Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 16:22:29
lala88
e bas se ismijah na ove postove o sjedim, kad mene obrnuto, najgusca i najjaca dlaka mi je na njoj, nekad mi se cini da dole imam vise dlaka nego na glavi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 16:24:24
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: lala88
e bas se ismijah na ove postove o sjedim, kad mene obrnuto, najgusca i najjaca dlaka mi je na njoj, nekad mi se cini da dole imam vise dlaka nego na glavi
Ista sam ti,al kojom brzinom rastu nije humano,a jake
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 16:29:02
LieToMe RR
Trudnice moje drage evo zvali su za krevet, dolaze u pola 6 juuuppppiiiii (ja vama ne mogu docarati entuzijazam mm i mene ) isto da nama krevet dolazi Odoh se ubaciti ne u petu nego u desetu. Evo i kraj radnog vremena. sad kad se razletim na sve strane Wish me luck
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 17:01:31
alman
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Samo se vi smijite ja kad sam vidjela, mal' mi nesto nije bilo..znaci uredno krenule sijede...sreca pa skidam sve inace bih morala farbati sekirala se jadnica, kako nije... jos je sad sijecem britvicama...ima da joj i opadne sve ocelavit ce
joj jesi komicna, ne mogu se bona smijati, sav mi se stomak trese
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 17:25:55
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Trudnice moje drage evo zvali su za krevet, dolaze u pola 6 juuuppppiiiii (ja vama ne mogu docarati entuzijazam mm i mene ) isto da nama krevet dolazi Odoh se ubaciti ne u petu nego u desetu. Evo i kraj radnog vremena. sad kad se razletim na sve strane Wish me luck
Isla sam i ja jucer U nobil. Uzecu madrac koji je sad na akciji, jesi li i ti taj...oko 300 KM kosta. de nam sibni sliku kreveta ako ti nije frka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 17:28:27
ninuska
Sto se tice depilacije idem redovno. Radim brazilku . I u prvoj trudnoci sam isla do zadnjeg tj 10 dana prije porodjaja. mi maloprije dodjosmo. Bile u parku 2,5 sata. Crkla sam. Jedva sam je natjerala da idemo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 19:29:35
*pcelica*
Sta je ovo nigdje nikog. Ja sam odspavala jednu turu poslije rucka. Onda s djetetom malo bila na polju. Ona vozila biciklo a ja trcala ko luda za njom. Jos ne zna koristiti kocnice.Pa kad vidi da ce udariti u nestoona skace s bicikla Polomila me. Sad me sve boli.Ne javlja se LTM. Oni sad kolektivno se raduju krevetu i uzivaju u montiranju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 14.5.2015 19:35:03
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Sta je ovo nigdje nikog. Ja sam odspavala jednu turu poslije rucka. Onda s djetetom malo bila na polju. Ona vozila biciklo a ja trcala ko luda za njom. Jos ne zna koristiti kocnice.Pa kad vidi da ce udariti u nestoona skace s bicikla Polomila me. Sad me sve boli.Ne javlja se LTM. Oni sad kolektivno se raduju krevetu i uzivaju u montiranju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 6:50:02
LieToMe RR
Juuutrrroooo Evo mene Ja sinoc nekad iza 12 napisah post ali on ode u nepovrat. Krevet stigao, cura odusevljena.To je bilo skakanja po krevetu, cike, vriske Idu slike u toku dana da vam malo docaram atmosferu. Sinoc sam bila krepana, dok sam se vratila sa depilacije, pa smo onda imali radnu akciju postavljanja cilima, pa vracanja stvari u krevet, pa dok smo njen krevet slozili. Ja krepala dibidus. Onda vecernji rituali oko malene...elem dodjoh i ja na red za kupanje oko 12
Kasnije idem kod Divketa, pozelite nam srecu! Javim se obavezno cim se dovucem do posla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 7:58:46
ziel
Jutro cure... Kod mene raspolozenje na 0. Svaki dan neke prepirke i svadje u kuci, samo izmedju mene i muza. Ne znam dokle ce ovo ovako ici... Sve mu smeta. Ne da sebi savjet dati. Grozno se osjecam. Sinoc sam mu rekla da je bolje da ne pricamo nikako i spavala sam u drugoj sobi. Ne mogu vise. Sta god kazem, rijec, on ima nesto protiv, zasto sam to rekla ili NECES ME TI SAVJETOVATI. Pa jel ja gijesim? Sta se ovo desava.......
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 8:06:01
M.A.M.
Jutro bebele,jutro oblacno kao i ja dok ne popijem kaficu LTM javni sta je cika dr rekao za bebicu cim dodjes ziel draga sta da ti kazem,nisam upucena jesi li u zajednici ili ne,ako si pisala,halali slabo mi pamcenje ,ako imate uslova odvojite se,bar nesto za pocetak,jer fakat niko ne voli zajednicu,pa pokusaj onda polako s njim o svemu,samo se ne sikiraj puno to ti najvise utice na bebicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 8:09:54
*pcelica*
Jutro Jeste li se naspavale? LTM mogu misliti te srece sinoc. Sretno danas na kontroli da sve bude ok i da namotkrije misterij da lije bracoili seka Ziel ne znam sta dati kazem osim da ne uzimas puno srcu. Ne znam vas licno ni kakav je vas odnos ali mi je u ovom postu jedna stvar zasmetala i na njega bacila svjetlo kao da mu je svejedno. Izvini sto ja ovako ali meni tako djeluje a ja sam iskrena osoba. Ti seokreni sebi itom pilencetu u pupi a on nek radi kako hoce. Kad se za.... doci ce mu iz g..... u glavu da mu ti zelis samo dobro Nemoj da se sikiras. Znam da je to lakse reci nego uciniti ali nek ti je uvijek na pameti bebica i da ona svako tvoje raspolozenje osjeti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 8:14:58
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro bebele,jutro oblacno kao i ja dok ne popijem kaficu LTM javni sta je cika dr rekao za bebicu cim dodjes ziel draga sta da ti kazem,nisam upucena jesi li u zajednici ili ne,ako si pisala,halali slabo mi pamcenje ,ako imate uslova odvojite se,bar nesto za pocetak,jer fakat niko ne voli zajednicu,pa pokusaj onda polako s njim o svemu,samo se ne sikiraj puno to ti najvise utice na bebicu
Znam da utice i to mi najvise smeta, zato je bolje da ne pricamo nikako jer kad god pricamo svadjamo se, on mene ispravlja stalno, stalno napetost neka, kaze nije opusten sa mnom a ja nisam s njim jer sta god kazem razmisljam kako ce to on da shvati i uvijek shvati pogresno. Nisam u zajednici, svekar i svekrva su u donjem spratu, oni su zlatni, ni jednom do sad nikakvih prepirki nije bilo. Samo mi je problem muz. S njim se nesto desava... Vjeruj da me je nekad strah kad ga gledam vidim bijes na njegovom licu, pa samo ako me udari jednom kupim stvari i idem iz te kuce, mogu ja sama hraniti dijete kad se rodi, ali ne mogu stresa vise
Pokusavam da budem mirna, ali provocira i vrijedja, kad sam ga jucer vidjela da izadje napolje kod svoje mame sjede i cujem ja on njoj nabraja ko fol on ne moze vise, u meni se nesto prelomilo. Govori da ne dopusta niko da se mijesa, kao moja mama da se ne mijesa medju nas, a on prvi svoju mijesa u nase probleme. Tako mi je svega preko glave..... Pucam....... Nemam sta vise pricati s njim i kada dodjem kuci s posla sta da pricam s njim? S tim covjekom se ne moze pricati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 8:20:37
M.A.M.
Nemoj me pogresno shvatiti draga al nije ti to rjesenje da ne razgovarate,bas sada bi trebali najvise da uzivate dok je bebica na putu a pogotovo jer ste mlad bracni par,a jesi li nekad pokusala razgovarati sa svekrvom o njemu ako je vec ona ok,mozda ona zna nesto vise ipak joj je sin
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 8:31:08
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Nemoj me pogresno shvatiti draga al nije ti to rjesenje da ne razgovarate,bas sada bi trebali najvise da uzivate dok je bebica na putu a pogotovo jer ste mlad bracni par,a jesi li nekad pokusala razgovarati sa svekrvom o njemu ako je vec ona ok,mozda ona zna nesto vise ipak joj je sin
Ona ga najbolje zna, ona mene brani, cula sam je vise puta kad na njeg galami kaze mu da sam ja sad osjetljiva, i da ne smije na mene galamiti , ali on je narcis, ni od koga savjet ne prihvata... Nisam s njom pricala o tome, ali vidim da on pocinje pricati o nasim problemima pa cu i ja poceti , da bar znaju i moju stranu price, a ne samo njegovu... A s njim nikako zajednicku da nadjem. Pokusavala , vise puta prelazila preko svog ponosa pocnem pricati priblizim mu se ali sad mi je stvarno film puko. Necu vise.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:17:27
pandica
LTM sretno na pregledu javi obavezno sta je bilo. Ziel da li je isto stanje bilo i prije tvoje trudnoce ili se to tek sad pojavilo? Kakav ste odnos imali prije?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:20:10
mala curica
Dobro jutro debele,jeste li se naspavale? Ja u zadnja dva dana tako lose spavam budim se po 4-5 puta i godam po stanu.Noga mebzna probuditi kada hocu da se okrenem na drugi stranu. Mene je jucer nesto spucalo i lijepo se isplakala(bez razloga) .Kaze mm idi u sobu ne mogu da te gledam sto places....hormoni,uzbudzenje sto se pprod blizi........sve mi se pomijesalo.
Ziel,ja nebi da osudzujem ni tebe ni tm. Ti si osjetljiva,jako osjetljiva,sve se polahko mijenja s trudnocom,pa tako i tvoj odnos s muzem.Nisi vise ista,ne mozes se ponasati kao prije,boti tu kada on pozeli.Sve je to normalno u trudnoci.Njemu to tesko pada. Mozda ce se malo smiriti kada na uz vidi vasu bebicu.
Ja nisam zlatna bila,imala sam osjecaj da me bas nista ne razumije o osjecala sam se sama na svijetu,ali kako je trudnoca veca hormoni se smirili(koliko toliko) smirenija sam i uzivam u drustvu moje bebe i njenom lupkanju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:22:01
*pcelica*
Iskreno ja licno svekrvi nista ne bih govorila ako me ne pita. Jer koliko god ona dobra prema tebi bila ipak je on njen sin. To vas dvoje treba da rijesite. Ohladite glavu i razgovarajte. Sta tebi smeta kod njega sta njemu smeta kod tebe. Mozete li se prilagoditi jedno drugom.Kako vidite vas zajednicki zivot u buducnosti.Ali smireno i bez svadje. Onda ces znati gdje si i na cemu si.Ovako svadjom samo se udaljavate jedno od drugog.Ovo ti govorim ko svojoj sestri. Nemoj me pogresno razumjeti. Jer sam i ja proslajednu veliku krizu sa svojim mm. Toliko smo se bili udaljili jedno od drugog. Dok nismo sjelii razgovarali.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:26:13
Carobno jutro
Jutro,
Meni svekrva dosla poslije petnaest dana putovanja, pozeljela sam je, i jedva cekam da vidim sta mi je donijela
LTM, sretno na kontroli , izvjestaj cjelokupni molimo poslije kontrole a veceras slike kreveta
ziel, uh teska situacija, svasta bih ti mogla reci. Prije svega jos ste vi pogubljeni, prvi su mjeseci braka i odmah beba dolazi. Znam da se meni poslozilo tek negdje nakon godinu jos smo mi imali teskih situacija, gubljenja trudnoca i ranih i kasnih. Nemoj naglo odlucivati nista i pokusaj koliko god mozes da se ne sekiras iako vidim da to nije bas moguce. Sve to utice na bebu. A samo mi nije jasna njegova reakcija?! Mami se zali?! tolerancije mora biti..nadam se da cete to rijesiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:43:06
rose
ziel...bas mi je zao, to ti sada ne treba...a tvog muza treba izdevetati po guzici kako niko nije odavno
ja danas zvanicno u trecem tromjesecju...kako vrijeme leti sad me panika hvata...jos nismo potvrdili datum za krecenje, treba i krevet velikoj seki kupiti i maloj madrac ili oprati dubinski ili kupiti novi....onda pranje cilima, smjestanje stvari i pranje i peglanje stvarcica...ufff sta bi da jos i na more idemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:47:39
LieToMe RR
Drage moje trudnice evo ja dosla na posao i konacno ugrabih vremena od posla da napisem koju.
Za pocetak dobicemo seku. Its a girl!!! Tata je tako sretan Sto se tice bebe sve je super, svi protoci ok, posteljica super, vode dovoljno. Srce, mozak, glavica, rukice, nogice, bubrezi ama bas sve ok i sve super. Beba vec sko 1 kg tatin zmaj ravno 973 gr (sto je "najtuznije" on je precizan, meni cak cura bila teza kad se rodila nego sto je predvidio ). Bebica vec okrenuta glavicom dole tako da ovo sto gura kiselinu i sve moje organe su definitivno nogice za koje kaze da su vec duge (mashala na mamu). Urin je provjerio na licu mjesta, kaze odlican, pritisak nizak (105/70) moje klasicno, udebljala se 3 kg. Zadovoljan skroz a i ja s njim.
E sad dolazimo da malo "ruznijeg" dijela. Nakon cijelog pregleda uvijek mi izmjeri i glic. Meni se grlic pravo skratio Za dvije sedmice idem na cervikometriju opet. Sa 44-45 mm se za mjesec dana skratio na jedva 30 mm. malo je zabrinut ali kaze posto je i prva trudnoca bila takva sad zna sta i kako (jer u prvoj je to bilo dramaticno od kontrole do kontrole grlic se skoro izgubio ali tad sam bila skoro na kraju 7og mjeseca, sad jos nisam ni usla u 7mi). Elem, nije mi dao nikakve tablete, nista. Rekao mi mirovanje, bez naprezanja i ostalih hepekova. Najgore kaze sto kod mene nema tih nikakvih simptoma pa onda ni ja nekad ne mogu da u mozgu prebacim da je to nesto napor jer ja to ne osjecam kao napor. Za sad mi je rekao malo vise mirovanja, reducirati naprezanja i eto da 29 ujutru opet dodjem pa cemo vidjeti.
Nije odmah htjeo govoriti za more. rekao je prvo cemo vidjeti 29og kakvo je stanje ako se bude skratio u odnosu na danas definitivno ne preporucuje nikakvo putovanje. Nas dvoje smo vec poravnili da nam je svejedno otisli ne otisli, bice svakako na godisnjem, bitno je da odmorimo, moze se uvijek otici u pionirsku, na vrelo Bosne ili na planinu.
E da sto se tice magnezija, ja mu rekla sta sam uradila i kako. kaze on ocito da mi ne odgovara ovaj direkt i da se ja vratim onom svom starom magneziju, kaze zasto mijenjati nesto sto savrseno odgovara.
Eto drage moje trudnice, ja vas izvjestih o svemu. Odoh sad da uz kafu iscitam sta ste sve ovo napisale dok me nije bilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:48:41
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Drage moje trudnice evo ja dosla na posao i konacno ugrabih vremena od posla da napisem koju.
Za pocetak dobicemo seku. Its a girl!!! Tata je tako sretan Sto se tice bebe sve je super, svi protoci ok, posteljica super, vode dovoljno. Srce, mozak, glavica, rukice, nogice, bubrezi ama bas sve ok i sve super. Beba vec sko 1 kg tatin zmaj ravno 973 gr (sto je "najtuznije" on je precizan, meni cak cura bila teza kad se rodila nego sto je predvidio ). Bebica vec okrenuta glavicom dole tako da ovo sto gura kiselinu i sve moje organe su definitivno nogice za koje kaze da su vec duge (mashala na mamu). Urin je provjerio na licu mjesta, kaze odlican, pritisak nizak (105/70) moje klasicno, udebljala se 3 kg. Zadovoljan skroz a i ja s njim.
E sad dolazimo da malo "ruznijeg" dijela. Nakon cijelog pregleda uvijek mi izmjeri i glic. Meni se grlic pravo skratio Za dvije sedmice idem na cervikometriju opet. Sa 44-45 mm se za mjesec dana skratio na jedva 30 mm. malo je zabrinut ali kaze posto je i prva trudnoca bila takva sad zna sta i kako (jer u prvoj je to bilo dramaticno od kontrole do kontrole grlic se skoro izgubio ali tad sam bila skoro na kraju 7og mjeseca, sad jos nisam ni usla u 7mi). Elem, nije mi dao nikakve tablete, nista. Rekao mi mirovanje, bez naprezanja i ostalih hepekova. Najgore kaze sto kod mene nema tih nikakvih simptoma pa onda ni ja nekad ne mogu da u mozgu prebacim da je to nesto napor jer ja to ne osjecam kao napor. Za sad mi je rekao malo vise mirovanja, reducirati naprezanja i eto da 29 ujutru opet dodjem pa cemo vidjeti.
Nije odmah htjeo govoriti za more. rekao je prvo cemo vidjeti 29og kakvo je stanje ako se bude skratio u odnosu na danas definitivno ne preporucuje nikakvo putovanje. Nas dvoje smo vec poravnili da nam je svejedno otisli ne otisli, bice svakako na godisnjem, bitno je da odmorimo, moze se uvijek otici u pionirsku, na vrelo Bosne ili na planinu.
E da sto se tice magnezija, ja mu rekla sta sam uradila i kako. kaze on ocito da mi ne odgovara ovaj direkt i da se ja vratim onom svom starom magneziju, kaze zasto mijenjati nesto sto savrseno odgovara.
Eto drage moje trudnice, ja vas izvjestih o svemu. Odoh sad da uz kafu iscitam sta ste sve ovo napisale dok me nije bilo
znala sam da je cura
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 15.5.2015 9:57:30
LieToMe RR
joj rose pala si mi na pamet reko jel meni govore da cu roditi musko a moj dragi udario po zenskimm imenima kod nas je cura 100% bas se vracamo u stan i cekamo lift i smijemo se, reko mi musko ne mozemo ni naslutiti kad ni nemamo ideja za ime a kamoli sta drugo
ma meni bitno samo da je zivo i zdravo a cura olaksava sve: em imamo sve od seke, em smo vec u fazonu sa curama samo nek je ona nama ziva i zdrava sve ostalo je nebitno