scarlett
|
Dan ženice, samo da vam se javim, jučer nisam imala snage kuckati, bap sam se nešto loše osjećala. Danas mi je bolje pa odoh u Tuzlu po sinčeka i onda kod svojih idem do kraja sedmice. Bila sam na kontroli, hvala Bogu sve je ok, doktorica mi je rekla da mi u DZ moraju propisati nešto i napisala listu dozvoljenih antibiotika. Kaže da ovako može biti veća šteta obzirom da evo danas pune 3 sedmice kašljem. Kaže u susjednoj ordinaciji leži žena sve joj se zbog kašlja poremetilo u stomaku, valjda se i posteljica nešto od napora zeznula, uh ja se prepala pravo, jer stvarno čim malo više kašljem odmah osjetim bolove i grčeve po dnu stomaka. Znači od jučer sam na ampicilinima, svakih 8h narednih 5 dana, još ne osjetim neko olakšanje, grlo mi je kao da sam ga šmirgl papirom tretirala. Dobila sam u apoteci i nekakav probiotik Normia i opet me jutros stomak zezao, valjda od antibiotika, joj samo da ne bude upale nikakve dole. Valjda će ovaj probiotik pomoći. Jutros sam vadila nalaze, mislim da mi se krvna slika ništa nije popravila, baš sam malaksala i nemam snage u rukama, a osim toga i mučnine me zezaju pomalo zadnjih dana, štagod pojedem smuči mi se, al apetit je haos, znači nikako se ne mogu zasititi. MC sretno na kontroli i svima kojima kontrole slijede, a sve koje očekuju svoje bebice, neka sve prođe dobro i brzo aBd sa što manje patnje. Banovici mila, toliko mi je žao , prošle godine sam prošla isto, evo opet sam trudna, ali ne prođe dan da ne mislim o toj bebici, nisam nezahvalna, ali to je bilo biće za sebe i imalo je svoje mjesto u mom srcu i to mjesto čuvam za nju i dan danas. To je otvorena rana za cijeli život , ali čovjek nekako nauči živjeti s tim, jer to je Božije određenje i samo On zna zašto je to dobro. Ako ti bude bilo šta trebalo, razgovor, savjet, slobodno mi se javi. Ja nisam išla na kiretažu, meni su tabletom izazvali nešto što zovu "mali porod". Meni je to bilo prihvatljivije iz više razloga, ako ti bude trebalo informacija o tome javi se slobodno.Nismo sve iste i ne podnosimo sve isto gubitak, ali praznina u duši nam je svima ista.