|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
14.1.2015 19:34:51   
bejbibi
Hello zenice drage kako ste mi:)) citam uredne kontrole user posted image hvala dragom Bogu.... Mala c ne igra t skrivanje pola nikakvu ulogu...ja prvi.put djecak tek u 5 mj vidjela sta je, i sad isto...nisu mogli nikad iz prve..tako da mozda je i djexak.. A najbitnije da je zdravo nije bitan pol..meni nikad to nije bilo bitno i nisam nikad imala neku poswbnu zelju da bude il djecak il djevojcica,samo da je zdravo.....to je jedino bitno:).... Svako dijetw ima svoje mjesto...
Banovici draga nadam se da nemas bolove :(, disa nadam se da si i ti ok.....danas malo bolje vijesti....
Moji su i veceras ovdje,bas sam se nauzivala al i umorila :( ni pet metara visw ne.mogu hodati krsta me ubise :((( valjda sam se i umorila jos od prosle srijexw kad su mi doale gosce pa djwver( koji je joa uvijek ovdje)user posted image ...... Valjda ce i za vikend svekra..ma nek.dodje i ona i da se rijesim pa da dvije sedmice ne ustajem s kreveta hehwh :)))...... Uglavnom ja sam ok,samo me ledja i krsta bole uzasno..al od umora to. Mi smo 37+ 3:)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 876
14.1.2015 19:45:15   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Milenium...porodila seuser posted image
Mirah..
Muhica..13.1
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
Morena..15.04
AzraB....04
Scarlet 17.5.
Mala curica....06
Banovici:(
Disa:(

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 877
14.1.2015 19:49:36   
Disa100

IZVORNA PORUKA: banovici

evo mene zenice gotovo je boli brate sve,al bit ce bolje disa 100 kakkve si nalaze radila i ja trebam rogan primiti al dr.me uputila da vadim sutra antitijela pa tek onda primit inekciju ako budem smjela

Jadna,znam kako ti je.. Ja nisam nikakve nalaze vadila,samo su mi spominjali da moram nazvati da pitam kakvi su oni iz sarajeva. Nisam ni antitijela vadila,samo sam primila inekciju i moram piti xiclav i ergometrij.. Eto ako te jos sta zanima reci,rado cu ti reci...user posted image Samo se odmaraj,ne ustaj iz kreveta bezpotrebno,da sto prije ozdravis. I saljem ti jedan veliki user posted image kao podrsku...

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 878
14.1.2015 20:05:06   
mala curica
Bejbibi drago mi je sto uzivas sa svojima.Vjerujem da si se i umorila ali poslije ces odmaradi kada ostanes sama.
Jesu li ti se svidjele stvarcice za bebicu.user posted image

Ma ne kazem da to znaci da je djevojcica.Nego da sam dosta citala pa se zezam da mi sada morise na djevojcicu.
A covjek kada bi gledao na babske price po obliku stomaka,tenu,linea nehra,cistoci lica,usnama nebi nam uopce trebao doktor
kada narod po tome zna heheh.
Opet kazem nije mi uopce bitno sta je,onako danas prokomentarisa.Aaaa djevojcica mamina princezauser posted image

Jako mi je neobicno bez Vanchy,Andy i Marinci.user posted image
Danas sam se cula sa nasom Andy,uziva u majcinstvu dusa draga.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 879
14.1.2015 21:17:27   
banovici
mc jesu sa opstom al vjeruj da sam sve cula i osjetila bolove boli do srca i jo uvijek i meni su propisali neke lijekove kao i tu inekciju rhogam jer sam rh - jbg i za 15 dana nalaz ploda nadat se da ce sve biti uredu al sutra moram prvo izvaditi antitijela da vide smijem li je primiti i kazu miruj a ja sve hodam gore dole a disa 100ja pijem ergometrij i cefalexin i moja privatna dr.mi neda tu rogan bez toga nalaza antitijela

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 880
15.1.2015 8:11:06   
Andy_Bec23
Banovici i disa jako mi je zao ... Ja sam prvu brbu u 8 nedelji izgubila missed ab sa kiretazom 6 mj nakon toga ostala trudna jer smo se cuvali i tu brbu sam odlucila da rodim u 22+4 jer je bila jako bolesna imala je puno deformacija... Na godisnjicu njene smrti cam imala osjecaj da sam opet trudna i 2 dana nakon toga uradim test koji je bio pozitivan i evo moj bebac lezi i uziva ;) neodistajte ja nisam i treba samo pozitivno gledat naprijed ....

Drzite se ljubim vas znam kako vam je ... Imate veliki poljubac cmok cmok ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 881
15.1.2015 8:34:47   
lala88
zdravo djevojke, vec duze vas citam i vidim da ste velika podrska jedna drugoj i to je super. Sve vas pozdravlja.
Jako mi je zao zbog losih vjesti: banovici i diso znam da vam nije lahko, ako vam je tesko isplacite se, budite i ljute imate pravo na to. Ja sam u 6 sedmici saznala da nosim dvojke i da je jedna umrla to je bio ogroman sok za mene, nisam plakala ocima vec srce, ali sam sama sa sobom porazgovarala da sve sto se dogadja vec je odredjeno i da mi to nemozemo promjeniti, jako sam zahvalana Allahu i na ovoj bebici sto je ostala i svakodnevno ga molim da bude ziva i zdrava. Ali iako je umrla u petoj sedmici bilo je jako tesko, sad sam u 13 sedmici ali ja svaki dan mislim na moju desnu bebu koje vise nema i vjerujem da ce zauvjek biti u mom srcu. To je jako tesko objasniti nekom ko nije prosao kroz slicne situacije, ali hvala Bogu makar ovdje imamo jedna druga i mozemo se posavjetovati ili jednostavno pruziti podrsku, mnogo je lakse kad znas da te neko uistinu razumije, jer najcesce se cuti od ljudi ma to je bilo premalo, sta imas za tim tugovati, zato ja nikom nisam ispricala sta mi se desilo. Svoju bol nosim u srcu i djelim je sa vama.

Jedno pitanje ja sam u 13 sedmici i beba je duga 71mm, a teska 70g, koliko moze uzv aparat pogrjesiti pri racunanju tezine, jer citajuci po netu u 13 sedmici beba moze imati od 23 do 30 g ova moja 70g, kako je krenulo rodice se sa 7kg.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 882
15.1.2015 9:22:18   
AzraB
bejbibi cim odu gosti lezi odmaraj, nek te mm pazi user posted image

Amanni brzo nam ozdravi, pij puno cajeva i limuna i naranci (meni je pomoglo jer sam nedavno i ja bila bolesna), utopli se i cuvaj user posted image

banovici i diso pazite se sada i odmarajte sto vise, bit ce to sve aBd dobro, ne dajte se!

Andy_Bec23 zao mi je zbog 2 neuspjesne trudnoce, ti si nam primjer da ne treba odustajati. Cestitam na bebici, sad uzivajte u svakom trenutku user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 883
15.1.2015 9:24:51   
AzraB

Mirah..
Muhica..13.1
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
Morena..15.04
AzraB....04
Scarlet 17.5.
Mala curica....06

moj termin bi trebao biti 03.04. aBduser posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 884
15.1.2015 9:56:26   
mala curica
Dobro jutro drage moje user posted image
Nadam se da ste se lijepo naspavale.

Lala88 dobro nam dosla,lahku i urednu trudnoci ti zelim.
Zao mi je zbog druge bebice,ali kao sto kazes Allah ve unaprijed vec sve odredio i tako je trebalo biti.
A ato se tice uz i mjerenja tezine.Jako cesto se desava da ne izmjere bebu tacno.Neznam jeli se i jedna bebica rodila s kilazom koju je doktor napisao.
Tako su i mene prepali u 8 sedmici da plod ne odgovara velicini trudnoce,maji je.
Hvala Bogu sve je ok samo je O bila kasnija pa zbog toga.
Nista se ne brini uzivaj i trudnoci.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 885
15.1.2015 9:57:05   
karolina
Pozdrav svima, nova sam i u 8 tjednu trudnoće. Termin bi trebao biti 25.8.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 886
15.1.2015 10:00:54   
karolina
Treće mi je beba, imam dvije curice. Obje trudnoće bile niske i s kontrakcijama otpočetka te sam koristila preparom/ginipralom od 4. mjeseca. U ovoj od 7 tjedna koristim dobraston 3x1 i neo progesteron injekcije svaki 4 dan. Nadam se da će sve biti ok.

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 887
15.1.2015 10:05:41   
Amela83
Jutro ženice! Ja već odbrojavam dane... Bila sam na Gradini i dr. mi rekla da će me morati poroditi na carski, kao i prvi puta. Valjda sam ja presitna za ovu bebicu - a lopuža se baš učvrstila gore, ne spušta se. Samo me zanima, da li je prerano da me porodi u 38.nedjelji (ili sa 38 punih - nisam je baš skontala). Kaže da nećemo čekati termin.

Karolina, puno sreće sa trudnoćom i čuvaj to malo zlato u tibi... user posted image user posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 888
15.1.2015 10:07:51   
mala curica
Karolina dobro dosla user posted image
Ugodnu trudnocu kao i lijepo druzenje s nama ti zelim.
Samo lezi,odmaraj,ne radi nista tesko znam da to nije bas lahko pored dvoje djecice.user posted image

Amela,mislim da to ipak nije rano da se uradi cr.Ali bokje ceti reci zenice koje su ga vec radile.
I ja malo razmisljam o krupnoj bebi,mm je bas visok skoro dva metra,a ja 1.74 .Ako bude na muza bit ce velika bebica.
Jucer nas pitaju jesu li dvojeke,mm se zeza i kaze ne trojke su.Ma na oca veliko dijete.Kao 4-ti mjesec a tako veliki stomak.

Zenice nam se uspavale ili su se malo ulijenile.Nema ih.user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 15.1.2015 10:13:05 >

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 889
15.1.2015 10:08:52   
Amela83
Lijepo je čuti da se ženice odluče i za 3.user posted image I ja bih rado još jednu bebicu, ako me samo posluži zdravlje, a Bogami i finansije user posted image . Joj, nisam još ni ovu rodila, a razmišljam o sljedećoj user posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 890
15.1.2015 10:22:00   
AzraB
lala88 i karolina dobro nam dosle i zelim vam i ja uredne i lake trudnoce, cuvajte se i ne brinite puno. lala88 ne brini zbog mjera bebice i uzivaj, mjere nisu bas tacne, tako je i meni dr rekao prije 2 mjeseca da je beba malo mrsava s obzirom na period trudnoce, a prosle sedmice da je sve kako treba user posted image

Amela83 ja mislim da nije rano, ali nemam bas iskustva s porodjajem tako da prepustam odgovor nekom drugom user posted image u svakom slucaju zelim ti puno srece i da sve hairli prodje.

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 891
15.1.2015 10:25:59   
BebacBucko
Jutro zenice, evo da se i ja malo javnem .
juce radila prve nalaze krvi i uzasni su sve same zvjezdice na onom nalazu bas sam se prepala. Doduse prije trudnoce sam bila na dukan dijeti 3 mjeseca moguce da sam i time zafrkala KS.
vidim ima novih zenica pa vam zelim dobrodoslicu od user posted image i da vam svima budu uredne i lake trudnoce sto se kaze skolske user posted image user posted image

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 892
15.1.2015 10:28:39   
BebacBucko

IZVORNA PORUKA: AzraB

Mirah..
Muhica..13.1
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
Morena..15.04
AzraB....04
Scarlet 17.5.
Mala curica....06
BebacBucko 31.08

moj termin bi trebao biti 03.04. aBduser posted image

evo da se i ja dodam

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 893
15.1.2015 10:32:44   
AzraB
BebacBucko cuvaj se i jedi sto zdravije kako bi popravila KS, moguce da je do dijete ali to ce ti dr najbolje reci. I meni su prvi nalazi bili uzas, pogotovo urin, bas sam se bila prepala, ali to je sve bilo zbog neke upale. Sad je sve user posted image

Zenice zadnja 2 dana me muci kiselina ne znam ni sama od cega, imate li mi sta preporuciti?

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 894
15.1.2015 10:36:34   
BebacBucko
joj mene je mucilam kiselina do 6 sedmice mislila sam da cu umrijeti al sam skontala caku ne smijem biti gladna ni sekunde niti se smijem pretrpati, tako da bih ti ja preporucila da jedes cesce a manje i da uvijek imas nesto da grickas bademe ili nesto slicno. a neke zenice su preporucivale i tablete za to nisam sigurna kako se zovu a ja pitala doktorice pa mi ona rekla da je bolje da se malo strpim nego da uzimam ikakve tablete za zgaravicu i kiselinu.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 895
15.1.2015 10:42:52   
AzraB
Ja na pocetku trudnoce nisam s tim imala problema, samo sam imala uzasne mucnine, jedva sam cekala da prodju..uhh...
mozda sam se i prejela, nisam sigurna, bas cu obratiti paznju na to. Hvala na savjetu, puno si mi pomogla, a tablete ne bih ni sama, opcenito ih uvijek izbjegavam, pogotovo sad u trudnoci i ne pomisljam ni na sta osim onoga sto mi je dr preporucio standardne vitamine i kako to vec ide user posted image

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 896
15.1.2015 10:52:51   
Disa100
Jutro zene... Vidim lijepo nam jutro osvanulo,a i vi se raspisale.. Zelim dobrodoslicu novim clanovima..user posted image I jos jednom hvala vam svima na podrsci...user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 897
15.1.2015 11:02:24   
morenaa
Dobrodosle nove trudniceuser posted image
amela i meni je dr rekao raditi carski sa punih 38. tako da nije rano,od 37.tjedna si u terminu..
Vidim pisete o kiselini,mene takodjer muci, navecer spavam skoro sjedeci a po danu nije tako strasno..
ja bih trebala ponoviti nalaze urina,prosli mjesec mi nisu bas bili bajni

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 898
15.1.2015 11:18:34   
lala88
drage moje nebi me ni cudilo da je beba tako teska, jer sam za mjesec dobila samo 1kg, a jedem stalno. A na proslom pregledu mi je dr rekao da je beba jako duga, sad sam 13 sedmica i beba je duga 71mm, ali i bebin babo je visok 1,9 a rodio se sa skoro 5kg pa me i necudi. Mjerio mi je i nuhalni nabor i iznosi 2,65 dr kaze da je ok, ali ja sam mislila da je to previse pa guglam cjelo jutro i konacno sam se smirila kad sam procitala da je sve ispod 3mm ok.
Sto se tice kiseline, ja sam na pocetku od 4 sedmice (iako nisam znala da sam trudna) povracala i sve do prije 7 dana, cak sam od 6 do 9 sedmice izgubila 1kg, pa sam time i zeludac jako zeznula da me je stalno bolio pa sam morala piti buskopan, a povremeno sam uzimala i gastal zbog nadimanja, goruslice i vatre u zeludcu, naravno sve mi je to dr propisao. I vec 7 dana nista nekoristim jer su sve tablete bile po potrebi.
Za kiselininu znam da su najbolji stapici ili bademi i jako puno vode.

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 899
15.1.2015 11:33:36   
Amanni
Hallo zenice ! Vidim ima i novi trudnica zelim vam dobrodoslicu. Azra B hvala na divnim rijecima. Ja se mucim sa kiselinom od pocetka sad čak i vise pred kraj probaj da jedes manje slatkise ja kad jedem znam da ću se izumit poslije ili bar smanji . Meni najbolje pomazu bademi njih uvjek moram imati kuci:-) isti i jabuka oce ublaziti kiselinu. Amela83 ovdje obično carski rade u 39 nedelji . Mala curice nemoj se plasit ja sam prvo dijete rodila prirodno već sam pisala 4110 gr i 56 cm i ova beba ce biti krupna dr kaže isti mm je visok krupan i Dr kažu na oca da su djeca povukla oceve gene:-) samo nek su nam zdravi i zivi. Ja sam bas prehladjena jedva sam ustala malom dati dorucak i sebi čaj napravit neka me nemoc uhvatila a oci samo suze kisem uzasno je . Gdje nam je Mirah da se nije porodila???

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *