LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: *pcelica* IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: ninuska Jutroooo jutros tesko ustadoh a nisam kasno legla. Popili kafu, a moji odose u vrtic. kasnije odoh jos malo da pogledam krevete ne bi li sta kupila konacno . ziel sretan rodjendan i sretno na kontroli. Uzivaj danas Hvala drage dame Jutros sam se rano probudila, krenula s kucanskim poslovima, posto ne idem na posao da bar uradim sta u kuci...u rerni se pece SPANSKA PITA, a odoh sad na kahvu, svekrva zvala ispred kuce bas fino, svjeze napolju... Danas moram do doktora porodicne medicine da otvorim bolovanje, nisam nikad otvarala bolovanje, ne znam ni sta da kazem, ispricacu sve kako je bilo i da mi treba odmor... valjda ne bude problema... Uzivaj kad mozes! Sto se tice bolovanja, ne bi trebalo da bude problema ako ti je doktor ok. Trudna si, dozivjela si stres, pila si apaurine, treba ti jednostavno malo da se saberes i dodjes sebi. Ja imam bisera sa svojom doktoricom mogla bih knjige pisati. Kad sam ono nedavno isla da otvorim bolovanje, tj muz isao ja ono povracala ko luda imam dijagnozu hyperemesis gravidarum, gubim na tezini, povracam...nije htjela da mi prizna nalaz od privatnog doktora (rekla suprugu eto kako cu ja znati da ona povraca da doktor to nije napisao onako na to suprug njoj rekao hocete da vam je dovedem da vam povraca u ordinaciji mislim halo). Cuj eto sad privatni doktor pise po muzickim zeljama, pa ima i on ispekciju, polozio je zakletvu... na kraju sam morala otici kod Nakasa (covjek se ibretio kad sam mu dosla radi doznaka) da mi on prepise nalaz od Divanovica i udari pecat da bi mi ova hajvanka dala doznake za posao. U prvoj trudnoci kad mi je Divke konstatavao da nema grlica da sam otvorena a ja tek 7mi mjesec sa tim nalazom mi komisija u domu zdravlja dala bolovanje skroz do borodiljskog, nisam morala vise ni ici (i tad isao suprug) samo se ova vazda pravi pametna, i tad je nesto komentarisala. KOmisija inace cim na nalazuvidi da jetrudnocadaje bolovanje do poroda. Tako su meni uprosloj trudnoci. Nije mi bilo nista nego vise nisam mogla psihicki da se borim sa seficom, i Miseljic mi otvorio bolovanje. Ovi iz komisije produzili do poroda. Samo se ovi dr iz ambulanti prave pametniji i od hirurga. Ko da su svu pamet svijeta pokupili. Cast izuzetcima Ma kod mene jos bilo strogo mirovanje, pila ginipral, apaurine, jos neke bobe za pritisak i srce... Divke mi rekao doslovno ustajanje do wc-a i nazad dok neudjem u 9ti. Suprug nakon 42 dana (jer sam i tad bila na cuvanju trudnoce pa me ubrzo kacilo to preko 42 dana) otisao na komisiju, doktori kaze bili prekorektni, odmah dali do poroda bolovanje, jos bila neka divna doktorica rekla mu da obrati paznju na sifru bolovanje jer se plata ne umanjuje preko 42 dana. ali ovi iz ambulante vazda pametniji. sto kazes i od hirurga. Zadnji put mi pravila problem nije htjela uputnicu da suprugu da za dip, kaze ja vas moram u omer maslic. kaze suprug necu omer maslic hocu uputnicu za dip da bi ona njega pitala sto jel to imate stelu gore kaze suprug imamo, samo vi dajte za dip dok je popunjavala uputnicu (cita sa nalaza divketa sta mi je dao da vadim) ona mrtvo hladno: evo za ovo nema reagensa u omer maslicu kaze suprug divno