Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:40:26
Mir@H
Disa jesi lu orimila Rogan zati sto si Rh- krvna grupa? Sretno malacurice,ja mislila ti danas imas kontrolu. Uh vala je danas bas tezak dan bio ovdje na rr,ja sam se sva nasikirala i uznemirila. Muhice ima li sta kod tebe,jel i ti sutra opet ides na kontrolu,koliko kod vas cekaju nakon termina?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 21:45:37
Vanja88
Diso i banovici Glavu gore cure, bice to sve ok,muke Isusove moras da trpis ali nisu vjecne! Ovdje mnogo zena prodje kroz to, ukljucujuci i mene 3x i cetvrta trudnoca u strahu prosla naravno iz predhodnih razloga ali hvala Bogu sve je uredno proslo. Tako ce i vama, bas kad se najmanje nadate bude.... MC trebalo 8godina!, meni 4godine a nasa Andy_Bec u 24oj nedelji izgubila bebu... Sve gore od goreg,ali sve ce to na kraju da bude ok, ja vam to obecavam nista nije vjecno:)
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 22:06:25
Disa100
IZVORNA PORUKA: banovici
draga disa 100 saosjecam s tobom meni je danas bio najgori dan u zivotu ne mogu zaboraviti trenutak kad mi doktorica govori zao mi je srce je prestalo kucati al sta mogu od Boga je isplakala sam se tolko da me posla glava bolila ah a sutra idem na abortus pa kako je bilo diso kako si prebrodit cemo mi ovo sta je tebi bilo sa bebicom zbog cega sta kazu i ja cu odraditi sve analize aBd briseve i sve da vidim zbog cega se to desilo
Aa evo oporavljam se.. Sta da ti kazem,vec sam se zalila na to krvarenje,onda u subotu u 2:30 poceli su bolovi i obilno krvarenje sa ugruscima,nije prestajalo,cim je svanulo otisla sam kod ginekologa rekao mi je da je spontani i uputio me za gradinu...Kad sam otisla gore zeznulo me sto sam pojela sendvic,nisu mi mogli uraditi kiretazu,pa sam morala cekati do 7navece.. Tad su me uspavali,nasla sam se u svom krevetu.Nisam prestajala krvariti kao ni plakati,sutradan dosli moji po mene.Uzeli smo otpusni list i pravac kuca. Juce sam eto primila tu rogam inekciju... Ne moze biti gore.. Al nista se ne brini,moramo biti jake za sljedecu trudnocu..aBd bice sve uredu...Sretno sutra.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 22:10:25
Disa100
IZVORNA PORUKA: Vanja88
Diso i banovici Glavu gore cure, bice to sve ok,muke Isusove moras da trpis ali nisu vjecne! Ovdje mnogo zena prodje kroz to, ukljucujuci i mene 3x i cetvrta trudnoca u strahu prosla naravno iz predhodnih razloga ali hvala Bogu sve je uredno proslo. Tako ce i vama, bas kad se najmanje nadate bude.... MC trebalo 8godina!, meni 4godine a nasa Andy_Bec u 24oj nedelji izgubila bebu... Sve gore od goreg,ali sve ce to na kraju da bude ok, ja vam to obecavam nista nije vjecno:)
Hvala ti puno na utjehi,pomaze mi.. I strazno mi je zao sto ste toliko cekale,al Bog zna pravo vrijeme kada cemo biti u blagoslavljenom stanju..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2015 22:22:01
banovici
disa 100 pa i ja sam rh - faktor al mi dr.nije nista spomenula za rogan al ajd vidjet cemo sutra a kakve si nalaze radila , meni je naglasila da nesmijem nista ni jesti ni piti izdrzat cu nekako pa sutra aBd oko 7 krenuti jesil radila kiretazu u dnevnoj tj.dole u prizemlju gdje se radi papa nalaz ili..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 0:57:21
scarlett
Večer ženice, ja evo oko pola 8 večeras stigla u Tz, sad malo da vidim šta se dešava kod vas, jao majko draga izgleda samo loše vijesti danas. banovici, Diso, drage žene držite se, tako dragi Bog odredio, sada uradite potrebne pretrage, posvetite se oporavku, a onda polahko u nove pobjede.
Banovici, ja sam jednu tabletu popila, a druga mi je vaginalno implicirana od strane dr. kasnije sam dobila bolove, kontrakcije, prokrvarila i sve je ukupno trajalo oko 12h, ali je hvala Bogu dobro prošlo u smislu da nisam nakon toga opet morala ići na kiretažu, znači sve se očistilo tabletom, mada su mi rekli da možda tableta i ne djeluje, pa da budem morala na kiretažu. Meni je ovaj postupak iz više razloga odgovarao, tako da sam prihvatila taj rizik.Ne mogu sada da se sjetim naziva tablete, nešto je sa C...
Ja sam također rh negativna, ali i MM je negativan, tako da nismo s te strane imali nikakvih problema.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 3:45:27
muhica7
mirah nema jos nista idem sutra opet na pregled a cekaju do dvije sedmice poslihe termina s tim da svaki drugi dan ides na kontrolu da vide jel sve uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 9:49:15
AzraB
drage moje, jutroo...jeste se naspavale? bas se nacitah svega od jucer, vidim da je dan bio grozan za sve, svaku od nas su sigurno potresle ove vijesti
Disa100 zaista mi je zao za tvoju mrvicu, voljela bih da se ni tebi ni banovici nije to desilo ali sve je Bozija volja...Zelim vam objema da uskoro opet uspijete dobiti bebice i da vam trudnoce budu uredu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 10:26:52
Mir@H
Drage moje nadam se samo lijepim vijestina sa kontrola danas i da nam uskoro krenu januarske bebe,di sada imamo samo jednu. Disa i Banovici,mislimo na vas,budite jake,dragi Allah ce vas brzo obradivati novim mrvicama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 12:56:41
mala curica
Dancek zene. Ja se nisam odmah javila otisla malo u shoping. Hvala Allahu sve je ok,bebica skupila nogice i nismo uspjeli saznati jeli djecak ilu djecojcica. Dok je mjerii rukuce,nogice,ramena,glavu sve ok .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 13:10:40
BebacBucko
Dan i od mene. Uzasno mnogo imam obaveza na poslu pa nikako da stignem da malko virnem sta se ovamo desava. Disa i Banovići , drage zenice znam kroz sta prolazite jer sam i sama isto prosla samo sto sam iamal srecu da ne radim kiretrazu to je bilo najgorem mogucem periodu jer mi je tada kad sam imala sponatni djecak imao operaciju pa sam takva bila sa njim u bolnici 4 dana dok se on nije oporavio pa tek onda brinula o sebi i ostatcima izgubljene trudnoce. Sve su to Bozja iskusenja. Niste same uz vas smo prebrodit ce te vi to. Bitno je samo da se oporavite lijepo fizicki. Meni su rekli da nakon trece mece mmogu opet pokusati al ja sam cekala 6 mjeseci. Nadam se da ce ova proci kako treba. Brzo ce to proci i onda ponovo na posao Ostale dame drago mi je da su kontrole dobro prosle i da su vase dobro.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 13:18:53
BebacBucko
Zaboravih da pitamm, ima vec dva dana kako osjetim neke jake zigove u krstima kao ono kad mnogo radite po kuci pa se premorite samo sto ja bas ovih dana gledam da se vise odmaram nego nesto radim, pa me zanima jel neko od vas dozivio slicno, da li je normalno ili da idem na vandredni pregled.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 14:41:25
AzraB
mala curica za kontrolu, imas jos vremena sigurno da saznas je li djecak ili djevojcica, ja sam saznala iz treceg puta, tj. tek u 27 sedmici (prosle sedmice), tako je i moja curica stavila nogicu i nije dala da se vidi. Obrazli dijete
BebacBucko i mene znaju zaboljeti ledja kad puno radim po kuci i umorim se, ali cim malo sjednem bude bolje.. Mozda je neka od zenica imala bolove kao ti sada pa ti moze nesto vise reci, ali ja bih pitala i dr. za svaki slucaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 14:49:25
mala curica
Od pocetka trudnoce sam inala neki osjecak da ce biti djecak.Nezz zasto. A sada kako sam cula price i citala da djevojcice su "stidne" ne mozes odmah vidjeti jer skupe nogice. E sada mi sve vise mirise na djevojcicu. Za sest sedmica ponovo kontrola i tada mislim da ce odluciti da mamu i babu ne drzi u neizvjesnosti.h
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 15:03:24
AzraB
ne bih da te razocaram, ali imala sam i ja osjecaj da ce biti djecak, kad ono suprotno...onda sam rekla sta god da je nek je zivo i zdravo, to je najbitnije. O tome svakako mi ne mozemo odlucivati. Hvala Bogu kad mozemo imati djecu i da je sve uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 15:27:40
mala curica
Heheheh,ma neeeeee kakvo razocarenje.Nema mjesta za to. Meni je radost bio djecak ili djevojcica. Hvala Allahu pa mi je podario a sta ce biti,vjeruj ne igra mi nikakvu ulogu. Samo da je zdravo i zivo.Mamina cura ili babin sin.Oboje su dobro dosli u nas zivot.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:25:24
Amanni
Hallo zenice! Da se malo i ja javim Cestitam za uredne kontrole Ja sam bas prehladzena glavu od jastuka ne mogu odvojit virus smo negdje pokupili mali kaslje mm cio dan brine o njemu ja Jos ni jela nista nisam nema sanse da nesto bi mogla pojesti u svemu tom najbitnije je da bebu osjetim. Zvala oko dva svoju dr da pitam smijemli nesto uzeti za ovo kad ona danas samo radila prije podne bas sam peh . Sad me Mama zvala i kaze da iscjedim jedan limun u toplu vodu i popijem sad cu probati to.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:31:16
mala curica
Amani zao mi je sto te prehlada uhvatila. Zelim i tebi i menalenom da sto prije ozdravite. Meni je sada u trudnoci uvijek pomagao iscjedjen limun s mlakom vodom,bez secera. Znalo men je bas uhvatiti,neka nemoc,temperatura,teska mi glava......i pomagalo mi je. Probaj ne moze ti skoditi.
Sta je ovo danas sa zenicama?Usutile se?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:48:39
banovici
evo mene zenice gotovo je boli brate sve,al bit ce bolje disa 100 kakkve si nalaze radila i ja trebam rogan primiti al dr.me uputila da vadim sutra antitijela pa tek onda primit inekciju ako budem smjela
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:51:27
Amanni
Upravo pijem linun ustala sam napravila sebi. Samo me danas uhvatio strah sta da dibijem bolove a ja ovako prehladzena bas me strah , nek bebac ceka jos malo da mama ozdravi pa nek stigne ako bgd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:55:20
muhica7
pozz I od mene. bebacbucko I mene bole ledja cesto sad pred kraj pogotovo. a to je valjda normalno jer taj neki hormon omeksava kosti pa boli. amanni pij caja sto vise I vode ja sam jednom bila prehladjena u trudnoci bas haos dr mi rekao da mogu uzeti slobodno paracetamol I jedan popila. ali ne znam pred kraj trudnoce dali se smije piti. ja danas isla na kontrolu sve ok hvala bogu grlic malo smeksan I opet u petak kontrola
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2015 17:57:26
mala curica
Samo popi to,uzmi voca jedi. Mozes u caj uscijediti limun.Pokri se. Boze,samo tako da te uhvati. Nece bebica jos,ona ceka da mama ozdravi i da ima snage da je donese na ovaj svijet,ako Bog da.
Banovici,jesu li ti Kiretazu radili s anestezijom? Kako se osjecas sada,boli li te? Sada se cuvaj prehlade i utopli se kada budes isla oko tih nalaza.
< Poruku je uredio mala curica -- 14.1.2015 17:59:51 >