Finepex
|
IZVORNA PORUKA: ljubicica5 Zna da se pokusavam zaposliti, cak mi je pomogao da izvadim sve papire, ali je u stilu : sumnjam da ce te primiti, tu treba stela. A ima jako dobre poznanike u firmi gdje radi ali nikad to nije probao iskoristiti za mene jer je to za njega nemoralno. U biti, on voli nase dijete, i kada je jako umoran posveti joj paznju i igra se barem na kratko s njom. Cesto joj donese neki slatkis s posla ili sokic isl. Ali meni je najveci problem sto bukvalno pravi budalu od mene, govoreci da mi taj novac zajedno potrosimo, sto nikako ne moze biti istina. Rijetko kad kupim meso, voce kupim samo za kcerku, odjecu za sebe ni ne kupujem, sve sto sam za 4 godine braka sebi kupla je ves tri para vesa, grudnjak i potkosulje pred porod, ali bukvalno je tako. I sada mi je najgore sto smo blizu mojih oni polahko uvidaju situaciju i mam me pocinje zapitkivati gdje su nam pare, jer vide da ni djetetu nista ne mozemo priustiti. Ali ja se zaista trudim da sve to osaburam, da mu nisam zvocalo, i trudim se da osjeti moju ljubav... ali ne znam vise do kad cu moci, sve cesce uhvatim sebe kako razmisljam oo razvodu, pogoto sada nakon sto sam vidjela da svaku vece gleda slike bivse na fb, ne znam ali se osjecam izdano. Sto se tice recenice "sumnjam da ce te primiti", je upravo ono gdje upravo muskarac koji prizeljkuje da ce zena biti primljena kaze, ma hej, super si, najbolja si, primit ce te. I ako te ne prime, pokusat cemo dr.firme.. a ne ovako nekako..razbija motivaciju..drugo za posao.. cu se vratiti na recenicu koju si ranije rekla.. IZVORNA PORUKA: ljubicica5 a ja nikad nisam izlazila iz kuce, jer bih bila kurva ako bi izlazila bez njega. Izvini sto se vracam na prvi post. Razlog zasto sam te pitala zna li za tvoje planove, jeste ova recenica, Mislim.. svaka rijec ima svoju tezinu, a pogotovo kada je u pitanju.. ovaka teska optuzba, teska rijec. I zapitala sam se, ako bi vec ispala..da ne kazem sta kada bi izlazila bez njega..kako bi to bilo kada bi radila? Jos na primjer gdje ima i drugih muskaraca.. iako ti mozes naci posao gdje su same zene.. Nekako imam utisak da imas tipa muskarca kraj sebe koji voli da je dominantan, da on tebe kontrolise. Onda, da se vratimo na onaj drugi komentar. Zasto npr. ne trazis da vrsite evidenciju sta se sve kupi, plati, pa cete imati jasnu definiciju gdje pare odose. Imam utisak da on ne dozvoljava da ti bilo scim upravljas, jer bi ispalo da ga kontrolises, pa ko veli..lakse je da on tebe kontrolise. Normalno je da ce on mozda i svojima dati, ali nije normalno da ti sebi ne kupis makar jednu majicu, nesta novo.. Znas kako ti je kod mene? Bez obzira sto svako ima svoju platu, ipak prvo rijesimo zajednicke troskove. Znaci pare na sto, pa s epise, sta gdje ode. Dio se odvoji u stek, a dio podijeli da svako ima za sebe. Bez obzira ako neko ima vecu a neko manju platu, sve se dijeli. Pa na kraju oboje imamo isti iznos novca u dzepu. I sve ima evidencija u rokovniku. IZVORNA PORUKA: kocka Pa znas kako, ako je to sve tako objektivno sagledano sa tvoje strane, nema sta vise da trazis sa njim. Takvo ponasanje je neprihvatljivo, tim vise sto ste frisko u braku. Ja bih se vratila roditeljima, ako su voljni da ti pomognu sa djetetom i da nastavis skolovanje. Mlada si i imas neku perspektivu. Perspektiva se uvijek ima. Bilo da je covjek mlad ili star. Izbora se ima.