Finepex
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Medić* IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Medić* IZVORNA PORUKA: ziel A vec sam pisala na drugoj temi , zanimaju me vasa misljenja... Situacija je sljedeca: Vec smo 6 mj. u braku, moj muz i ja. Zivimo u kuci gdje su i njegovi roditelji i njegova mladja sestra, oni u donjem spratu a mi u gornjem, zajednicki ulaz pa kad se udje onda ima poseban ulaz za gornji sprat imaju vrata koja se zakljucavaju. Nisam ni jednom zakljucala do sad, iako sam zeljela da se zakljucavaju ta vrata , bas da mi ne bi niko ulazio tako kad hoce, da me nadje u nekim nezgodnim situacijama i sl. a kako sad odjednom poceti zakljucavati nakon 6 mj. nezakljucavanja? Mislim da bi i muz se oglasio tu, vjerovatno bi rekao PA ONI SU MOJI RODITELJI, IONAKO SE NE PENJU SKORO NIKAD, OSIM KAD IH POZOVEMO. A meni glupo i kada negdje idemo van kuce, ta moja vrata otkljucana, nije mi svejedno, koliko god im vjerovala. Nije mi svejedno. Sta bi vi da ste na mom mjestu? Zakljucala vrata iako do sada nisi. Jednostavno vas dom, vasa privatnost. Moze bilo ko da naleti, pa i svekijevci. Vrata se zakljucavaju uvijek. Bar bih ja bez dileme. Kako objasniti prvo muzu kada negdje krenemo npr danas vec, kada zakljucam a on pita ZASTO ZAKLJUCAVAS? Sta reci a da s ene uvrijedi. J a moram bas paziti da ne pomisli da ja njegovim ne vjerujem ili tako nesto... To me kopka. Sto se njih tice ja smijem. A muz mi je malo osjetljiv za neke sitnice... Ma razumijem te. Ali eto s obzirom da je osjetljiv na te stvarcice nadji nacin da mu objasnis da tako treba, da se nikada ne zna ko moze banuti i doci vam na vrata a vi ili jeste ili nista tu nebitno, Mirno mu objasnis i razgovarate ( izneses i to da ne zelis da pomisli da ti ne vjerujes njegovim i da te pokusa razumjeti ) Upravo mi sinu neka misao Iako zvuci podlo haha. Al sta me briga. Navalicu na njega, a kad kaze DA SE NECE NEKO POPETI HAJMO U SPAVACU. E onda cu ja njemu reci: ODOH JA ZAKLJUCATI NAS ULAZ PA SE NECES VISE TRZATI NA SVAKI SUM Jel dobra ideja? Izvini ako grijesim, ali ja imam utisak po svakoj tvojoj dosad napisanoj poruci, da se ti svog muza plasis. Uh ako kazem ovo, ako kazem ono. Sta se desi kada on tebi nesta kaze? Zasto on nebi pazio hoces li se ti uvrijediti? jel se pravi kao da nista nije bilo, ili ti trci na koljena i izvinjava se sto je to nesta rekao? Daj bona.. Niti ti je potrebno da izsmisljas razloge niti nista, fino, zakljucacu vrata jer mi se zakljucava,. I kada to izgovaras gledaj ga pravac u oci, ako ti pogled letao okolo onda znaci da nisi sigurna sta zelis. Mozes li stati, gledati ga u oci i nesta reci? Uspravno.
< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 16:36:17 >