|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Savjet ako moze..?
19.5.2015 16:48:02   
Galicia
Nema svako fer odnos prema svom partneru. Meni je nepoznanica da nesto mm i ja si ne mozemo reci direktno a da se ne plasimo reakcije. Meni sto na umu to na drumu, takodje i njemu. I nema puno objasnjavanja oko nekih stvari.
Kod ove clanice to nije slucaj, ipak se malkice boji svog muza. Zasto? To ne znam i ne shvatam. Zna ona zasto.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 551
19.5.2015 17:23:20   
Finepex
IZVORNA PORUKA: Galicia

Nema svako fer odnos prema svom partneru. Meni je nepoznanica da nesto mm i ja si ne mozemo reci direktno a da se ne plasimo reakcije. Meni sto na umu to na drumu, takodje i njemu. I nema puno objasnjavanja oko nekih stvari.
Kod ove clanice to nije slucaj, ipak se malkice boji svog muza. Zasto? To ne znam i ne shvatam. Zna ona zasto.

Meni je samo cudno kako se neko ustrucava da kaze bilo sta svom muzu. da ne kazem da tog muza ne zanima kako se ona osjeca, jer ako mu ona pocne pricat ispada protiv njega...
I ne samo to koje mogu da trpe da ih muz vrijedja odpocetka braka, pa onda dodju s jednim "sexom" kao da nista nije bilo. Daj mani me te politike. I onda vidis problemi se samo gomilaju, jedan zadrugim. Ne mozes ti rijesiti problem na nacin kako je nastao.

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 552
19.5.2015 17:25:13   
Finepex
IZVORNA PORUKA: Galicia

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

moj babo tako smatra da je simpaticno kada dijete opsuje, sreca niko ostali u nasem okruzenju ne smatra niti koristi psovke u svakodnevnom govoru, ali dijete je ako spuzva. dovoljno je jednom da cuje i gotovo. sa druge strane moj babo mnogo voli moju A i dao bi ruku za nju, mozes mu u oci dirat ali ne u nju. kada smo prvi put dosli u situaciju psovanja rekla sam mu, ako ona nauci da psuje, ako je on nauci ili ako pokupi, svaki put kada opsuje uzet cu je, dovesti kod njega i ispred njega je isibati...zna da hocu i da ne blefiram jer zna mene vrlo dobro. i svaki put ce gledati kako je sibam i kako ona place i kako je boli i znat ce da je on kriv za to. i rekla sam mu da cu joj svaki put reci da pita dedu zasto je dobila batine. tada je bio na mene ljut par dana...ali vise nije pokusavao. jednostavno, to je moje dijete, ali ja se necu sama boriti sa posljedicama necijih postupaka. ok nauci je da psuje ali ces i gledti kakve su posljedice i vidjet ces da se ne zezam kada kazem da ne odobravam.
kod
tebe je specificna situacija, i naravno nisam za to da dijete ne ostaje sa njima. voljet ce ih i oni ce voljeti njega...ali mislimd cete vi tu morati malo zustrije odgajati i postaviti se kako treba. ne premlako, ne ispraznim negodovanjem. mislim da cete uspjeti aBd.

Ne razumijem. Zbog jedne budale, citaj svog oca, ti ces kazniti svoje dijete, sto ti je pod srcom raslo?
Ako je iko za degeneka, to je onda tvoj otac.
I kako ces djetetu objasniti cemu sluze batine?

Mozda je malo neprimjereno sto si ga nazvala budalom, ali se slazem s ostalim tekstom. Ispada da dijete dobiva batine jer je neciji otac pogrijesio, jer neciji otac psuje ko kocijas i sl. Ovo vazi i za ostale slucajeve batinjanja djece. Ipak djetetu treba zdrava okolina a ne da raste s familijom koja psuje, i kojoj je to dio svakodnevne komunikacije. I ono najgore, ono nece svojoj familiji nista reci, nego ce prebiti dijete koje je upravo to nesta naucilo od njezine familije.

Sto se tice onog drugog romana, meni se cini sreca ga je pisala. u jednom trenutku sam se zapitala kakve su to majke pored kojih tudje dijete moze sjediti mokro. Ne samo to, kakva je to zajednica, da si tu bila ti, bila svekrva, bio tvoj muz..ko je jos bio? Haman 4-5 ODRASLIH a pored vas..mokro dijete..jer to dijete nije tvoje niti tamo cije pa da neko osjeti potrebu da to dijete presvuce..

Imam pitanje, d ali je tako i kada se izadje na ulicu? Ti gledas gdje je tvoje dijete..a tudje..nek leti i pod auto. Nije tvoje..jelda..

< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 17:29:47 >

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 553
19.5.2015 17:53:21   
Finepex

IZVORNA PORUKA: sreca_

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne znam šta znači istukli dijete
al ćušnuti, ok mi je user posted image

ono npr Esma nešto ćapa što ne treba i sveki joj kaže ne, ne, ona opet, ako je malčice pucne po dupetu ne bi mi bilo zabermedet

koliko ja znam istuci znaci dobro nasibati djete

Svekar je mladjeg jednom toliko udario po ruci (jer je ovaj dirao sijalicu sa stepenica je nekako dohvatio) nekim stapom da je dijetu ruka-shaka poplavila i otekla. Inace ih prutem isibaju.

A sto ce sijalica na stepenicama? user posted image user posted image user posted image

nekako me stvarno nervira i odvratno mi je kada se djeca batinjanju jer npr diraju nesta sto neko ko je ODRASTAO ostavi, cudi me da nije na sred ceste ostavio, poogotovo sto u kuci ima malo dijete. Drugo batinjanje djece jer SLUCAJNO razbiju casu ili tanjir. Ispada zaista da je to nesta vrijednije od djeteta. Batinjanje zbog tamo necijih tudjih gresaka. Kao da se djetetu ne moze objasniti na lijep nacin da je nesta opasno i da to mogu dirati samo veliki, i kada ono odraste onda ce i ono to dirati. Kratko i jasno.

Ili kada se pije kahva, dijete prospe kahvu, SLUCAJNO,m degenek (batine), a kada odrasli prospe onda je "nafaka" ..koja ironija.

(odgovor članu sreca_)
Neposredna veza do poruke: 554
20.5.2015 7:38:54   
ziel

IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Ziel, ne bih ja tu plaho hodala po jajima da se on ne uvrijedi nego bih rekla da:

1. Hocu da se zakljucavam kad sam u kuci jer hocu da budem rahat i hodam gologuza ako mi je cejf i
2. Kad izlazimo i mi zakljucamo kucu, nece svekijevci biti uvrijedjeni jer
a) znaju da smo vani, pa svakako nece ni hvatati za steku i nece ni znati da je zakljucano,
b) ako bi se popeli gore pa htjeli da udju iako znaju da smo vani, morali bi prvo objasniti sta to njuskaju po stanu, a to ne bi, poznavajuci nas mentalitet, priznali nikad.

I mirna Bosna.

Vala potpisujem svaku rijec.

Ono sta sam ja na neki nacin vidjela da ona ima , kako da kazem, kod nje je nekako veci problem s muzem, kako ce mu reci ovo, kako ono, nego bilo sta drugo. Ako se ja moram plasiti hocul biti prebijena ili uvrijedjena sto cu nesta reci, brate dragi onda bolje da se odmah razidjemo... ipak koliko sam shvatila ona je tek u 5-6 mj.braka. Ako se sada "plasi" nesta reci..kako ce biti sutra?
Mi nikada necemo znati njihov stvarni odnos, ali po onome sta je napisala.. ja sam shvatila da ona njemu ne smije nista zucnut, Zasto on malo ne pogleda da se njezina osjecanja ne povrijede kada on nesta pocne pricat?
Ovako nekako ispada uh ako to kazem on ce se naljutiti, on ce reci ovo, on ce reci ono..

Slazem se s vama, tako sam i ja razmisljala prije nego sam se udala, a i sad ja njemu lupim svasta, nije da ne smijem zucnuti, ja sam navikla u kuci od mojih roditelja da mi se zacas nesto posvadjamo ali ipak pricamo i volimo se i ne damo jedni na druge bez obzira sta je ko kome rekao u bijesu, a u ovoj novoj kuci oni mnogo sute, svekar, svekrva, zaova to je sve nesto sutljivo, imam osjecaj da ne smiju izraziti svoje misljenje, cak im komsije dolaze u njihovu garazu i uzimaju sta hoce bez pitanja , njima to smeta a nikad nisu rekli, nikad nisu to sprijecili ili stavili tacku.
Mene to nervira od njih, bas sam drugacije odgojena i njima je cudno kad ja kazem svoje misljenje bez dlake na jeziku ljudi ostanu bez komentara , zato sto i oni to isto misle kao ja samo sto ne kazu na glas, ne znam cega se boje , al i ja haman sad pocela biti takva a ne zelim, postavila sam ja distancu od pocetka sto se tice i njegovih i mojih, al to za vrata nekako nismo rijesili, stoji nerjeseno, a moram isto reci da mi je muz osjetljiv lako se naljuti i onda ne prica danima, mi nismo bili u dugoj vezi prije braka da me upozna 100% mozda mu je zato cudno sad neko moje razmisljanje itd. ne bojim ga se , nego samo ne bih zeljela da ga povrijedim, jer znam da je osjetljiv... zato vas pitam za neku ideju za najbezbolniji nacin da pocnem zakljucavati...
Ima ono hiljadu razloga zasto da ne zakljucavam, npr ako se sta zapali u kuci, ako pukne cijev, i tako to, ali to moze nikad da se ne desi da se razumijemo, a i nekad kad smo van mm i ja, zna me nazvati zaova npr. JEL MOGU UZETI TVOJ MIKSER HOCU DA NAPRAVIM NEKE KOLACE , i sta joj reci UZMI ENO GA TU I TU. Ne znam koliko me razumijete, mnogo su povezani kao porodica samo sto u kuci vlada neki strah od izrazavanja licnog misljenja.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 555
20.5.2015 10:24:17   
Finepex
IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Ziel, ne bih ja tu plaho hodala po jajima da se on ne uvrijedi nego bih rekla da:

1. Hocu da se zakljucavam kad sam u kuci jer hocu da budem rahat i hodam gologuza ako mi je cejf i
2. Kad izlazimo i mi zakljucamo kucu, nece svekijevci biti uvrijedjeni jer
a) znaju da smo vani, pa svakako nece ni hvatati za steku i nece ni znati da je zakljucano,
b) ako bi se popeli gore pa htjeli da udju iako znaju da smo vani, morali bi prvo objasniti sta to njuskaju po stanu, a to ne bi, poznavajuci nas mentalitet, priznali nikad.

I mirna Bosna.

Vala potpisujem svaku rijec.

Ono sta sam ja na neki nacin vidjela da ona ima , kako da kazem, kod nje je nekako veci problem s muzem, kako ce mu reci ovo, kako ono, nego bilo sta drugo. Ako se ja moram plasiti hocul biti prebijena ili uvrijedjena sto cu nesta reci, brate dragi onda bolje da se odmah razidjemo... ipak koliko sam shvatila ona je tek u 5-6 mj.braka. Ako se sada "plasi" nesta reci..kako ce biti sutra?
Mi nikada necemo znati njihov stvarni odnos, ali po onome sta je napisala.. ja sam shvatila da ona njemu ne smije nista zucnut, Zasto on malo ne pogleda da se njezina osjecanja ne povrijede kada on nesta pocne pricat?
Ovako nekako ispada uh ako to kazem on ce se naljutiti, on ce reci ovo, on ce reci ono..

Slazem se s vama, tako sam i ja razmisljala prije nego sam se udala, a i sad ja njemu lupim svasta, nije da ne smijem zucnuti, ja sam navikla u kuci od mojih roditelja da mi se zacas nesto posvadjamo ali ipak pricamo i volimo se i ne damo jedni na druge bez obzira sta je ko kome rekao u bijesu, a u ovoj novoj kuci oni mnogo sute, svekar, svekrva, zaova to je sve nesto sutljivo, imam osjecaj da ne smiju izraziti svoje misljenje, cak im komsije dolaze u njihovu garazu i uzimaju sta hoce bez pitanja , njima to smeta a nikad nisu rekli, nikad nisu to sprijecili ili stavili tacku.
Mene to nervira od njih, bas sam drugacije odgojena i njima je cudno kad ja kazem svoje misljenje bez dlake na jeziku ljudi ostanu bez komentara , zato sto i oni to isto misle kao ja samo sto ne kazu na glas, ne znam cega se boje , al i ja haman sad pocela biti takva a ne zelim, postavila sam ja distancu od pocetka sto se tice i njegovih i mojih, al to za vrata nekako nismo rijesili, stoji nerjeseno, a moram isto reci da mi je muz osjetljiv lako se naljuti i onda ne prica danima, mi nismo bili u dugoj vezi prije braka da me upozna 100% mozda mu je zato cudno sad neko moje razmisljanje itd. ne bojim ga se , nego samo ne bih zeljela da ga povrijedim, jer znam da je osjetljiv... zato vas pitam za neku ideju za najbezbolniji nacin da pocnem zakljucavati...
Ima ono hiljadu razloga zasto da ne zakljucavam, npr ako se sta zapali u kuci, ako pukne cijev, i tako to, ali to moze nikad da se ne desi da se razumijemo, a i nekad kad smo van mm i ja, zna me nazvati zaova npr. JEL MOGU UZETI TVOJ MIKSER HOCU DA NAPRAVIM NEKE KOLACE , i sta joj reci UZMI ENO GA TU I TU. Ne znam koliko me razumijete, mnogo su povezani kao porodica samo sto u kuci vlada neki strah od izrazavanja licnog misljenja.

Ovo ostalo, imam utisak da samo zelis opravdati svoj odnos, koji ustvari nije odnos. Ako vec komsijama ne smiju nista reci, zasto bi tebi rekli?

Sto se tice onoga drugog podebljanog to je upravo ono o cemu govorim, iako mi je malo cudno kako se neko moze "zabavljati" tako dugo a da muz nije upoznao svoju zenu. Ako se ne varam ti si na drugoj temi pisala kako te zna izvrijedjat pa praviti se kao da nista nije bilo, ako se ne varam zadnji put te dobro izvrijedjao pa ti prisao s ledja, kao rukom, rekao kao da te voli ovo ono, pa si pisala da ti je najgore sto se pravi kao da nista nije bilo..ako se ne varam. To je upravo onaj odnos kojeg ti imas s muzem. I ti imas izbor kao zena. Da se to rjesava iliiii da mu okrenes ledja.
Zasto tvoj muz nebi pazio da tebe ne uvrijedi? Zasto mu tolerises da danima ne prica s tobom? Ispada da mu neces smjeti nista reci.. jesi li se ikad zapitala zasto on malo ne pazi na tvoja osjecanja? Zasto ne pazi sta ce reci..ili to "lupiti". jel ti to on rekao?
Znas najgore je kada imas zivotnog partnera koji te ne shvaca kao osobu, ne prihvata tvoje rzmisljanje. Ne prihvata te takvu kakva jesi.

Zasto ga npr.jendom ne pitas kada te uvrijedi, da li je tako slusao kao dijete kako njegov otac vrijedja njegovu mamu?

Drugo podebljano, opet t epitam, zasto mu moras lagati i izmisljati razloge? Zakljucavam , jer mi se zakljucava.
Kratko i jasno.

Sto se tice zaove, to je isto da ne kazem tako glupo, da mene sada moja nazove i pita, eh Nahla, onaj tvoj ormar sa stvarima..smijem li ja uzeti to i to. Iako ja u toj kuci npr ne zivim. Imam svojih stvari i svoju sobu. Nekako sta ocekujes ako vec zivis u tudjoj kuci? Tebi je vec preodredjeno da sve dijelis. Ili na indirektan nacin si mogla uzeti mikser, tj novi pa prilikom predaje reci, evo da mi vise ne ulazite na sprat.

< Poruku je uredio Finepex -- 20.5.2015 10:36:33 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 556
21.5.2015 15:50:03   
ljubicica5
Evo jos jednna zrela za savjete :D

Udala sam se s 18. Do tada sam bila jako aktivna, jedna od najboljih u svemu, o8dlican dak isl.) Pravo sarajevsko dijete. Udala se u Travnik, konzervativno kraljevstvo. Upisah fakultet, koji su moji finansirali. U to isto vrijeme supru je upisao magistarski elektrotehnike. Nakon pola godine me zamolio da napustim fax jer nema on vise sredstava za to, inace je davao novac za pokoju skriptu ili eventualnu kafu. Par sedmica sam se odupirala da bi na kraju i napustila. Potom sam rodila bebu. On je nastavio studirati i raditi, nikad nije bio kuci, a ja nikad nisam izlazila iz kuce, jer bih bila kurva ako bi izlazila bez njega. Ima brata i majku s kojima je jako blizak, svaki dan je morao biti s njima piti kafu negdje sto sam je uvijek tolerisala. Odrekao se svoje babovine. Brat mu sada zivi sa zenom i dvoje djece u trospratnoj kuci, i sveki je s njima, imaju primanja tri hiljade. Plus je njihova i druga kuca gdje su trenutno podstanari i naravno oni uzimaju kiriju. Vise puta mi je istakao kako voli vise majku i brata nego mene i kcerku. A mi podstanari mala plata jedva kraj s krajem. Tako on dobije jako dobar posao u Sa i mi doselimo. Kada je trebao prihvatiti posao nije sa mnom razgovarao rekao je kako mama kaze tako ce biti. I tako je i bilo :D Sada vec pola godine zivimo u Sa. MEni je puno bolje, medutim on ocekuje da ja sad ispunjavam svaki njegov prohtjev jer je on zbog mene otisao daleko od svojih. I sda je uvijek u firmi radi i kad nije obavezan. A para nikad nema. Uvijek ima izgovor da ne donese platnu listu kuci, navodno mu je 1500km plata, a ne placamo kiriju. I on kaze sve mi to zajedno potrosimo, a meni da 200 km za sve potrebe i moje i kcerkice kojoj su sada 3 godine i kua i gosti i sve. I ja jedva skrpim kraj s krajem a on dode i kuka kako njegovi jedva prezivljavaju, a brat mu skoro kupio golfa5 bez kredita. A moji koji su zaista u teskoj fin.situaciji oni nas pomazu, donose zimnicu, djetetu kupuju odjecu.... NE znam vise ni sta da mislim ni sta da radim. JEdanput prije tri mjeseca smo sjeli razgovarali on za sve to mene krivi. A ja ne mogu da se svadam uvijek progutam i kad dode s posla dodkam ga sredena, dotjerana nasmijana, ne prigovaram mu ni za sta. Ali vise pucam. Jos ne uspijevam dobiti posao, sve same odbijence. A sto je najgore ne vidim da me voli ne osjecam tu njegovu ljubav. Sta god da kazem njemu je besmislena tema, najvise suti. Dobar je otac zaista. Nikad me ne zagri , pogoto kad smo u drustvu ni ne pogleda me, jedino pride kad hoce sex, i to odmah ustaje poslije na tusiranje nema mazenja isl. jos slucajno otkrih da skoro mjesec dana gleda slike bivse djevojke skoro svaku vece pred spavanje, iako ja lezim na kaucu nasuprot njega s nasim djetetom. Sta da radim, ne mogu vise da izdrzim....

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 557
21.5.2015 19:00:51   
Finepex

IZVORNA PORUKA: ljubicica5

Evo jos jednna zrela za savjete :D

Udala sam se s 18. Do tada sam bila jako aktivna, jedna od najboljih u svemu, o8dlican dak isl.) Pravo sarajevsko dijete. Udala se u Travnik, konzervativno kraljevstvo. Upisah fakultet, koji su moji finansirali. U to isto vrijeme supru je upisao magistarski elektrotehnike. Nakon pola godine me zamolio da napustim fax jer nema on vise sredstava za to, inace je davao novac za pokoju skriptu ili eventualnu kafu. Par sedmica sam se odupirala da bi na kraju i napustila. Potom sam rodila bebu. On je nastavio studirati i raditi, nikad nije bio kuci, a ja nikad nisam izlazila iz kuce, jer bih bila kurva ako bi izlazila bez njega. Ima brata i majku s kojima je jako blizak, svaki dan je morao biti s njima piti kafu negdje sto sam je uvijek tolerisala. Odrekao se svoje babovine. Brat mu sada zivi sa zenom i dvoje djece u trospratnoj kuci, i sveki je s njima, imaju primanja tri hiljade. Plus je njihova i druga kuca gdje su trenutno podstanari i naravno oni uzimaju kiriju. Vise puta mi je istakao kako voli vise majku i brata nego mene i kcerku. A mi podstanari mala plata jedva kraj s krajem. Tako on dobije jako dobar posao u Sa i mi doselimo. Kada je trebao prihvatiti posao nije sa mnom razgovarao rekao je kako mama kaze tako ce biti. I tako je i bilo :D Sada vec pola godine zivimo u Sa. MEni je puno bolje, medutim on ocekuje da ja sad ispunjavam svaki njegov prohtjev jer je on zbog mene otisao daleko od svojih. I sda je uvijek u firmi radi i kad nije obavezan. A para nikad nema. Uvijek ima izgovor da ne donese platnu listu kuci, navodno mu je 1500km plata, a ne placamo kiriju. I on kaze sve mi to zajedno potrosimo, a meni da 200 km za sve potrebe i moje i kcerkice kojoj su sada 3 godine i kua i gosti i sve. I ja jedva skrpim kraj s krajem a on dode i kuka kako njegovi jedva prezivljavaju, a brat mu skoro kupio golfa5 bez kredita. A moji koji su zaista u teskoj fin.situaciji oni nas pomazu, donose zimnicu, djetetu kupuju odjecu.... NE znam vise ni sta da mislim ni sta da radim. JEdanput prije tri mjeseca smo sjeli razgovarali on za sve to mene krivi. A ja ne mogu da se svadam uvijek progutam i kad dode s posla dodkam ga sredena, dotjerana nasmijana, ne prigovaram mu ni za sta. Ali vise pucam. Jos ne uspijevam dobiti posao, sve same odbijence. A sto je najgore ne vidim da me voli ne osjecam tu njegovu ljubav. Sta god da kazem njemu je besmislena tema, najvise suti. Dobar je otac zaista. Nikad me ne zagri , pogoto kad smo u drustvu ni ne pogleda me, jedino pride kad hoce sex, i to odmah ustaje poslije na tusiranje nema mazenja isl. jos slucajno otkrih da skoro mjesec dana gleda slike bivse djevojke skoro svaku vece pred spavanje, iako ja lezim na kaucu nasuprot njega s nasim djetetom. Sta da radim, ne mogu vise da izdrzim....

Kao prvo oduvijek je bilo da ce covjeku prije pomoci neko ko i sam nema (kao tvoji roditelji) nego neko kao sto su njegovi imaju primanja 3000KM pa im malo, jos bi od tvog djeteta uzimali, ustvari ne uzimali, nego otimali.

Ono sta mene sokira jeste od 1500KM plate da fakticki ostane..nista. da otac za svoje dijete izdvoji fakticki 100KM. Tj 200 zajedno, ali kada bi s epodijelilo ispalo bi stoja tebi stoja maloj. Po meni, najveca greska koju si napravila, napustiti skolovanje radi necijih hirova. jednostavno sa srednjom skolom je tesko naci posao. Nekako imam utisak da vise novca daje za "blago receno tudju" djecu, nego za svoje dijete.

Zna li za tvoje planove da se zelis zaposlit? Cisto sumnjam d abi ti to dozvolio..

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 558
21.5.2015 23:13:00   
ljubicica5
Zna da se pokusavam zaposliti, cak mi je pomogao da izvadim sve papire, ali je u stilu : sumnjam da ce te primiti, tu treba stela. A ima jako dobre poznanike u firmi gdje radi ali nikad to nije probao iskoristiti za mene jer je to za njega nemoralno. U biti, on voli nase dijete, i kada je jako umoran posveti joj paznju i igra se barem na kratko s njom. Cesto joj donese neki slatkis s posla ili sokic isl. Ali meni je najveci problem sto bukvalno pravi budalu od mene, govoreci da mi taj novac zajedno potrosimo, sto nikako ne moze biti istina. Rijetko kad kupim meso, voce kupim samo za kcerku, odjecu za sebe ni ne kupujem, sve sto sam za 4 godine braka sebi kupla je ves tri para vesa, grudnjak i potkosulje pred porod, ali bukvalno je tako. I sada mi je najgore sto smo blizu mojih oni polahko uvidaju situaciju i mam me pocinje zapitkivati gdje su nam pare, jer vide da ni djetetu nista ne mozemo priustiti. Ali ja se zaista trudim da sve to osaburam, da mu nisam zvocalo, i trudim se da osjeti moju ljubav... ali ne znam vise do kad cu moci, sve cesce uhvatim sebe kako razmisljam oo razvodu, pogoto sada nakon sto sam vidjela da svaku vece gleda slike bivse na fb, ne znam ali se osjecam izdano.

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 559
21.5.2015 23:20:31   
kocka
Pa znas kako, ako je to sve tako objektivno sagledano sa tvoje strane, nema sta vise da trazis sa njim. Takvo ponasanje je neprihvatljivo, tim vise sto ste frisko u braku. Ja bih se vratila roditeljima, ako su voljni da ti pomognu sa djetetom i da nastavis skolovanje. Mlada si i imas neku perspektivu.

Neposredna veza do poruke: 560
21.5.2015 23:39:07   
ljubicica5
U zadnje vrijeme i ja sve cesce razmisljam o razvodu. Mada bih prije svega voljela pokusati srediti stvari, nesto promjeniti ali ne znam ni sta ni kako. Svaki dan se preispitujem da li je do mene, gdje grijesim... Iako pokusavam da budem pozitivna i nasmijana u njegovom drustvu, ocekujem da on sam shvati te neke stvari, da osjeti kako je meni. Osjecam da padam u depresiju, po cijeli dan glumim srecu, pred njim pred kcerkom, ne zelim da ona osjeca moje nezadovoljstvo, ali navecer kad oboje zaspe ja sam jos dugo budna...

(odgovor članu kocka)
Neposredna veza do poruke: 561
21.5.2015 23:40:12   
ljubicica5
Zaboravila sam napisati i da imamo kredit od 350km mjesecno, kao i rezije koje on placa, ni ne ostane njemu bas brdo love, ali opet....

Neposredna veza do poruke: 562
21.5.2015 23:46:28   
kocka
Nema tu u braku tvoja lova njegova lova, jeste li porodica ili niste.. ako hoces da probas da popravis situaciju predlazem ti da otvoreno pricas sa njim.. muskarci inace ne kontaju to sto ti ne spavas ili sta ti mislis i sl. njima moras uglavnom sve nacrtati i obojiti.. sve mu lijepo reci sta te muci pa vidi sta on ima da kaze na to, mozda nije ni svjestan da patis toliko.. a to za bivsu nema nikakvog opravdanja stvarno, kakve slike, to sve spaliti odmah user posted image

Neposredna veza do poruke: 563
22.5.2015 0:00:00   
ljubicica5
Ma slike su na fb. I ne zna da ja to znam i ne znam trebam li mu reci. S druge strane prije neka dva mjeseca sam razgovarala otvoreno s njim o svemu, on krivi moju mamu jer me kao ona nagovorila da mu to sve kazem, jer kao dok smo bili tamo bilo je sve ok. Uopce nije tako, mama ga zbilja postuje, ali kao i svaka majka ne da na mene. On se cesto sali pred neki pa tako i mojaima na moj racun u smislu : Ma sta ona ima gdje ici, njoj je mjesto u kuuci isl. I ono kao svi znaju da je to sala. MAMa mu je par puta rekla da je to neumijesno, pogotovo pred strancima. Njemu je to dovoljno da se zali kako nam se oni petljaju u brak.

(odgovor članu kocka)
Neposredna veza do poruke: 564
22.5.2015 0:18:09   
kocka
Pretpostavljam da ce negirati ili te jos napasti sto ga spijuniras. Pa sta znam, vidi prvo sama sa sobom rascisti sta ti je prioritet i sta ti zelis. Hoces li da ga ostavis ili ces preci preko nekih stvari i praviti se da je sve ok. A sta ti mislis zasto je doslo do tog takvog ponasanja, je li od pocetka tako?

Neposredna veza do poruke: 565
22.5.2015 0:23:36   
bejbibi
Draga moja zasto se ti sredjujes i cekas njega nasmijana kad on to nije zasluzio?! Ja bi ga rascupana dicekala na vrata, ljuta ko ris i sasula sve u.lice..obavezno pricaj snjim i jasno mu daj do znanja kako se osjecas i sta zelis / ocekujes,i da te niko nije na to nagovorio vec se tako odjecas od kako si napustila fax zbog njega( sto mi je totalno bezveze jer je on taj koji te treba podrzavati u tome i svemu ostalom), pa sve do sitnica kojih je sigurno bilo...

Za te "sale" nemam komenntara,to je odvratno!!! Pigotovo pred nekim da se tako sali, fuj...isto bi mu i to rekla...iskreno ja bi se naljutila na takve SALE...

Za slike bi.mu isto direkt rekla da znam i otvorila bi history i.pokazala da znam koristiti i laptop/komp te da znam naci historiju pregleda..jasno mu daj do znanja da ti to smeta..slazem se sa kockom oko komentara za bivse...

Takodje za pare,nema tu moje njegove..to je vase,imas sva prava raspolaganja

Moras draga jasno.izraziti svoje misljenje.i stav inace si.gotova..unistit ce te sve to...razvid je zadbja opcija, ali ako ne ide onda ne ide

U svakom slucaju sretno:)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 566
22.5.2015 0:31:52   
ljubicica5
Pa zapravo, jeste. Njegova majka nije bila za to da se mi vjencamo. Na svadbi mi je rekla Mogao je on doktoricu dovesti da je htio, sami ste htjeli eto vam. To je pred njim rekla u razlicitim kontekstima vise puta, on nikada nije prokomentarisao nista. I bilo je dosta tih situacija gdje me mogao podrzati i shvatiti a nije, ali ja to valjda prije nisam primjecivala u tolikoj mjeri. Nekako u Travniku je puno drugacije , muskarac je glava kuce, i jos cijene sve patrijarhalne vrijednosti. Mozda ni ja nisam primjecivala u kakvom sam polozaju dok nismo doselili u Sa. Tek sada opet moja licnost zeli isplivati. Problem je sto ni sama ne znam sta zelim. Zaista cu dati sve od sebe da spasim nas brak. Ponajvise zbog djeteta. Nekako me jako boli pomisao na to da bih je morala ostaviti kod njeg na par dana ili ne bih mogla podnijeti da on dobije puno strateljstvo.

(odgovor članu kocka)
Neposredna veza do poruke: 567
22.5.2015 0:35:47   
magicalani

IZVORNA PORUKA: ljubicica5

Pa zapravo, jeste. Njegova majka nije bila za to da se mi vjencamo. Na svadbi mi je rekla Mogao je on doktoricu dovesti da je htio, sami ste htjeli eto vam. To je pred njim rekla u razlicitim kontekstima vise puta, on nikada nije prokomentarisao nista. I bilo je dosta tih situacija gdje me mogao podrzati i shvatiti a nije, ali ja to valjda prije nisam primjecivala u tolikoj mjeri. Nekako u Travniku je puno drugacije , muskarac je glava kuce, i jos cijene sve patrijarhalne vrijednosti. Mozda ni ja nisam primjecivala u kakvom sam polozaju dok nismo doselili u Sa. Tek sada opet moja licnost zeli isplivati. Problem je sto ni sama ne znam sta zelim. Zaista cu dati sve od sebe da spasim nas brak. Ponajvise zbog djeteta. Nekako me jako boli pomisao na to da bih je morala ostaviti kod njeg na par dana ili ne bih mogla podnijeti da on dobije puno strateljstvo.

kada ovo shvatis, forum ti nece ni trebati..a dok ne shvatis, ne moze ti ni pomoci. iako ej ponekada i nepravedno prema ocevima, oni rijetko dobiju starateljstvo nad djetetom, osim ako je majka nepodoban roditelj...valjda nisi. mislim da, sve i da se odlucis razvesti, opet je najbolje da pokusate sve sporazumno, zbog djeteta, ako nista.

Neposredna veza do poruke: 568
22.5.2015 0:38:10   
kocka
A zasto si se udala za njega? Ne mislim da je pametno ostati samo zbog djeteta, ono ce biti sretnije u svakom slucaju ako su mu roditelji sretni, sta ima da se mucis tako. Citav zivot je pred tobom, ne mislis valjda da se patis toliko do kraja zivota. Uvijek se moze naci neko rjesenje, ma koliko izgledalo tesko. A prije svega sama moras odluciti sta ti je vazno u zivotu, pa onda krenuti u neke konkretne promjene.

Neposredna veza do poruke: 569
22.5.2015 0:39:46   
bejbibi
Ma dobro sad,sta je bilo bilo je...ne zamaraj se prosloscu...bitno ti je da sada reagujes i spasis brak ako se da spasiti...hmm ne znam sta da ti.kazem to.za dijete...ti trebas rascistiti sa sobom prvenstveno!! STA ZELIS OD ZIVOTA?! ... Zelis nastaviti fax,zelis posao il nesto trece..to moras sama odluciti i to brzo... Svakako pricaj sa nuzem o tome kako se osjecas... Ukazi mu na stvari.koje ti smetaju obavezno...i to jasno i glasno!!! I ne dozvoli nikako da krivicu prebaci na tebe...cini mi se da si nekako izgubila sebe u tom braku,svoje samopostovanje,svoje JA :(.... Pronadji se pod hitno,lakse ce ti biti suociti se snjim kad znas sta zelis:)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 570
22.5.2015 0:43:21   
ljubicica5
Nisam se pravilno izrazila, znam ja sta zelim, ali ne znam kako doci do toga. Evo zelim da se uz njega osjecam voljeno, da me ponekad pomazi, zagrli bez razloga, uputi kompliment.... uz to zelim da, s obzirom na to da on ima solidnu platu, mogu priustiti osnovne stvari, da ne zivimo kao zadnji kokuzi iz mjeseca u mjesec. Eto, samo kako doci do tih sitnica koje zivot znace.

(odgovor članu magicalani)
Neposredna veza do poruke: 571
22.5.2015 0:54:16   
bejbibi
Tebi samo fali malo paznje:(... E to draga moja isto.njemu.moras reci.... Jasno i glasno.mu reci sta zelis,kako se osjecas...mada po meni.bi.on sam to trebao znati al sto ljudi dvjesta cudi...

A za osnovne stvari koje vam ne priusti nemam komentara!!! Pa njegova je DUZNOST da vam obezbjedi sve sto treba...skroz mi je nejasno kako on to razmisljauser posted image valjda radi zbog vas,cerke,tebe i sebe...

Po meni jedini zakljucak je da otvoreno.pricas snjim,sve karte na sto..ako treba daj mu rok nek se skonta...stvarno razvod je po meni zadnja opcija ali ako ne ide onda te ne smije ni dijete sprijeciti....bolje razvod nego los brak..i za dijete ce biti bolje vjeruj...al opet naglasavam,razvod zadnja opcija po meni

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 572
22.5.2015 1:00:24   
ljubicica5
Ovdje sam pokusala da realno napisem stvari. I kad razmisljam o razvodu pitam se jesam li ja to samo previse razmazena ili su to stvarno jaki razlozi za razvod. Sve u svemu, mislim da mi je najbolje opet razovarati s njim ali ovaj put s krajnjim ciljem. Mozda da ga pitam je li on zelli uloziti sebe u nas brak ili je ovo kraj? Samo sto me ovo sve tako boli.... user posted image Sve nekako mislim evo doci ce s posla, zagrliti me, ispricati se sa mnom, mozda je to samo stres, promjeni je posao, otisao dalje od svojih...... user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 573
22.5.2015 1:06:32   
kocka
Pa dobro, ti njega volis i hoces da i on tebe voli, a on te zanemaruje. Ne vjerujem da ga mozes pridobiti tako sto si nasmijana i sredjena, samo ce tako biti uvjeren da ti nista ne fali. Ne pali ni ono da sutis i padas u depresiju, nece on to sam skontati nikad. Samo prica sa njim te moze dovesti donekle, pa vidi dokle cete stici. Mozda i jeste samo umoran i sta ja znam, ali na sta trosi pare?

Neposredna veza do poruke: 574
22.5.2015 1:08:49   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: kocka

Pa dobro, ti njega volis i hoces da i on tebe voli, a on te zanemaruje. Ne vjerujem da ga mozes pridobiti tako sto si nasmijana i sredjena, samo ce tako biti uvjeren da ti nista ne fali. Ne pali ni ono da sutis i padas u depresiju, nece on to sam skontati nikad. Samo prica sa njim te moze dovesti donekle, pa vidi dokle cete stici. Mozda i jeste samo umoran i sta ja znam, ali na sta trosi pare?

Slazem se...

Samo razgovor donekle moze rijesiti ovo vase stanje.... Iskren razgovor.

Neki autor...

(odgovor članu kocka)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *