Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 10.5.2015 22:03:01
alman
IZVORNA PORUKA: mala curica
Moja Alman tako je meni vec 15 dana,jos kada osjetim pritisak dole strah me hodati......kao da sam sva otvorena. Ja to nedavno pisah ali niko me ne shvati ozbiljno I sada me prepone bole,bol zna da udara u glutealni misic(micic guze ) Ja svima govorim da cu ja prije nego sto bi trebala,a jos skoro nista nije spremno.Mm konta da cu dogurati do termina i coJk razvukao,ne zuri. Toliko se brzo umaram,nisam sposobna dva sata da radim,a noge sto su mi pocele oticati....ja se prepadnem.kada ih vidim Moj broj obuce je 36 a sada 38
bas tako i mene boli, a samo da udjemo u deveti, mada ja sve mislim da je ovo samo priprema tijela, ne bih da panicim joj kad ja ne znam ni kako je kad se otvaras, ni kako kad krenu bolovi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 10.5.2015 22:31:59
mala curica
I ja kazem samo da udjem u deveti pa neka onda beba krene. Na prosloj kontroli nije me pregledao vaginalno,samo uz uradio. A koliko sam skontala sada ce mi raditi bris na neku tu bakteriju koja ne smije biti kod prirodnog porodzaja. Pojma ni ja nemam kako idu kontrakcije,nekada me ziga nekada ne.A citala sam i kuma mi pricala da se ona otvirila 6 cm a da nije ni osjetila.Toga se bojim,otvaranja,meksanja i skracivanja grlica a da nista ne osjetim.Samo mi ostaje da pratim hoce li pl voda da curi po malo. Koliko znam beba mi se okrenula i pritisak je neprijatan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 7:41:53
ninuska
Jutro...budjenje zene . Evo kafa da se razbudite nakon vikenda . mi dodjosmo jucer. Bilo nam super. Cijeli dan napolju. A. Nije htjela u kucu. koke joj snijele jaja i njenoj sreci nije bilo kraja. Stalno isla do kokosinjca da vidi ima li jos . Nju sam namazala kremom za suncanje, a sebe nisam. Naravno, izgorila po ledjima i ramenima . Kad obucem majicu sa vecim izrezom vidjece se razlika. Bas lijepo na oko . kako ste vi provele vikend? Odmorile? Bole li kosti . Mene na lijevoj strani boli konstantno.sutra cu na kontrolu aBd pa cu vidjeti sta je.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 7:47:59
ninuska
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: mala curica
Moja Alman tako je meni vec 15 dana,jos kada osjetim pritisak dole strah me hodati......kao da sam sva otvorena. Ja to nedavno pisah ali niko me ne shvati ozbiljno I sada me prepone bole,bol zna da udara u glutealni misic(micic guze ) Ja svima govorim da cu ja prije nego sto bi trebala,a jos skoro nista nije spremno.Mm konta da cu dogurati do termina i coJk razvukao,ne zuri. Toliko se brzo umaram,nisam sposobna dva sata da radim,a noge sto su mi pocele oticati....ja se prepadnem.kada ih vidim Moj broj obuce je 36 a sada 38
bas tako i mene boli, a samo da udjemo u deveti, mada ja sve mislim da je ovo samo priprema tijela, ne bih da panicim joj kad ja ne znam ni kako je kad se otvaras, ni kako kad krenu bolovi
Joj draga...znat ces . A, normalno je da te boli nesto. Ipak si ti u visokoj trudnoci. Teza ti, beba, organizam se priprema. Otidji svakako na kontrolu i objasni, a dr ce najbolje znati sta dalje. Ne sekiraj se. ja sam dan prije poroda bila grozna. Bolile me kosti, pogotovo ova dole, stidna kost. Nisam bila raspolozena. Deset_ dana prije termina, ali meni ne pada na pamet da se tijelo priprema. Kao da imam jos mjesec pred sobom. Kad me ujutro probudi malo jace ziganje. Samo jedan zig preko stomaka I puce vodenjak. Ali ja i dalje ne kontam hahha. Bilo mi cudno kako nemam kontrolu dok "piskim" . E, kad su krenuli menstrualni bolovi u jednakim razmacima znala sam sta je i pravac bolnica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 8:06:18
M.A.M.
Jutro zenice,bujrum ,juce dan super prosao,malo kisa,malo sunce Nocas sam prvi put osjetila bolno udaranje bebe,al mi cudan neki bol i to samo kad lezim na desnom boku,okrenem se na lijevi nista,jel se vama to desavalo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 8:16:09
LieToMe RR
Juuutrrrooo i odmene, i ja i caj pa bujrum Ja prezivjeh vikend, peglanje, pranje...cilime... jutros na vagu 2,5 kg manje (nisam se vagala zadnjih 3-4 dana jer sam ostala blago sokiranja poslije prvog i rostilja i dostava koliko sam "nabacila") tacno me onaj rostilj, pizze, coca-cola unistilo tako da se vracam sad u normalu, ono moje lagano dobijanje kg. Divke ce biti ponosan, dobila sam ukupno 4,5 kg u odnosu na pocetnu (jos nisam ni blizu izgubila koliko u prvoj trudnoci). Odbrojavam dane do pregleda, jos samo 4 dana juuupppiiiiii. Bebica nemirna, imam osjecaj da nema faze mirovanja stalno lupka. Juce je stomak doslovno skakao s jednog mjesta na drugo a i imam i debel osjecaj da se okretala jer me tako na momenat bolilo i kao da sam osjetila da glavicu prebacuje sa jednog mjesta na drugo. Moja L. je vec u 6tom bila okrenuta na glavu i nije se vise okretala tako da me smori ovo okretanje
Ja se dovukla na posao, a tacno sam mogla ostati jos na balkonu i uzivati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 8:48:24
*pcelica*
Dobro jutroi odmene. Aidana cestitam za nalaz LTM mozde je bebica bila aktivnija jer si se juce preforsirala. Zeno ja se umorila citajuci sta si sve uradila svaka ti cast. Ja sam juce cijeli dan odmarala.Ona kisa padalapa nisam htjela nista da perem od vesa. MM rucaknapravio pokosio travu u dvoristu. Elem juce mi je bio dan za uzivanje i meditaciju Zato sad kad zasucem rukave ima sve da se trese
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:04:21
LieToMe RR
Jutro pcelice Ma ono je meni sasvim uobicajen dan (inace sam ja od onih zena koje s mirom mogu sjediti samo kad spavaju ). Nisam se ja puno umorila, suprug i ja to timski a i ja to rasporedim red rada, red ispuzenih nogu, pa opet red rada pa malo odmora Nego jednostavno je ova beba jako nemirnija i aktivnija u odnosu na moju L. Najvise primjetim na poslu dok sjedim i radim, znaci nemam nikakvog umora ni fizickog napora, sjedim i tipkam ili nesto projektujem ili nesto 10 radim, ali sjedim a Ringo skace li skace
Mi cemo i ovu sedmicu imati aktivnu, sutra idemo na jedne babine, u cetvrtak sam vec zakazala depilaciju da se sredim a nadam se da ce krevet iz Nobila uletiti u ove neparne dane da mi ne remeti ove lijepe planove (do duse rekli su da ce nazvati dan ranije pa mi bitno samo da danas ne nazovu da sutra odemo na druzenje). Nadam se da danas nece kisa, malo bih u setnju na Vils. Trebamo poceti i sa pripremam za more. Juce smo potvrdili i dogovorili sve detalje. Idemo u Brist, tako se veselim moru i setnjama i kupanju...samo da mi Divke i grlic ne poremete planove Vikend su pripreme za rodjendan juupppiiiiii vec sam skontala i koju cu tortu praviti i sta cu na posao ponijeti kolegama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:05:32
ziel
Trudnjačeee, i ja pocela prvi radni dan u sedmici jos od 7:00, grozni ponedjeljak ali radujem se sljedecem ponedjeljku jer tad idem na fetalni. Sinoc govorim muzu da i on udje u ordinaciju da vidi bebaru kako igra u stomaku, a on nesto kao : JOJ... ZNAS... DA NECE STA... NE ZNAM SMIJEM LI... JOJ... KAKO CE TO BITI... Strah ga haha, ali nema price, ima da ide , pa da se poslije toga radujemo skupa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:18:21
*pcelica*
Meni je sadzao sto svom nisam dala da ide sa mnom. Ali jednostavno ja sam bila u tripu da nesto nece biti u redu i nisam htjela da on prisustvuje vaginalnom pregledu . Koja logika hahahah. Sad mi zao je sam bebaru vidjela na 4D i slusala joj srce. Alinema veze bice jos kontrola pa cu ga voditi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:21:49
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro pcelice Ma ono je meni sasvim uobicajen dan (inace sam ja od onih zena koje s mirom mogu sjediti samo kad spavaju ). Nisam se ja puno umorila, suprug i ja to timski a i ja to rasporedim red rada, red ispuzenih nogu, pa opet red rada pa malo odmora Nego jednostavno je ova beba jako nemirnija i aktivnija u odnosu na moju L. Najvise primjetim na poslu dok sjedim i radim, znaci nemam nikakvog umora ni fizickog napora, sjedim i tipkam ili nesto projektujem ili nesto 10 radim, ali sjedim a Ringo skace li skace
Mi cemo i ovu sedmicu imati aktivnu, sutra idemo na jedne babine, u cetvrtak sam vec zakazala depilaciju da se sredim a nadam se da ce krevet iz Nobila uletiti u ove neparne dane da mi ne remeti ove lijepe planove (do duse rekli su da ce nazvati dan ranije pa mi bitno samo da danas ne nazovu da sutra odemo na druzenje). Nadam se da danas nece kisa, malo bih u setnju na Vils. Trebamo poceti i sa pripremam za more. Juce smo potvrdili i dogovorili sve detalje. Idemo u Brist, tako se veselim moru i setnjama i kupanju...samo da mi Divke i grlic ne poremete planove Vikend su pripreme za rodjendan juupppiiiiii vec sam skontala i koju cu tortu praviti i sta cu na posao ponijeti kolegama.
Ista sam, alime ova trudnoca toliko ulijenila da samu sebe ne prepoznajem. U prosloj trudnoci sam toliko bila aktivna. Sama cijelu kucu okrecila. U dvetom mjesecu mi se pojavila vlaga u stubistu pa sam i tokrecila da mi gosti ne gledaju crn zid. Mm ludio dok se nisam porodila a sad samo gledam kako da se docepam kreveta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:36:26
alman
jutro drage moje kako ste mi sve redom, evo nam opet sunca i masina je odmah u pogonu punom parom radi, eno vec je oprala jenu turu, stavila da mi se opere ogradica, jorgancic i jastucic za krevetic, ne znam da li je rano al kontam da kad okrecim ako Bog da u cet. spavacu da odmah ubacim krevetic, pa nek stoji.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:41:16
LieToMe RR
pcelice i sama sam ti takva mene je jedino zezalo na pocetku jake mucnine i povracanje pa sam bila nikakva. ali tako je bilo i u prvoj trudnoci na pocetku. ja jedva cekam malo stabilnije vrijeme da se moze setati popodne.
ja svog ne mogu da isjeram iz ordinacije. a nije mi blam sto ide, volim sto ga sve zanima, sto brine za bebu i mene. jos ja kako imam problema sa trudnickom demencijom on se dusa draga sjeti i da pita i da mu doktor nesto kaze ako ja eventualno zaboravim, tako da dobro mi dodje sto ide . i Divketu bilo neobicno zadnji put kad nije prisustvovao (imao nekakve bitne sastanke) pa mu maksuz slikao tabane i jos neke slikice. prisustvovao je i porodu nisam ga tjerala, sam je htjeo i pitao me eto smeta li mi, sta ce mi smetati, meni bilo srce ko kuca. toliko se zbunio na kraju da kad je izlazio iz bolnice zaboravio gore da razduzi one hirurske navlake za cipele pa mu ciko na kapiji rekao: momak dobre ti cipele
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:42:29
alman
vidim neke su jucer radile a neke odmarale, ja sam vala samo rucak napravila i stavila sudje u masinu i ukljucila je, joj jesam se pretrgla mora se jedan dan i odmarati zato od danas planiram opet krenuti sa radovima sa spiska, danas zavrsavam ladice u spavacoj i jos neko raspremanje po spratu da mogu pripremiti za cet da se sprat okreci, sutra je planirano pranje staza sa sprata i zavrsetak radova kod svekrve,a u srijedu i mi imamo jednu druzenje uz sac i rostilj tako da cu taj dan da malo odmorim
haman cijela sedmica isplanirana, sad samo Boze zdravlja i da budem nagodna pa da sve to i odradimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:44:50
alman
pcelice i sama sam ti takva mene je jedino zezalo na pocetku jake mucnine i povracanje pa sam bila nikakva. ali tako je bilo i u prvoj trudnoci na pocetku. ja jedva cekam malo stabilnije vrijeme da se moze setati popodne.
ja svog ne mogu da isjeram iz ordinacije. a nije mi blam sto ide, volim sto ga sve zanima, sto brine za bebu i mene. jos ja kako imam problema sa trudnickom demencijom on se dusa draga sjeti i da pita i da mu doktor nesto kaze ako ja eventualno zaboravim, tako da dobro mi dodje sto ide . i Divketu bilo neobicno zadnji put kad nije prisustvovao (imao nekakve bitne sastanke) pa mu maksuz slikao tabane i jos neke slikice. prisustvovao je i porodu nisam ga tjerala, sam je htjeo i pitao me eto smeta li mi, sta ce mi smetati, meni bilo srce ko kuca. toliko se zbunio na kraju da kad je izlazio iz bolnice zaboravio gore da razduzi one hirurske navlake za cipele pa mu ciko na kapiji rekao: momak dobre ti cipele
joj dobar je svaka mu cast, haha zamisljam taj prizor sa onim navlakama za cipele kako je izgledao
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:47:49
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Meni je sadzao sto svom nisam dala da ide sa mnom. Ali jednostavno ja sam bila u tripu da nesto nece biti u redu i nisam htjela da on prisustvuje vaginalnom pregledu . Koja logika hahahah. Sad mi zao je sam bebaru vidjela na 4D i slusala joj srce. Alinema veze bice jos kontrola pa cu ga voditi.
A sta ja znam, meni rekose da je abdominalni UZ pa sam zato odlucila da ga povedem, ako bude vaginalni nisam razmisljala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:50:40
*pcelica*
Mm ne voli bolnice domove zdravlja. Kad udje u bolnicu sav pozeleni Kad sam senasalila da ce sad prisustvovati porodu samo sto se nije rasplakao. Poceo se pravdati kao ko ce biti s djecom.Pa kako on ce smetati Na kraju mu skratim muke i kazem da se salim. A nekakone uvijek poklopi da je na putu kad sam na kontroli.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:51:50
ziel
Blago tebi s takvim muzem Stvarno... Moj se nesto boji, nesto je nesiguran, smeta mu miris dezinfekcionih sredstava u med. ordinacijama pa mu dodje nesvjestica, slabic
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 9:51:56
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
joj dobar je svaka mu cast, haha zamisljam taj prizor sa onim navlakama za cipele kako je izgledao
Ma citav moj porod je bio prekomican jer se sve desilo doslovno u 15 minuta, od trcanja u salu (s kraja onog ginekoloskog krila u onaj najdalji box tj onaj najblizi gledano od ulaznih vrata), pa do samog poroda i na kraju nakas pruza njemu ruku i govori svaka cast tata zena vam je zmaj a ja onako sa onog stola: cuj njemu svaka cast a ja se porodila Ma cirkus zivi bio. jedino nas je malena istraumirala jer je spavala kad se rodila pa je dobila 6 na apgaru i oni glupi americki filmovi kad znas da moras da cujes bebu kako place a ova moja drinca, bila sam i prosla tih par sekundi dok je nisu probudili i dok nije zaplakala. Valjda nas je i to malo prepalo pa nije cudo sto je u "papama" izasao vani
Sad ne znam hoce li prisustvovati, zavisi sve kad porod krene, koce cuvati malenu. Vjerujem da ce on opet imati zelju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 10:12:33
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Blago tebi s takvim muzem Stvarno... Moj se nesto boji, nesto je nesiguran, smeta mu miris dezinfekcionih sredstava u med. ordinacijama pa mu dodje nesvjestica, slabic
Ma dobro sve je to individualno. Moj se ne boji bolnica, igala, krvi...sve mu je to nekako normalno A ni meni vala nije mrsko sto ide sa mnom na sve preglede. U prvoj trudnoci je znao i kad nalaze vadim ici sa mnom ko kad ja i bolnice nebo i zemlja. Meni kad kazu znas to je ta i ta klinika na kosevu, ja moram google da konsultujem da je nadjem ili da odem pola sata ranije pa da obidjem sve ili da pitam sreca pa imam njega koji sve zna. On dusa draga stvarno u svemu ucestvuje, nista mu nije mrsko, svaki dan me zna pitati jesi popila magnezij, jesi popila vitamine, pijes li redovno do duse u ovoj sam trudnoci pravo senilna, ne znam sta mi je. Moram za sve zivo podsjetnike da pravim, i spiskove, jel ne zapisem i ne kupim ionda se nekad kasnije sjetim trebala sam nesto kupiti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:20:55
maksi
Jutroooo ,
Mene od juce popodne smori alergija, tacno sam malaksala i slaba,kisem, smrcam,svrbe me oci ma uzas sam
Vidim pricate o prisustvu pregleda,moj je skoro pa redovaan na pregledima,doktorica se bas posveti da mu objasni sta je sta
A i ove trudnice sto im je malo ostalo zale se na bolove svake vrste, mene sve pocne boliti kada pretjeram i preforsiram se ali pored dvoje djece rijetko kada da se ne preforsiram, ali sam i ja takva da se stalno vrtim u krug.
Evo tek sam jela,meni je apetit skroz slab u ovoj trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 11.5.2015 11:22:46
alman
LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more
a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti