36:08
maksi
Dan zene,
Ja iskoristih vrijeme da ispeglam tonu vesa koju sam skupila danima a nisam mogla po vrucini peglati.
Ja cu iduce sedmice kod Nakasa na kontrolu pa ko ima iskustva neka pise.
Nisam nista citala pa nemam sta komentarisati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 14:44:52
ninuska
Dobar ti spisak ltm . evo mene na otoci. Dovela malu u igraonu Pin Pon, a ja kahvenisem. Sad ce mi i mama doci, pa cemo zajedno sacekati muza. Taman u blizini radi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 14:48:53
ninuska
Po mene prvi put dosli ko po mladu. Ko svatovi. Drugi put mm i ja se dogovorili da dodje samo on zaova i malena. Ostali pravac kuci. Dobro je i njih dvije pokupio cudi me kako ih nije zaboravio
Po mene dosli mama, tata, muz, sestra, rodica, djever i njegove dvije cure . Eh, jesu li ovo svatovi.... . Sad ne vjerujem da ce svi dolaziti. Ne svidja mi se u Vojnoj sto moras prolaziti kroz cekaonu, provlaciti se izmedju stolica da bi dosao do sobe za presvlacenje...moram uputiti kritiku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 14:55:47
ninuska
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan zene,
Ja iskoristih vrijeme da ispeglam tonu vesa koju sam skupila danima a nisam mogla po vrucini peglati.
Joj, dobra si. Jel' sramota reci da ja ne peglam nista. Jedino kosulju ako moram. A nakas ti je ok. Moja prijateljica je 2 trudnoce vodila kod njega i kaze da je ekstra. A ide kod njega i ltm
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 14:58:58
rose
po mene dosli tata, muz, i jetrva (tada jos nije bila udata za djevera) ...ostali (mam i svekijevci) su me kuci cekali, kasnije kuma dosla s posla pravo kod nas a djever je radio ...ovaj put aBd planiram da dodje moj tata, mm i S da iznese seku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:00:07
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
Dan zene,
Joj, dobra si. Jel' sramota reci da ja ne peglam nista. Jedino kosulju ako moram. A nakas ti je ok. Moja prijateljica je 2 trudnoce vodila kod njega i kaze da je ekstra. A ide kod njega i ltm
nije sramota..ja ne peglam nista sem Sajinih gaca i to razumijete da ne peglam radi estetike vec iz higijenskih razloga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:08:12
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
Dan zene,
nije sramota..ja ne peglam nista sem Sajinih gaca i to razumijete da ne peglam radi estetike vec iz higijenskih razloga
Ja ni to . ispeglacu bebece stvari aBd. A,,da znas kako dobru peglu imam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:17:20
rose
mislim ja po potrebi ispeglam majicu, pantole, haljinu...ali ne peglam..jer se svakako u ormaru sve opet izguzva ..e sad za bebece stvari tu cu se napeglati..sajine sam peglala sigurno 6 mjeseci..svaku krpicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:35:00
*pcelica*
Po mene dosli mama, tata, muz, sestra, rodica, djever i njegove dvije cure . Eh, jesu li ovo svatovi.... . Sad ne vjerujem da ce svi dolaziti. Ne svidja mi se u Vojnoj sto moras prolaziti kroz cekaonu, provlaciti se izmedju stolica da bi dosao do sobe za presvlacenje...moram uputiti kritiku
Prvi put sveki ostala kuci da nas doceka, a babo radio. Ostali svi dosli. MM zaova njen muz, moje sestre zet mama, djeca od zaove i sestre. Ko da se kakva princeza porodila Drugi put nisam htjela nikog. Sta ce mi dolaziti pa onda svi kuci. Brate idite pravo kuci i cekajte, sto da mucim ljude bez potrebe Ja sam inace cudna osoba. Ne volim kad se oko mene previse titra i ugadja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:37:19
*pcelica*
mislim ja po potrebi ispeglam majicu, pantole, haljinu...ali ne peglam..jer se svakako u ormaru sve opet izguzva ..e sad za bebece stvari tu cu se napeglati..sajine sam peglala sigurno 6 mjeseci..svaku krpicu
ni ja nista ne peglam. Odustala sam. Ispeglam slozim u ormar i onda opet peglam kad hocu da obucem. Sad peglam samo po potrebi. Sta ko izvuce iz ormara ja popeglam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:53:28
LieToMe RR
Dan zene,
Joj ti si bas za batina pa ti nista ne citas, meni prvu trudnocu vodio Nakas imala cast i da mi bude na porodu. I sad sad mu bila zbog bolovanja onog u aprilu martu vise se i ne sjecam. Meni je on super, strucan prije svega, opusten, nasmijava te (kad se malo bolje upoznate), kulturan...sta ja znam meni je super kao doktor. mene je kupio u prvoj trudnoci kad sam dosla prvi put kod njega i pregledao me (ja dosla jer sam mislila da trebam dolaziti i voditi paralelno trudnocu i kod njega zbog poroda u drzavnoj) i nalaz napisao, i ja na izlasku on mene doziva pita trebal bolovanje ja onako zblanuta gledam reko ne treba hvala. Kasnije mu dosla zbog onog sa grlicem...gleda on u mene reko evo mene po ono bolovanje
Ja ga toplo svima preporucim. Stvarno me se dojmio i kao doktor i kao osoba, a mene je tesko kupiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 15:59:30
LieToMe RR
ni ja nista ne peglam. Odustala sam. Ispeglam slozim u ormar i onda opet peglam kad hocu da obucem. Sad peglam samo po potrebi. Sta ko izvuce iz ormara ja popeglam
ma ja dosta peglam, najmanje svog vecina majica je od stvarno super pamuka sto se ne guzva i generalno su kod mene ti materijali sto su laganiji i ne zahtjebvaju neko peglanje, lijepo se sloze. od malene i muza skoro sve peglam...kad su teski za odrzavanje ja sam malo peglativna po pitanju uredno sti kod nas su ormari pod konac sve poslozeni, sve na svom mjestu uvijek, tako da nema duplogpeglanja kad se jednom poslozi (da odrzavam i ormar mm popeglam sve poslozim gdje bi on bio bez mene ) i curicino peglam skoro sve (sem onog sto se ne mora) ali vecina stvari se mora peglati (gacice, majice, haljinice...) e da, provjereno nemam OKP drugarica je doktorica konstatovala je da nije toliko kriticno samo sam eto malo vise pedantna i uredna ali bude me sramota kad tako dodju kuma i drugarice pa se pocnu zezati eto stigles li pored djeteta i posla slagati ormare pa kao da otvore ne bi li me zatekle nespremnu e onda se zacrvene i one i ja, one sto zateknu sve pod konac a ja sto jos uvijek imam i zivaca i vremena sve drzati pod konac
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:03:20
rose
nisam pedanterija...menio je to sve gubitak vremena..pa zar nije ljepse...lezasti i gledati film ili izaci vani na sladoled...ici u shopping..mislim znam ja da ti sev ovo stignes...ali .... ma ne mogu ja to..sklonim, slozim u ormare, i dosta od mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:14:28
LieToMe RR
nisam pedanterija...menio je to sve gubitak vremena..pa zar nije ljepse...lezasti i gledati film ili izaci vani na sladoled...ici u shopping..mislim znam ja da ti sev ovo stignes...ali .... ma ne mogu ja to..sklonim, slozim u ormare, i dosta od mene
a fakat stignem sve mi u kancelariji imamo obicaj ponedjeljkom ujutru da prepricamo kako smo vikend proveli i ja kad pocnem da nabrajam...kaze meni kolegica izvini jel kod tebe dan nesto duze traje ali dobra sam u multitaskingu juce pricam s mamom i nosim cvijece u kadu da ga istusiram (14 saksija sa balkona) i plus jos cistim balkon i malo stakla prebrisala u po frke moja mama uvrijedjeno jel ti to nesto radis jel ja tebe zadrzavam jok kontam sjedicu po sata i pricat i blejat u prazno
do duse meni je kvalitetan san i 6 sati ali u komadu... meni je gore kad legnem rano ko neku noc pa mi vruce, pa mi se piski, pa hocu da se okrenem...svaki mi klinac smeta da prostite...za sve se probudim i kao spavala sam 8-9 sati a u stvari nisam ni 6 kad saberem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:19:44
*pcelica*
Mameni nema nista gore nego kad popeglam slozim i kad hocu da obucem one mi linije sa strane. Zato prije oblacenja pegla. kosuljei ono sto stoji na ofingerima popeglam, ali pantole i majce ne. A i kod mene su ormari pod konac. Mislim da imam OKP kad su ormari u pitanju. Mami kad odem odmah se zarovim u sestrn ormar i prelozima ga jer ona samo nagura stvari da joj ne smetaju. Mladja je sad u fazi da se stalno nesto presvlaci , njenormar skoro svaki dan slazem, i u pola dana i pola noci znamgdje mi se sta nalazi kako u mojim ormarima tako i kod mame
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:23:49
rose
a fakat stignem sve mi u kancelariji imamo obicaj ponedjeljkom ujutru da prepricamo kako smo vikend proveli i ja kad pocnem da nabrajam...kaze meni kolegica izvini jel kod tebe dan nesto duze traje ali dobra sam u multitaskingu juce pricam s mamom i nosim cvijece u kadu da ga istusiram (14 saksija sa balkona) i plus jos cistim balkon i malo stakla prebrisala u po frke moja mama uvrijedjeno jel ti to nesto radis jel ja tebe zadrzavam jok kontam sjedicu po sata i pricat i blejat u prazno
do duse meni je kvalitetan san i 6 sati ali u komadu... meni je gore kad legnem rano ko neku noc pa mi vruce, pa mi se piski, pa hocu da se okrenem...svaki mi klinac smeta da prostite...za sve se probudim i kao spavala sam 8-9 sati a u stvari nisam ni 6 kad saberem
ma ja volim da lezim i spavam...i valjam se po krevetu...draza mi kafana od kuce...ako ne moram biti u kuci, idem vani a ako sam kuci malo nesto uradima vecinu ostavim za sutra