|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
12.1.2015 0:21:49   
muhica7
ne mogu oni bas tacno utvrditi tezinu bebe jer dovoljno da se bebica malo pomjeri nije vise tacno. al eto meni su sa sinom pogodili u 100gr. ma samo da se rode bebe zive I zdrave mi cemo nekako pregurati. sretno na kontroli scarlet

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 776
12.1.2015 9:47:15   
bejbibi
Dobro jutro zenice,sta ste se uspavale:).... Ja sam se fino naspavala,rano zaspali..... Idem doruckovati, gladna sam...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 777
12.1.2015 9:51:05   
bejbibi
Milenium...porodila seuser posted image
Mirah..
Muhica..13.1
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
Morena..15.04
AzraB....04
Scarlet 17.5.
Mala curica....06
Banovici...19.8

< Poruku je uredio bejbibi -- 12.1.2015 9:52:23 >

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 778
12.1.2015 10:01:21   
AzraB
jutrooo, kod nas davno bilo ustajanje i dorucak user posted image jutros zima, snijeg napadao sinoc, pa mi se bas ne da nigdje iz kuce. Danas imamo goste pa razmisljam sta cu za rucak user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 779
12.1.2015 10:33:56   
morenaa
Jutro.. kod nas suncano, predivan dan.. ja imam hrpu robe za peglati, napravit rucak i spremit nesto za posao.. djecak u vrticu a curica rasprema sto ja pospremimuser posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 780
12.1.2015 10:42:55   
banovici
jutric i od mene, danas ce mi biti jako dug dan heeh muzic sutra dolazi pa kontrola boca aBd samo da prođe sve ureduuh 1000 pitanja glavi dvrtia li ce biti sve ok jel otisao ugrusak sve se

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 781
12.1.2015 10:49:11   
AzraB
banovici pokusaj misliti pozitivno i ne sekiraj se, nadam se da ce biti sve ok user posted image

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 782
12.1.2015 10:53:15   
BebacBucko
cao user posted image
evo i mene ne stigoh da se javim za vikend bila u gostima kod sveki.
Danas na poslu a kad dodjem kuci eh to je vec prica za sebe.
Usla danas zvanicno u 8 mu sedmicu nadam se samo da cu pregrmit ovih prvih 12 sedmica bez nekih negativnih iznenadjenja.
sta ce te vi danas za rucak dajte mi neku ideju user posted image

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 783
12.1.2015 11:12:29   
Mir@H
Caoo,evo i kod nas sunce,masina od jutros pere user posted image Ja sam lose spavala,kicma e bolila...odoh sad sa S na tobogan,od jutros me moli. Danas na meniju grasak s mesom,nismo odavno varivo jeli.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 784
12.1.2015 11:28:01   
Amanni
Jutro i od mene ja Sam Svega 3 h spavala malog u 1h probudila teperatura 39 ja sam panicar po pitanju teperature stavila mu cepic poslje ga popustila teperatura ali se budio non stop nosic mu zacepljen. Zenice Koje Imate kotrolu sretnio. Banovici pokusaj da ne mislis bice to ako bgd sve super. Ja cu za rucak supu pilece jetrice i prilog rizu

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 785
12.1.2015 11:29:14   
mala curica
Dancek user posted image
Kod nas vjetar puse uzas,a unace je super vrijeme kao da proljece dolazi user posted image
Ja sada isla u kupovinu da kupim nekih sitnica,tako mi lose dodje da cu i povracati i onesvijestit se.To mi se zna cesto desiti kada odem u neku guzvu ili trzni centar.Valjda od mirisa.A toplo se obucem jos unutra toplo ma zlo mi dolazi.Evo pijem sok od manga i lezim da dodjem sebi.
Poslije cu da stavim neko varivo da se kuha i da epilatorom noge ocupkam.Nezz mozda me na kontroli budu pregledali pa da su mi noge lijepe user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 786
12.1.2015 14:06:29   
Mir@H
Zene moje alaj vam se ja zabrinuh. Zove me kona kaze mala joj ima varicele pa da provjerim S da nije i nju zarazila jer su bile skupa i srijedu. Meni odmah kroz glavu prodje da je to jako opasno za trudnice. Ja sam imala nesto kao mala,ne znam jesu li to bili morbili ili varicela. I tak ja njoj kazem ja sam reko i zaboravila razliku iznedju morbila i varicela znam da je obojee osip. Uglavnom pogledam na netu pise kao osoba je zarazna dva dana prije pojave osipa i petnaest dana kasnije,dok se sve ne sasusi. I ja sva sretna zovem nju reko ej nece nama zar nista biti,nismo mi bile s tvojom malom od srijede,al reko da jest mogla bi ja imati ozbiljne probleme zbog trudnoce odnosno beba. Kad ona sva zabrinuta kaze mi bili u gostima i prenocili kod trudnice,koja isto ima termin 23.1 nazove ona nju ova nije imuna...odmah je otisla dr,sta ce biti Bog zna i neka joj je na pomoci,a i meno nadam se da nismo zarazene...

< Poruku je uredio Mir@H -- 12.1.2015 14:10:28 >

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 787
12.1.2015 14:14:07   
bejbibi
Hej zenice evo i mene... Ja cistila malo,pa rucak i evo sad sjela...dolazi mi mama veceras aBd....

Uh joj Mirah to ko nije imao za odraslog je opasno a kamoli za rrudnicu....nadam se da necete dobit to....bas je gadno..mislim za djecu je bolje da to prevazidju kao manja jer je teze za odraslog...mislim na opspuce,sto svako dobije....ja sam to imala ko mala.. I to ko jednom dobije ne moze drugi put ali imaju i neke druge koje su opasne i protiv kojih se vakcinise samo ne znam kaduser posted image ...zato moram da vidim karton od M sa vakcinama i napokon ga vodit na redovno vakcinisanje..ipak sam odlucila da vakcinisem pa sta Bog da...ovdje u tuzki umrla beba od meningokokauser posted image ...kao to bude u skuznici covjeka ta bakterija ali opasno ako ode u organizam..a siri se pljuvackom,kihanjem,itd....jos dva skucaja imaju aki kao ok su...ma sva sam isprepadana..mozda stvarno je dobro vakcinisati djecu da ne bi doslo do epidemije.....

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 788
12.1.2015 14:25:21   
Mir@H
Varičele u trudnoći mogu biti veoma ozbiljno oboljenje, što u najvećoj meri zavisi od perioda trudnoće u kom do infekcije dođe. Ako je došlo do infekcije u prvoj polovini trudnoće, može da dođe i do klinički manifestnog oboljenja ploda koji se zove “kongenitalni varičela sindrom”. On se beleži kod manje od dva odsto fetusa. Ovaj sindrom je karakterističan po pojavi ožiljaka na koži bebe, niskim rastom, atrofijom i lošim formiranjem ruku i nogu. Kod novorođenčadi može da se javi katarakta, kao i kalcifikacijama u tkivu mozga. Nažalost deca sa kongenitalnim varičela sindromom imaju često i neurološke probleme.
Kakve su posledice?

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 789
12.1.2015 14:25:58   
Mir@H
Ukoliko se majka razboli krajem trudnoće, to može da bude veoma rizično za bebu. Najteži oblici bolesti kod beba javljaju se ukoliko se osip kod majke pojavi od pet dana pre do dva dana posle porođaja. Tada virus prolazi kroz posteljicu i može da inficira fetus. U tom momentu koncentracija virusnih partikula kod majke je najveća. Naime, do porođaja ne stigne da se stvori dovoljno velika količina specifičnih antitela koja bi prelaskom iz majčinog u krvotok fetusa, zaštitile novorođenče od teškog oblika bolesti.

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 790
12.1.2015 14:30:10   
Mir@H
Ospice su morbili za njih postoji vakcina
varicele su ovcije boginje,nadjoh i naziv vodene kozice-nema redovne vakcine

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 791
12.1.2015 15:06:37   
muhica7
pozz od mene ja isla na kontrolu sve u redu hvala bogu nisam nista otvorena I sad svaki drugi dan kontrola. amanni nadam se da je mali bolje mozda je neki virus pokupio. mirah a za te varicele sam cula ali zar ta bolest nije izumrla. joj najgore kad se pojave te neke bolesti koje su izumrle. nedavno je bilo dosta djece u sarajevu sto su dobila veliki kasalj pertusis bas gadna bolest. za tu bolest postoji vakcina ali ta djeca valjda nisu bila vakcinisana. bas od muzevog rodjaka mala imala to. moj m je primio sve vakcine sto je trebao nema do skole nista pa znam da je koliko toliko zasticen

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 792
12.1.2015 15:23:24   
morenaa
Mir@h ja se nadam da ce ta trudnica biti dobro,da ce ju virus nekako zaobici..moja djeca su imala varicele i sad mi je bas drago.. a za ospice su primili cjepivo, nedavno se javljalo mnogo slucajeva ospica iako je ta bolest gotovo iskorjenjena..

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 793
12.1.2015 15:25:00   
morenaa

IZVORNA PORUKA: Amanni

Jutro i od mene ja Sam Svega 3 h spavala malog u 1h probudila teperatura 39 ja sam panicar po pitanju teperature stavila mu cepic poslje ga popustila teperatura ali se budio non stop nosic mu zacepljen. Zenice Koje Imate kotrolu sretnio. Banovici pokusaj da ne mislis bice to ako bgd sve super. Ja cu za rucak supu pilece jetrice i prilog rizu

Kako je djecak? Imas li pumpicu da mu ocistis nos,nas uvijek spasi..

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 794
12.1.2015 15:29:23   
Mir@H
user posted image za kontrolu,znaci lijepo bebi kod mame u pupi,nece jos van. Ovdje etp nije izumrla...ja sam precesljala sve po netu i mislim da nema opasnosti za mene,ali mi u mislima ta druga trudnica. Jos joj prva beba i dugo su je cekali,uh ne daj Boze nista lose da se desi...

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 795
12.1.2015 15:57:16   
Amanni
Muhice 7 cestitam za kotrolu. A nevjerujem da je Virus mislim da je cista prehlada Prije dva dana je vani trcao Malo vise u kucu je usao bez jakne bio sa . mm i on mu dopustio da skine jaknu . I cijelo jutro nije imao teperaturu evo maloprije mjerim 38/4 i ja stavim cepic mada ovdje dr kaze ne reaguj prije 39/5 ja se plsim necekam. Ako nebude bolje ujutro cu ga vodit dr . Morena imam pupicu jutros mu je mm mirao drzati ruke a ja da pokusam izvlacit mu iz nosica neda je peonjeti nosu sav u suzama

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 796
12.1.2015 16:04:20   
AzraB
Mir@h nadam se i ja da ce ta trudnica biti dobro i da se djetetu nece nista desiti. I ti se cuvaj, ne daj Boze da se zarazis, ni ti ni djeca.

Muhice7 super za kontrolu, kad god bebica odluci izaci zelim ti lak i brz porod user posted image ja sam bas u cetvrtak bila na kontroli i tek smo saznali da cemo dobiti curicu. Do sada nije dala da se vidi, stavi nogu svaki put kad je uzv user posted image obrazli dijete

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 797
12.1.2015 16:56:08   
Andy_Bec23
Pozdrava na brzinu da pisem,

mi smo dobro, presli na bocicu jer sam dob ila upalu mjehura i pila antibiotik od sutra smijem ponovo dojiti .... Bebac mashalla raste i napreduje hvala dragom Bogu eno ga spava u kolicima usobi kraj otvorenog prozora jer smo bili setat pa ga nisam htjela buditi user posted image user posted image

Samo dakazem savjet curama koje su na pocetku trudnoce, opustite se znam da je lakse rec nego cinit al vjeruje samo dace sve bit ok i pozitivni budite i tako ce biti user posted image user posted image

Mirah draga neznam za varicele na kraju trudnoce ali znam da na pocetku prvih 12 sedmica moze da bude opasno , da beba bude deformisana itd.... Ja sam ih preboljela i najgore od svega ja neznam dali je to uzrok bio da je moja beba ( 2 trudnoca) radi toga bila deformirana .... Moj savje bez panike sutra doktoru izvadite obje krv i vidit ces jer ste se zarazile vrlo lako se da viditi iz krvi i ako jeste za sve ima rjesenje....

Malas C ajde javi se da nam dodjes na kaficu da ti mazimo pupu ja i D :-)

ostale nestignem citat stres mi je i jos nesta kad se porodite prvih 40 dana samo lezite i uzivajte ja nisamevo mi ledja otkidaju :-(

ljubimo vas ja i Duser posted image user posted image user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 798
12.1.2015 17:50:04   
bejbibi
Wj zenice kako ste...ja sve hocu da pisem al nikako sjest....vidim raspisale ste se..i prepadoste me sa ovim bokestima...i zao mi one trudnice mirah :((( jao nedo Bog da je sta pokupila ili vi... Idite na pretrage ko sto andy kaze,da budes sigurna...iskreno se nadam da vam nije nista... Nece dati dragi Bog...da nas sviju sacuva.....oshetljive smo u ovom stanju..heej zivot nosimo u sebi.. Dat ce Bog da sve bude ok....
Ja cekam svoje..svi mi dolaze heheh..babo,mama,sestra,snaha,beba hihi....samo mi krivo sto nemam grijanje u svim sobama pa se mora na grijalicu...bas mi krivo...al sta ces...jedva cekam da vidim stvarcice aBd user posted image mama svasta kupila hihi....

Neki autor...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 799
12.1.2015 19:07:16   
banovici
bejbibi uh mogu misliti koje si pokloncice dobila za svoju princezu hehe uzivaj sa svojima jel ok opusti se ah u zenskoj glavi je da mora brinuti uvjek za sve al bit ce aBd sve uredu ja se javljam sutra sa novostima aBd

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *