Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 19:36:10
muhica7
znam draga dva put sam imala spontani a sad cekam drugu bebu zato samo budi strpljena isplaci se koliko mozes bice ti lakse. ja sam 2mjeseca poslije spontanog zatrudnila I sve bilo ok. kad trebas na kontrolu pa pitaj dr dali treba neke nalaze raditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 19:38:01
Disa100
al to mi je jedini nacin da prestanem misliti toliko na ovu bebu,primila sam i zastitnu inekciju,a i mlada sam,mozda ce to prije zamladiti...doktorica mi je rekla da mogu poslije prve menge opet ganjat mengu,odprilike je to 3 mjeseca...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 19:41:55
bejbibi
Ajj zene sta je ovo danas samo lose vijesti disa jako.mi je zao draga... Banovici srce mi se cijepa..aj boze toliko me pogodilo ovo vase..na hajr...isplacite se drage,nemojte u sebi drzati..Bozija volja,bice dobro aBd.......
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 20:10:44
morenaa
Disa i banovici jako mi je zao sto ste to morale dozivjeti,ja sam 2 puta imala spontani i razumijem vasu bol..saljem vam meni su rekli barem 2 ciklusa pricekati,pogotovo ako je radjena kiretaza onda i pola godine jer ipak maternica treba da se oporavi da se ne bi opet ne daj Boze ponovilo isto.. a bilo bi dobro uraditi pretrage da se iskljuce neki posebni uzroci koji su doveli do spontanog.. tukice zao mi je zbog curice al nije to nista strasno, nemoj sad razbijati glavu zasto i kako, bit ce aBda dobro..ja sam sigurna da ce curica sve dobro podnijeti, drzite se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 20:25:03
mala curica
Rose,mila i ja se iskreno nadam da ce sve biti ok. Nesto veceras osjecam da mi je stomak bas zategnut(ako tako mogu opisati) Hvala Bogu dragom danas sam osjecala bebicu i veceras dok sam mirno sjedila. Uhhh,sinoc sam jedva zaspala,nece san na oci.Vrtila se u krevetu kao na raznju. Sada sam je najela pilecih jetrica(nisam to jela ni sama ne pamtim kada) Disa drago mi je sto si nam se javila.Neizmjerno mi je drago sto ai isla doktoru i da doktor pregleda sve. Polahko se oporavljaj fizicki i psihicki pripremaj za novu borbu. Ni je ti nebi preporucila odmah poslije prve menge raditi na bebi. Sacekaj bar 4-5 mjeseci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:26:53
mala curica
Ja imam jedan spontani iza sebe u 9 nedelji.Takodje mi je radjena Kiretaza(horor zivi na Kosevu sam dozivjela) Meni nisu nikakve injekcije davali,samo tablete(ne mogu se sjetiti koje su bile) Odlezala jedno 5 dana(mada su mi rekli 7 dana da odlezim).Poslije mjesec dana odem na kontrolu. S tim da sam ja odmah treci mjesec poslije sponatanog pocela raditi na bebi,ali oduzilo se na 8 godina.
Mozda ti se javi neka zenica loja zna nesto o tim injekcijama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:32:20
mala curica
To ti je najbolje.Sve sto ti nije jasni i sto te zanima da pitas ginekologa.
Ja vas sada napustam. Idem probati zaspati,ako mognem. Zazelite mi srecu za sutra. Ujutro idem na kontrolu uz Boziju pomoc. Lahku noc i zelim vam ugodan ostatak veceri.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:38:49
banovici
draga disa 100 saosjecam s tobom meni je danas bio najgori dan u zivotu ne mogu zaboraviti trenutak kad mi doktorica govori zao mi je srce je prestalo kucati al sta mogu od Boga je isplakala sam se tolko da me posla glava bolila ah a sutra idem na abortus pa kako je bilo diso kako si prebrodit cemo mi ovo sta je tebi bilo sa bebicom zbog cega sta kazu i ja cu odraditi sve analize aBd briseve i sve da vidim zbog cega se to desilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:39:55
loptica7
Disa i Banovici, jako mi je žao zbog vas. Uz Božiju pomoć brzo će proći vrijeme čekanja, pa će te ponovno pokušati. Sretno.
Disa, Rogan injekcija se prima ako žena ima negativan Rh faktor. Dakle, ako žena ima Rh negativan, a muž pozitivan, nakon poroda vadi se bebi krvna grupa i u slučaju da je beba pozitivna, žena mora dobiti Rogan da bi iduća trudnoća prošla bez komplikacija za dijete. koliko znam može se roditi deformirano.
U tvom slučaju, pretpostavljam da si ti Rh -, a kako, na žalost, ne znaju koji je beba bila faktor, dali su ti rogan za zaštitu iduće trudnoće.