|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
15.5.2015 9:59:53   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Drage moje trudnice evo ja dosla na posao i konacno ugrabih vremena od posla da napisem koju.

Za pocetak dobicemo seku. Its a girl!!! user posted image Tata je tako sretan user posted image
Sto se tice bebe sve je super, svi protoci ok, posteljica super, vode dovoljno. Srce, mozak, glavica, rukice, nogice, bubrezi ama bas sve ok i sve super. Beba vec sko 1 kg user posted image tatin zmaj ravno 973 gr (sto je "najtuznije" on je precizan, meni cak cura bila teza kad se rodila nego sto je predvidio user posted image ).
Bebica vec okrenuta glavicom dole tako da ovo sto gura kiselinu i sve moje organe su definitivno nogice za koje kaze da su vec duge (mashala na mamu). Urin je provjerio na licu mjesta, kaze odlican, pritisak nizak (105/70) moje klasicno, udebljala se 3 kg. Zadovoljan skroz a i ja s njim.

E sad dolazimo da malo "ruznijeg" dijela. Nakon cijelog pregleda uvijek mi izmjeri i glic. Meni se grlic pravo skratio user posted image Za dvije sedmice idem na cervikometriju opet. Sa 44-45 mm se za mjesec dana skratio na jedva 30 mm. malo je zabrinut ali kaze posto je i prva trudnoca bila takva sad zna sta i kako (jer u prvoj je to bilo dramaticno od kontrole do kontrole grlic se skoro izgubio ali tad sam bila skoro na kraju 7og mjeseca, sad jos nisam ni usla u 7mi).
Elem, nije mi dao nikakve tablete, nista. Rekao mi mirovanje, bez naprezanja i ostalih hepekova. Najgore kaze sto kod mene nema tih nikakvih simptoma pa onda ni ja nekad ne mogu da u mozgu prebacim da je to nesto napor jer ja to ne osjecam kao napor.
Za sad mi je rekao malo vise mirovanja, reducirati naprezanja i eto da 29 ujutru opet dodjem pa cemo vidjeti.

Nije odmah htjeo govoriti za more. rekao je prvo cemo vidjeti 29og kakvo je stanje ako se bude skratio u odnosu na danas definitivno ne preporucuje nikakvo putovanje. Nas dvoje smo vec poravnili da nam je svejedno otisli ne otisli, bice svakako na godisnjem, bitno je da odmorimo, moze se uvijek otici u pionirsku, na vrelo Bosne ili na planinu.

E da sto se tice magnezija, ja mu rekla sta sam uradila i kako. kaze on ocito da mi ne odgovara ovaj direkt i da se ja vratim onom svom starom magneziju, kaze zasto mijenjati nesto sto savrseno odgovara.

Eto drage moje trudnice, ja vas izvjestih o svemu. Odoh sad da uz kafu iscitam sta ste sve ovo napisale dok me nije bilo user posted image

Cestitam user posted image user posted image user posted image

A sto se tice ovog drugog dijela sreca pa si zavrsila radove. Kad sam procitala mirovanje i da nema naprezanja kroz glavu mi prosli svi oni tvoji raporti za vrijeme radova user posted image Cuvaj se i pomazi pupu od teta sa rr

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1126
15.5.2015 10:00:15   
pandica
LTM Čestitam, ja sam predpostavila da je seka, čim se ona toliko krila sramežljivica jedna user posted image  Da sve ako Bog da bude kako treba do kraja. Neka cura, one su zakon user posted image

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 1127
15.5.2015 10:01:20   
M.A.M.
user posted image user posted image user posted image za jos jednu princezicu da vam bude ziva i zdrava,i da slusa mamu i tatu ko i njena seka
A sto se tice mora uvijek ima solucija nekih,bitno je samo da ti nama do kraja izguras sa bebicom user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 1128
15.5.2015 10:15:02   
LieToMe RR
Hvala vam svima od srca user posted image user posted image

Bicemo nas dvije ok. Nije ni to mirovanje najgore sto se moze covjeku desiti. Prezivjela sam u prvoj trudnoci i u ovoj cemo user posted image jedino eto sto kaze da je beba malo krupnija u odnosu na seku i vec se pozicionirala user posted image (ali i prva je tako od 5-6 mjeseca vec dubila user posted image )

Naravno, moj dragi nije mogao da odoli zelji da me malo "tuzaka" pa je poceo pricom: doktore ona ko u prvoj trudnoci, nista je ne boli, ne miruje, stalno hoda, nesto radi...mora gospodja da okreci cijeli stan za vikend user posted image hajd sto je okrecila, nego mora i da to pocisti isti taj vikend user posted image user posted image
I naravno i covjek se poceo smijati.
Kaze eto sad smo okrecili sad cemo da mirujemo malo user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1129
15.5.2015 10:17:13   
rose

joj rose pala si mi na pamet user posted image reko jel meni govore da cu roditi musko a moj dragi udario po zenskimm imenima kod nas je cura 100% user posted image
bas se vracamo u stan i cekamo lift i smijemo se, reko mi musko ne mozemo ni naslutiti kad ni nemamo ideja za ime a kamoli sta drugo user posted image

ma meni bitno samo da je zivo i zdravo a cura olaksava sve: em imamo sve od seke, em smo vec u fazonu sa curama user posted image
samo nek je ona nama ziva i zdrava sve ostalo je nebitno user posted image

ma da..a to sto imate od seke je meni super...ja se sjecam kad je moja S brzo prerasla sve one slatke stvarcice i ja ih sve sacuvala...reko za drugo user posted image da je musko morala bih prodavati a sad mala seka ce da se folira ko velika user posted image

mi sad imali fire drill pa bila vani na suncu a jutros zaboravila naocale suncane

za taj tvoj grlic bas frka...meni nije gledala..e sad kontam valjda bi promjetila preko uz da treba obratiti paznju...mislim ja nisam imala problem prosli put al ovo je druga trudnoca i beba nize...bole me kosti od pocetka...pa mi svasta pada na pamet...valjda ce ti to skracivanje usporiti..a za mirovanje, idaerlno bi bilo da mozes lezati...sjedenje nije mirovanje user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 1130
15.5.2015 10:19:44   
M.A.M.
A sad nesto kontam moze li se to nekako osjetiti skracivanje ili samo dr vidi user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1131
15.5.2015 10:21:47   
lala88
zdravo okruglice, evo i mene sa pijace, jedva dovuko kese. Vrjeme oblacno cak i kisa pada od sinoc, samo od jutros je slaba.
LTM user posted image za urednu kontrolu, i meni su kroz glavu odma prosli svi izvjestaji o radovima, sad draga odmaraj neradi nista, najvaznije je da izguras do kraja, odmaraj sto vise.
Ziel sta reci,a da je pametno, neznam ni sama. Ali ne razgovarnje nije rjesenje, zapravo prekid komunikacije je najgori. Svi smo mi na pocetku braka imali razmjerice to ti je onaj period adaptacije jedno na drugo, njemu je tesko sad da svati da on nije centar svijeta, da ima obavezu prema tebi i prema malo cedu sto dolazi. Meni i mm je trebalo i 6 mjeseci da naviknemo da smo u braku, ali polahko. Ja ti predlazem da porazgovars kad dodjes sa posla i da ga zamolis da nista negovori dok pricas da te saslusa sve sto imas reci i da razmisli o tvojim rjecima isto bi ti predlozila da odes sama svojim preko vikenda, negovori svojima za probleme vec reci pozelila vas pa dosla, a on nek ostane sam nek se malo presabere, a ti ces odmoriti od svega.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1132
15.5.2015 10:25:47   
*pcelica*
Ima nesto i dobro u tome reci tm. Sta bi on sad da mora okreciti ocistiti i sve smjestiti a ti mirujes. Ovako si mu olaksala user posted image
Bice to aBd sve dobro samo sad miruj. Iz cetvrte ubaci u prvui polahko

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1133
15.5.2015 10:26:23   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: rose

ziel...bas mi je zao, to ti sada ne treba...a tvog muza treba izdevetati po guzici kako niko nije odavno user posted image

ja danas zvanicno u trecem tromjesecju...kako vrijeme leti sad me panika hvata...jos nismo potvrdili datum za krecenje, treba i krevet velikoj seki kupiti i maloj madrac ili oprati dubinski ili kupiti novi....onda pranje cilima, smjestanje stvari i pranje i peglanje stvarcica...ufff sta bi da jos i na more idemo

user posted image user posted image user posted image user posted image blago tebi za trece tromjesecje...dise li se lakse? ili se meni cini da ce lakse biti tadauser posted image ma hajde imate jos vremena da sve to uradite..polako..bez srkleta

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1134
15.5.2015 10:27:49   
LieToMe RR
rose i M.A.M.

sto se tice grlica malo doktora obraca paznju na to a to je stvarno jako bitno. Generalno moze se to osjetiti, kao pritisak, kao neko probadanje ali isto tako ta ista probadanja prate i sirenje maternice, pomjeranje pubicne kosti (jutros mi ej malo detaljnije objasnjavao). Ja njemu rekla da mene iznad pupka zna kao malo "rastezati" kaze on beba malo krupnija i duza pa se brze i naglo maternica siri i onda je to to, a i dimentije pupe su vece (on to metrom izmjeri prije uzv-a) bitno da nema kontrakcija.

Kod njega je takav ritual, pritisak, noge, vene, vaganje, rezimiramo protekli mjesec... onda ide mjerenje pupe kad legnem na sto i onda gleda bebu. Grlic on pogleda i ovim uzvom preko stomaka ali niej to to, mada je on stvarno vrstan doktor on je vec malo naslutio da je doslo do promjena ali kaze mi cemo to izmjeriti vaginalnim. Onda na kraju on vaginalnim izmjeri duzinu grlica i konstatuje kakvo je usce (zatvoreno). To je doslovno par minuta a jako je bitno. Ne skodi bebi jer uzv udje samo onoliko koliko je grlic.

Evo sveki me zvala, ona odusevljena curom user posted image kaze kupila mi je nesto juce ko da je znala da je cura pa je naslutila user posted image

Sto se tice stvarcica rose u pravu si. malena je imala toliko divnih stvari koje je brzo prerasla i mogle su jojjako kratko (najsladji mi je tetksas sorc koji je moj brat donio sa puta) u njemu je bila ko med a samo ga kratko mogla nositi. E sad ce seka sve te sorcice i haljinice i kupace da naslijedi user posted image
Ma nek su samo zivi i zdravi user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1135
15.5.2015 10:29:07   
maksi
Jutroooo user posted image ,

Vrijeme je nekakvo bezveze,a i najavili su kisuuser posted image

LTM bravo za user posted image sto se tice grlica odmaraj,valjda ce se stanje smiriti. Ali zaista moras malo sto u narodu kazu povuci rucnu.

Ziel ne znam ni sama sta bi ti rekla,morate polako razgovarati, bez svadje i trzavica,pogotovo tebi to sada ne treba.

E sada i mene interesuje ovo za grlic,da li na ultrazvuku vide stanje jer ga meni nije gledala,a u proslim trudnocama nisam imala problema

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1136
15.5.2015 10:29:12   
Carobno jutro

Hvala vam svima od srca user posted image user posted image

Bicemo nas dvije ok. Nije ni to mirovanje najgore sto se moze covjeku desiti. Prezivjela sam u prvoj trudnoci i u ovoj cemo user posted image jedino eto sto kaze da je beba malo krupnija u odnosu na seku i vec se pozicionirala user posted image (ali i prva je tako od 5-6 mjeseca vec dubila user posted image )

Naravno, moj dragi nije mogao da odoli zelji da me malo "tuzaka" pa je poceo pricom: doktore ona ko u prvoj trudnoci, nista je ne boli, ne miruje, stalno hoda, nesto radi...mora gospodja da okreci cijeli stan za vikend user posted image hajd sto je okrecila, nego mora i da to pocisti isti taj vikend user posted image user posted image
I naravno i covjek se poceo smijati.
Kaze eto sad smo okrecili sad cemo da mirujemo malo user posted image

user posted image user posted image user posted image cestitam na curi..neka cura..samo da nam budu zive i zdraveuser posted image a za grlic, smiri malo...sad lezi i uzivaj...meni lijepo...jest mi bilo na pocetku malo bez posla bezveze jer stvarno volim svoj posao ali sad sam se navikla...izgurala si prosli put i ovaj ces lakouser posted image

Al' nek si ti sav posao zavrsila pa kud puklo dap uklouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1137
15.5.2015 10:33:08   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ziel...bas mi je zao, to ti sada ne treba...a tvog muza treba izdevetati po guzici kako niko nije odavno user posted image

ja danas zvanicno u trecem tromjesecju...kako vrijeme leti sad me panika hvata...jos nismo potvrdili datum za krecenje, treba i krevet velikoj seki kupiti i maloj madrac ili oprati dubinski ili kupiti novi....onda pranje cilima, smjestanje stvari i pranje i peglanje stvarcica...ufff sta bi da jos i na more idemo

user posted image user posted image user posted image user posted image blago tebi za trece tromjesecje...dise li se lakse? ili se meni cini da ce lakse biti tadauser posted image ma hajde imate jos vremena da sve to uradite..polako..bez srkleta

hej kako brzo prodje...ti si samo par sedmica iza mene...eto i tebe aBd tu jos malo user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1138
15.5.2015 10:33:40   
maksi
Mene sve to ceka isto,i vec sam se zabrinula iskreno kako cu sve,doduse sveki ce uzeti godisnji da mi pomogne. Tako da smo planirali krecenje ako bog da krajem maja. Samo imam bas posla poslije toga moram poceti pripremama za bebu valjda cu do tada znati sta je user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

Neposredna veza do poruke: 1139
15.5.2015 10:38:40   
Carobno jutro

hej kako brzo prodje...ti si samo par sedmica iza mene...eto i tebe aBd tu jos malo user posted image

uh jedva cekam aBd...ali poznavajuci sebe ja cu histerisati do zadnjeg dana...user posted image hoces li uzimati kakav godisnji za te radove, imas li koga da ti pomogne? Jer ipak, mala je tu, pupo vec napreduje a posla ko blatauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1140
15.5.2015 10:39:00   
ziel

IZVORNA PORUKA: mala curica

Dobro jutro debele,jeste li se naspavale?
Ja u zadnja dva dana tako lose spavam budim se po 4-5 puta i godam po stanu.Noga mebzna probuditi kada hocu da se okrenem na drugi stranu.
Mene je jucer nesto spucalo i lijepo se isplakala(bez razloga) .Kaze mm idi u sobu ne mogu da te gledam sto places....hormoni,uzbudzenje sto se pprod blizi........sve mi se pomijesalo.

Ziel,ja nebi da osudzujem ni tebe ni tm.
Ti si osjetljiva,jako osjetljiva,sve se polahko mijenja s trudnocom,pa tako i tvoj odnos s muzem.Nisi vise ista,ne mozes se ponasati kao prije,boti tu kada on pozeli.Sve je to normalno u trudnoci.Njemu to tesko pada.
Mozda ce se malo smiriti kada na uz vidi vasu bebicu.

Ja nisam zlatna bila,imala sam osjecaj da me bas nista ne razumije o osjecala sam se sama na svijetu,ali kako je trudnoca veca hormoni se smirili(koliko toliko)
smirenija sam i uzivam u drustvu moje bebe i njenom lupkanju.

Ma draga ovo nisu samo moji hormoni, ovo je pocelo i prije trudnoce, prva 2 mjeseca bilo extra pricali normalno zezali jedno drugo, opusten odnos a onda odjednom sta god ja kazem njemu ne odgovara i buni se i zacepi mi usta nekim uvredama. To nisu moji hormoni. Jucer mu dok smo isli od mojih roditelja kuci, ima jedno brdo pa mu kazem kako je najlakse da stane kako se najbolje ima preglednost on mi zacepi usta : NECES MI TI GOVORITI KAKO SE VOZI. ZNAS DA SMO SE DOGOVORILI DA MI NE GOVORIS. JA SAM OBISAO TOLIKO BLA BLA ..... Kao da sam mu rekla da ide u pm npr.pa takvu reakciju dobila. Obicni savjet, bezveze niskim tonom rekla a zasto takva reakcija ja ne znam. Covjek kao da je zavrsio sve moguce fakultete pa zna sve i ne treba mu niciji savjet, nije samo u voznji tako je u svemu. U svemu sto mu kazem svoje misljenje on me usutkuje . Pa dokle... Nisu to hormoni stvarno.... I ne znam uopste sta i kako da razgovaram kad dodjem kuci. Sta da mu kazem ???

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1141
15.5.2015 10:43:55   
LieToMe RR
rose draga user posted image
sto se tice radova ja te mogu pogurati user posted image u smislu da ti dam broj ovih sto su nama prali cilime (dodju na vrata, onesu, operu masinski i osuse, vrate) mi sinoc kad smo postavili ovaj u spavacoj sobi, ja vama ne mogu docarati kako je on opran i kako on mirise user posted image vala svaka marka im bila halal isplati se u fening. jos 4 godine se po njemu gazalo, prezivjeo malenu, nije bilo nekih bitnih flekica, lijepo se on skroz odrzava i usise ali juce...ma ko nov user posted image

ziel draga prvo ne sekiraj se. morate poraditi na komunikaciji ocito. nekomuniciranje nece nista dobrog donijeti, samo cete se vise udaljiti sad kad ste jedno drugom najpotrebniji. vjeruj mi, govori ti zena koja je 7 godina u braku, koja je zivjela 2,5 godine u zajednici (i stvarno moju svekrvu i svekra prvo ustati pa smomenuti)...svasta smo prezivjeli, zivjeli sami, pa u zajadnici, pa onda u svom na svom malo solo pa jedno dijete, drugo dijete ali nas dvoje ko dva najveca havera user posted image jednostavno za sve se treba potruditi, treba puno zaista puno komunikacije, strpljenja, tolerancije... treba se uvijek naci na po puta. samo laganini i bice to sve ok. i kod tebe hormoni rade svoje. ja to vidim po sebi. mm je stvarno divan, ja jednostavno nemam rijeci da njega opisem ali ja sam ta koja je povukla na dedu hercegovca user posted image vazda ja nesto moram dodavati...jos sad i hormoni... bude mi fakat nekad zao kad se saberem i skontam da sam ujebala motku user posted image nije njemu lako, valja mene vaku hiperaktivnu trpiti user posted image

sve ostale drage moje trudnice da vas poimenice ne nabrajam, hvala vam na lijepim lijecima i podrsci i sto danas dijelite ovu srecu sa mnom user posted image
ja sam sretna zena, imacu jos jednu curicu, okrecila sam cijeli stan i izdepilirala se user posted image sad mogu saku pod glavu i da odmaram user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1142
15.5.2015 11:00:33   
mala curica
LTM user posted image za curu i za urednu kontrolu.Nema ljepseg osjecaja kada ti doktor kaze da je sve savrseno
u razvoju bebe user posted image
A za grlic.......ja vec neko vrijeme imam taj pritisak sto spominjrs i ziganje.U ponedjeljak sam isla u bolnicu na kontrolu i prijavu porodzaja,izmjerili su mo grlic i bio 45cm,dug i nije se poceo otvarati.Meni je pritisak sto je beba glavom olrenuta ka dolje i stvara mi taj jaki i neprijatni pritisak.

Ziel.......tek upratih da ste vi mladi bracni par.Nezz stvarno sta da kazem.....to mi ave loci na adaptaciju jedno na drugo i jos sasa bebica na putu.Tesko jeste i nepodnosljivo.
To je taj pocetni period kpja je svaka od nas prosla od navikavanja,"upoznavanja" prilagodzavanja jedno na drugo itd.
To je prolazna faza......kada ako Bog da dodje bebica sve ce to biti ok.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 1143
15.5.2015 11:06:27   
Carobno jutro

i ja imam ziganje..samo sijevne dole kroz gospoju..ne znam sad...bila sam na kontroli prije par dana, sve je zatvoreno, pritska nemamuser posted image ne znam sad ni sama, da li da idem ili ne ranije na kontrolu jer tek mi pada naredna 28.05user posted image

Neposredna veza do poruke: 1144
15.5.2015 11:17:05   
rose

uh jedva cekam aBd...ali poznavajuci sebe ja cu histerisati do zadnjeg dana...user posted image hoces li uzimati kakav godisnji za te radove, imas li koga da ti pomogne? Jer ipak, mala je tu, pupo vec napreduje a posla ko blatauser posted image

ma to muz i ja zajedno sredimo sve...mala ce u vrtic a ja planiram uzeti prvu sedmicu u junu slobodno..pa ako se tada potrefi dobro i jest...mozda da mama moja uleti

Neposredna veza do poruke: 1145
15.5.2015 11:18:07   
ziel

LTM user posted image za curu i za urednu kontrolu.Nema ljepseg osjecaja kada ti doktor kaze da je sve savrseno
u razvoju bebe user posted image
A za grlic.......ja vec neko vrijeme imam taj pritisak sto spominjrs i ziganje.U ponedjeljak sam isla u bolnicu na kontrolu i prijavu porodzaja,izmjerili su mo grlic i bio 45cm,dug i nije se poceo otvarati.Meni je pritisak sto je beba glavom olrenuta ka dolje i stvara mi taj jaki i neprijatni pritisak.

Ziel.......tek upratih da ste vi mladi bracni par.Nezz stvarno sta da kazem.....to mi ave loci na adaptaciju jedno na drugo i jos sasa bebica na putu.Tesko jeste i nepodnosljivo.
To je taj pocetni period kpja je svaka od nas prosla od navikavanja,"upoznavanja" prilagodzavanja jedno na drugo itd.
To je prolazna faza......kada ako Bog da dodje bebica sve ce to biti ok.

Meni je sad u glavi jedina i najbolja opcija sutnja. Ne mogu vise da pricam. Ne znam ni sta da pricam. Sta god kazem za njeg to nije ok. Tako da cu sutiti, da vidimo dokle ide taj njegov karakter i uporno usutkivanje. Pa ja nisam neka mutavica ni balavica da nemam pojma u zivotu. Radim s narodom aktivnih 5,5 godina, toliko ljudi upoznala i licnosti i karaktera ali ovo nisam nikad jos srela... Sve mi se cini da je onaj tip JA SAM MUSKO TI SI ZENSKO IMAS DA SUTIS. Tako to u njegovoj glavi stoji. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1146
15.5.2015 11:19:08   
mala curica
Bitno je da nisi otvorena i da se glic ne skracuje.
Ja sam se prepala da cu prije vremena zbog tog pritiska,ali ipak necu.
Na kontrolu idem 27.05 pa cu vidjeti sta ce mi dok reci.Mislim da bi mi trebao bris raditi....user posted image

Nisam vjerovala zenama koje su govorila kako je pred kraj najgore.....upravu su......sve je teze i teze,kretanje,sposobnosti,razni bolovi.....i ja cu jedva cekati samo da se porodim.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 1147
15.5.2015 11:21:11   
rose

sto se tice radova ja te mogu pogurati user posted image u smislu da ti dam broj ovih sto su nama prali cilime (dodju na vrata, onesu, operu masinski i osuse, vrate) mi sinoc kad smo postavili ovaj u spavacoj sobi, ja vama ne mogu docarati kako je on opran i kako on mirise user posted image vala svaka marka im bila halal isplati se u fening. jos 4 godine se po njemu gazalo, prezivjeo malenu, nije bilo nekih bitnih flekica, lijepo se on skroz odrzava i usise ali juce...ma ko nov user posted image

ziel draga prvo ne sekiraj se. morate poraditi na komunikaciji ocito. nekomuniciranje nece nista dobrog donijeti, samo cete se vise udaljiti sad kad ste jedno drugom najpotrebniji. vjeruj mi, govori ti zena koja je 7 godina u braku, koja je zivjela 2,5 godine u zajednici (i stvarno moju svekrvu i svekra prvo ustati pa smomenuti)...svasta smo prezivjeli, zivjeli sami, pa u zajadnici, pa onda u svom na svom malo solo pa jedno dijete, drugo dijete ali nas dvoje ko dva najveca havera user posted image jednostavno za sve se treba potruditi, treba puno zaista puno komunikacije, strpljenja, tolerancije... treba se uvijek naci na po puta. samo laganini i bice to sve ok. i kod tebe hormoni rade svoje. ja to vidim po sebi. mm je stvarno divan, ja jednostavno nemam rijeci da njega opisem ali ja sam ta koja je povukla na dedu hercegovca user posted image vazda ja nesto moram dodavati...jos sad i hormoni... bude mi fakat nekad zao kad se saberem i skontam da sam ujebala motku user posted image nije njemu lako, valja mene vaku hiperaktivnu trpiti user posted image

sve ostale drage moje trudnice da vas poimenice ne nabrajam, hvala vam na lijepim lijecima i podrsci i sto danas dijelite ovu srecu sa mnom user posted image
ja sam sretna zena, imacu jos jednu curicu, okrecila sam cijeli stan i izdepilirala se user posted image sad mogu saku pod glavu i da odmaram user posted image

mislim da ce mi trebati broj ne nadjosmo one nase tj broj..a kod nas je cilim opran prije dvije godine i mala ga je sredila samo tako...cak je i flomasterima sarala pa sam ja to cistila i ribala user posted image ali treba ga dobro oprati

Neposredna veza do poruke: 1148
15.5.2015 11:29:05   
*pcelica*

Bitno je da nisi otvorena i da se glic ne skracuje.
Ja sam se prepala da cu prije vremena zbog tog pritiska,ali ipak necu.
Na kontrolu idem 27.05 pa cu vidjeti sta ce mi dok reci.Mislim da bi mi trebao bris raditi....user posted image

Nisam vjerovala zenama koje su govorila kako je pred kraj najgore.....upravu su......sve je teze i teze,kretanje,sposobnosti,razni bolovi.....i ja cu jedva cekati samo da se porodim.user posted image

Zadnji dani su najgori. Ja danima nisam spavala. Cim me nesto zigne ja sat ispred sebe i mjerim vrijeme. user posted image Jos s mladjom prebacila 17 dana preko termina. To su bile setnje u toku noci. Sve ih traumirala. Jos sedam dana me smjeste u bolnicu na pracenje etek gore nisam mogla spavati. Ja setam po onim stepenicama u drzavnoj a beba spava li spava u pupi user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1149
15.5.2015 11:46:26   
LieToMe RR

mislim da ce mi trebati broj ne nadjosmo one nase tj broj..a kod nas je cilim opran prije dvije godine i mala ga je sredila samo tako...cak je i flomasterima sarala pa sam ja to cistila i ribala user posted image ali treba ga dobro oprati

posaljem ti kasnije broj na pp, sad sam u nekoj guzvi na poslu :-*

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *