Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 10:14:47
mala curica
Neca jaooo Boze dragi,ne mogu ni zamisliti kako ti je bilo. Koji bol,strah i sve to i trudnoci.Svaka ti cast pa si ostala pri sebi i bila koliko toliko sabrana. Nezz,od pocetka trudnoce izbjegavam te kiseline iz nekog straha da ga udisem i dolazim u kontakt. Sve sto koristim je Cif i tecnost za sudje. Evo ti jedan veliki
Da jos spomenem.Dok mi je rekla da kupim u Apoteci vitamine.Ja sam uzela Elevit Pronatal i pijem.Onako citajuci kolicine vitamina ucinilo mi se da bas malo ima folne kiseline. Odem i posebno kupim i nju. Nezz jeli neka od vas koristila Elevit i jeli on dovoljan.Dali cu pretjerati ako dodam jos folnu kis.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 10:24:03
neca77
Ja sam pila folacin, nisam nicim pojacavala. Ferum, zeljezo ili kako vec nisam ni pila, nego sam ujutro na taste pila manju soljicu od kafe soka od grozda, nerezrijedjenog i zeljezo mi je bilo super.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 10:39:30
Vanja88
mala curice, ako ti je Dr rekla da uzmes prenatal, onda oni sadrze skup svih vitamina i minerala...takodje i folnu kiselinu. moze se naci i ispod folic acid, folate itd...ako ima najmanje 1mg (1000mcg) sasvim je dovoljno. Bolje piti onoliko koliko ima u sklopu prenatala nego da pretjerujes s dodatnim vitaminima oni koliko pomazu,znaju biti i stetni ako puno uzimas!
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 11:13:28
Andy_Bec23
Mala c ja sam imala folsan 5 mg 2x nedeljno do 12+0 ali od doktora ako ti nije dao nemoj nista extra sama uzimat. Sto se tice vitamina uzimam prenatal select fase 2 a tebi bi preporucila fase1 on je najjeftiniji u ljekarni. Ja sam prvo uzimala femibion 35€ a prenatal je 28€ za 30 dana. Uzimala sam magnoslov ili magnonorm magnezij radi bolova to smijes na svoju ruku sve ostalo pitaj doktora sada 3.12 ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 11:52:22
mojasreca
Pozdrav svima Nisam bas nova na forumu al se slabo javljam. Citam vas vec nekoliko vremena al nikako, da vam se javim . Eto, u 15. sam sedmici, to mi je treca trudnoca, kod kuce vec imamo dvije curice (4,5 i 3 god). Andy, imam jedno pitanje za tebe. Mi smo tek od marta ovdje u Becu i tako nisam znala u kojoj cu se bolnici porodit. Sve mi je novo. Prvo sam mislila u Rudolfstiftung, jer mi je najbliza al mi Dr. rece da oni ne rade organscreening đaba, tako da sam sad odlucila za Franz Josef Spital. Jel to dobra bolnica?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 11:59:23
mala curica
Andy,sretno stvom muzu i da sve ako Bof da prodje u najboljem redu. Ako vec treba op neka i to uradi da se ne muci. Ok,poslusat cu i necu uzimati folacin na scoju ruku jer ga ima dovoljno u Pronatalu. Svakako moram za koji dan kupiti vitamine,ovih imam jos malo,pa cu u apoteci vidjeti ove sto si mi napisala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 12:00:25
marinčii
DD zenice VANCHII jutros sam radila bris ,nije strasno uzmu stapic ko onaj za usi samo malo veci i dole s gospodjice uzmu bris znaci ne guraju u cervix pa nema potrebe za onim zeljeznim cudom za sekund bide gotovo.Veceras idem kod doktora na kontrolu i uzv ,valjda bude sve ok. MALA CURICE kod nas se do 12 tjedna pjje samo folna a od 12 og se prelazi na te vitamine.JA nisam pila redovno jer su mi bas smetale zbog mucnine .ZA zeljezo mi doktor propisao FERO SANOL,njemacki proizvod i mogu vam reci da su odlicne popila svega 14 tableta iradim nalaze a ono zeljezo 37 a bilo 12...Jedina mana im je sto su preskupe jedna kutija kosta oko 100km.. MILENIUM pa da tebe to opet bubrezi ne bole,cudno mi da su tako bolne te lazne kontrakcije ?iako ko zna svaka zena drugacije osjeca pa je moguce o to.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 12:07:16
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mojasreca
Pozdrav svima Nisam bas nova na forumu al se slabo javljam. Citam vas vec nekoliko vremena al nikako, da vam se javim . Eto, u 15. sam sedmici, to mi je treca trudnoca, kod kuce vec imamo dvije curice (4,5 i 3 god). Andy, imam jedno pitanje za tebe. Mi smo tek od marta ovdje u Becu i tako nisam znala u kojoj cu se bolnici porodit. Sve mi je novo. Prvo sam mislila u Rudolfstiftung, jer mi je najbliza al mi Dr. rece da oni ne rade organscreening đaba, tako da sam sad odlucila za Franz Josef Spital. Jel to dobra bolnica?
Pozdrav draga, dobro dosla na Forum i cestitke na trudnoci i na dvijema curicama... U rudolfstiftung je besplatni samo nuhalni a organscreening se placa u gynschall 150€ ... Neznam sad koja je to bolnica ona u 10 bezirku? Za tu bolnicu neznam jos se niko nije porodio tamo od mojih ;) Ja sam osobno u Akh prijavljena iako mi je rudolfstiftung 3 minute od kuce a akh 50 minuta .. Ovdje sam dobila sve besplatno jer se smatram pod riziko trudnicom..
Ako bilo sta jos trebas pitaj tu sam ekspertista haha
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 20.11.2014 12:18:14 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 12:10:48
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Andy,sretno stvom muzu i da sve ako Bof da prodje u najboljem redu. Ako vec treba op neka i to uradi da se ne muci. Ok,poslusat cu i necu uzimati folacin na scoju ruku jer ga ima dovoljno u Pronatalu. Svakako moram za koji dan kupiti vitamine,ovih imam jos malo,pa cu u apoteci vidjeti ove sto si mi napisala
Da draga sve sta uzimas uzmi u dogovoru sa doktorom ... Bas folsäure nije dobro u velikim kolicinama uzimat. Prije trudnoce da al tokom ne zato kazu ima je dovoljno u prenatalu ;) et ti kad ides kod doktora pitaj za prenatal i folsan pa vidi sta ce ti rec .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 12:43:55
mojasreca
Nije ta, Andy. U 10. je ta bolnica. Sve mi nekako staro djeluje, al nema veze, valjda cu izdrzat dva dana tamo . I ja imam do Rudolfstiftung dvije stanice sa tramvajom, al eto ne odlucih se, zbog organscreeninga. mala curica, ja sam imala vas dan mucnine dok sam uzimala taj Pregnavit select phase 1, kako sam prestala i mucnine su prestale. A ja to skontala tek nakon mjesec i po, kad sam dva dana za redom zaboravila popit Pregnavit.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 12:57:32
mojasreca
mala curica, mogla sam odlucit zbog nuhalnog nabora, prvi pregled kod moje dr sam imala tek na pocetku 10. sedmice, a nuhalni nabor se mjeri izmedju 12 i 14.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 13:12:41
mala curica
Ta bolnica u 10-tom,jeli se mnogo ceka na termin,mislim jesu li guzve. Tako je moja prijateljica u 10 sedmici trazila bonicu,sve bilo popunjeno,nigdje mjesta i na kraju nasla van Beca.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 13:41:24
mojasreca
Ja sam cekala nekih 15 dana. Ja sam isla tamo da se narucim na nuhalni nabor 17.10., i dali mi termin za pregled 4.11. Gdje ti zivis? meni je moja dr rekla, da je i Donauspital u 22. dobra bolnica, al je meni daleko.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 13:49:49
Andy_Bec23
Ja sam cekala nekih 15 dana. Ja sam isla tamo da se narucim na nuhalni nabor 17.10., i dali mi termin za pregled 4.11. Gdje ti zivis? meni je moja dr rekla, da je i Donauspital u 22. dobra bolnica, al je meni daleko.
Ja nebi u tu bolnicu nasa vildana je bila tamo ... 6 to krevetna soba nene ... U rudolfstiftung je3 krevetna soba.;)
Mi smo kuci vec sve dobro proslo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 14:04:50
mala curica
Ja sam u 11 bezirku. U zadnjih par dana bas se raspitujem koja je "najbolja" bilnica a da nije daleko od mene. Naravno da se mnogo ne ceka,manje guzve.
Andy super za tm Sada neka se odmara i oporavlja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 16:03:01
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Ja sam u 11 bezirku. U zadnjih par dana bas se raspitujem koja je "najbolja" bilnica a da nije daleko od mene. Naravno da se mnogo ne ceka,manje guzve.
Andy super za tm Sada neka se odmara i oporavlja.
Puno mojih je rodilo u rudolfstiftung samo eto moras sama platit organscreening ... Ja bi isto isla tu al eto sufbina je takva bila da nam se desilo sta se desilo pa sam isla u akh jer tamo nude sve a i posebno su gledali organscreening kod nas i to 2 x
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 16:03:17
Vanja88
sto su se ove svabice raspisale :PPP Andy zelim srecu tvome muzu i bice sve ok,sad ga malo mazi i pazi znas kakvi su muski posle ikakve medicinske intervencije kao bebe :)) Brzo ce se oporaviti! Marinci, uh olaksa mi...znaci ne gura ono zeljezo, ono mi tako neugodno bude ja se sva najezim...moj je popodne pa vidjecemo sta i kako kad ti trebaju nalazi biti gotovi?
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.