Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:25:46
maksi
Draga i ja sam skroz senilna u ovoj trudnoci,samo pravim spiskove jer ako ih ne napravim kupim sta mi ne treba,a ono sto treba zaboravim a oko obaveza sve pisem i ljepim po frizderu. Nisam bila ovako u ovim trudnocama valjda sa godinama pamcenje slabi
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ziel
pcelice i sama sam ti takva mene je jedino zezalo na pocetku jake mucnine i povracanje pa sam bila nikakva. ali tako je bilo i u prvoj trudnoci na pocetku. ja jedva cekam malo stabilnije vrijeme da se moze setati popodne.
ja svog ne mogu da isjeram iz ordinacije. a nije mi blam sto ide, volim sto ga sve zanima, sto brine za bebu i mene. jos ja kako imam problema sa trudnickom demencijom on se dusa draga sjeti i da pita i da mu doktor nesto kaze ako ja eventualno zaboravim, tako da dobro mi dodje sto ide . i Divketu bilo neobicno zadnji put kad nije prisustvovao (imao nekakve bitne sastanke) pa mu maksuz slikao tabane i jos neke slikice. prisustvovao je i porodu nisam ga tjerala, sam je htjeo i pitao me eto smeta li mi, sta ce mi smetati, meni bilo srce ko kuca. toliko se zbunio na kraju da kad je izlazio iz bolnice zaboravio gore da razduzi one hirurske navlake za cipele pa mu ciko na kapiji rekao: momak dobre ti cipele
Blago tebi s takvim muzem Stvarno... Moj se nesto boji, nesto je nesiguran, smeta mu miris dezinfekcionih sredstava u med. ordinacijama pa mu dodje nesvjestica, slabic
Ma dobro sve je to individualno. Moj se ne boji bolnica, igala, krvi...sve mu je to nekako normalno A ni meni vala nije mrsko sto ide sa mnom na sve preglede. U prvoj trudnoci je znao i kad nalaze vadim ici sa mnom ko kad ja i bolnice nebo i zemlja. Meni kad kazu znas to je ta i ta klinika na kosevu, ja moram google da konsultujem da je nadjem ili da odem pola sata ranije pa da obidjem sve ili da pitam sreca pa imam njega koji sve zna. On dusa draga stvarno u svemu ucestvuje, nista mu nije mrsko, svaki dan me zna pitati jesi popila magnezij, jesi popila vitamine, pijes li redovno do duse u ovoj sam trudnoci pravo senilna, ne znam sta mi je. Moram za sve zivo podsjetnike da pravim, i spiskove, jel ne zapisem i ne kupim ionda se nekad kasnije sjetim trebala sam nesto kupiti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:26:04
anitaa
Dobro jutro, gledam jutros slike s mora i tako sam poželjela da se teleportiram dole, ali sigurna sam - za mene ove godine nema mora, u prvoj trudnoći sam bez problema išla krajem 6. mjeseca, kupala se uživala, ovaj put ne, ne smatram za druge to lošom idejom, za sebe da...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:27:46
maksi
Da te utjesim ni ja ove godine ne idem na more,ipak cu vec biti u visokoj trudnoci i iskreno se ne usudjujem
IZVORNA PORUKA: anitaa
Dobro jutro, gledam jutros slike s mora i tako sam poželjela da se teleportiram dole, ali sigurna sam - za mene ove godine nema mora, u prvoj trudnoći sam bez problema išla krajem 6. mjeseca, kupala se uživala, ovaj put ne, ne smatram za druge to lošom idejom, za sebe da...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:29:18
alman
Marien, Scarlet i Noidea, ove terminuse nam se skroz slabo javljaju, uglavnom neka ima je sa srecom kad god porod krene i da nam se sto lakse i brze porode i da im bebice budu zive i zdrave puno godina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:29:46
maksi
Nije losa ideja,izmericu i ja svoju komodicu,visina mi je taman
IZVORNA PORUKA: alman
LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more
a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:31:35
maksi
I ja im zelim srecu,brze i lake porode,da bebice budu zive i zdrave puno godina
Marien, Scarlet i Noidea, ove terminuse nam se skroz slabo javljaju, uglavnom neka ima je sa srecom kad god porod krene i da nam se sto lakse i brze porode i da im bebice budu zive i zdrave puno godina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:33:25
alman
IZVORNA PORUKA: maksi
Da te utjesim ni ja ove godine ne idem na more,ipak cu vec biti u visokoj trudnoci i iskreno se ne usudjujem
IZVORNA PORUKA: anitaa
ne idemo ni mi, sa malom bebicom mi se nikako ne ide a ne bih se ni usudila, mi inace idemo u Ulcinj, tako da ne dolazi u obzir more ove godine, samo mi zao zbog malog al ima bazen cijelo ljeto nek se brcka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:38:41
rose
nakucah post i izgubih ga ,...mrsko mi opet kucat...elem mi necemo na more ove godine i zao mi radi male jer nismo isli ni prosle ali aBd iduce obazvezno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:45:21
LieToMe RR
LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more
a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti
Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim
jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).
maksi bas si me nasmijala ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse
< Poruku je uredio LieToMe -- 11.5.2015 11:52:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:49:39
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
nakucah post i izgubih ga ,...mrsko mi opet kucat...elem mi necemo na more ove godine i zao mi radi male jer nismo isli ni prosle ali aBd iduce obazvezno
meni se ovo za postove redovne desava ja sam za svaki slucaj selektujem i copy ako se ne ucita ma i mi smo ove godine na vrat na nos, krecenje, pa njen krevet, fakticki za 3 sedmice idemo mi ni poceli sa pripremama nismo. jos 1001 stvar treba obaviti. muzu se cak nije ni islo ali najvise zbog mene i malene, bilo bi mi zao da ne ode. A sveki ima otvoreni balkon veliki na ciglanama tako da cemo joj cijelo ljeto montirati bazen (jos smo prosle godine kupili neki veliki mogu i ja u njega komotno s njom ) pa nek se brcka juli i august. Sljedece godine otom po tom, bice dvoje djece...moracu povesti ili sveki ili mamu ako mislim da se skvasim i da bar malo odmorim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:52:54
rose
meni se ovo za postove redovne desava ja sam za svaki slucaj selektujem i copy ako se ne ucita ma i mi smo ove godine na vrat na nos, krecenje, pa njen krevet, fakticki za 3 sedmice idemo mi ni poceli sa pripremama nismo. jos 1001 stvar treba obaviti. muzu se cak nije ni islo ali najvise zbog mene i malene, bilo bi mi zao da ne ode. A sveki ima otvoreni balkon veliki na ciglanama tako da cemo joj cijelo ljeto montirati bazen (jos smo prosle godine kupili neki veliki mogu i ja u njega komotno s njom ) pa nek se brcka juli i august. Sljedece godine otom po tom, bice dvoje djece...moracu povesti ili sveki ili mamu ako mislim da se skvasim i da bar malo odmorim.
iduce godine aBd muz nek se brine o bebi a ja i S idemo u vodu da se kiselimo...on svakako ne voli vodu i odmor provede lezeci u hladu i citajuci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:56:23
LieToMe RR
iduce godine aBd muz nek se brine o bebi a ja i S idemo u vodu da se kiselimo...on svakako ne voli vodu i odmor provede lezeci u hladu i citajuci
ih lako je meni za tebe od nas troje ne zna se ko je gori mi kad udjemo u vodu moras nas toljagom tjerati vani vazda se sjetim sebe ko malu kad su me tjerali vani a ja sve govorila "nije mi se smezurala koza na tabanima" tako da ja moram voditi sveki ili mamu ako mislim da mi se kozica smezura
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:57:08
lala88
zdravo zenice, kako ste danas, ja se provrjednila kako sam dosla sa kontrole. Na kontroli sve ok, rekao mi da dodje za 15 dana opet ja se iznenadila, pitam ga zasto jel se ok, kaze da se nakon 30 sedmice dolazi svako 15 dana, je li i kod Vas ostalih tako? Mm ne ide samnom na kontrole jer je to u Domu Zdravlja i tamo je muzevim zabranjen pristup, nekad me odveze, ali mi je jako blizu oko 10 min setnje pa volim prosetati, za porod je sam rekao da bi prisustvovao, ali kaze bicu mu najteze gledati me da se mucim, a da mi nemoze pomoci, a inace je takav najvise ga boli tudja bol, a narocito je osjetljiv kako sam trudna, stalno me proganja pijem li vitamine, jedem li kad ga nema kuci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 12:28:15
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
zdravo zenice, kako ste danas, ja se provrjednila kako sam dosla sa kontrole. Na kontroli sve ok, rekao mi da dodje za 15 dana opet ja se iznenadila, pitam ga zasto jel se ok, kaze da se nakon 30 sedmice dolazi svako 15 dana, je li i kod Vas ostalih tako? Mm ne ide samnom na kontrole jer je to u Domu Zdravlja i tamo je muzevim zabranjen pristup, nekad me odveze, ali mi je jako blizu oko 10 min set_nje pa volim proset_ati, za porod je sam rekao da bi prisustvovao, ali kaze bicu mu najteze gledati me da se mucim, a da mi nemoze pomoci, a inace je takav najvise ga boli tudja bol, a narocito je osjetljiv kako sam trudna, stalno me proganja pijem li vitamine, jedem li kad ga nema kuci.
Gdje vi nadjoste tako brizljive muzeve ? Moj jos nije svjestan da ce postati otac za par mjeseci, a 31 mu god. u dupetu zaboravi da sam trudna, sinoc mi govori da idemo u diskoteku na koncert. Mislim... Guzva i dim, zagusljivo, naravno da nisam otisla, niti je on.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:03:11
*nur*
Ziel dobra si Moj ide sa mnom od prvog pregleda(iako je sve vaginalno do sada bilo) kada smo saznali za .Prošli put je čak i sam ušao jer sam ja morala na WC kada je došao rad na mene, pa se doktor iznenadi odkuda muškarac .Sve u svemu ide ne govorim mu, to se valja podrazumjeva a i meni je lakše nekako. A nekada se udruži sa doktorom pa me zajedno kritikuju .
Evo me nešto prožiguje kroz stomak pa skroz prema dole, iste žigove sam imala pred menzes pa me nešto strah, valjda sam se nahladila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:11:13
ziel
IZVORNA PORUKA: *nur*
Ziel dobra si Moj ide sa mnom od prvog pregleda(iako je sve vaginalno do sada bilo) kada smo saznali za .Prošli put je čak i sam ušao jer sam ja morala na WC kada je došao rad na mene, pa se doktor iznenadi odkuda muškarac .Sve u svemu ide ne govorim mu, to se valja podrazumjeva a i meni je lakše nekako. A nekada se udruži sa doktorom pa me zajedno kritikuju .
Evo me nešto prožiguje kroz stomak pa skroz prema dole, iste žigove sam imala pred menzes pa me nešto strah, valjda sam se nahladila.
Ja sad kazem, blago vama s tolikom paznjom Kod mene nesto i nije pazljiv, mislim ne bi dopustio da radim nesto tesko ali me ne stedi zbog trudnoce... Ne primjecujem da je vise pazljiv prema meni, cak me dosta puta rasplakao u ovom stanju. Glupo sto vam se jadam u ovako lijepom stanju, ja jedva cekam da postanem majka, ali mi muz puno puta otezava sa svojim nekim tankim zivcima... Ne znam sta je to... Trebamo biti najsretniji , 5,5 mj. kako smo se uzeli a sve ga nervira i svaku moju rijec analizira i pamti da bi mi kasnije pogovorio.......
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:24:22
rose
ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u setnju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:34:11
LieToMe RR
ma to je to ziel...kratko ste u braku a beba vec na putu...pa je mozda malo i nespreman i jos uvijek djetinajst...ono sto bi se reklo niste se vi zajedno ishodali okolo..aBd kad se beba rodi, poslusaj me i maksimalno ga ukljuci....nemoj da misli da je beba mamina briga...moj je nasu S preuzeo s cuvanjem od njena 4 mjeseca do 2.5 godine...hranio, presvlacio, prao, izvodio u setnju...maksimalno ukljucen i imao je 32 godine kad se S rodila znaci nije bio puno stariji od tvog muza ali smo mi u braku bili vec dvije godine pa je mozda zato lakse prihvatip novu obavezu
Slazem se s tobom rose u potpunosti. Vjerovatno ima i toga sto su kratko u braku pa se jos nisu navikli jedno na drugo u potpunosti. Muz i ja smo se pravo kratko zabavljali i vjencali se (sad kad pogledam bili smo i mladi u odnosu kako se sad preko 30te ljudi vjencavaju). Ali bili smo skoro 5 godina u braku prije nego se L rodila. Ja imala skoro 30 a muz 31 kad se ona rodila. Doslovno disemo ko jedno i on inace ucestvuje u svim kucanskim poslovima i nista mu nije mrsko.
Fino ti je rose rekla, kad se beba rodi fino ti njega ukljuci u sve, beba je zajednicka. A ako ces ici na one vjezbe za trudnice mislim da mozes i njega voditi, nek se malo pripremi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:36:45
lala88
draga alman ja sam upecala puza bas smo se nasmijali kad sam ga izvukla, a mm je upecao tri kedera (male ribice) ali bice bolje drugi put, ne odustajemo ipak nam je ovo bio prvi ribolov. Ziel poslusaj rose i nametni mu obaveze oko bebe, vjerovatno jos nije svjetan stanja u kojem si, i ja sam prije trudnoce bila 2 godine u braku pa smo neke razmjerice prosli ranije, cak mi je prosli mjesec rekao da se nesjeca kad smo se zadnji put nesto raspravljali. Kako vrjeme prolazi i vi ce te postajati sve kompaktniji, ali nemoj ga stediti obaveza oko bebe, nek je presvlaci, nahrani, uspava nek svati da je to i njegova obaveza kao i tvoja. A i sad mu pricaj sve detalje sa pregleda iako te nepita, i citaj mu razvoj bebe po sedmicama, to je mm bila bas zanimljivo. Ziel jesi li ti pisala da si iz Zivinica?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:36:51
ziel
Hvala na savjetima, znas da vec ima neke glupe izjave kada pricamo o djeci, kao majke su glavne, pa ako se zadesi tu njegova majka dok to pricamo, ona mu kaze: MATI CE TVOJA SINE CUVATI NE SIKIRAJ SE. A mene hoce nesto da strefi. Morala sam joj reci: NEMOJ MI GA MAZITI. ON CE SVE KAO I JA. Na sto on zasuti. Ali mislim iskreno da dijete nije samo majcina briga. Bas kao sto kazes treba da je u sve ukljucen i bice aBd, nema izvlacenja. Mozda ga mama mazila dok je kod nje bio, ja ne planiram odgajati i njega pored bebe. Nisu to ni godine neke nezrele pa da bude to razlog ovog ponasanja stvarno ne razumijem ga... Nadam se da ce nadoci s vremenom...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:40:02
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
draga alman ja sam upecala puza bas smo se nasmijali kad sam ga izvukla, a mm je upecao tri kedera (male ribice) ali bice bolje drugi put, ne odustajemo ipak nam je ovo bio prvi ribolov. Ziel poslusaj rose i nametni mu obaveze oko bebe, vjerovatno jos nije svjetan stanja u kojem si, i ja sam prije trudnoce bila 2 godine u braku pa smo neke razmjerice prosli ranije, cak mi je prosli mjesec rekao da se nesjeca kad smo se zadnji put nesto raspravljali. Kako vrjeme prolazi i vi ce te postajati sve kompaktniji, ali nemoj ga stediti obaveza oko bebe, nek je presvlaci, nahrani, uspava nek svati da je to i njegova obaveza kao i tvoja. A i sad mu pricaj sve detalje sa pregleda iako te nepita, i citaj mu razvoj bebe po sedmicama, to je mm bila bas zanimljivo. Ziel jesi li ti pisala da si iz Zivinica?
Uh kako mi nekad dodje da lupam glavom o zid Otkako sam se udala zivim u Zivinicama...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 13:43:57
alman
Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim
jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).
maksi bas si me nasmijala ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse
evo sad sam premjerila komodu duga 83 siroka 43 a visoka 75 cm, tako da bih i odgovarala ova podloga, jos kad bih i ona bila visoka jedno 10 cm bilo bih super, e sad ne znam kud sa djidjama iz prve ladice (sminka i parfemi ) pa da bih tu mogla stvari za bebicu, a tamam sam oslobodila ladicu ispod kreveta i komodice pored kreveta gdje sam mislila pelene i kremice,,,,,,,,,,,,, joj ubi me ovo razmjestanje stvari, kud mi naupade ova ideja LTM ti si kriva