|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
11.5.2015 14:59:31   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM ukopaces me s tim svojim savrsenim zivotom :P
Salim se ;)

Ja se iskreno nadam da ce se stvari promjeniti, da ce malo omeksati, previse mi se ponasa kao MACHO , ono sto kazes, odvaja musko-zenske poslove : TO MUSKARCI NE TREBA DA RADE. Nisam ni znala da ima takvo misljenje dok se nisam udala.... Sta sve cure ne znaju o svojim buducim muzevima......
lala88- sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Draga ziel poslusaj savjete zena. Ukljuci ga maksimalno kad dodje bebica. Ovo ti govorim iz svog iskustva. Meni bilo 20 amm 26 kad smo se uzeli. Curicu rodila jedva napunila 21 godinu. Mm nenaviknut na ''zenske ''poslove. Svekrva ga stitila. Ako trebam da seokupam moram nju moliti da pripazi bebicu jer se on zaboga boji. KO da sam lava rodila. Kasnije kako je beba rasla i on se polahko mijenjao. Onako sam od sebe i ja mlada luda nisam znala kako da uticem na njega. Kad sam drugi put ostala trudna skroz druga prica. Bio je nekako osjetljiviji i pazljiviji. Bebe da se razumijemo nije nikad presvukao. Kad se ukake on bjezi iz sobe da ne povraca. Ali je ostalo pomagao. Cuvao hranio.Kupao sve zajedosa mnom. Sad jejos boji. Mozda sad i presvuce bebicu user posted image
Ono sto hocu da ti kazem je da stevi kratko u braku. Jos uvijek upoznajete jedno drugo i navikavate se . Oboje ste u osjetljivoj fazi. KOliko god tebe pucali hormoni tako i njih nesto puca. Da li je strah od promjene ili sta vec ali nije ni njima lahko. Moras polahko. Razgovaraj s njim. Pricaj mu sta je bilo na kontroli. Ukljuci ga u svaki trenutak trudnoce jer ce mu kasnije biti zao sto nije ucestvovao.Samo polahko i srteno. Sve ce doci na svoje . Samo treba vremena i zivaca

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 701
11.5.2015 15:06:43   
lala88
novo ime mm kad ima problema sa zatvorom pije caj od maslacka, provjeri smijes li i ti. Znam da pomaze jogurt, kisele jabuke i cula sam kafa napravljena sa vodom koja nije prokljucala, neznam da li je tacno ovo za kafu jer je nepijem, ali jogurt i jabuke meni pomognu.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 702
11.5.2015 15:08:19   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: novo Ime

ltm zeno treba mi za proljev a ne protiv..heheheh..mislis da uzmem saku magnezijum tableta :). ma ja muku mucim sa stolicom..sljive suhe nista, mg svakako uzimama 3x2 i nista..jos nisam dobro zasladila kamilicu

ja se malo predozirala slatkim pa sporo kontam user posted image
ja sam tebe pogresno shvatila user posted image  sorry
ne znam stvarno nemam tih problema, uredna stolica. ali pazim na ishranu, stalno jedem supice, pijem probiotike, magnezij i donat (znam da "predoziranje" magnezijem izaziva proliv)
ne znam sta smijes od tableta za regulaciju stolice. mozda se neko javi ko je imao taj problem.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 703
11.5.2015 15:09:15   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: alman

IZVORNA PORUKA: LieToMe

alman pa sta se zalis, imas sobu viska user posted image  ona jos i sprave za mrsanje ubacuje a nije se posteno ni porodila user posted image  salim se.
meni je dobra kombinacija sa komodom i tom podlogom. nama to bilo odlicno za kicmu. to je svakako privremeno nekih 3-4 mjeseca kad se najvise i presvlaci (kasnije bi me bilo strah da dijete ne poleti). na zimu aBd planiram moddifikovati i tu komodu u plakar tako da svako ima svoj plakar sa ofingerima. Jedni cu onda morati seliti stvari iz jednog u drugi plakar jer kad smo pravili taj plakar htjeli smo da ne bude uocljiv sa vrata kad se ulazi pa stoji sad trenutno na zidu gdje ce biti krevetic a tu ne moze nikako krevet od L jer fali nekih centimetara. Ma zabunluk totalni user posted image  Ali otom potom, jedno po jedno.

ovo bolje citaj kao vjesalica nego sprava,user posted image najvise mi prasinu skuplja, a prosle godine kad sam bila na dijeti ja se ufurala na orbitrak stvai dan po sat vremena i nije proslo nekoliko dana odvali zena jednu pedalu, kaze mm pa morao je neko crknuti il ti il sprava. al hajd bolje sto je ona user posted image i tako evo stoji nikad je popraviti

a za sobu sam se bila uvalila u brigu, kad mi je dr. rekao da je cura, joj reko za koju godinu cu morati da im odvojim sobe, kud sa svim onim stvarima, al eto ako bude bracan moci ce dugo da dijele sobu, jer je bas velika djecije soba user posted image

MM jeprosle godine kupio orbitrek i zimi vjezba na njemu a ljeti biciklo. Jos mu pokvario onaj hepek sto se povecava i smanjuje opterecenje i napravio na najvece. Ja jednom probala jedva izdrzala pet minuta i nikad vise user posted image Sad mi sluzi kao magare. Sve vjesam na njegauser posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 704
11.5.2015 15:24:36   
rose

Salim se ;)

Ja se iskreno nadam da ce se stvari promjeniti, da ce malo omeksati, previse mi se ponasa kao MACHO , ono sto kazes, odvaja musko-zenske poslove : TO MUSKARCI NE TREBA DA RADE. Nisam ni znala da ima takvo misljenje dok se nisam udala.... Sta sve cure ne znaju o svojim buducim muzevima......
A sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Ma niciji zivot nije savrsen, imao je i moj dragi svojih bisera na pocetku braka...ali tiha voda brijege valja. Samo mudre zene znaju vodu na svoj mlin navesti, laganini bez srkleta. I naravno u 4 oka. Ne vole oni da ih se "prevaspitava" na ocigled familije user posted image
Ti laganini s njim, u pricu, puno razgovarajte. Najbitniji ste jedno drugom. Svi budu i prodju, i prijateljii, rodbina pa i roditelji i braca i sestre...jedino ste vas dvoje konstanta jedno drugom...treba da se medjusobno pomazete i razumijete, narocito kad beba dodje. To sto ce on s vremena na vrijeme uraditi neki papucarski posao ne cini ga manje muskarcem nego boljim suprugom.

Kad smo kod tih musko-zenskih poslova moj dragi stalno prica kakve je batine dobio zbog te izjave. Moja svekrva i svekar su jedno vrijeme na pocetku braka zivjeli kod njegovih i hajd rodio se moj dragi, njegova baka (od svekrve svekrva je rodom crnogorka musko im abuzenze, dje ce musko raditi zenske poslove) a mojoj svekrvi se kosa dizala od toga user posted image  uspjela je i svekra da prevaspita user posted image
I naravno moj dragi je kao i svako dobro dijete sa 3-4 godine upijao sve. jedne prilike svekrva dosla s posla krevet mu nespremljen, kaze sta je ovo, spremi krevet...na to ce moj dragi (dusha draga) to je zenski posao user posted image user posted image user posted image  on cesto kaze da je na tezi nacin naucio da nema musko zenskih poslova user posted image

Vidis kako to sve potice od odgoja, od djetinjstva... Nazalost moja svekrva je toliko obaveza na sebe uzela,ona radi i zenski i muski posao, a njen muz tj. moj svekar ne bi kasiku sa stola sklonio, toliko je nastrojen to MUSKO.ZENSKI POSLOVI, pa haman da je i na mog prenio, tvrdoglav do bola, ne navaljujem ja stvarno, eto sinoc situacija mi je bezveze bila kada je bio na trosjedu do prozora i ulazim u sobu tek iz kupaone govorim mu DE NAM ZACAS NAVUCI ZALUZINE, on gleda u mene kao da sam mu pobila fameliju citavu kao sto ja nisam navukla, sto njemu to govorim, mislim nidje veze, toliko je tvrdoglav i toliko kao ne smijem njemu nista narediti cccc a ja mu lijepo kazem PA STO NISI TI NAVUKAO KAD SI VIDIO DA JE MRAK PAO. I naravno samo je ostao sjediti nepomicno, da bi kroz sat i po navukao zaluzine. I tako X situacija kojima me namjerno provocira.

To mene podsjeti na mog pokojnog dedu (sa tatine strane) on hercegovac imao svojih bisera samo tako, nikad mi nisu bili jasni user posted image  samo moja baka bila zajebana pravo. ja se sjecam situacije kad sam bila mala, prije rata, neki je praznik bio ili neki rodjendan...deda je imao obicaj ono sjedne zavali se i diriguje i onda jos kaze hajd kad si na nogama donesi ovo ili ono...i naletio na baku user posted image  kaze de mi donesi vode kad si na nogama. Na to ona njemu: ustani pa ces i ti biti na nogama user posted image user posted image user posted image  mislim da mu je gore bilo sto smo se svi smijali nego sto je otisao po casu vode user posted image
Moja baka je znaci imala cetvoricu u kuci, tri sina i dedu user posted image  da nije riktala sve i da svaki nije znao sta treba da radi ne bi nje bilo nigdje. A bila je vrsna domacica, kuhala, heklala, plela, sve zivo znala ali je i njih trojicu uvijek ucila da sve znaju i da nema musko zensko.
Moj dragi je stvarno poput mog tate, nista mu nije mrsko i sve zna. Znam da je mama uvijek govorila da je svojoj svekrvi zahvalna zbog jedne recenice. Kad su se upoznale i hajd krenulo to zabavljanje i doslo i do vjencanja moja baka mami kaze: samo da znas, on ti sve zna i sve radi po kuci user posted image  Jednostavno valjda zene moraju biti takve ako misle da opstanu. sve je to gola borba za prezivljavanje.  
Po meni je uspjesna zena ona koji odgoji sina da bude samostalan i da ne krepa drugi dan ako mu mame ili zene nema u kuci.

da...zamisli...ja svako malo putujem , mm ostaje sam sa S...pa nigdje ih ne bi bilo da on ne zna skuhat i oko nje... ja sam prosle godine od maja do septembra 3 puta isla na 3-15 dana user posted image pa krepao bi tih 15 dana...moja mama uskakala samo da S pripazi kad mm radi navece i to je to..sve sami...kuhanje odvedi -dovedi iz vrticam presvlacenje, kupanje...nije me ni neki nered docekao....prao je sudje redovno...mada to mrzi user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 705
11.5.2015 15:26:17   
rose

IZVORNA PORUKA: novo Ime

ltm zeno treba mi za proljev a ne protiv..heheheh..mislis da uzmem saku magnezijum tableta :). ma ja muku mucim sa stolicom..sljive suhe nista, mg svakako uzimama 3x2 i nista..jos nisam dobro zasladila kamilicu

ma kupi glicerinske stapice u apoteci...

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 706
11.5.2015 15:28:52   
rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Salim se ;)

lala88- sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Draga ziel poslusaj savjete zena. Ukljuci ga maksimalno kad dodje bebica. Ovo ti govorim iz svog iskustva. Meni bilo 20 amm 26 kad smo se uzeli. Curicu rodila jedva napunila 21 godinu. Mm nenaviknut na ''zenske ''poslove. Svekrva ga stitila. Ako trebam da seokupam moram nju moliti da pripazi bebicu jer se on zaboga boji. KO da sam lava rodila. Kasnije kako je beba rasla i on se polahko mijenjao. Onako sam od sebe i ja mlada luda nisam znala kako da uticem na njega. Kad sam drugi put ostala trudna skroz druga prica. Bio je nekako osjetljiviji i pazljiviji. Bebe da se razumijemo nije nikad presvukao. Kad se ukake user posted image . Ali je ostalo pomagao. Cuvao hranio.Kupao sve zajedosa mnom. Sad jejos boji. Mozda sad i presvuce bebicu user posted image
Ono sto hocu da ti kazem je da stevi kratko u braku. Jos uvijek upoznajete jedno drugo i navikavate se . Oboje ste u osjetljivoj fazi. KOliko god tebe pucali hormoni tako i njih nesto puca. Da li je strah od promjene ili sta vec ali nije ni njima lahko. Moras polahko. Razgovaraj s njim. Pricaj mu sta je bilo na kontroli. Ukljuci ga u svaki trenutak trudnoce jer ce mu kasnije biti zao sto nije ucestvovao.Samo polahko i srteno. Sve ce doci na svoje . Samo treba vremena i zivaca

user posted image
user posted image ja ostavila S sa mm kad joj je bilo 4 mjeseca i vratila se na posao...i dolazim ja on je nosa po stanu...pitam ja njega kako se navikao na mjenjanje pelena...kaze ja se svim silama trudim da ne povratim na nju user posted image ubrzo se navikao...nije imao izbora user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 707
11.5.2015 15:31:47   
ziel

Salim se ;)

A sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila.

Ma niciji zivot nije savrsen, imao je i moj dragi svojih bisera na pocetku braka...ali tiha voda brijege valja. Samo mudre zene znaju vodu na svoj mlin navesti, laganini bez srkleta. I naravno u 4 oka. Ne vole oni da ih se "prevaspitava" na ocigled familije user posted image
Ti laganini s njim, u pricu, puno razgovarajte. Najbitniji ste jedno drugom. Svi budu i prodju, i prijateljii, rodbina pa i roditelji i braca i sestre...jedino ste vas dvoje konstanta jedno drugom...treba da se medjusobno pomazete i razumijete, narocito kad beba dodje. To sto ce on s vremena na vrijeme uraditi neki papucarski posao ne cini ga manje muskarcem nego boljim suprugom.

Kad smo kod tih musko-zenskih poslova moj dragi stalno prica kakve je batine dobio zbog te izjave. Moja svekrva i svekar su jedno vrijeme na pocetku braka zivjeli kod njegovih i hajd rodio se moj dragi, njegova baka (od svekrve svekrva je rodom crnogorka musko im abuzenze, dje ce musko raditi zenske poslove) a mojoj svekrvi se kosa dizala od toga user posted image  uspjela je i svekra da prevaspita user posted image
I naravno moj dragi je kao i svako dobro dijete sa 3-4 godine upijao sve. jedne prilike svekrva dosla s posla krevet mu nespremljen, kaze sta je ovo, spremi krevet...na to ce moj dragi (dusha draga) to je zenski posao user posted image user posted image user posted image  on cesto kaze da je na tezi nacin naucio da nema musko zenskih poslova user posted image

Vidis kako to sve potice od odgoja, od djetinjstva... Nazalost moja svekrva je toliko obaveza na sebe uzela,ona radi i zenski i muski posao, a njen muz tj. moj svekar ne bi kasiku sa stola sklonio, toliko je nastrojen to MUSKO.ZENSKI POSLOVI, pa haman da je i na mog prenio, tvrdoglav do bola, ne navaljujem ja stvarno, eto sinoc situacija mi je bezveze bila kada je bio na trosjedu do prozora i ulazim u sobu tek iz kupaone govorim mu DE NAM ZACAS NAVUCI ZALUZINE, on gleda u mene kao da sam mu pobila fameliju citavu kao sto ja nisam navukla, sto njemu to govorim, mislim nidje veze, toliko je tvrdoglav i toliko kao ne smijem njemu nista narediti cccc a ja mu lijepo kazem PA STO NISI TI NAVUKAO KAD SI VIDIO DA JE MRAK PAO. I naravno samo je ostao sjediti nepomicno, da bi kroz sat i po navukao zaluzine. I tako X situacija kojima me namjerno provocira.

To mene podsjeti na mog pokojnog dedu (sa tatine strane) on hercegovac imao svojih bisera samo tako, nikad mi nisu bili jasni user posted image  samo moja baka bila zajebana pravo. ja se sjecam situacije kad sam bila mala, prije rata, neki je praznik bio ili neki rodjendan...deda je imao obicaj ono sjedne zavali se i diriguje i onda jos kaze hajd kad si na nogama donesi ovo ili ono...i naletio na baku user posted image  kaze de mi donesi vode kad si na nogama. Na to ona njemu: ustani pa ces i ti biti na nogama user posted image user posted image user posted image  mislim da mu je gore bilo sto smo se svi smijali nego sto je otisao po casu vode user posted image
Moja baka je znaci imala cetvoricu u kuci, tri sina i dedu user posted image  da nije riktala sve i da svaki nije znao sta treba da radi ne bi nje bilo nigdje. A bila je vrsna domacica, kuhala, heklala, plela, sve zivo znala ali je i njih trojicu uvijek ucila da sve znaju i da nema musko zensko.
Moj dragi je stvarno poput mog tate, nista mu nije mrsko i sve zna. Znam da je mama uvijek govorila da je svojoj svekrvi zahvalna zbog jedne recenice. Kad su se upoznale i hajd krenulo to zabavljanje i doslo i do vjencanja moja baka mami kaze: samo da znas, on ti sve zna i sve radi po kuci user posted image  Jednostavno valjda zene moraju biti takve ako misle da opstanu. sve je to gola borba za prezivljavanje.  
Po meni je uspjesna zena ona koji odgoji sina da bude samostalan i da ne krepa drugi dan ako mu mame ili zene nema u kuci.

S koljena na koljeno odgoj prenosila nana ti je zena zmaj ako je jos ziva akko nije bila je. I ja cu morati praviti sebi bolju atmosferu.ne treba mi ovoliki stres pogotovo sad dok beba raste..

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 708
11.5.2015 15:38:09   
lala88
upravo sam saznala da zivin u idealnoj zgradi i da mi je stan na idealnoj lokaciji u zgradi, kao sto sam vam govorila moj prvi komsija sa desne strane je ginekolog u penziji (al moze posluziti ako se odlucim poroditi kod kuce user posted image ) a moj prvi komsija sa lijeve strane je pedijatar jos uvjek u radnom odnosu iako stariji, ali tamam da kad beba odraste on ce u penziju user posted image
JUPI Dom Zdravlja je dosao na moj prag user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 709
11.5.2015 15:38:12   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Salim se ;)

Draga ziel poslusaj savjete zena. Ukljuci ga maksimalno kad dodje bebica. Ovo ti govorim iz svog iskustva. Meni bilo 20 amm 26 kad smo se uzeli. Curicu rodila jedva napunila 21 godinu. Mm nenaviknut na ''zenske ''poslove. Svekrva ga stitila. Ako trebam da seokupam moram nju moliti da pripazi bebicu jer se on zaboga boji. KO da sam lava rodila. Kasnije kako je beba rasla i on se polahko mijenjao. Onako sam od sebe i ja mlada luda nisam znala kako da uticem na njega. Kad sam drugi put ostala trudna skroz druga prica. Bio je nekako osjetljiviji i pazljiviji. Bebe da se razumijemo nije nikad presvukao. Kad se ukake user posted image . Ali je ostalo pomagao. Cuvao hranio.Kupao sve zajedosa mnom. Sad jejos boji. Mozda sad i presvuce bebicu user posted image

user posted image
user posted image ja ostavila S sa mm kad joj je bilo 4 mjeseca i vratila se na posao...i dolazim ja on je nosa po stanu...pitam ja njega kako se navikao na mjenjanje pelena...kaze ja se svim silama trudim da ne povratim na nju user posted image ubrzo se navikao...nije imao izbora user posted image

user posted image  ja nemam tih problema, moj ima odlican nos, ima defektne sinuse i pomalo je tanak sa mirisima user posted image user posted image  a nije ni gadljiv user posted image  sto ga cini idealnim materijalom za presvlacenje. u nasoj porodici sam ja ta koja je gadljiva (ja imam problem sa kakom i sa povracotinom i on stvarno to zna, kaku jos i izdrzim ali povracanje tudje jok).
on redovno neutralise pelene i cisti za njom kad povrati user posted image  malena je imala fazu kad bi joj nesto zabranili onda bi ona isprovocirala povracanje (mene to dovodilo do ludila). prvi put kad nam se to dogodilo krenem ja da ocistim, svim silama se trudila ali i ja za njom u hodniku user posted image user posted image  kaze on meni: eto sto se petljas, kad ne mozes, sad moram i za tobom da cistim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 710
11.5.2015 15:43:38   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: lala88

upravo sam saznala da zivin u idealnoj zgradi i da mi je stan na idealnoj lokaciji u zgradi, kao sto sam vam govorila moj prvi komsija sa desne strane je ginekolog u penziji (al moze posluziti ako se odlucim poroditi kod kuce user posted image ) a moj prvi komsija sa lijeve strane je pedijatar jos uvjek u radnom odnosu iako stariji, ali tamam da kad beba odraste on ce u penziju user posted image
JUPI Dom Zdravlja je dosao na moj prag user posted image

user posted image user posted image
u nasoj zgradi zivi doktor koji je malenoj snimao kukove. Otisli mi da joj snimimo kukove, i posto je nova zgrada, svi smo u zgradi relativno kratko, godinu max godinu i po, ne znamo bas komsiluk najbolje, tek iz vidjenja... ostavljamo mi podatke kaze nama doktor (mlad i fin pravo, u prici rece ima malca malo stariji od nase L, bas bio pazljiv) pa ne morate dolaziti donjecu ja, mi smo komsije user posted image  covjek zivi 3 sprata ispod nas user posted image  i stvarno donjeo nalaze, jos i nazvao da su gotovi. Sto ti je komsiluk user posted image
A i Divke mi je u zgradi, samo 2 ulaza dalje... u ulazu do orgdinaciju ima cini mi se ona dr Dizdarevic i ona je ginekolog (samo ja ne idem zenama pa ne znam). Inace u moj zgradi u sva tri ulaza na prvom spratu sve doktori od ginekologa, dermatologa, internista...samo recite sta vam treba user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 711
11.5.2015 15:46:04   
lala88
LTM ti zivis u idealnijoj zgradi

Neposredna veza do poruke: 712
11.5.2015 15:58:12   
*pcelica*
Blago vama.Vi ne morate ni ici u bolnicu da se porodite.Doktori vam dodju na noge user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 713
11.5.2015 16:01:03   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: lala88

LTM ti zivis u idealnijoj zgradi

Mjenjam ovu dr Dizdarevic za jednog pedijatra user posted image
Ma nova je zgrada pa je tako i predvidjeno da ima te poslovne prostore tj stanove koji su prilagodjeni poslovnim prostorima pa onda to idealno za ginekologe, dermatologe i interniste user posted image
Mada meni fali malo kulture, razumjevanja, lijepe rijeci u mojoj zgradi ako me razumijes user posted image  ne volim kad dodjem pred lift pa pozdravim komsije pa isto da sama sa sobom pricam... al eto, takav vakat.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 714
11.5.2015 16:01:29   
maksi
Meni se jeo spinat i napravim si,evo kako jedoh povraca mi se i muka mi je uzasna a mozda mi je i od visanja njih sam pojela za uzinu.Moracu na silu povratiti jer u pet vodim momke na trening valjda ce mi biti bolje.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

Neposredna veza do poruke: 715
11.5.2015 16:10:25   
araj

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro zenice,bujrum user posted image ,juce dan super prosao,malo kisa,malo sunce
Nocas sam prvi put osjetila bolno udaranje bebe,al mi cudan neki bol i to samo kad lezim na desnom boku,okrenem se na lijevi nista,jel se vama to desavalo?user posted image

Kod mene je isto tako. Al ne uvjek. Kao da mi ne da, da se okrenem na desnu stranu. Zato na lijevoj strani sam utrnula vise, al sta cu. Okrenem se na ledja :)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 716
11.5.2015 16:16:42   
araj

LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more user posted image

a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti

Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim user posted image

jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).

maksi bas si me nasmijala user posted image  ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem user posted image ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse user posted image

Hajd slikaj komodicu za bebu, jer sam i ja povisoka a ujedno imam problem sa ledjima. Tako da mi odgovara sve sto je u mojoj visini :) Hvala

Neposredna veza do poruke: 717
11.5.2015 16:29:27   
mala curica
Dancek user posted image
Jutros sam bila na uz.
Beba bas bassss nisko i okrenuta glavicom,moj glic je dug i dok kaze neces ti jos izdzat ces user posted image
Mjerili bebi protok krvi,kisika,mozak gledali,srce (cula sam kako medeno kuca)..sve hvala Bogu ok.
Beba ima 2.200kg
duga 44cm.....
moj pupo se spustio i beba gura svojom tezinom i zbog toga imam stalno pritisak.
Dusa moja aktivna.

Nisam vas stigla citati,pravim veceru
pa cu veceras lijepo sjesti i polahko.....user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 718
11.5.2015 16:56:10   
Marien

IZVORNA PORUKA: maksi

I ja im zelim srecu,brze i lake porode,da bebice budu zive i zdrave puno godinauser posted image user posted image

Marien, Scarlet i Noidea, ove terminuse nam se skroz slabo javljaju, uglavnom neka ima je sa srecom kad god porod krene i da nam se sto lakse i brze porode i da im bebice budu zive i zdrave puno godina user posted image

Hvala puno drage moje sto mislite na nas, ja vas bogami pratim ali ne znam sta bih vam pisala, vi ste u kontrolama, pripremanjima a kod nas terminusa samo nervoza i cekanje...Meni prekosutra termin, jucer su me hvatali bolovi i taman pomislim evo bebe a nista, tacnije bolovi traju ali nisu ucestali ni pravilni, valjda samo priprema. Teska sam i sve me nervira, sutra cu na kontrolu pa da vidim sta se desava. Ljubim vas sve i uzivajte, nemojte se forsirati oko radova, sve se stigne i zavrsi a onda samo cekanje user posted image

13.05.2015. cekamo principessu!

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 719
11.5.2015 17:12:51   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: araj

Jutro zenice,bujrum user posted image ,juce dan super prosao,malo kisa,malo sunce
Nocas sam prvi put osjetila bolno udaranje bebe,al mi cudan neki bol i to samo kad lezim na desnom boku,okrenem se na lijevi nista,jel se vama to desavalo?user posted image

Kod mene je isto tako. Al ne uvjek. Kao da mi ne da, da se okrenem na desnu stranu. Zato na lijevoj strani sam utrnula vise, al sta cu. Okrenem se na ledja :)

Bas tako kao da mi neda nesto,al nemogu ni na ledja,mogu jedino al da skupim noge u koljenima a ispruzenih nogu nikako sve me nesto zateze user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 720
11.5.2015 17:14:10   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: mala curica

Dancek user posted image
Jutros sam bila na uz.
Beba bas bassss nisko i okrenuta glavicom,moj glic je dug i dok kaze neces ti jos izdzat ces user posted image
Mjerili bebi protok krvi,kisika,mozak gledali,srce (cula sam kako medeno kuca)..sve hvala Bogu ok.
Beba ima 2.200kg
duga 44cm.....
moj pupo se spustio i beba gura svojom tezinom i zbog toga imam stalno pritisak.
Dusa moja aktivna.

user posted image za bebicu,a i za grlic user posted image ,on nam je nekako u prvom planu do poroda user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 721
11.5.2015 17:14:43   
araj

IZVORNA PORUKA: araj

Bas tako kao da mi neda nesto,al nemogu ni na ledja,mogu jedino al da skupim noge u koljenima a ispruzenih nogu nikako sve me nesto zateze user posted image

jos uvjek mogu ispruziti noge :) makar nesto mogu hahahhaha

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 722
11.5.2015 17:18:29   
mala curica
Da M.A.M prijateljica me zeza za dug grlic.......user posted image
i na monitoru se vidi da nije mali 4.5cm
A ja se bojala sa ce mi se skratiti,a on k'o pravi user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 723
11.5.2015 17:27:58   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Dancek user posted image
Jutros sam bila na uz.
Beba ima 2.200kg
duga 44cm.....
Dusa moja aktivna.

user posted image za urednu kontrolu i za bebicu dobro nam napreduju hvala Bogu, samo da tako ostane do kraja
eto ti si se sigurno malo rasteretila neces ranije, al opet ko zna user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 724
11.5.2015 17:31:00   
alman

IZVORNA PORUKA: Marien

IZVORNA PORUKA: maksi

I ja im zelim srecu,brze i lake porode,da bebice budu zive i zdrave puno godinauser posted image user posted image

Marien, Scarlet i Noidea, ove terminuse nam se skroz slabo javljaju, uglavnom neka ima je sa srecom kad god porod krene i da nam se sto lakse i brze porode i da im bebice budu zive i zdrave puno godina user posted image

Hvala puno drage moje sto mislite na nas, ja vas bogami pratim ali ne znam sta bih vam pisala, vi ste u kontrolama, pripremanjima a kod nas terminusa samo nervoza i cekanje...Meni prekosutra termin, jucer su me hvatali bolovi i taman pomislim evo bebe a nista, tacnije bolovi traju ali nisu ucestali ni pravilni, valjda samo priprema. Teska sam i sve me nervira, sutra cu na kontrolu pa da vidim sta se desava. Ljubim vas sve i uzivajte, nemojte se forsirati oko radova, sve se stigne i zavrsi a onda samo cekanje user posted image

pa naravno da mislimo user posted image , samo se ti nama javlja pisi ima li kakvih promjena,
javi nam se sutra poslije kontrole, da smo u toku sta se desava user posted image
pa da znamo kad da stobom predisemo bolove i kad da podjemo zajednicki da tiskamo da ti bude lakse, pa makar i u mislima user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *