|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
11.5.2015 13:45:59   
ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

sve će to doći vremenom na svoje samo se opusti i uživaj a kada aBd dodje user posted image on će se i sam ukljuciti sigurna sam

Nadam se da hoce, u kuci prije nego sto sam ja dosla tu, puno su mu pustali i sute mu na njegovo deranje i kad nije upravu. Ja to nisam navikla kod svojih roditelja, svako je svoje misljenje izrazavao, znala sam ispraviti i mamu i oca kada nisu upravu i oni mene i opet odnos i atmosfera u kuci nam je bila super, jer niko nije sutio i skupljao u sebi neke negativne misli. A vidim u ovom mom novom domu previse mu sute. Mozda ga to nervira sto mu ja ne sutim kad nije upravu...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 676
11.5.2015 13:46:50   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: rose

ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u setnju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu

Hvala na savjetima, znas da vec ima neke glupe izjave kada pricamo o djeci, kao majke su glavne, pa ako se zadesi tu njegova majka dok to pricamo, ona mu kaze: MATI CE TVOJA SINE CUVATI NE SIKIRAJ SE. A mene hoce nesto da strefi. Morala sam joj reci: NEMOJ MI GA MAZITI. ON CE SVE KAO I JA. Na sto on zasuti. Ali mislim iskreno da dijete nije samo majcina briga. Bas kao sto kazes treba da je u sve ukljucen i bice aBd, nema izvlacenja. Mozda ga mama mazila dok je kod nje bio, ja ne planiram odgajati i njega pored bebe. Nisu to ni godine neke nezrele pa da bude to razlog ovog ponasanja stvarno ne razumijem ga... Nadam se da ce nadoci s vremenom...

Ja stvarno imam srecu da je moja svekrva dresirala mog dragog user posted image  (valjda sindrom prvog djeteta u porodici pa te handre dok te po svom ne skroje user posted image  ista mu je sudbina ko i meni bila pa valjda se zato nas dvoje nadopunjujemo). A sem toga svekrvi se valjalo sa njima trojicom izboriti, obrazovana zena koja je puno radila, puno putovala... tako da je ona njih naucila i da kuhaju, da spremaju, da peglaju... nema muski posao zenski posao...i nema mama ce...nego sve radis user posted image
Majka jest glavna u smislu rodila dijete, nosila ga u stomaku, doji ga...ali postoji milion i jedna sitnica gdje otac moze da uskoci i pomogne.
Dijete i nije samo majcina briga nego zajednicka, i treba da on uskace gdje ti ne mozes i obrnuto. Ja sam vec pisala mi imamo nase rituale od kako se L rodila, on je tusira pred spavanje, ja je onda namazem, obucem joj pidjamicu i odem praviti veceru, za to vrijeme njih dvoje se sredjuju, on joj rascesljava kosu, pusti je da skace po nasem krevetu. prije sam je ja hranila ali sad od kako sam trudna on je preuzeo brigu oko hranjenja navece. Sinoc ja krenula da je hranim, muz pricao na telefon i hajd pojela ona 4-5 kasika i cim je on prekinuo razgovor ona govori daj tati user posted image   
Njemu stvarno nije nista mrsko ni za mene ni za nju da uradi.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 677
11.5.2015 13:51:19   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman

IZVORNA PORUKA: LieToMe

LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more user posted image

a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti

Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim user posted image

jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).

maksi bas si me nasmijala user posted image  ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem user posted image ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse user posted image

evo sad sam premjerila komodu duga 83 siroka 43 a visoka 75 cm, tako da bih i odgovarala ova podloga, jos kad bih i ona bila visoka jedno 10 cm bilo bih super, user posted image
e sad ne znam kud sa djidjama iz prve ladice (sminka i parfemi ) pa da bih tu mogla stvari za bebicu, a tamam sam oslobodila ladicu ispod kreveta i komodice pored kreveta gdje sam mislila pelene i kremice,,,,,,,,,,,,,
joj ubi me ovo razmjestanje stvari, kud mi naupade ova ideja user posted image LTM ti si kriva user posted image

user posted image  e bas ti hvala
a sta mislis kako je meni ja se trebam iz 6 ladica iseliti user posted image user posted image  ziva ne znam gdje cu sa tolikim stvarima  (do duse ima tu i nekih nebuloza, casopisa, onda u toj najdubljoj je fasunga i zalihe kozmetike, samponi, kreme, vlazne maramice, maramice obicne, pa nekih setova kozmetickih...), onda jedna jepuna lakova, parfema, kozmetike... tacno me glava zaboli kad pomislim gdje da to razmjestim. prekuce sa dragim bila u robotu na ciglanama i vidim neke kutije kartonske e reko meni trebaju 3 da se iselim user posted image  
a nije ni iseliti se, lako cu se ja iseliti nego gdje cu sa stvarima user posted image  

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 678
11.5.2015 13:52:48   
lala88
ziel zafrkani su Zivinicani, zna to jer sam tamo zivjela 20 godina, a u nekim mjestima svekrve su prave katastrofa, ima jedno mjesto gdje nepostoji dobra svekrva gdje je mentalitet iz 19 stoljeca. Apsolutno te razumim i ja sam takva nikom ne sutim niti cu ikad ikom.
Tesko da ce on sam prihvatiti obaveze oko bebe, jer imam primjer u okolinu gdje su ocu gadi kad djetetu curi nos i koji je sve obaveze oko djeteta na majku prebacio a isto tako imao je 31 kad je dobio djete i u prvoj godini braka su dobili bebu.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 679
11.5.2015 13:54:22   
lala88
LTM ti glavni pokretac radova na forumu, kad vidim koliko ti radis ja se postidim, svaka cast user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 680
11.5.2015 13:55:10   
ziel
LTM ukopaces me s tim svojim savrsenim zivotom :P
Salim se ;)

Ja se iskreno nadam da ce se stvari promjeniti, da ce malo omeksati, previse mi se ponasa kao MACHO , ono sto kazes, odvaja musko-zenske poslove : TO MUSKARCI NE TREBA DA RADE. Nisam ni znala da ima takvo misljenje dok se nisam udala.... Sta sve cure ne znaju o svojim buducim muzevima......
lala88- sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

< Poruku je uredio ziel -- 11.5.2015 13:58:07 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 681
11.5.2015 13:58:11   
rose

IZVORNA PORUKA: *nur*

sve će to doći vremenom na svoje samo se opusti i uživaj a kada aBd dodje user posted image on će se i sam ukljuciti sigurna sam

ma ima svakakvih muzeva, neki se stalno ponasaju kao da su djeca mamina briga, posebno ako su zene domacice...prstom ne mrdaju...evo vidis ima mamu koja ce kao cuvati...meni moja sveki zivi 40 km od mene, volimo se i postujemo...ali ona ako dodje na konak dodje da bi ja i mm mogli izaci u kafanu i zaglaviti do sitnih sati user posted image ...ona je zaposlena, pa povremeno odvoji neki vikend..a sad aBd planira mi doci kad se porodim i to je ono sto ja zelim jer mi je bas valjala prvi put, 15 dana oko bebe, kuce svega...nije nametljiva i ne pravi se pametna...pita sve sto nije sigurna i maksimalno pomaze...ali zato kad ode svaki dan zove da vidi jel sve ok...mene to malo nerviralo ali ja se sjecam ona inace zvala oko 11...jedan dan fulila...ja se zabrinula sto ne zove user posted image pa je jos naruzila oko 13 kad je nazvala user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 682
11.5.2015 14:01:14   
rose

ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u setnju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu

Hvala na savjetima, znas da vec ima neke glupe izjave kada pricamo o djeci, kao majke su glavne, pa ako se zadesi tu njegova majka dok to pricamo, ona mu kaze: MATI CE TVOJA SINE CUVATI NE SIKIRAJ SE. A mene hoce nesto da strefi. Morala sam joj reci: NEMOJ MI GA MAZITI. ON CE SVE KAO I JA. Na sto on zasuti. Ali mislim iskreno da dijete nije samo majcina briga. Bas kao sto kazes treba da je u sve ukljucen i bice aBd, nema izvlacenja. Mozda ga mama mazila dok je kod nje bio, ja ne planiram odgajati i njega pored bebe. Nisu to ni godine neke nezrele pa da bude to razlog ovog ponasanja stvarno ne razumijem ga... Nadam se da ce nadoci s vremenom...

Ja stvarno imam srecu da je moja svekrva dresirala mog dragog user posted image  (valjda sindrom prvog djeteta u porodici pa te handre dok te po svom ne skroje user posted image  ista mu je sudbina ko i meni bila pa valjda se zato nas dvoje nadopunjujemo). A sem toga svekrvi se valjalo sa njima trojicom izboriti, obrazovana zena koja je puno radila, puno putovala... tako da je ona njih naucila i da kuhaju, da spremaju, da peglaju... nema muski posao zenski posao...i nema mama ce...nego sve radis user posted image
Majka jest glavna u smislu rodila dijete, nosila ga u stomaku, doji ga...ali postoji milion i jedna sitnica gdje otac moze da uskoci i pomogne.
Dijete i nije samo majcina briga nego zajednicka, i treba da on uskace gdje ti ne mozes i obrnuto. Ja sam vec pisala mi imamo nase rituale od kako se L rodila, on je tusira pred spavanje, ja je onda namazem, obucem joj pidjamicu i odem praviti veceru, za to vrijeme njih dvoje se sredjuju, on joj rascesljava kosu, pusti je da skace po nasem krevetu. prije sam je ja hranila ali sad od kako sam trudna on je preuzeo brigu oko hranjenja navece. Sinoc ja krenula da je hranim, muz pricao na telefon i hajd pojela ona 4-5 kasika i cim je on prekinuo razgovor ona govori daj tati user posted image   

hehe i moj je meni naucen dosao user posted image , zivio sam s bratom u sarajevu nekih 7 godina..dosli fol da studiraju user posted image ..taj cesce kuha od mene...jedino otvoreno kaze da ne voli sudje prati ali prao je kad sam radila amnio user posted image a imamo nepisano pravila subotom on kuha, nedjeljom ja...ili obratno..elem jedno se odmara jedan dan vikenda user posted image

Neposredna veza do poruke: 683
11.5.2015 14:04:21   
ziel

ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u set_nju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu

hehe i moj je meni naucen dosao user posted image , zivio sam s bratom u sarajevu nekih 7 godina..dosli fol da studiraju user posted image ..taj cesce kuha od mene...jedino otvoreno kaze da ne voli sudje prati ali prao je kad sam radila amnio user posted image a imamo nepisano pravila subotom on kuha, nedjeljom ja...ili obratno..elem jedno se odmara jedan dan vikenda user posted image

Dajte zene i meni savjete, kako da ga sitnim koracima dovedem u red. Pomozite zeni u nevolji user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 11.5.2015 14:05:43 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 684
11.5.2015 14:08:18   
LieToMe RR

Salim se ;)

Ja se iskreno nadam da ce se stvari promjeniti, da ce malo omeksati, previse mi se ponasa kao MACHO , ono sto kazes, odvaja musko-zenske poslove : TO MUSKARCI NE TREBA DA RADE. Nisam ni znala da ima takvo misljenje dok se nisam udala.... Sta sve cure ne znaju o svojim buducim muzevima......
A sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Ma niciji zivot nije savrsen, imao je i moj dragi svojih bisera na pocetku braka...ali tiha voda brijege valja. Samo mudre zene znaju vodu na svoj mlin navesti, laganini bez srkleta. I naravno u 4 oka. Ne vole oni da ih se "prevaspitava" na ocigled familije user posted image
Ti laganini s njim, u pricu, puno razgovarajte. Najbitniji ste jedno drugom. Svi budu i prodju, i prijateljii, rodbina pa i roditelji i braca i sestre...jedino ste vas dvoje konstanta jedno drugom...treba da se medjusobno pomazete i razumijete, narocito kad beba dodje. To sto ce on s vremena na vrijeme uraditi neki papucarski posao ne cini ga manje muskarcem nego boljim suprugom.

Kad smo kod tih musko-zenskih poslova moj dragi stalno prica kakve je batine dobio zbog te izjave. Moja svekrva i svekar su jedno vrijeme na pocetku braka zivjeli kod njegovih i hajd rodio se moj dragi, njegova baka (od svekrve svekrva je rodom crnogorka musko im abuzenze, dje ce musko raditi zenske poslove) a mojoj svekrvi se kosa dizala od toga user posted image  uspjela je i svekra da prevaspita user posted image
I naravno moj dragi je kao i svako dobro dijete sa 3-4 godine upijao sve. jedne prilike svekrva dosla s posla krevet mu nespremljen, kaze sta je ovo, spremi krevet...na to ce moj dragi (dusha draga) to je zenski posao user posted image user posted image user posted image  on cesto kaze da je na tezi nacin naucio da nema musko zenskih poslova user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 685
11.5.2015 14:08:40   
alman

LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more user posted image

a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti

Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim user posted image

jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).

maksi bas si me nasmijala user posted image  ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem user posted image ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse user posted image

evo sad sam premjerila komodu duga 83 siroka 43 a visoka 75 cm, tako da bih i odgovarala ova podloga, jos kad bih i ona bila visoka jedno 10 cm bilo bih super, user posted image
e sad ne znam kud sa djidjama iz prve ladice (sminka i parfemi ) pa da bih tu mogla stvari za bebicu, a tamam sam oslobodila ladicu ispod kreveta i komodice pored kreveta gdje sam mislila pelene i kremice,,,,,,,,,,,,,
joj ubi me ovo razmjestanje stvari, kud mi naupade ova ideja user posted image LTM ti si kriva user posted image

user posted image  e bas ti hvala
a sta mislis kako je meni ja se trebam iz 6 ladica iseliti user posted image user posted image  ziva ne znam gdje cu sa tolikim stvarima  (do duse ima tu i nekih nebuloza, casopisa, onda u toj najdubljoj je fasunga i zalihe kozmetike, samponi, kreme, vlazne maramice, maramice obicne, pa nekih setova kozmetickih...), onda jedna jepuna lakova, parfema, kozmetike... tacno me glava zaboli kad pomislim gdje da to razmjestim. prekuce sa dragim bila u robotu na ciglanama i vidim neke kutije kartonske e reko meni trebaju 3 da se iselim user posted image  
a nije ni iseliti se, lako cu se ja iseliti nego gdje cu sa stvarima user posted image  

ma sva mi je sreca pa ima ovu jednu sobu trenutno visak, pa mi ona sluzi i kao biblioteka preko cijelog zida su mi police pune knjiga, a se salim rekoh ne mogu sve ni prelistati a kamo li procitati user posted image i jedan ormar koji je pun viska stavri malo prije ledam da stavim nesto i ne moze, onda mi tu stoji i radi sto, i sto za peglanje i krevetic koji cu da iznesem al mi valja spravu za trcanje ubaciti iz spavace u tu sobu, tako da ja sve sto mi je viska u nju ubacujem, a vjeruj mi da sam sad veliku vrecu za smece izbacila nekih gluposti, a odjecu koja bi se mogla nositi u drugu kesu, pa u nas kad kupe smece, oni sto rade ako im se sta svidi uzmu sebi.

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 686
11.5.2015 14:10:25   
rose

ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u set_nju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu

Dajte zene i meni savjete, kako da ga sitnim koracima dovedem u red. Pomozite zeni u nevolji user posted image

ne moze to tako brzo...to je cijeli set up...bilo bi idealno da ne zivite blizu roditelja..ni tvojih ni njegovih...da ste oslonjeni jedno na drugo i da dobro morate planirati sta ko kad moze...u zavisnosti od obaveza prema djetetu i slicno user posted image a da roditelji mogu uskociti po potrebi

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 687
11.5.2015 14:20:39   
alman
ja se sa svojim hvala Bogu dobro uklapam, vecinu laksih stvari u kuci ja radim, valjda sto sam po prirodi takva volim sama neke stvari raditi, ja njemu dijete nek vodi, dok ja uradim po kuci sta streba, a sto je teze on radi naravno, a ja opet vise uzivam kad njemu nesto mogu da pomognem a nikad ne trazi to odmene, al je to meni neko zadovoljstvo, npr. ne moram nikad da izadjem u bastu ili na plantaz da nesto oplijevim al ja to volim i stvarno mi nije tesko a to je jedan nacin da vrijeme provodimo zajedno, jos smo 24 sata skupa, posao mu je odmah uz kucu user posted image ,
skupa smo evo sad ce 7 god. braka, a 9 god.kako smo zajedno i nikad se nismo ozbiljnije posvadjali, bilo je rasprava i neke ljutnje al to je normala, i niko nam se hvala Bogu ne mjesa u zivot ni njegovi a ni moji, mogle ste primjetiti da sam ja svake sedmice kod svoje svekrve po dva-tri dana, bas se volimo i postujemo,

a sto se tice djeteta samo je jednom nesto posla dok je jos bio mali kao slabo napreduje, a ja ga tad samo dojila trebalo bih mu dodavati dohrane, zelena mu stolica, i tad sam mm rekla da joj kaze da se ne mjesa i stvarno od tada nikad, ako joj nesto i njije pravo presuti user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 688
11.5.2015 14:20:50   
ziel

Salim se ;)

A sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Ma niciji zivot nije savrsen, imao je i moj dragi svojih bisera na pocetku braka...ali tiha voda brijege valja. Samo mudre zene znaju vodu na svoj mlin navesti, laganini bez srkleta. I naravno u 4 oka. Ne vole oni da ih se "prevaspitava" na ocigled familije user posted image
Ti laganini s njim, u pricu, puno razgovarajte. Najbitniji ste jedno drugom. Svi budu i prodju, i prijateljii, rodbina pa i roditelji i braca i sestre...jedino ste vas dvoje konstanta jedno drugom...treba da se medjusobno pomazete i razumijete, narocito kad beba dodje. To sto ce on s vremena na vrijeme uraditi neki papucarski posao ne cini ga manje muskarcem nego boljim suprugom.

Kad smo kod tih musko-zenskih poslova moj dragi stalno prica kakve je batine dobio zbog te izjave. Moja svekrva i svekar su jedno vrijeme na pocetku braka zivjeli kod njegovih i hajd rodio se moj dragi, njegova baka (od svekrve svekrva je rodom crnogorka musko im abuzenze, dje ce musko raditi zenske poslove) a mojoj svekrvi se kosa dizala od toga user posted image  uspjela je i svekra da prevaspita user posted image
I naravno moj dragi je kao i svako dobro dijete sa 3-4 godine upijao sve. jedne prilike svekrva dosla s posla krevet mu nespremljen, kaze sta je ovo, spremi krevet...na to ce moj dragi (dusha draga) to je zenski posao user posted image user posted image user posted image  on cesto kaze da je na tezi nacin naucio da nema musko zenskih poslova user posted image

Vidis kako to sve potice od odgoja, od djetinjstva... Nazalost moja svekrva je toliko obaveza na sebe uzela,ona radi i zenski i muski posao, a njen muz tj. moj svekar ne bi kasiku sa stola sklonio, toliko je nastrojen to MUSKO.ZENSKI POSLOVI, pa haman da je i na mog prenio, tvrdoglav do bola, ne navaljujem ja stvarno, eto sinoc situacija mi je bezveze bila kada je bio na trosjedu do prozora i ulazim u sobu tek iz kupaone govorim mu DE NAM ZACAS NAVUCI ZALUZINE, on gleda u mene kao da sam mu pobila fameliju citavu kao sto ja nisam navukla, sto njemu to govorim, mislim nidje veze, toliko je tvrdoglav i toliko kao ne smijem njemu nista narediti cccc a ja mu lijepo kazem PA STO NISI TI NAVUKAO KAD SI VIDIO DA JE MRAK PAO. I naravno samo je ostao sjediti nepomicno, da bi kroz sat i po navukao zaluzine. I tako X situacija kojima me namjerno provocira.

< Poruku je uredio ziel -- 11.5.2015 14:23:46 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 689
11.5.2015 14:22:11   
lala88
LTM i Rose su ti dale dobre savjete, slazem se s njim u potpunosti. Ako imate mogucnosti otidjite da sami zivite i NIKAD; ALI BAS NIKAD bez obzira koliko bila ljuta nekom njegovom izjavom ili djelo nemoj ga kuditi pred drugima, ali zato kad se zatvorite sami u sobu sve mu izbroji sto ti smeta, svi se problemi rjesavaju samo razgovorom, najgore je kad se nesto presuti ili "gura pod tepih" REci mu sve sto ti smeta pa i najmanju sitnicu, ali samo nasamo. I kao sto su ti rekle treba vremena, gledaj na to kao na preodgoj, trebace vremena da on usvoji ono sto trazis od njega i da se tako pocne ponasati, jer 30 godina ga je mam mazili i stitila on je navikao na to i sad mu je tesko da i ti to neradis, on je jednostavno naucio da mu svi popustaju i da je uvjek upravu.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 690
11.5.2015 14:25:33   
ziel

IZVORNA PORUKA: lala88

trebace vremena da on usvoji ono sto trazis od njega i da se tako pocne ponasati, jer 30 godina ga je mam mazili i stitila on je navikao na to i sad mu je tesko da i ti to neradis, on je jednostavno naucio da mu svi popustaju i da je uvjek upravu.

Bas si to dobro rekla. Treba ce vremena da se odvikne od mamine suknje....

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 691
11.5.2015 14:26:10   
LieToMe RR
alman pa sta se zalis, imas sobu viska user posted image  ona jos i sprave za mrsanje ubacuje a nije se posteno ni porodila user posted image  salim se.
meni je dobra kombinacija sa komodom i tom podlogom. nama to bilo odlicno za kicmu. to je svakako privremeno nekih 3-4 mjeseca kad se najvise i presvlaci (kasnije bi me bilo strah da dijete ne poleti). na zimu aBd planiram moddifikovati i tu komodu u plakar tako da svako ima svoj plakar sa ofingerima. Jedni cu onda morati seliti stvari iz jednog u drugi plakar jer kad smo pravili taj plakar htjeli smo da ne bude uocljiv sa vrata kad se ulazi pa stoji sad trenutno na zidu gdje ce biti krevetic a tu ne moze nikako krevet od L jer fali nekih centimetara. Ma zabunluk totalni user posted image  Ali otom potom, jedno po jedno.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 692
11.5.2015 14:27:06   
novo Ime
Cilj (ziel) duso, ma hajd boga ti..nadoci ce dok vidi bebu...i ti malo se moras opustiti jer si mnogo osjetljivija nego inace...ja sam imala osjecaj da moj nije ni svjestan da sam trudna (nakon dugogodisnje borbe za bebu) dok nije ga vidio na 4 d. al doduse od starta ja nikad nisam usisala, navukla posteljinu, zakacila store...
Mislim da nekad i mi malo pretjerujemo jer pobogu kako on ne osjeca tu trudnocu kao mi. Ja sam prva 4 mjeseca non stop nervozna bila, sve mi smetalo samo siktala i onda skontam halo rodicu dijete sa jez kosom...niko nije vrijedan nerviranja

Moj dragi je samnom isao samo na taj totalni uz i jednom u bolnicu kad me je zaboljelo nesto ko slijepo crijevo. STa ce ici samnom na kontrole ali na porodjaj abd svakako bez obzira prirodni ili carski.

Molim bilo koju puparu kad ode na more (ako) da udahne duboko miris mora za mene. Ja ove godine malo do bazena..nit cu u bosnu nit na more

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 693
11.5.2015 14:29:09   
rose
IZVORNA PORUKA: novo Ime

Cilj (ziel) duso, ma hajd boga ti..nadoci ce dok vidi bebu...i ti malo se moras opustiti jer si mnogo osjetljivija nego inace...ja sam imala osjecaj da moj nije ni svjestan da sam trudna (nakon dugogodisnje borbe za bebu) dok nije ga vidio na 4 d. al doduse od starta ja nikad nisam usisala, navukla posteljinu, zakacila store...
Mislim da nekad i mi malo pretjerujemo jer pobogu kako on ne osjeca tu trudnocu kao mi. Ja sam prva 4 mjeseca non stop nervozna bila, sve mi smetalo samo siktala i onda skontam halo rodicu dijete sa jez kosom...niko nije vrijedan nerviranja

Moj dragi je samnom isao samo na taj totalni uz i jednom u bolnicu kad me je zaboljelo nesto ko slijepo crijevo. STa ce ici samnom na kontrole ali na porodjaj abd svakako bez obzira prirodni ili carski.

Molim bilo koju puparu kad ode na more (ako) da udahne duboko miris mora za mene. Ja ove godine malo do bazena..nit cu u bosnu nit na more

user posted image

moja S je imala ovu jez kosu, irokezicu al nisam bila ljuta ni siktala u trudnoci user posted image

i moj nece sa mnom na porod prvo znam da je gadljiv, drugo sad ima obavezu prema S a meni bi ionako samo smetao user posted image

< Poruku je uredio rose -- 11.5.2015 14:30:30 >

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 694
11.5.2015 14:32:14   
novo Ime
E mom je za sad samo to obaveza...ja imam posinka od 16,5 tako da nema obaveze. Ma odlicna je meni ta Rose irokez samo kad nije ko zica.

PS: Imal neko recept za trenutacni proljev?

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 695
11.5.2015 14:36:47   
LieToMe RR

Salim se ;)

Vidis kako to sve potice od odgoja, od djetinjstva... Nazalost moja svekrva je toliko obaveza na sebe uzela,ona radi i zenski i muski posao, a njen muz tj. moj svekar ne bi kasiku sa stola sklonio, toliko je nastrojen to MUSKO.ZENSKI POSLOVI, pa haman da je i na mog prenio, tvrdoglav do bola, ne navaljujem ja stvarno, eto sinoc situacija mi je bezveze bila kada je bio na trosjedu do prozora i ulazim u sobu tek iz kupaone govorim mu DE NAM ZACAS NAVUCI ZALUZINE, on gleda u mene kao da sam mu pobila fameliju citavu kao sto ja nisam navukla, sto njemu to govorim, mislim nidje veze, toliko je tvrdoglav i toliko kao ne smijem njemu nista narediti cccc a ja mu lijepo kazem PA STO NISI TI NAVUKAO KAD SI VIDIO DA JE MRAK PAO. I naravno samo je ostao sjediti nepomicno, da bi kroz sat i po navukao zaluzine. I tako X situacija kojima me namjerno provocira.

To mene podsjeti na mog pokojnog dedu (sa tatine strane) on hercegovac imao svojih bisera samo tako, nikad mi nisu bili jasni user posted image  samo moja baka bila zajebana pravo. ja se sjecam situacije kad sam bila mala, prije rata, neki je praznik bio ili neki rodjendan...deda je imao obicaj ono sjedne zavali se i diriguje i onda jos kaze hajd kad si na nogama donesi ovo ili ono...i naletio na baku user posted image  kaze de mi donesi vode kad si na nogama. Na to ona njemu: ustani pa ces i ti biti na nogama user posted image user posted image user posted image  mislim da mu je gore bilo sto smo se svi smijali nego sto je otisao po casu vode user posted image
Moja baka je znaci imala cetvoricu u kuci, tri sina i dedu user posted image  da nije riktala sve i da svaki nije znao sta treba da radi ne bi nje bilo nigdje. A bila je vrsna domacica, kuhala, heklala, plela, sve zivo znala ali je i njih trojicu uvijek ucila da sve znaju i da nema musko zensko.
Moj dragi je stvarno poput mog tate, nista mu nije mrsko i sve zna. Znam da je mama uvijek govorila da je svojoj svekrvi zahvalna zbog jedne recenice. Kad su se upoznale i hajd krenulo to zabavljanje i doslo i do vjencanja moja baka mami kaze: samo da znas, on ti sve zna i sve radi po kuci user posted image  Jednostavno valjda zene moraju biti takve ako misle da opstanu. sve je to gola borba za prezivljavanje.  
Po meni je uspjesna zena ona koji odgoji sina da bude samostalan i da ne krepa drugi dan ako mu mame ili zene nema u kuci.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 696
11.5.2015 14:41:30   
alman

alman pa sta se zalis, imas sobu viska user posted image  ona jos i sprave za mrsanje ubacuje a nije se posteno ni porodila user posted image  salim se.
meni je dobra kombinacija sa komodom i tom podlogom. nama to bilo odlicno za kicmu. to je svakako privremeno nekih 3-4 mjeseca kad se najvise i presvlaci (kasnije bi me bilo strah da dijete ne poleti). na zimu aBd planiram moddifikovati i tu komodu u plakar tako da svako ima svoj plakar sa ofingerima. Jedni cu onda morati seliti stvari iz jednog u drugi plakar jer kad smo pravili taj plakar htjeli smo da ne bude uocljiv sa vrata kad se ulazi pa stoji sad trenutno na zidu gdje ce biti krevetic a tu ne moze nikako krevet od L jer fali nekih centimetara. Ma zabunluk totalni user posted image  Ali otom potom, jedno po jedno.

ovo bolje citaj kao vjesalica nego sprava,user posted image najvise mi prasinu skuplja, a prosle godine kad sam bila na dijeti ja se ufurala na orbitrak stvai dan po sat vremena i nije proslo nekoliko dana odvali zena jednu pedalu, kaze mm pa morao je neko crknuti il ti il sprava. al hajd bolje sto je ona user posted image i tako evo stoji nikad je popraviti

a za sobu sam se bila uvalila u brigu, kad mi je dr. rekao da je cura, joj reko za koju godinu cu morati da im odvojim sobe, kud sa svim onim stvarima, al eto ako bude bracan moci ce dugo da dijele sobu, jer je bas velika djecije soba user posted image

< Poruku je uredio alman -- 11.5.2015 14:46:09 >

Neposredna veza do poruke: 697
11.5.2015 14:41:35   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: novo Ime

E mom je za sad samo to obaveza...ja imam posinka od 16,5 tako da nema obaveze. Ma odlicna je meni ta Rose irokez samo kad nije ko zica.

PS: Imal neko recept za trenutacni proljev?

Zavisi kakav je trenutacni proljev. Ako je "predoziranje" magnezijem ili ako si vise pila jogurt ili neke probiotike onda nema potrebe. Inace kazu nije kriticno to 4-6 u danu jer je to trenutno dok se organizam neoslobodi viska stvari. Ako potraje caj od sipurka na taste, ukini mlijecne proizvode, malo keksa (onog petit, plazme ili nesto na tu foru), neku laganu kokosiju supicu ili rizu i sluz od rize.
Mada ako mislim da je ono sto kazes (trenutni, eventualno malo vise magnezija ili probiotika ili se mozda trenutno nahladila) ja sam imala takvih slucajeva i nisam vala nista specijalno radila. Samo hranu korigovala.

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 698
11.5.2015 14:50:38   
LieToMe RR

ovo bolje citaj kao vjesalica nego sprava,user posted image najvise mi prasinu skuplja, a prosle godine kad sam bila na dijeti ja se ufurala na orbitrak stvai dan po sat vremena i nije proslo nekoliko dana odvali zena jednu pedalu, kaze mm pa morao je neko crknuti il ti il sprava. al hajd bolje sto je ona user posted image i tako evo stoji nikad je popraviti

a za sobu sam se bila uvalila u brigu, kad mi je dr. rekao da je cura, joj reko za koju godinu cu morati da im odvojim sobe, kud sa svim onim stvarima, al eto ako bude bracan moci ce dugo da dijele sobu, jer je bas velika djecije soba user posted image

e oplakah user posted image user posted image user posted image  
i mi smo imali spravu ali nema je vise user posted image  imali smo i onu klupu za trbusnjake ali smo se i nje kutarisali ko zlatna sahata user posted image  pod izgovorom da je nemamo gdje a L se nije jos bila ni rodila, nije bila ni u planu.
mozda zato sto moj dragi dok je imao tih viska stvari po kuci samo je znao spustati stvari na njih, ja vazda pjenila. onda sam lijepo jednog dana rijesila da se svega kutarisem user posted image  jos uvijek kuka za foteljom user posted image

sad kad ga pohvalim kako je uredan kaze naravno kad nema priliku da budem neuredan user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 699
11.5.2015 14:58:37   
novo Ime
ltm zeno treba mi za proljev a ne protiv..heheheh..mislis da uzmem saku magnezijum tableta :). ma ja muku mucim sa stolicom..sljive suhe nista, mg svakako uzimama 3x2 i nista..jos nisam dobro zasladila kamilicu

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *