Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 16:20:20
marinčii
ANDY super za tm,sad ga malo pazi i mazi sto rece vanchii i sve ce to biti ok. VANCHII eto nimalo bolno i traje sekundicu dvije ne brini,kod nas se cekaju nalazi dva dana posto ce potrefit vikend onda tek u u ponedeljak ih mogu podici.U 6 mi je kontrola ,nervoza raste maleni se vrti valjda i on osjeti da sam nestrpljiva. Sretno i tebi i javni nam kako je proslo.
Kako li nam je LEME prosla danas?nadam se da se vec mazi sa svojim sincicem...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 16:37:28
mojasreca
mala curica, naruci se onda u Rudolfstiftung, ako ti je svejedno dal se placa ili ne. Najbliza ti je svakako. I meni je najbliza, al eto, ja za tih 150€ radije kupim nesto za bebu, ako ima mogucnost, da imam pregled đabe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 17:08:48
Vanja88
unchy ja koliko znam leme ostaje u bolnici ako sam dobro shvatila!? ja bi da sarmu pravim......aj vi malo iskusnije domacice kazite kako vi to pravite,ja nisam nikada motala sarmu
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 17:15:03
mala curica
IZVORNA PORUKA: mojasreca
mala curica, naruci se onda u Rudolfstiftung, ako ti je svejedno dal se placa ili ne. Najbliza ti je svakako. I meni je najbliza, al eto, ja za tih 150€ radije kupim nesto za bebu, ako ima mogucnost, da imam pregled đabe
Ako je poenta samo i tih 150€ ,meni nije zao dati i svakako mi je to bajbliza bolnica. Poslije zakazane kontrole sigurno cu prvo otici u Rudolfstiftung bolnicu da vidim imaju li mjesta,pa vam javim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 17:37:56
Mir@H
Leme je danas na sekciji koliko ja upratih...Sto se sarme tice najvaznije je da ti ne ispadne suha i ne zagori. Ja stavim 500g mesa,100g rize,ajvar,malo ulja i zacine (ili fant za sarmu) i onda motam :D Moze u kiseli kupus,blitvu,listove vinove loze...Uglavnom serpu sa malo debljim dnom oblozi prvo listovima kupusa,poredaj sarme,poklopi tanjirom i onda ulij vode da prekrije sve to. Stavi na jako da prokljuca i cim prokljuca smanji pec na srednje. I kuhaj 1,5-2h. Ja dodam vode po potrebi,po malo...I na kraju zaprska (ulje/voda,brasno,crvena paprika).Tako ja radim :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 18:04:19
Andy_Bec23
Ovaj moj prinz kao da pusta baloncice u stomaku ili kao da orducka hmmm bas neki cudan osjecaj.. I onda kad se gura kao da nesta pukne u stomaku to od juce bas nwki cudan osjecaj...
A rebra me bole ajme valda kako gura gore pa pluca u rebrima i rebra se sire uh uh uh da oce da se spusta polako.. Danas me prvi put oravo zabolio stomak vec sam zvujezde vidila ... Odma se sjetila poroda ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 21:10:46
unchy
Gdje ste zene? Mi smo kompletirali krevetic, kupili smo i posteljinu i ogradicu. Andy znam kako ti je, mene moja kad podboci nogicama pod rebro hocu da crknem, tacno osjeti da vrcka i gura nogama, jednom sam na pola disala nisam mogla skroz duboko udahnuti koliko me boljelo i ja pipkaj po rebrima i ona se nekako pomjeri i bilo mi lakse. Hehe lopuza moja, jedva cekam kad cu je drzati u narucju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 21:15:27
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: unchy
Gdje ste zene? Mi smo kompletirali krevetic, kupili smo i posteljinu i ogradicu. Andy znam kako ti je, mene moja kad podboci nogicama pod rebro hocu da crknem, tacno osjeti da vrcka i gura nogama, jednom sam na pola disala nisam mogla skroz duboko udahnuti koliko me boljelo i ja pipkaj po rebrima i ona se nekako pomjeri i bilo mi lakse. Hehe lopuza moja, jedva cekam kad cu je drzati u narucju.
Super za krevetac ;)
Ma neudara mene moj u rebra vec maternica podigla pluca pa se rebra rasirila ... A moj nije tako visoko uopce nit sam ikad osjetila da me udario u neki organ il rebra ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 21:31:56
bejbibi
Vecer drage,samo da vas pozdravim :) i mahnem.... Vidim ok ste,hvala Bogu...i ja sam danas dobro..nesto pospana citav dan al nista strasno....kako lete ovi dani Boze.. Strasno :( Jel se zna sta o LEME???? Nadam se da je sve ok
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 22:16:14
marinčii
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Marinci gdje si?
Hej draga evo me,posle pregleda isli u setnju i na toplu cokoladu pa do ksmo vecerali spremila M na spavanje ne stigoh se ranije javiti. UGlavnom sve ok ,bebac aktivan ,jos se nije okrenuo al kaze doktor da ima jos mjesta pa vidjet cemo.Posteljica i sada prvi stepen zrelosti ,bebac ima oko 3280 vec ako oni to dobro mjere.U ponedeljak idem na prvi ctg pa cemo usput opet provjeriti jel se maleni okrenuo i tako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 22:17:36
unchy
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: unchy
Aj ja sutra moram ici vaditi onaj bris, a nikako mi se ne ide. Jos ono zeljezno da mi gura, uzas.
Pa javila je marinci da samo sa stapicem uzme vris da negura zeljezo
Znam da je javila da rade bez, al ne radimo mi isti bris, ja radim bris cerviksa na areobe...plazme neke tako nesto pise, ne mogu bas da procitam. I to se kod nas placa 75 km.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2014 22:42:11
marinčii
UNCHY ma otidji to odradi kad moras vec,sto rece andy ne traje to dugo stisni zube minut dva i eto ga.. ANDY ocito se ovom mom bebacu svidja ovaj polozaj pa odbija da se okrene ,mada do zadnjeg dana je moguce a doktor veli ne bi zurio s carskim bolje da se sto vise priblizimo terminu. Pregledo me i ginekoloski nisam nimalo otvorena ,mogu vam reci da me i bolio pregled sreca kratko je trajalo..
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.