|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
11.1.2015 17:06:46   
mala curica
Bejbibi neka si malo hodala i umorila se od set_nje.Ja ne smijem piti nista sto ima u sebi satav Pencilina,nazalost.Svaki lijek koji je dobar sadrzi Pencilin.U knjizici velikim slovima mi pise i na Mutter Kind Pass NO CAVE PENCILINOM.
Rose lakse mi je kada cujem da se to cesto dogadja trudnicama.Nimalo prijatni snovi.Evo i sada mi pred ocima nogice,rukice,okice sklopljene a usta malo otvorena.
Uhhhhh malo sam radila po kuci pa sa skrenula misli.Nisam prala prozore i necu user posted image
Sretno na kontroli sutra i javi nam se.Falis od kako se cesto ne javljas.

Uradila sam malo po kuci,ono osnovno i bas se vidi razlika i stan malo zamirisaouser posted image
Sada stavila veceru da se pece,pripremila saltu i poslije samo supu skuham.
Mm jos u sauni,covjek se bas razrahatio,ne ide mu se kuci koliko vidim user posted image
Sreca pa su muskarci i zene razdvojeni,inace bi se zabrinula user posted image mada ove svabice ne gledaju na to odu i u miski dio.user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 11.1.2015 17:09:37 >

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 751
11.1.2015 17:15:13   
banovici
mala c ma nebrigaj ti za svoga muzica kad se on tako brine za vas dvoje bit ce sve ok aBd nek se malo opusti dobro ce mu doci snage za sledecu sedmicu moj aBd stize u utorak a i ja idem na kontrolu nadam se samo dobrim vjestima jer dani nam lete hvala Allahu u nasu korist user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 752
11.1.2015 17:24:39   
mala curica
Hihihihi,ne brinem se ja(ne znam ga od jucer) nego sumljivo vi nesto user posted image
Hocu ga zezati kada dodje,jos ako bude gladan(samo doruckovao puru)user posted image
Zvao je i mene,ja ne smijem abuvijek smo zajedno isli i u posebu saunu gdje smo sami nas dvoje.Ponekad dodje ciko sto radi tu,obidje nas user posted image

Ako Bog da i ja u srijedu idem na kontrolu,vjeruj da jedva cekam i malo me strah.Pitam se jeli sve ok,razvija li se bebica kako treba,koliko je narasla i mozdaaaa uspijem saznati jeli decko ili djevojcica.Mm ce ici samnom sto mi je jako drago.Samo se nadam da ce sve biti ok.
A tako vi kod tebe,koliko je bebica narasla kako se razvija........sve to se vrti u glavi .Hmmmmmm uhvatila sam sebe vise puta kako razmisljam hocu li biti dobra majka.Nezz zasto i odakle mi to ali pitanje visi iznad glave.user posted image
Jedva cemak da stomacac naraste i da nam postavis slicicuuser posted image

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 753
11.1.2015 17:38:32   
banovici
ma 1000 pitanja mi u glavi vjeruj al nekako kako dani odmicu sve vise sam uvjerena da ce aBd sve biti uredu ehehe nadam se da me osjecaj ne vara a bit ce naravno najbolja mama svome djetetu a jos pogotovo kada je to djete zaceto iz ljubavi i dugo cekano user posted image user posted image tu ubrajam se i sebe hehe bit ce aBd sve uredu svima nama a sledeca sedmica vesela sa kontrolama hihi

Neposredna veza do poruke: 754
11.1.2015 17:53:41   
mala curica
Nadam se da ce sve biti ok.Vidjet cemo u srijedu.A naravno,da svaka prijavi urednu kontroku.
Mm dosao idemo da veceramo,gladna sam uffff.
Tipkamo se poslije.user posted image

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 755
11.1.2015 18:27:02   
Amanni
Hallo zenice ja sam dabas 37 nedelja! Svai dan sam teza i umornija. Ja sam danas malo sredzivala ornare a kad sam vidjela da mi je ptica u kuhinji pokakila prozor doslo mije da placem prosle sedmice ga oprala i bas mi je teko prati u ovom stanju ali moracu danas nisam mogla kisa pada. Ja sam za veceru lazanje i salatu imam i puding od maline. Gdje nam je to Muhica7 da se nije porodila nikako se nije danas javljala znali ko?

Neposredna veza do poruke: 756
11.1.2015 19:15:39   
morenaa
Pozdrav zenice, kako ste mi sve?
ja se kako trudnoca odmice sve bolje osjecam, sad nikako nemam mucnine, stomacic nije prevelik da mi stvara tegobe nego bas onako tamanuser posted image odlucila sam krajem mjeseca kupiti sve sto mi treba da bude spremno,jer tko zna kako cu se osjecat predkraj trudnoce

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 757
11.1.2015 19:28:35   
Mir@H
Veceee drage moje,evo i mene. Kod nas ujutro padalo,u podne odjednom usja sunce a mi odmah van. Dosli kuci kasno,vecerali i sad gledamo dnevnik ko penzioneri :D S nece opet da spava a nervozna je uzasno,nadam se da ce joj se brzo prispavati..

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 758
11.1.2015 19:32:31   
Mir@H
Morena i bolje je na vrijeme sve pripremiti,ja sam danas uzela posljednje sitnice. Joj ubise me cijene ovih pelena,ja vec zaboravila kako su skupe... Amanni nek ptice kakaju,to je sreca bona,heheh,ne nerviraj se ako ga ne mozes ponovo prati,ne forsiraj se...

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 759
11.1.2015 19:39:49   
bejbibi
Hi,zenicw evo.i menw... Ja sam nesto bas bezveze.... Ne znam sta mi je... Skoro citav dan tako... U intervalima...jesu li.hormoni il nesto.ddrugo.pojma nemam...vrijeme.katastrofa...vjetar,kisa,snijeg.... Jos ne radi.kablovska valjda imaju smjetnje..hak dobro da i net radi....meni mama sutra dolazi sa sestrom aBd.. Bice jedno dva dana...i donijet ce mi stvarcice sto je kupila za bebu aBd :)......

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 760
11.1.2015 20:04:10   
Amanni
Ma mirah moracu ga oprati nogu gledati onako bas je fuj. Nisam nija kupila jos pelene za bebu i sapone i kremice trebam i to kupit ja cu opet Panaten sve uzeti i sa malim sam a pampers pelene, moracu i uloske kad izadzem iz bolnice ako bgd da imam

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 761
11.1.2015 20:53:07   
rose 87
joj mala c. i vi meni falite bas,hvala za lijepe zelje,da nam i ti naravno dodjes sretna i zadovoljna sa kontrole i da nam kazes sta cekas aBd
banovici nadam se da je svakim danom sve lakse,sjecam se sebe i brojanja dana,bas sam bila prepadnuta prva tri mjeseca,kasnije bude malo lakse
bejbibi ma sta tebi bi,to su hormoni sigurno,meni u zadnje vrijeme zaplakati sitnica,pitam se sta ce biti poslije poroda aBd user posted image
Amanni hajde da te utjesim,meni ostala jos samo kuhinja da sredim ali se ovo ostalo tako zaprljalo sto sam vec zavrsila da bih sad sve ispocetka da mogu,znas kako je kad redovno ne odrzavas,ni ja jos nisam te sitnice kupila,kreme,pelene,sampone ali kupicu hajde to mi je sve na jednom mjestu kad odem pokupujem i gotovo,krivo mi samo sto sam u kuci po citav dan a kad se porodim tek cu onda morati biti kuci user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 762
11.1.2015 21:17:25   
muhica7
hehe pozdrav evo I mene nisam se jos porodila amanni I ti si sad u terminu pa mozes I prije mene kako je krenulo. sutra imam opet kontrolu pa cu vidjeti kako dalje ali nema jos uvijek nikakvi naznaka. citav dan sam hodala bilo fino vrijeme reko mozda se nesto pokrene ali nista samo se umorila. ja sam kupila samo sampon ulje poslije kupanja I pampers 1 I sebi jedan paket ulozaka kad izadjem iz bolnice abd da imam za pocetak. prosli porodjaj sam skroz malo krvarila. a mirah ovdje pelene nisu skupe cak su bolje I jeftinije nego u bosni

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 763
11.1.2015 21:48:51   
Amanni
Muhica7 vjeruj da bi voljela da bude prije jer je bebica krupna a jeste da me strah ali ako bgd valjda prodje dobro. Ja iz kuce nisam izasla kod nas cijeli dan kisa i vjetar vrijeme uzasno i mali se uznervozio bio cijeli dan djete nije izaslo vani.

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 764
11.1.2015 21:54:27   
muhica7
I mene je malo strah jer su mi rekli da ce beba imati oko 4kg a ne znam kako oni mjere te mjere karlice dali se moze prirodno rodit. ja mog malog moram izvesti inace je kritican. sta su tebi rekli za kilazu bebe ja mislim da prije porode ako je beba bas krupna

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 765
11.1.2015 21:57:00   
Amanni
Meni je i Mali bio krupan 4100 gr i 56 cm a sad mala 3400 vec

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 766
11.1.2015 22:00:13   
muhica7
pa kakav si porodjaj imala sa njim jel bio tezak. ja sam razmisljala o pda a najvise bi voljela da krene nesto na brzinu jer kazu da drugi porodjaj ide brze

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 767
11.1.2015 22:03:25   
Amanni
Otisao mi post prij nego sve napisa meni su u bolnici rekli da idem na prirodan porodjaj a sad mi je na zadnjoj kotroli nesto mjerila dr karlicu jer sam se zalila na bol u krstima ali nista mi nije rekla Sem da me bole zbog tezine bebe

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 768
11.1.2015 22:11:46   
Amanni
Meni je vodenjak puko dan prije u 39 nedelji a kako nisam imala iskustva ja nisam isla u bolnicu odma nego tek sutradan jer me nista nije bolilo u bolnici mi dali drip i da setam poslali bila otvorena 2 cm i za 4 h sam vec rodila sta znam bolovi su bili jaki ali za izdrzat nisam vristala jedino mali nije bio u kanal fino ulego u kotrakcijama sam morala radit vjezbe to mije bilo naj Gore a napone vec dobila i babica Ode Po dr da mi daju epidural da rade carski dok je dr dosla on fala bogu ulego i rodila ga sa tri napona pukla jesam ali poslje sam odma mogla sjediti

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 769
11.1.2015 22:23:56   
Mir@H
Ma ovdje su jedinica i dvojka pampersa preskupi(28 kom 10€),eh veci brojevi imaju da se kupe u pakovanju po 200kom,kosta oko 30€ to je vec ok. I u Bosni su vala preskupe Pampers,a nisu ni ostale puno jeftinije. Meni su sa S bili rekli da ima 4,5 kg,tak pisali na onoj uz slici,ja ponijela komplet 62br,ona nestala u njemu heheh,rodila se sa 3,8 i jos kalirala na 3,5. Sad su mi zadnji puta rekli tezinubprije 9 sedmica,bila 1990g,pa vidjet cemo aBd uskoro. Od kozmetike ja uzela Niveu,kremu hidratnu poslije kupanja i kupku i sampon. Ja inace ne koristim vlazne osim ako bas nemam pristup vodi niti sam S mazala kremama i nikad nije imala osip nikakav...
Amanni to je dobro lad mozes sjediti nakon sivanja,mene je bolilo mjesec,a prvih 10tak dana je bilo nepodnosljivo,to mi je najveca briga...

< Poruku je uredio Mir@H -- 11.1.2015 22:26:50 >

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 770
11.1.2015 22:33:37   
Amanni
Nista ja sam se prnjala na onaj njihov visoki krevet silazila sjedila sve Odma ja nisam puno ni krvarila poslje poroda ranu prala obicnom vodom 3 putana na dan kako su mi rekli polako posusi i to je to e sad kako ce biti ovaj put neznam

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 771
11.1.2015 22:40:25   
Mir@H
Nisam ni ja nesto previse krvarila,al je bili po malo 40dana i onda odmah dobijem menzes. Mogla sam se i javivpenjazibi bila sam super samo da ne sjedim. I da pakao je bio sa wc-om. Ja nisam pukla nego su me rezali,al bila velika glava,imala sam 10 konaca.

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 772
11.1.2015 22:41:42   
scarlett
Koliko pišete jedva stignem sve da iščitamuser posted image user posted image

Kod mene danas ništa od šopinga, došli neki majstori s gazdom, postavili dodatne elemente u kuhinji i napu, bušili, tako da je sve bilo puno prašine, onda MM sređivao sifon i helem dan prođe bezze.

Rose, nismo, ja živim u Sa i DZ mi je 20 m od kuće, drago mi je da dr. olahko ne propisuju lijekove, bar u ovom našem DZ, znam po sinu, kadgod je bolestan uvijek mu daju ako baš moraju minimalnu dozu, uvijek savjetuju šta sve prirodno da probamo, to mi je drago. Moja dobra prijateljica opet živi u Ze- Do kantonu, odakle sam i ja inače i tu za svaku sitnicu daju antibiotike i injekcije. Valjda hoće da se ograde, ali kad mi kaže zbog kakvih upalica njena djeca dobiju tako jake lijekove, ja ne mogu da vjerujem, jer znam da u našem DZ nema šanse za to.
Neki dan sam se nanervirala, ona je bila nešto bolesna pa je otišla internisti i rekao joj da prestane dojiti, malcu je sad 14 mjeseci, kao nema potrebe, djete nema nikakve koristi od toga, a nju samo to iscrpljuje. Ja stvarno ne shvatam tolike razlike u mišljenjima i dijagnozama koje doktori postavljaju, kao da nisu završili istu školu.

Međutim, ja bih sada rado da mi daju kakv lijek, jer se sve plašim da mi ovo baš ne uništi pluća, toliko šlajma imam da mi stvara nagon za povraćanje.

I ja ću sutra ako Bog da na kontrolu, držite mi fige da sve prođe ok. MC držim fige da i kod tebe sve bude dobro, nadam se da će te doktor razuvjeriti da nisko nosiš i da ćeš saznati spol svoje bebice.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 773
11.1.2015 22:44:08   
scarlett
Ne mogu sada da se sjetim nicka, ali prije nekih mjesec dana javljala se jednauser posted image iz Tz čini mi se, znam da je bila na čuvanju, jel' znate na koga mislim, je li se javljala u međuvremenu, možda ja nisam primijetila user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 774
11.1.2015 22:55:07   
Mir@H
Sretno na kontroli scarlet,a mislim da je bilo Lejla nesto,ako mislimo na istu osobu...Odoh ja na spavanje,laku noc vam zelim

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *