Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:43:33
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
ernadaanada (valjda sam potrefila nick ) samo ti otplaci, ja sam jutros turu suza pustili, eto onako..da me ubijes ne znam sto
alman, je li te boli komplet vilica? cuvaj se, samo ti jos to fali sada
aidana, sretno na kontroli i hocemo izvjestaj
anita, trk na bolovanje, pa makar da pozavrsavas poslove, ha ja
donja vilica me komplet boli pogotovo lijeva strana, jos mi bona nicu osmice pa mi od njih ovako svremena na vrijeme bole svi zubi, al vjerovatno je i od propuha nekako mi je i vrat ukocen
eh osmice, crne osmice..satrase one bas tu nista ne mozes dok ne izadju same, nazalost
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:45:04
LieToMe RR
ja napisah poruku i ne iskopirah i ona naravno ode u nepovrat
sto se tice bolovanja ja stvarno mislim da niko ne ide od hira na bolovanje. pogotovo sto su sve procedure tako komplikovane da prvo ispucas i godisnji i sve moguce druge dane pa tek onda se da izvines zajebajes sa procedurama i otvaranjem bolovanja.
sto se tice mog grlica nema tu nista za produzavanje on se jednostavno usljed genetike (mama je ima izrazito lake porode tako da je vejrovatno i tad bilo do grlica samo tad se nije uzv radio a kamo li grlic mjerio) i usljed tezine i velicine bebe skracuje. sad me narucio za 15 dana tj sljedeci petak na cervikometriju pa ce da vidi koliko i kako se skracuje i koliko brzo. prosli put je bilo iznenada, sve bilo ok, skracivao se pomalo i od jednog do drugog pregleda doslovno nestao. sad smo i doktor i ja dosta spremniji. najgore sto mi moze reci je nema mora, terapija i strogo mirovanje, bolovanje... a to mi vjeruj nije najgore, vec sam i poravnila i psihicki se pripremila. znam da cemo izgurati i izdrzati, jako sam disciplinovana tako da u prvoj se nije nadao ni sekunde da cu dogurati do termina bilo je samo da mi je da udjes u 9ti a ja se porodila dan pred porod.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:48:06
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: aidana
DJ! Ja evo spremna za kontrole sjedim i cekam ima vec 45 min, a termin mi u pola 11 :) Sva sam kao na iglama
Ziel sve najbolje i sretno na pregledu. Stavila bih neku torticu ovdje alu ne ide s moba :)
Moja dr u ambulanti je ok, nije neka nadrndana. Ni ona mi nije u prosloj trudnoci mogla otvoriti bolivanje bez nalaza iz DZ, stvarno ne moze sa nalazom privatnika. Mene su cak jednom sestre vratile jer mi kao dr ne moze dati uputnicu zs KS jer je razlog sto vadim trudnoca??? Otisla u DZ kaze tamo vrati se ti njima opet...bezveze me izvozase
sretno na kontroli!!!
Ja fakat ne kontam ta preseravanja da ovi nece da priznaju privatne, ali eto. Problem je kad radis, pa moras da molis za izlaske s posla, pa onda moras ganjati drzavnog doktora (kojeg ne mozes uganjati ono hitno ukoliko ne nazoves par brojeva i onda te ubaci onako mimo reda da bi ti dao nalaz) koji ti btw samo prepise nalaz jer ti ne vodi trudnocu i ne ides mu na preglede. E to ne kontam nikako ali eto.
eno gore napisah razlog zasto nece ne da im Crnkic vise..kaze da je dosta novca ustedio jer kao privatni ljekari salju bezveze
ma ne kontam, fakat. mislim da je malo kojoj trudnici koja radi u interesu da bude na bolovanju. odbijaju ti od bubrega, plus nemas topli obrok. mislim da se ne isplati biti na bolovanjima ali eto. tako da ja ipak ne kontam sta je ustedio i kome je ustedio ali eto ja sam jos ovu i narednu sedmicu radno onda sve zavisi od sljedeceg pregleda. a ja cu ako me divke posalje na bolovanje svakako kod nakasa, radi mira u kuci tj ambulanti
a kako odes kod nakasa bez uputnice? ili ti ipak dadnu u ambulanti?
ma uzmem naravno uputnicu, kao i za sve ostalo. samo sto naravno kad mu dodjem tako nicim izazvana sve mu poremetim
sto se tice uputnice te velike za porod, u prvoj trudnoci koja nije bila tako davno tu uputnicu suprug uzeo u domu zdravlja i to onaj na otoci (ja fakat vise ne kontam fukciju ovog mog omer maslici kad ni krv ne mozes tamo izvati normalno jer nikad nemaju reagensa). jel se to sad nesto promijenilo.
ici cu svakako uskoro kod ove moje porodicne medicine (tj suprug ce vjerovatno ici ) pa taman da pita jel kod njih se uzima ili u domu zdravlja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:48:31
anitaa
Joj ja još nemam svijest da se približilo, a na izlaznim sam vratima 7. mjeseca, ja sam sedmanče...juče se beba propela, ma čini mi se veličinom kao lopta, da sam se i ja "prepala sama sebe", zezam se jesu li to leđa ili latino guza na mamu ...a baš je vidljivo da se povukla dosta visoko, onako prćasto stoji stomak, kao i s curom, pa na tu temu komentarišem : ove moje bebe prvo budu nisko, pa kad skontaju koji je mama gurman ne daju se tako lako deložirati, haha...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:48:42
rose
ernadaanada (valjda sam potrefila nick ) samo ti otplaci, ja sam jutros turu suza pustili, eto onako..da me ubijes ne znam sto
donja vilica me komplet boli pogotovo lijeva strana, jos mi bona nicu osmice pa mi od njih ovako svremena na vrijeme bole svi zubi, al vjerovatno je i od propuha nekako mi je i vrat ukocen
eh osmice, crne osmice..satrase one bas tu nista ne mozes dok ne izadju same, nazalost
ma nekad ni ne izadju...meni su lezale horizontalno, vrh virio i gurale ostale zube...bolilo samo tako..to samo vaditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 10:57:56
Carobno jutro
ma nekad ni ne izadju...meni su lezale horizontalno, vrh virio i gurale ostale zube...bolilo samo tako..to samo vaditi
ma da..nego u mene bilo mjesta tako da nije bio problem. Ni osjetila ih nisam ali znam da se dobro napati dok to izadje. Obicno ih vade kasnije ili operacijom rjesavaju. Bas patnja samo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 11:05:16
LieToMe RR
da se poFalim ja imam sve 8ce i to su totalno intaktne ( obozavam kad mi zubarka ono pregleda zube pa konstatuje sa 8ce i dvije 7ce da intaktne) sto je valjda prava rijetkost jer one se prve pokvare.
imam dobar kvalitet zuba zaista samo eto nisu bas nesto estetski poslozeni i malo su zuckastiji prirodno. rece mi prijateljica zubarka da ne mozes imati sve, obicno su lijepi bijeli zubi jako kvarljiviji zbog te izrazene cakline. ovi moji se mogu malo izbjeliti i redovno skidam kamenac ali djaba opet nisu blistavo bijeli. mada meni bitnije da su zdravi i da ne bole.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 11:16:08
alman
ma da..nego u mene bilo mjesta tako da nije bio problem. Ni osjetila ih nisam ali znam da se dobro napati dok to izadje. Obicno ih vade kasnije ili operacijom rjesavaju. Bas patnja samo.
ima i kod mene prostora al nikako da jedan kraj izbije i onda me svi podju boliti, al to je neka tupa bol, a inace i ja imam zdrave zube, jedino nemam donje sestice, al gora mi je glava kad me probudi znam da ce me boliti cijeli dan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 11:30:28
rose
da se poFalim ja imam sve 8ce i to su totalno intaktne ( obozavam kad mi zubarka ono pregleda zube pa konstatuje sa 8ce i dvije 7ce da intaktne) sto je valjda prava rijetkost jer one se prve pokvare.
imam dobar kvalitet zuba zaista samo eto nisu bas nesto estetski poslozeni i malo su zuckastiji prirodno. rece mi prijateljica zubarka da ne mozes imati sve, obicno su lijepi bijeli zubi jako kvarljiviji zbog te izrazene cakline. ovi moji se mogu malo izbjeliti i redovno skidam kamenac ali djaba opet nisu blistavo bijeli. mada meni bitnije da su zdravi i da ne bole.
meni nisu ni izrasle samo ta jedna impaktirana i to je rasla u razmaku od 10 godina...krenula pa cekala 10 godina pa onda krenula gurat druge zube i izvadim je...ostale se nisu usudile da me zajebavaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:11:09
Leena
Ja uvijek k'o padobranac Samo upratim posljednju stranicu i to je to Vidim o umnjacima prica. Ja imam hB sva cetiri, zdrava. Ali da bi se to desilo donje sestice su mi sa 8 godina otisle zdrave pa-pa.. Imala sam uzasne bolove zbog korijenja sedmica i snime i skontaju da nema mjesta i zdrave sestice u donjoj vilici izvade. Sada imam i sedmice i osmice zdrave, ali su sedmice na mjestu tih sestica, a osmice na mjestu sedmice. Gornje nisu vadili, jer mi stalna petica jedna nije narasla, pa se uklopilo sve. Da bi i tu peticu nasla na snimku prije godinu-dvije, visoko u vilici. Ali doktorica kaze da je zdrava i neka je, izrast ce kad bude bilo mjesta, tj. kad izvadim nesto nekad, narast ce mi novi zub Inace, kako ste vi sve? bebice slusaju? Mene izgleda i prehlada neka hvata, bas mi je veselo ova trunoca pocela
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:15:48
rose
IZVORNA PORUKA: Leena
Ja uvijek k''o padobranac Samo upratim posljednju stranicu i to je to Vidim o umnjacima prica. Ja imam hB sva cetiri, zdrava. Ali da bi se to desilo donje sestice su mi sa 8 godina otisle zdrave pa-pa.. Imala sam uzasne bolove zbog korijenja sedmica i snime i skontaju da nema mjesta i zdrave sestice u donjoj vilici izvade. Sada imam i sedmice i osmice zdrave, ali su sedmice na mjestu tih sestica, a osmice na mjestu sedmice. Gornje nisu vadili, jer mi stalna petica jedna nije narasla, pa se uklopilo sve. Da bi i tu peticu nasla na snimku prije godinu-dvije, visoko u vilici. Ali doktorica kaze da je zdrava i neka je, izrast ce kad bude bilo mjesta, tj. kad izvadim nesto nekad, narast ce mi novi zub Inace, kako ste vi sve? bebice slusaju? Mene izgleda i prehlada neka hvata, bas mi je veselo ova trunoca pocela
heh kad kazes snimak...znas da sam na UZ vidjela zametke zubica ove bebe...dva niza...mislim da se vidi i mlijecni i stalni
a bila sam i ja na pocetku prehladjena i bolesna...bukvalno me pluca bolila od kaslja i stomacni misici...dobro nisam popbacila..a preslo mi od Saje
< Poruku je uredio rose -- 21.5.2015 12:16:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:21:10
Leena
Ja uvijek k''o padobranac Samo upratim posljednju stranicu i to je to Vidim o umnjacima prica. Ja imam hB sva cetiri, zdrava. Ali da bi se to desilo donje sestice su mi sa 8 godina otisle zdrave pa-pa.. Imala sam uzasne bolove zbog korijenja sedmica i snime i skontaju da nema mjesta i zdrave sestice u donjoj vilici izvade. Sada imam i sedmice i osmice zdrave, ali su sedmice na mjestu tih sestica, a osmice na mjestu sedmice. Gornje nisu vadili, jer mi stalna petica jedna nije narasla, pa se uklopilo sve. Da bi i tu peticu nasla na snimku prije godinu-dvije, visoko u vilici. Ali doktorica kaze da je zdrava i neka je, izrast ce kad bude bilo mjesta, tj. kad izvadim nesto nekad, narast ce mi novi zub Inace, kako ste vi sve? bebice slusaju? Mene izgleda i prehlada neka hvata, bas mi je veselo ova trunoca pocela
heh kad kazes snimak...znas da sam na UZ vidjela zametke zubica ove bebe...dva niza...mislim da se vidi i mlijecni i stalni
a bila sam i ja na pocetku prehladjena i bolesna...bukvalno me pluca bolila od kaslja i stomacni misici...dobro nisam popbacila..a preslo mi od Saje
I meni je isto sa Lejlom kad sam bila bilo
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:23:33
ninuska
Hej zene...kupismo krevet . Izasao nas 550 KM bez podnice. Samo nam jos to fali. Bas je onakav kakav sam zeljela. Bijeli sa ogradicom sa strane i dvije ladice ispod. Jedva cekam da ga montiramo . dosli kuci pa pravim sps za tjesteninu i odoh po malu u vrtic. Napolju kisa lije li lije tako da nista od parka i ljuljanja. Bice A. Tuzna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:30:40
LieToMe RR
ninuska super! obavezno slikaj kad sastavite.
ja sam pospana, meni se izgleda pritisak skljokao, moracu kafu nekako da popijem (a tacno je ne mogu od kiseline). ja bih mogla sad malo da se ispruzim i da odmorim. isto sam polomljena.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:31:15
rose
I meni je isto sa Lejlom kad sam bila bilo
ma hajde valjda ti nece sada biti
pala si mi na pamet neki dan...pretprosli N rodjendan ti trudna...prosli nisi bila al su bile druge dvije...i ove godine ces doci s pupom aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 12:33:10
rose
ninuska super! obavezno slikaj kad sastavite.
ja sam pospana, meni se izgleda pritisak skljokao, moracu kafu nekako da popijem (a tacno je ne mogu od kiseline). ja bih mogla sad malo da se ispruzim i da odmorim. isto sam polomljena.
ja sad popila...ima u kuhinji dolcegusto aparat i ima kafa raznih...legao je cortado
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:05:51
mala curica
Dobar dan zeMske Evo tek sjedoh malo da zavrsim kapucino od jutros,da popijem Imala punoooo vesa za peglati,sada zavrsila,rasporedila sve i uzela stvari od bebe da rasporedim po brojevima,dugi i kratlih rukava. Skontam da najmanjenimam 56 broj,a najvise broj 62 da ne kazem previse. Sada me zanima dali trebam kupiti jos 56 broj.....par bodica kratkih rukava i par dugih,dvije kapice,trenerkice/helankice 4 kom i jedne pantolice.To je sto imam od tog broja. Bojim se da to nije malo. Sada gledam svoj ticker i sunce malo okrenuto glavicom.Rodi mama sebi zivot svoj A beba u pupi vec odavno dubi na gla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:13:17
araj
meni na vojnickom polju vode bolovanje na osnovu privatnog doktrora, s tim da sam zadnje 2 kontrole isla na GAK. Posto mirujem od 6 sedmice, trudnice se vise ne salju na komisiju nakon 42 dana, vec tvoj doktror opce prakse ti produzuje bolovanje na osnovu nalaza ginekologa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:13:33
mala curica
Dobar dan zeMske Evo tek sjedoh malo da zavrsim kapucino od jutros,da popijem Imala punoooo vesa za peglati,sada zavrsila,rasporedila sve i uzela stvari od bebe da rasporedim po brojevima,dugi i kratlih rukava. Skontam da najmanjenimam 56 broj,a najvise broj 62 da ne kazem previse. Sada me zanima dali trebam kupiti jos 56 broj.....par bodica kratkih rukava i par dugih,dvije kapice,trenerkice/helankice 4 kom i jedne pantolice.To je sto imam od tog broja. Bojim se da to nije malo. Sada gledam svoj ticker i sunce malo okrenuto glavicom.Rodi mama sebi zivot svoj A beba u pupi vec odavno dubi na glavi
Ziel sretan rodjendan uzivaj danas na kontroli dok gledas svoji bebicu. Sjetih se sebe,da sam imala malu mrvicu u pupi za rodjendan moj poklon koji nema cijenu,ne mozese porediti s bilo cim. Mrvica je imala 2 mjeseca,tackica moja mala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:14:06
mala curica
Dobar dan zeMske Evo tek sjedoh malo da zavrsim kapucino od jutros,da popijem Imala punoooo vesa za peglati,sada zavrsila,rasporedila sve i uzela stvari od bebe da rasporedim po brojevima,dugi i kratlih rukava. Skontam da najmanjenimam 56 broj,a najvise broj 62 da ne kazem previse. Sada me zanima dali trebam kupiti jos 56 broj.....par bodica kratkih rukava i par dugih,dvije kapice,trenerkice/helankice 4 kom i jedne pantolice.To je sto imam od tog broja. Bojim se da to nije malo. Sada gledam svoj ticker i sunce malo okrenuto glavicom.Rodi mama sebi zivot svoj A beba u pupi vec odavno dubi na glavi
Ziel sretan rodjendan uzivaj danas na kontroli dok gledas svoji bebicu. Sjetih se sebe,da sam imala malu mrvicu u pupi za rodjendan moj poklon koji nema cijenu,ne mozese porediti s bilo cim. Mrvica je imala 2 mjeseca,tackica moja mala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:17:06
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Dobar dan zeMske Evo tek sjedoh malo da zavrsim kapucino od jutros,da popijem Imala punoooo vesa za peglati,sada zavrsila,rasporedila sve i uzela stvari od bebe da rasporedim po brojevima,dugi i kratlih rukava. Skontam da najmanjenimam 56 broj,a najvise broj 62 da ne kazem previse. Sada me zanima dali trebam kupiti jos 56 broj.....par bodica kratkih rukava i par dugih,dvije kapice,trenerkice/helankice 4 kom i jedne pantolice.To je sto imam od tog broja. Bojim se da to nije malo. Sada gledam svoj ticker i sunce malo okrenuto glavicom.Rodi mama sebi zivot svoj A beba u pupi vec odavno dubi na gla
bebe brzo rastu...u sekundi ce u 62 a moze se i podvrnuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 21.5.2015 13:22:21
LieToMe RR
ja sam prvu trudnocu potvrdila zvanicno 2 dana pred rodjendan kakav divan osjecaj, nikad ljepsi rodjendan. lazem svaki naredni je bio bolji, sljedeci sam sa svojom mrvom u naramku slavila
ja evo pijuckam kafu, digla malo noge...kao da dolazim sebi ali mi vrruuuuceeeeeee i kiselina me ubi i zvanicno sam pocela krizati dane do godisnjeg