|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
19.11.2014 19:37:13   
Vanja88
user posted image

do veceras su najavili i do 8cm :( tako je rano poceo padati ove godine..grr

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1001
19.11.2014 19:40:26   
unchy
Bejbibi popij limunade ne zasladjene puno i vjeruj da ce ti biti bolje.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1002
19.11.2014 20:12:46   
marinčii
bejbibi draga vjerovatno je migrena i meni se dešava,ako ti bude se vrtilo i budeš imala mučninu i povraćanje idi u bolnicu može biti visok tlak u pitanju a znaš da je to opasno..
andy ako na robici piše da se smije sušiti možeš slobodno,ja inače sušim ručnike u sušiici a ostalzu robu rijetko jedino ako baš na njoj ima oznaka da se smije..
vanchii vec pada snijeg,joj ja ga ne volim nikako iako sam zimsko dijete..kad ti sutra ide na kontrolu?
unchy i moj nekad tako puno lupa i nikako da se smiri da mi svata se mota po glavi,al sreca proe pa i mene prestane strah

< Poruku je uredio marinčii -- 19.11.2014 20:14:29 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1003
19.11.2014 21:01:01   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Vanja88

user posted image

Vatam sljedeci let i stizem jojjj prekrasno... Al onaj kaos u americi ajme :(

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1004
19.11.2014 21:02:52   
Andy_Bec23
Evo nesta susim sada pa cu vidjet :) nadam se da se nece smanjit ... Inace sve susim osim zimskih pulovera ;)

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1005
19.11.2014 21:10:48   
morenaa

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: morenaa

Leme sretno sutrauser posted image user posted image
unchy predivna kolicauser posted image
ja pravila pizu za rucak, sad se idem spremiti za posao.. kupila sam jos jedne trudnicke hlace, zasad su mi velike al duga je zimauser posted image

Do kada planiras raditi? I kako to tek kasno ides raditi?

Predajem u samo 3razreda, danas imala 2 sata u popodnevnoj smjeni.. a mislila sam radit aBda do 3.mjesecauser posted image

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 1006
19.11.2014 21:35:07   
Andy_Bec23
Ahaaa ti si uciteljica ;) superr;)

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1007
19.11.2014 21:36:08   
bejbibi
Evo samo da javim da sam bolje :) prestala me glava..a primjetila sam da me uhvati navecer nekih pola sata i inda ok bude....

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1008
19.11.2014 21:40:49   
unchy
Drage moje ako mozete pomoci ovoj mami dvoje djece bit cu vam zahvalna. To mi je od tetke djete, tetisna moja ili ako poznajete ljude koji su u danasnje vrijeme voljni pomoci bit cemo vam zahvalni. Evo link pa procitajte, ako nista bar podjelite dalje i to znaci puno. Unaprijed hvala. http://www.uskinfo.ba/vijest/pomozimo-ona-ima-34-godine-i-sve-sto-sada-zeli-je-zivot/7910

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1009
19.11.2014 22:01:15   
mala curica
Vece .
user posted image

Zene,koliko se sjecam neka od vas (mislim Andy) je spiminjala
da joj he iskocio herpes tj. da je imaka.
prije tri dana mi se pojavio na usni,bez mjehurica,malo nateceno i bolno.
Stavljala sam kaladont i pomoglo je..
A sada citam da nije ok imati ga u trudniciuser posted image kao i o posljedicama na bebu.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1010
19.11.2014 22:05:38   
Andy_Bec23
Mala c nisam ja imala ali moja kolegica je i nista nije bilo nemoj se brinut bit ce to ok ... Nemoj citat puno po netu ;)
Jesi se prijavila u bolnicu? Kad imas termin za nuhalni?

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1011
19.11.2014 22:13:09   
mala curica
Ccccc taj net .......Nekada je muza dobro poslusati kada kaze ne citaj nista po netu.

Nisam jos nasla bolnicu i nista mi nisu spominjali mjerenje nuhalnog,a 03.12 imam kontrolu.
Trebala bi poceti traziti bolnicu sl mjesec.Po uz termin mi je 30.06,a po zadnjoj m 24.06.
U svakom slucaju racuna se prema uz.
Kolika je kod tebe razlika termina uz i zadnje m?

< Poruku je uredio mala curica -- 19.11.2014 22:28:48 >

Neposredna veza do poruke: 1012
19.11.2014 22:27:53   
neca77
Leme, no sikiriki user posted image , sve ce biti ok! Drzimo fige i mislimo na tebe! Sretno, javi se!

NIKA (15.03.2013.) dusa duse moje

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 1013
19.11.2014 22:30:47   
neca77
Meni je prvi porod po zadnjoj menstruaciji trebao biti 05.03., a po UZ 18.03.Ja sam znala da sam zanijela 10.06., a porodila sam se 15.03., tako da draga moja kako god, beba ce stici user posted image

Neposredna veza do poruke: 1014
19.11.2014 22:39:05   
marinčii

IZVORNA PORUKA: mala curica

Vece .
user posted image

Zene,koliko se sjecam neka od vas (mislim Andy) je spiminjala
da joj he iskocio herpes tj. da je imaka.
prije tri dana mi se pojavio na usni,bez mjehurica,malo nateceno i bolno.
Stavljala sam kaladont i pomoglo je..
A sada citam da nije ok imati ga u trudniciuser posted image kao i o posljedicama na bebu.

ako si vec i prije trudnoce imala herpes onda nemas brige,jedino ako ti se to tek prvi put desava onda bi mogao biti problem.
CINI mi se da je nasa VANCHII imala herpes i eto sve je ok,javit ce se ona ako ja nisam sta fulila...
Sto se tice termina meni po uzv 7.12.a po menzesu 8.12 ,al budemo vidjeli kako ce i sta biti..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 1015
19.11.2014 23:06:55   
Andy_Bec23
Mala c ... Koja si sedmica sada? Ako nestignes uraditi u bolnici npr u rudolfstiftumg onda se naruci u gyn schall pogledaj na njihovu stranicu ... Ima na netu sve objasnjeno za nuhalni i organscreening ;) radi se od 11+0-13+6

U mene je razlika 6 dana al ja znam kad je O bila na 18 dan tacno 4 dana kasnila a sad kad ce se rodit haha bas me zanima ja racunam po uzv al nekad po m haha sad sam 35+3 to mi se vise svidja ;)

Neposredna veza do poruke: 1016
19.11.2014 23:09:51   
Andy_Bec23
Susila sam stvari i sve je ok juhuuuu joj kako fino mekano ;) gaze se ne usudim susit ;) neka njih vako ;) probat cu jednu pa cu vidit ;€

Neposredna veza do poruke: 1017
19.11.2014 23:10:38   
Vanja88
Marinci sutra kontrola u 14h po mome...znaci tek uvece oko 20h po vasem a pitanje kad cu zavrsiti,min 2h cekanja...
ja sam imala herpes sigurno zbog pada imuniteta, bilo je sve ok...normalno je to povremeno u trudnoci a meni cim opadne ja ga dobijem!
marinci jesi ti danas trebala ici raditi bris ili se meni to cini?

6.7.2015 Biohem. 5w5d

Neposredna veza do poruke: 1018
19.11.2014 23:27:44   
Vanja88

IZVORNA PORUKA: Vanja88

user posted image

Vatam sljedeci let i stizem jojjj prekrasno... Al onaj kaos u americi ajme :(

Bas mi zao ljudi ali to je ovdje norma....nama se barem jedno u zimskom periodu desi da onako padne i zatrpa sve, prosle godine je bilo tako hladno,poledilo a auto samo nosa kad vozis... sva sreca mm ne ide tim putem u ameriku pa mi lakse odmah znam da su mu cisti putevi....on otisao za Floridu bas ga briga njemu suncano haha

6.7.2015 Biohem. 5w5d

Neposredna veza do poruke: 1019
20.11.2014 0:00:17   
milenium
vanchi predivna slika,i ja bi tamo sad,oooo da hoće kod nas ovako. i da zatrpa metar pa da gosti ne mogu dolazit na babineuser posted image da počinem prvih 20 dana.user posted image user posted image

marinci daj ne plaši me,ovako mi je bilo i u prethodnim trudnoćama. sad sam goglala jesul bolne il nisu,neke ženice pišu da im nisu bolne a neke pišu da baš jesu i to jako.čitam na rodi kako je neka imala jako bolne bh kontrakcije pa joj babica rekla ako su ti sad ovakve kako ćeš onda tek rodituser posted image nakon toga sam odustala od čitanja. mene je baš oborilo na krevet i mob sam ispustila iz ruku,a glava u nekom bunilu,ne znam gdje sam,baš kao pred porod.user posted image al šta mogu...user posted image

unchi predivna kolica,mogu i za user posted image i za user posted image baš praktična.imam i ja svoja stara al su 2u1.i žao mi što nema ove korpe jer očekujem zimsku bebu.a mislim da se posebno korpa za moj model kolica nemože kupituser posted image

leme javi nam se kako je sve prošlo i kako se osjećaš.

bejbibi izmjeri tlak u ljekarnoj,trebalo bi da svaka ima,čak se u nekim ljekarnama i šećer može izmjerituser posted image

morena i ja sam u potrazi za gaćama,imam al trebale bi mi još dvoje. drago mi je što si našla nešto što ti pomaže za mučnineuser posted image

neca kako si ti?

< Poruku je uredio milenium -- 20.11.2014 0:01:07 >

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1020
20.11.2014 1:17:27   
Vanja88
eh,dobro da je milenium spomenula babine,aj da malo o tome....
Kad se to radi? kad se ide? Kad da ocekujemo ljude? da li zovemo ljude da dodju ili jednostavno ocekujemo da banu tek tako?? Znam da je svugdje razlicito i svaki obicaj nije isti...
Moji jedni prijatelji su rekli svima dolazite tek nakon mjesec dana... nije nikoga primala uopste. Cime ugostiti ljude? Da li za svakoga neka vecera, ili moze meza,kafa,neki kolac slatkis kako god?
sta vi mislite, da razmjenimo misljenja malo user posted image

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1021
20.11.2014 9:01:44   
mala curica

Mala c ... Koja si sedmica sada? Ako nestignes uraditi u bolnici npr u rudolfstiftumg onda se naruci u gyn schall pogledaj na njihovu stranicu ... Ima na netu sve objasnjeno za nuhalni i organscreening ;) radi se od 11+0-13+6

U mene je razlika 6 dana al ja znam kad je O bila na 18 dan tacno 4 dana kasnila a sad kad ce se rodit haha bas me zanima ja racunam po uzv al nekad po m haha sad sam 35+3 to mi se vise svidja ;)

Deseta po uz,a zadnja m jedanaesta.
Meni su rekli da je O kasnila i da je zbog toga,pitaju sjecam li se kada sam imala odnos s muzemuser posted image
A teta doktorica ne zna da sam od 11dc svaki drugi dan bila "vrijedna"user posted image ehhh sada kada smo uboli pojma nemam.user posted image
Sada 3.12 vidjet cemo koloko je bebica narasla.
Bas me bila prepala,kaze nesto nije uredu,zadnja m i uz se ne poklapaju.
Plod je manji nego sto bi trebao biti,sva sam se pocela tresti.Hvala bogu nije veluka razlika i nakvaznije srce kuca.
A za herpes.......iskace jos od djetinstva.U pobertetu bas je znao veli iskociti cak i po nekoliko njih.
A sada jednom u godini ili dvaput,ne veliki

Vanhii,vjeruj mi da odmaram oci gledajuci slikuuser posted image
Da hoce kod nas tako padati.
Za novu smo planirali u Bosnu,bas zbog snijega i zimske idile.Mada sada ne vjerujem da cemo ici zbog user posted image ....

Neposredna veza do poruke: 1022
20.11.2014 9:46:23   
Mir@H
I ja muku mucim sa herpesima od kad znam za sebe,imala sam ih i u prvoj trudnoci i sad,sve bilo ok. Unchi kolica su super,mi jos ne znamo koja uzeti. Sto se babina tice,ja imam srece sto blizu nema nikog naseg,tako dok se ne oporavim i ne dodjem u bosnu nemam muka s tim.

< Poruku je uredio Mir@H -- 20.11.2014 9:54:14 >

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 1023
20.11.2014 9:48:00   
neca77
Ne znam kako kod vas ide, ali mene su s prvim djetetom iz porodilista kod kuce docekali moji roditelji, sestra, ujna, rodjaci i sl...a ljudi su dolazili na babine cini mi se odmah od sutra. Medjutim, znam da bi me svi prije nazvali i kao najavili se. Mani se pravljenja vecera i meze, izuzev ako za neke bas, bas moras. Kod mene je to bilo ispočetka kafa, sok, kolac, torta i dosta. To se ne sjedi dugo ni zbog bebice, ni zbog mame, sat vremena najvise. A bilo je i dana, kad bi se bas, bas ljudi cijeli dan smjenjivali. Meni je mama stalno bila tu, prvih 15 dana, tako da ja i nisam taj prvi udar gostiju ni osjetila.

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1024
20.11.2014 10:02:35   
neca77

IZVORNA PORUKA: mala curica

Deseta po uz,a zadnja m jedanaesta.
Meni su rekli da je O kasnila i da je zbog toga,pitaju sjecam li se kada sam imala odnos s muzemuser posted image
A teta doktorica ne zna da sam od 11dc svaki drugi dan bila "vrijedna"user posted image ehhh sada kada smo uboli pojma nemam.user posted image
Sada 3.12 vidjet cemo koloko je bebica narasla.
Bas me bila prepala,kaze nesto nije uredu,zadnja m i uz se ne poklapaju.
Plod je manji nego sto bi trebao biti,sva sam se pocela tresti.Hvala bogu nije veluka razlika i nakvaznije srce kuca.
A za herpes.......iskace jos od djetinstva.U pobertetu bas je znao veli iskociti cak i po nekoliko njih.
A sada jednom u godini ili dvaput,ne veliki

Vanhii,vjeruj mi da odmaram oci gledajuci slikuuser posted image
Da hoce kod nas tako padati.
Za novu smo planirali u Bosnu,bas zbog snijega i zimske idile.Mada sada ne vjerujem da cemo ici zbog user posted image ....

Drage moje ne zelim biti gruba, ali molim vas poslusajte me. Te slatke more i brige u trudnoci ce zacas proci i da je nesto opasno, ostavili bi vas na promatranju, zakazivali konstantne kontrole i sl. Sve će to proci u najboljem redu.

Ako sam ja prosla ovo sto cu vam sad ispricati, vi cete proci herpese, mucnine i kontrakcije lakse, mnogo lakse...
03.septembra, dok sam cistila sudoper, sredstvom za otcepljivanje odvoda, mr.muscolo, kiselina mi je frcnula u lijevo oko. Oko mi je bilo crno,crno, kapci, rožnjača, konjuktiva spaljeni i oštećeni kiselinom. Vid hvala Bogu, minimalno narusen. U posljednja dva mjeseca sam prosla pakao. Svaki drugi dan idem u Zenicu, ocnom spec. na kontrole. Dva puta sam na živio operisana, jer mi nisu smjeli dati nikakav anestetik ni antibiotik zbog trudnoce. Sjekli, čupali, rezali, bockali, nema sta mi nisu radili, bolovi su bili nemoguci. Dani poslije te dvije operacije su bili toliko teski, čak ni zdravo oko od bolova nisam mogla da otvorim... Ali nadje se snage i volje, sve se izdrži i podnese. U pojedinim trenutcima ruzno je reci zaboravljala sam na trenutnu trudnocu od te muke i bolova...Danas sam dobro, oko mi izgleda poprilicno ok. Čekaju me jos dvije operacije, nakon poroda, neko razdvajanje i plastika, uljepsavanje. Rekli su dvije i nadam se da ce na tome stati.

Svi mi imamo muke, zato smo tu da si pomognemo, ali mislite samo na svoje bebice i djecicu i zivot je puno ljepsi i laksi.

P.S. kod mene je jedno sigurno, ako mi ova bebica bude malo nervozna, znacu da je to od mene i muke koju sam deverala, a i on, zajedno sa mnom.

Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *