Finepex
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Alma_27 Ziel, ne bih ja tu plaho hodala po jajima da se on ne uvrijedi nego bih rekla da: 1. Hocu da se zakljucavam kad sam u kuci jer hocu da budem rahat i hodam gologuza ako mi je cejf i 2. Kad izlazimo i mi zakljucamo kucu, nece svekijevci biti uvrijedjeni jer a) znaju da smo vani, pa svakako nece ni hvatati za steku i nece ni znati da je zakljucano, b) ako bi se popeli gore pa htjeli da udju iako znaju da smo vani, morali bi prvo objasniti sta to njuskaju po stanu, a to ne bi, poznavajuci nas mentalitet, priznali nikad. I mirna Bosna. Vala potpisujem svaku rijec. Ono sta sam ja na neki nacin vidjela da ona ima , kako da kazem, kod nje je nekako veci problem s muzem, kako ce mu reci ovo, kako ono, nego bilo sta drugo. Ako se ja moram plasiti hocul biti prebijena ili uvrijedjena sto cu nesta reci, brate dragi onda bolje da se odmah razidjemo... ipak koliko sam shvatila ona je tek u 5-6 mj.braka. Ako se sada "plasi" nesta reci..kako ce biti sutra? Mi nikada necemo znati njihov stvarni odnos, ali po onome sta je napisala.. ja sam shvatila da ona njemu ne smije nista zucnut, Zasto on malo ne pogleda da se njezina osjecanja ne povrijede kada on nesta pocne pricat? Ovako nekako ispada uh ako to kazem on ce se naljutiti, on ce reci ovo, on ce reci ono.. Slazem se s vama, tako sam i ja razmisljala prije nego sam se udala, a i sad ja njemu lupim svasta, nije da ne smijem zucnuti, ja sam navikla u kuci od mojih roditelja da mi se zacas nesto posvadjamo ali ipak pricamo i volimo se i ne damo jedni na druge bez obzira sta je ko kome rekao u bijesu, a u ovoj novoj kuci oni mnogo sute, svekar, svekrva, zaova to je sve nesto sutljivo, imam osjecaj da ne smiju izraziti svoje misljenje, cak im komsije dolaze u njihovu garazu i uzimaju sta hoce bez pitanja , njima to smeta a nikad nisu rekli, nikad nisu to sprijecili ili stavili tacku. Mene to nervira od njih, bas sam drugacije odgojena i njima je cudno kad ja kazem svoje misljenje bez dlake na jeziku ljudi ostanu bez komentara , zato sto i oni to isto misle kao ja samo sto ne kazu na glas, ne znam cega se boje , al i ja haman sad pocela biti takva a ne zelim, postavila sam ja distancu od pocetka sto se tice i njegovih i mojih, al to za vrata nekako nismo rijesili, stoji nerjeseno, a moram isto reci da mi je muz osjetljiv lako se naljuti i onda ne prica danima, mi nismo bili u dugoj vezi prije braka da me upozna 100% mozda mu je zato cudno sad neko moje razmisljanje itd. ne bojim ga se , nego samo ne bih zeljela da ga povrijedim, jer znam da je osjetljiv... zato vas pitam za neku ideju za najbezbolniji nacin da pocnem zakljucavati... Ima ono hiljadu razloga zasto da ne zakljucavam, npr ako se sta zapali u kuci, ako pukne cijev, i tako to, ali to moze nikad da se ne desi da se razumijemo, a i nekad kad smo van mm i ja, zna me nazvati zaova npr. JEL MOGU UZETI TVOJ MIKSER HOCU DA NAPRAVIM NEKE KOLACE , i sta joj reci UZMI ENO GA TU I TU. Ne znam koliko me razumijete, mnogo su povezani kao porodica samo sto u kuci vlada neki strah od izrazavanja licnog misljenja. Ovo ostalo, imam utisak da samo zelis opravdati svoj odnos, koji ustvari nije odnos. Ako vec komsijama ne smiju nista reci, zasto bi tebi rekli? Sto se tice onoga drugog podebljanog to je upravo ono o cemu govorim, iako mi je malo cudno kako se neko moze "zabavljati" tako dugo a da muz nije upoznao svoju zenu. Ako se ne varam ti si na drugoj temi pisala kako te zna izvrijedjat pa praviti se kao da nista nije bilo, ako se ne varam zadnji put te dobro izvrijedjao pa ti prisao s ledja, kao rukom, rekao kao da te voli ovo ono, pa si pisala da ti je najgore sto se pravi kao da nista nije bilo..ako se ne varam. To je upravo onaj odnos kojeg ti imas s muzem. I ti imas izbor kao zena. Da se to rjesava iliiii da mu okrenes ledja. Zasto tvoj muz nebi pazio da tebe ne uvrijedi? Zasto mu tolerises da danima ne prica s tobom? Ispada da mu neces smjeti nista reci.. jesi li se ikad zapitala zasto on malo ne pazi na tvoja osjecanja? Zasto ne pazi sta ce reci..ili to "lupiti". jel ti to on rekao? Znas najgore je kada imas zivotnog partnera koji te ne shvaca kao osobu, ne prihvata tvoje rzmisljanje. Ne prihvata te takvu kakva jesi. Zasto ga npr.jendom ne pitas kada te uvrijedi, da li je tako slusao kao dijete kako njegov otac vrijedja njegovu mamu? Drugo podebljano, opet t epitam, zasto mu moras lagati i izmisljati razloge? Zakljucavam , jer mi se zakljucava. Kratko i jasno. Sto se tice zaove, to je isto da ne kazem tako glupo, da mene sada moja nazove i pita, eh Nahla, onaj tvoj ormar sa stvarima..smijem li ja uzeti to i to. Iako ja u toj kuci npr ne zivim. Imam svojih stvari i svoju sobu. Nekako sta ocekujes ako vec zivis u tudjoj kuci? Tebi je vec preodredjeno da sve dijelis. Ili na indirektan nacin si mogla uzeti mikser, tj novi pa prilikom predaje reci, evo da mi vise ne ulazite na sprat.
< Poruku je uredio Finepex -- 20.5.2015 10:36:33 >