LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: ernadanada Hello zenica,danas u Danskoj lijep i suncani dan taman da se proseta do plaze.zile sta da ti kazem,do ore par sedmica sam i ja imala problema,iste prirode cak i gore,hormoni rade svoje muz se osjeca zapostavljeno ma da i to nisu veliki razlozi da se tako ponasaju.i ja sam pokusala sutnjom,no to je izazvalo jos vece neprilike.s obzirom da sam daleko od sviju,nisam ni s kim imala da razgovaram osim sa svekrvom,ona najbolje zna svoje djete,i ako bude voljna pomoci dat ce ti par savjeta koji su meni pomogli.ali s njom nasamo razgovaras i neka on ne zna za vas razgovor. Zene moje mala pomoc,imam problema sa istezanjem budim se nocu da se protezem tako i jutrom,znam da to ne valja ali ne znam sta da radim to je u snu nesvjesno. Sta je tebi pomoglo? Eto moze se razgovarati, pokusati bar, ali nemam puno nade jer svaki nas razgovor se svodi na prepiranje, fali mu razumjevanja, on razumije mene samo kad vec puknem i pocnem se derati i plakati u isto vrijeme tek tad usuti, nista ne kaze, niti se kad izvini za svoje greske, takva osoba, misli da je jedini on na svijetu upravu, svi ostali grijese. A znam koliko ovo utice na zivot koji raste u meni, i na poslu imam puno obaveza, a kad idem kuci kao na klanje, tako se osjecam, svake sekunde cekam kad ce ga nesto iznervirati a u 70% slucajeva ne znam ni sta ga iznerviralo, nesto u svojoj glavi shvata pogresno. Kako ste vi rijesili svoje probleme? meni je stvarno iskreno zao sto se ti tako osjecas. ne znam zaista sta da ti kazem da umanjim taj tvoj osjecaj. nikad zaista nisam imala problema u braku (ok pokoskamo se ko i svaki regularan par, mahom oko njegovih carapa i nebuloza ) generalno jako puno vremena smo provodili i provodimo skupa, razgovaramo o svemu i svacemu, prepricamo jedno drugom radni dan, bisere sa posla...dogovaramo se oko budzeta, finansija, troskova, malene... za sve zivo zajednicki donosimo odluke (ne sad one neke trivijalne). mi nismo bili ni mladi kad smo se upoznali (ja imala veza prije njega on imao prije mene) jednostavno smo se eto nasli i kliknuli. bili smo dugo u braku prije nego smo malenu dobili (vec nas raja pocela zezati kako smo stari bracni par ) isto da smo 100 godina skupa. sto je rose rekla u jednom postu: ko najbolji drugovi. mozda je kod vas sve to jednostavno brzo a vi nespremni. koliko sam upratila mladi ste oboja, malo ste u braku i vec beba. mozda je to jednostavno puno obaveza i odgovornosti za vas kao mlade ljude (ne govorim sad to kao nesto lose nego jednostavno puno stvari odjednom i onda covjek malo pukne od pritiska). ja ti ipak savjetujem da pricas s njim, da otvoreno popricate sta mu smeta, sta tebi smeta, da pokusas i ti njega shvatiti, mozda se on sad osjeca izgubljeno (ima zenu, brak i imace uskoro bebu) nisu svi prirodno predodredjeni da to spontano i prirodno prihvate . zaista ne znam sta drugo da ti kazem i savjetujem. Tako sam zamisljala i ja svoj brak, dogovaranje, razgovaranje, stvarno nisam narcis da sve bude po mom... Ali ovo njegovo prelazi sve granice. Ja imam 24 god. a on 31, nismo bas nezreli usli u brak, ako se gleda po godinama, bar za sebe mislim da nisam nezrela a to sto je on mozda previse razmazen i self centered , okrenut samo svojim potrebama to ne mogu komentarisati. Pa neces vjerovati da mi nabija na nos to sto se meni smanjila zelja za sx, jos mu rekla da je do trudnoce, to ne razumije, kaze SAMO SE IZVLACIS NESTO , JA KO DA NEMAM ZENU. Dosadna sam vam sa svojim jadima, uzivajte u svojim muzevima i domovima tako mirnim, cijenite to, da mozete rahat iznijeti svoje misljenje bez obzira sto se ne slazu misljenja, da vam niko ne kaze ZACEPI, kao meni. Ali promjenice se neke stvari, nece moci ovako. ja sam se tek nakon sto sam kliknula da objavim post sjetila da je on tu negdje blizu mojih godina. ja sam otisla da ste oboje nesto mladi (eto komplimenta ). ma vidi nema idealnog braka, nista nije idealno, laze ko kaze. uvijek imas nekih prepirki, sitnica koje smetaju...ali ja kad malo rezimiram stvari to sto mi kupatilo poslije njega izgleda kao da se slon kupao, ili sto po kuci skupljam redovno garderobu i carape (i naravno zvocam jos uz to), sto nema neki sistem organizacije poput mene... je stvarno banalno u odnosu na neke probleme s kojima se ljudi susrecu (varanje, laganje, kranje novca, trosenje novca na neke gluposti). hvala Bogu ni to tvoje nije sad nesto "opasno" po zivot, sve su to neke sitnice na kojima se moze i mora poraditi. sto se tice sex-a nije sve u sexu. naravno bitan je za brak, za zdravu vezu ali ne smije se brak oko toga vrtiti i ne smiju se problemi tako rjesavati. a ne smije ni nedostatak sexa tokom trudnoce biti razlog sa brige, sekiracije i svadje. nisi dosadna zaista meni bi bilo drago da ti pomognemo sve skupa ovdje i da ti prevazidjes neke stvari i da uzivas u toj svojoj trudnoci. neke stvari jednostavno cete morati rjesiti u 4 oka i sami donositi odluke, cak nekad nesto i presjeci jer na kraju samo se to vas dvoje i tice. mi ti svi mozemo ovdje pricati i davati savjete ali to je vas zivot i vi najbolje znate jedno drugo i uzroke tog neceg. ja ti ipak savjetujem da probate sto vise poraditi na komunikaciji, da mu objasnis u kakvom si delikatnom stanju i koliko te to pogadja i utice na tebe i tvoje osjecaje (na kraju i na bebu) ali i da trazis od njega da ti iskreno kaze zbog cega je takav, sta njega tisti (ako ga tisti) pa da i ti njega probas shvatiti.