|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
10.1.2015 23:33:20   
muhica7
jeste bejbibi ima bas smisao za humor bas se nrkad ismijem. nezgodno vala kad dodje neko na duze I meni djever nedavno dolazio iz bosne I rodjak neki s njim. bili tri dana ja jedva cekala da odu. jos I trudnoca valjda pa covjeku sve smeta

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 726
10.1.2015 23:52:08   
bejbibi
Oooo hvala vam zenice, bas ste ljubazne i cool hheheuser posted image meni.inace treba dugoo da se s nekim opustim al kad se opuatim onda sam luuudaa hahhahauser posted image neki smijeh me spucao vecwras,cula se sa.prijateljicama pa se prisjetile studentskih dana pa se bass ismijale user posted image .....kad imate dobro drustvo nista vam ne trwba drugo vjerujte......a mm mi kaze da sam preozbiljna user posted image ne znam.otkud mu touser posted image ...al nisam pred svakim opustena,kazem...a ovdje su sve zenice stvarno fine pa.mi bas prija ovvo dopisivanje hehehe....
Evo.ja nahranila M, hB bas pojeo dobro,dva tanjira varivauser posted image to je za nas rekord heheh....sad ga uspavat uh...sve mu se ovo.poremetilo :(( kasno ide spavat...
A sto se tice gostiju,necu da ispadnem bezobrazna stvarno ali eto kad je musko pa se ne.mozes opustiti :(( bas gadno.....a ja inace ne volim da mi neko duuugoo budee,jos kad ne znam kad ce ic user posted image ...lakse nekako kad znam sve, ja se psihicki priprwmim a ovako huh...:((( svaki dan ocekujes a nikad hahahhauser posted image grozna sam user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 727
11.1.2015 9:57:37   
bejbibi
Jutro zenice,kako ste??? Jos spavate.... Nedelja pa se izlezavate auser posted image ovdje kod nas sunce i roplo ali pusee nevjerovatan vjetar,odnese sveuser posted image bas strasno

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 728
11.1.2015 10:00:35   
bejbibi
Mi smo danas 31 sedmicauser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 729
11.1.2015 10:17:15   
mala curica
Jutrooooo.
Da bejbibi nasa legenda user posted image

Ja sam sinoc kasno legla(izlazili mm i ja.Vikend pa samo hodamo) .Jutros oko tri me probudi u wc,odem i vratim se leci.Oko 8 sanjam uzasan san..Probudila sam se sva crna oko ociju,nisam skinula sinoc maskaru.Valjda plakala.Sanjam ppsvadjam se ja s mamom i to bas tu je i seka pa obje napale na mene.
Zaboli me tomak odem na wc i vidim kao sluz i iveeeeliki komad nesto kao zuto,braon.Placem i gledam kao da mi se nazire neato u tome.Uzmem stapic i dohvatim tu sijenku kada moja bebica.Kada mi srce nije puklo.Probudim se i opet odem u wc.Ustala nisam mogla vise ni da se izlezavam.user posted image
Kazem Boze na hajr ovi moji snovi.
San me bas potresao.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 730
11.1.2015 10:35:06   
bejbibi
Na hajr!!!!

Nemoj nikad pricati nikome ruzne snove, zadrzi ih u sebi. Tako kazu :)... To sejtan.prokleti salje takve snove ruzne ljudima da isprwpada.....fino je kazu proucit nesto tako kad se iz ruznog sna budis..ima i neka dova kratka ( ja je ne znam).. Al prouci sta znas i trazi zastitu...ne sekiraj se,citav dan ces biti pod uticajem tog sna :((.... I ja se takobprepadnem kad ruzno sanjam,citav dan ne mogu sebi doci....
Skreni misli na nesto drugo...idi setaj s tm :)) kupi sta....shoping lijeci sve user posted image ...tako sam se ja juce nesto zakacila sa mm i odem sa svojim sincekom do grada i svasta nesto nam kupilauser posted image odmah sam bila bolje hahahahhha.....da te malo nasmijem user posted image user posted image .....kakvo je vrijeme.kod vas?? Sta se kuha danas???? Meni je vise dosadilo to razmisljanje o kuhanje :/.... Sad razumijem moju mamu kad nam je govorila samo recite sta hocete ja cu skuhat a mi svi sta god hoces,a njoj mrak na ociuser posted image user posted image e tako i meni sad kad mm kaze,sta goduser posted image

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 731
11.1.2015 10:39:39   
Amanni
Jutro i od mene nadam se da ste mi sve dobro. Mala curice i ja imam citavu trudnocu ludzacke snove znam se probudit sva mokra od znoja ukocena od straha isto sam imala i sa malim isto pogotovo pred kraj trudnoce. Negdje sam citala da trudnicki snova se netreba plasiti nit mislit o njima nisu ostvarivi. Ja idem dorucak pravit moji muski oce puru za dorucak

Neposredna veza do poruke: 732
11.1.2015 10:49:59   
mala curica
Vjeruj da cu biti danas po utiskom tog kosmara.Ne do drago Bog nikome pa ni meni.
Opet kazem Boze na hajr.
A danas nist neradi,nedjelja.Mm danas kontao malo u sunu i govorio da ja idem na bazen dok je on u sauni(inace smo uvijek zajedno isli)
Nezz nesto me strah da ne pokupim kakvu bakteriju,pa sam mu tekla da on ide a ja cu ostati kici.Po kuci uvijek ima nesto da se radi i dok rucak napravim.
Pustim sebi neke pjesmice,krpu u ruke i polahko.Nadam se da ce mi to skrenuti misli.
A danas sam planirama gulas corbu,mm voli.A meni nesto meso ne pase pa cu sebi przene paprike s vrhnjem.
Kpd nas je vrijeme jako toplo.Trenutno kisa pada i vjetar sve zivo obara i cupa.
Snijega nema ni malo.Ovo je kao jesen.
A Amani i ja sam citala da se ni jetan san u trudnoci ne treba shvatati kao neki znak ili tumaciti.Kao to je do hormona i normalno je trudnocu prate ruzni snovi.
E sada ko ce ga znati.

Dobro si mi dala ideju za dorucak.Nisam odavno puru pravila.Imam kajmaka i sira pa da odozgo stavim,mi tako volimo.
Eeee to cu nam za dorucak.
Danke Amani na ideji.user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 11.1.2015 10:51:37 >

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 733
11.1.2015 10:58:10   
bejbibi
Ma.mozda ti je to.i bolhe, da ostanea kuci:))... Po kuci uvijek ima nesto da ae radi...i ja sam planirala danas abd detaljnije ocistiti, jos ako.mi mama dodje da ne vidi kako.joj cerka zivi u haosuuser posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 734
11.1.2015 11:06:26   
bejbibi
Zenice kako vi pravite puru?? Znam da ima.onaj prah gotovi da se uzme... A jel i vi tako ili nekako domacinski to napravite user posted image ...mm kaze da to voki a ja ne bas i nisam.nikad pravila

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 735
11.1.2015 11:06:33   
mala curica
Hahahahhaha,ovu zadnju rwcenicu potpisujem.Suti,i kod mene je haos,ono ocistim ja ali povrsinski.Da zena dosje i zaviri bolje zabolila bi je glava.
Ne mogu detaljno ciatiti i glancati kao prije.A kazem mm sinoc kada ti odea u saunu,ako ne bude kise oprat cu prozore(nisam ima 4mkeseca prala, neda mi ni da dohvatim).Kaze,nemoj da se salis i da peres prozore.Pa polahko cu jedan po jedan,ma nema sanse neka stoje,neces i tacka.Kontala da operem dok nije kuci a znam da bi mi galamio i naljutio se na mene.Ne zelim da se brine jer bas me sada pazi kao malo dijete.Samo mu je u glavi jedna trudnoca propala.Za ovu dise samo da sam ok.S posla me svaki dan zove da vidi bolim me sta jeli sve ok.E sada pored njegove paznje i brige nebzelim da ga nerviram sto radim na svoju ruku.
A svakako i kisa pada user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 736
11.1.2015 11:10:41   
mala curica
Ja kupim Palentu i moze mi dugo biti s obzirom da stalno ne jedemo je.
Ja naspem vode u dublju tavu,posolim i stavim butera.Kada vode krene da vri polahko mijesajuci istresam palentu.Mijesam sve dok ne dobijem odredzenu gustinu.
Kada bude gotovo,nekada poklopim malo da odstoji a nekada ne,zavisi koliko smo gladni.
Po puri stavim kajmak(kupovnu pavlaku-ovdje nema pravog kajmaka) i sir.
Tako ja pravim.Navikla sam na taj nacin pravljenja pure i bas mi bude super.

Neposredna veza do poruke: 737
11.1.2015 11:15:12   
scarlett
Drage ženice, dobro jutro, da se i ja malo javim user posted image

Ja sam još uvijek bolesna, u utorak će biti pune tri sedmice odkako su krenuli kašalj i začepljenje nosa. Išla sam dr. al mi nije htjela ništa propisati, kaže vidi upalu grla i čuje da ima nešto na plućima (a ona svirajul sviraju), al kaže ne smije mi ništa dati jer sam trudna. Kaže ako hoću da idem u bolnicu, možda mi oni tamo daju nešto, ona kaže izdrži, proći će.user posted image Mislim, osjetim ja da polako prolazi, al ovim tempom neće sigurno još jednu sedmicu, a već me iscrpljuje previše ovaj kašalj, sada je opet suhi i budim se u noći kao da ću se ugušiti, toliko mi se grlo osuši da počnem ostajati bez daha. Ne preporučujte mi ništa prirodno, sve sam probala i ljuta sam što ništa ne pomaže, ovo je neki skroz lud virus. Nikad u životu me nije ovoliko držala prehlada. Čitam šta su vama sve propisivali, ovdje su čini mi se jako strogi po tom pitanju, a ja se ne usuđujem ništa uzeti na svoju ruku.

Sinoć sam pravila zeljanicu, pa je ostalo još malo, tako da ćemo to za doručak, iako sam ja već pojela 3 velike kifle i pola dimljenog sira Može mi biti dok MM ne ustane user posted image (iz noćne je došao, pa sada pajki). A meni se sudoper zaštopao, evo uljevala fairy i vrelu vodu unutra, ali voda ne prolazi. Moram čekati da on ustane, pa da pravim ručak, sad ne smijem ništa započeti, kad ne mogu koristiti sudoper. A najviše volim rano ručak završiti, onda sam cijeli dan rahat, sad su mi se planovi poremetili user posted image

Milenium...porodila seuser posted image
Mirah..
Muhica..13.1
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
Morena..15.04
AzraB....04
Mala curica...06
Scarlet 17.5.
Banovici...19.8

Eto upisah se i ja konačno, vazda zaboravim.

Dan je prelijep, pokuat ću ga nagovoriti da malo idemo u oping, vidjela sam puno snienja u gradu, ne treba mi nita, al eto volim se zarovit u snienja user posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 11.1.2015 11:18:10 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 738
11.1.2015 11:16:35   
bejbibi
Mmmm ukusno zvuci..mogla bih probati @))....... A u pravu je tm,nemoj prati prozore draga... Haj pusti Bogati ko da ce neko vidjet user posted image ja najvise mrzim prozore prati al kad naumim eh onda sam.ko mazga hahahha..ko sto sam sad na -10 prala al nidje vezwuser posted image ...slusaj ti muza i uzivaj ;) pusti prozore

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 739
11.1.2015 11:19:58   
scarlett
Jao moje dvije zadnje rečenice, kadgod uređujem poruku, slova mi nešto polude, izgleda da tepam kao malo djete user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 740
11.1.2015 11:21:27   
Mir@H
Caooo drage moje,ja jutros virnula na brzinu oa otisla raditi haus sto je S sinoc napravila. Kod nas kisa,a ja mislila oprati navlake sa trosjeda,reko da i ja pospremim dok mama nije dosla. Valjda bude lijepo ovih dana pa uspijem. Mala curice i ja sam imala strasnih snova u obje trudnoce,probaj da se ne opterecujes time...

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 741
11.1.2015 11:26:43   
Mir@H
Scarlet neka si nam se bas malo javila,dugo te nije bilo... Ja jutros moj odvod na umivaoniku cistila,nije zastopao al nekakav smrad mi dolazi kroz cijev. Stavila soljicu sode,pa soljicu sirceta,ono zapjeni oa pustis da nestane ta pjena i zalijes sve sa 2-3l kljucale vode. I da,ako bacas toz od kafe u taj odvod,nemoj vise,kazu on je najgori...
Drage zenice mi ddanas 40. sedmica...proslo mi ko u snu

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 742
11.1.2015 11:34:41   
scarlett
Ok, probat ću i to, samo ima jedno 2 l vode unutra, nikako da ode. Ne bacam ja toz u sudoper, jer rijetko pijem kafu, nekad samo napravim jacobs ili neku sličnu kad mi neko dođe. Nedavno sam bacila pola tegle jacobs, jer je skorila, slabo mi ko dolazi, ni moji ni od MM ne žive ovdje, svi prijatelji su prezaposleni, stvarno mi fali druženja, ali eto i ja slabo imam vremena, ah kakva su vremena bila u vrijeme mojih roditelja, oni su se baš družili, ne znam šta je ovo danas user posted image
Da se vratim na temu user posted image , kada nešto pržim, uvijek masnoću ubrusom otklonim kada se stvrdne i da iskrena budem malo sam polijena i ne perem nešto puno na ruke, uglavnom mašina to odradi, kod nas uvijek previše suđa, ne znam kako suđa i veša, kao da po cijeli dan samo prljamo tako da mi je to baš mrsko. Ja sam stvarno pažljiva po tom pitanju šta odlazi u odvod, imamo one mrežice na svim odvodima, ali odkako smo se doselili u novi stan primijetila sam da voda sporo otiče u tuš kabini i u sudoperu, međutim od sinoć neće nikako. Odoh baš da provjerim je li otišla ova voda pa da probam to sa sodom i sirćetom, mada ja imam nekakvo jabukovo sirće, nije alkoholno, ne znam da li će biti isti efekat user posted image

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 743
11.1.2015 11:51:03   
Mir@H
Nije ni kod mene alkoholno,bitno da zapjeni. Ma nezgodno je tako u zgradama,i ovdje svi u zgradi imaju probleme sa odvodima,ne paze svi sta bacaju...

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 744
11.1.2015 12:23:58   
scarlett
Evo probala sam, kada sam nasula sodu, pa onda sirće, reakcija stvaranja pjene i nekakvo šuštanje i grgutanje odvoda, dalo mi je nadu da će se pročepiti, međutim kada sam vodu nasula ništa, opet sporo ide na početku i onda stoji. Hvala na savjetu, vjerovatno pali kod manjih začepljenja, ovo će MM morati rastaviti sifon i pročistiti, a ako ne bude ni to onda valja zvati gazdu, da vidi šta je. Nešto kontam da mu to ni ne govorim, ako ga već planiram obrlatiti da idemo u grad, ako se nanervira oko sifona dok ga bude pravio, ići će u grad preko volje, a ja nikako ne volim kada idemo u šoping preko volje user posted image , posebno volim kad je on tada raspoložen user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 745
11.1.2015 14:40:49   
banovici
Scarlet probaj sa ROHR FREI za kuhinju i kupatilo je bas za odvode njemacki proizod a ima u bingu i bas je extra ja nikad nemam problema sa odvonadadima kako to koristim crveni je poklopac pise ti sa strane kako da koristis otcepi sve heheh

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 746
11.1.2015 16:30:46   
AzraB
Pozdrav drage moje. Evo i ja da se malo ukljucim, bila s mm malo na planini, bas smo iskorostili dan. Umorih se pravo od hodanja ali neka malo :-D Kod mene danas bio gulas za rucak i prilog pire krompir, pa eto vam ideja za sutra :-)

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 747
11.1.2015 16:38:04   
rose 87
ej drage moje user posted image
scarlett joj u istoj smo cini mi se situaciji,a cekaj u kojem gradu si ti,ni meni ovdje nedaju nista a ja nocima ne spavam,od prirodnih lijekova sam sve pokusala ali stvarno ne pomaze,sutra cu traziti da uradim crp pa da vidim sta dalje user posted image
bejbibi kako rece ti ono amoxibos da si pila jeli,ja sutra moram na kontrolu pa cu uraditi crp samo neznam hoce li on sta bitno pokazati ali vjeruj da cu morati na svoju ruku nesto uzeti,nevolim to i ne uzimam rado ni paracetamol ali ovo je stvarno previseuser posted image
Mirah cestitam draga ulazak u 40-tu sedmicu user posted image user posted image jos malo i eto bebice,ima li kakvih znakova
mala c. zao mi je zbog snova strasnih,mnoge trudnice imaju ruzne snove u trudnoci,kako mrvica slusa u pupi,nemoj da se igras s prozorima,ne sikiraj muza user posted image
moj bebac se nesto smirio danas,vrti se on ali pomalo,pa valjda tako i treba biti i nama je ostalo jos malo vise od dvije sedmice,sutra idem svom ginekologu privatno,vratio se s godisnjeg,jedva cekam da vidim svoju bebicu,ja sam i dalje grozno,od jucer i povracam,sreca ima mi seka pa ona pomaze u kuci i oko E.,ja nista ne mogu,em sam nenaspavana,em mi grlo stalno suho,gusi me,ali i ona brzo krece u skolu,nadam se da ce mi biti bolje uskoro
mojim user posted image saljem mnogo zagrljaja,milkite mi pupe :*

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 748
11.1.2015 16:46:49   
bejbibi
Cao zenicw,fino ate sw raspusale hihi....neka ste... Mi bili vani malo,al nekakvo tesko vrijeme uzas,ko da ce kisa i puse nenormalno,odnese sve....
Rose draga da, amoxibos,meni je ginekokog propisao jer me grlo bolilo,promukla sam.bila,kaslhala,zapusen nos.... I morala sam nesto jer cajevi i to ne.pomazu a i ja sam probala razno... Eto uzmi amoxibos,3x1...... Dok te nw prodje.. Ja sam popila jednu tablu..iako jos kasljem i nos me zeza al sad pijem apopil neki sirup, to su mi dali u apoteci jer nisam.isla porodicnmo ljekaru..a kasalj me ubi...

Scarlet draga ja koristim mr,muscolo za odvode a zadnjo put uzela neko.jeftinije sredstvo,narandzasto je,neka kiselina i pomaze... Pa probaj eto

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 749
11.1.2015 16:49:41   
bejbibi
I ginekolog mi.je rekao da mogu i septolete za grlo....mada ja nisam uzela jer je ovaj amoxibos antibiotik dovoljno jak...a da NAPOMENA: NE SMIJETE BITI ALERGICNE NA PENICILIN jer amoxibos valjda to sadrzi..

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *